| Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
|---|---|
| pepe-01 | 2007.10.21. 00:57:19 / # 287365 |
|
Bocsi, hogy megszakítom a sort, de most épp ugrálok itt magamban a boldogságtól és valahol ki kell "beszélnem", ilyen késői órákban meg már csak nem zaklatok senkit ;)
Taxis vizsga pénteken sikerült, a PAV pedig most igazolt vissza a neten, hogy megvan... :D
Tehát így hirtelen felindulásból meg is kérdezném, hogy tud e valaki segíteni nekem kiadó kocsiban (tudom, ez nem a legjobb "kezdés", de mint azt már régebben másik fórumon kifejtettem, nem vagyok hajlandó azonnal a mélyvízbe ugrani egy 5 -vagy esetleg még több- éves hitellel.)
Tehát igen, szeretnék droid lenni (egyelőre) és ha valaki tudna segíteni olyan autó felkutatásában, amin kb. 2-3 hét múlva tudnék kezdeni, azt nagyon, nagyon szépen megköszönném :D
|
| trubadur | 2007.10.20. 19:14:00 / # 287363 |
|
Jó reggelt szasztok !!!
Beszélnünk kéne báttya, majd valamikor :-)))
Előzmény: #287359 6ker 2007.10.20. 14:59:52 |
| csogu | 2007.10.20. 17:13:16 / # 287361 |
|
Egyetértünk!
Előzmény: #287359 6ker 2007.10.20. 14:59:52 |
|
| csogu | 2007.10.20. 17:12:23 / # 287362 |
|
Nagyon egyszerű a válasz.
Több olyan címre is odamentem, amire én nem is nyomtam, mert nem volt jó nekem a feldobott idő, de mivel úgy is utamba került a cím (pl.: központba tartva...mármint a centrumba), így arra pillantottam, hogy vajon a kolléga ott áll-e már a címen?!!!
Képzeld, volt olyan, hogy nem, erre én haladok tovább, egyszer csak látom szembe elsuhanni mellettem:-))
Na bonyek, ez nem is megcsúszott csak...
De volt olyan, hogy 3 perces címre mentem oda mérni, és mit ad Isten, a kolléga befut 7.30-al...igaz, én is csak 3.52-eé értem oda.
Pontosan szerintem ez az időmérő végzi jól a munkáját, akit te most reklamálsz:-))
Hogy miért?
Mert szerintem nem azokat kell...kellene megborítani, akik megcsúsznak 10-20 másodpercet (ennek számtalan oka lehet!!), hanem azokat kell elmeszelni, akik 2-3 percet "késnek".
Te nem így gondolod?:-)
Előzmény: #287357 MCCCXCII 2007.10.20. 14:29:07 |
|
| MCCCXCII | 2007.10.20. 16:29:18 / # 287360 |
|
Adjunk hatalmat, de ez ne legyen örökös és visszavonhatatlan.
Főleg akkor, ha ebből magának csihol előnyöket.
Én akkor háborgok, ha ilyen ember akar engem megregulázni.
Azt hiszem értjük egymást.
Előzmény: #287354 Nevem senki 2007.10.20. 15:17:25 |
|
| Nevem senki | 2007.10.20. 15:17:25 / # 287354 |
|
"A balszerencsét a legtöbb ember elviseli. Ha igazán próbára akarjuk tenni egy ember jellemét, adjunk neki hatalmat."
|
| 6ker | 2007.10.20. 14:59:52 / # 287359 |
|
Te is tudod, hogy sok esetben nem errol van szo.
Mindig az az erveles, hogy tarsadalmi munkaban csinaljak, meg majd sajnalni is kell oket.
Senki nem kotelezte, ha meg mar elvallalta vagy jelentkezett akkor ne a fentiekkel legyen vedve, legyen korrekt es ne a sajat gyarapodasat hasznalja ki vele.
Van XY kollega, egyszer nemhallottad, hogy fujt volna ra valaki vagy minosithetetlen stilusban beszelt volna.
Van viszont YX es mindenkinek tele vele a hocipoje. A stilusert, a kesesekert, a cim megkozelitesiert.
Ennek azert okai vannak...
Előzmény: #287352 csogu 2007.10.20. 13:02:03 |
| MCCCXCII | 2007.10.20. 14:29:07 / # 287357 |
|
Te most nem ébredtél még fel, vagy csak simán nem akarod érteni, hogy miről is van szó?
De akkor elmagyarázom, mert hátha van más is, aki nem érti. (:-))
Bár a többség szerintem értette, és érti is hogy én pontosan miről beszélek.
Szóval én pont arról írtam, hogy betévedtem egy olyan territóriumi területre, ahol egy „lelkes” időmérő a területét vizeletével körbe jelölte. De én ezt nem éreztem, bár állítólag a szimatom átlagon felüli. Ezt mások állították rólam nem én.
Nos a kollégának vagy több, vagy erősebb illatanyagot kellene kipermeteznie, mert így a nálam gyengébb szimatúak is betévedhetnek a területére. De még olyan merészek is, hogy címet is felvesznek. Ez már azért felháborító nem? (:-))
A lényeg az egészben az, hogy a címet dobták 5-el.
Én nem nyomtan, mert nem tudtam, hogy 5 az első. Azt hittem 3 az első dobás. Hiszen mindent vittek elsőre.
De mikor hallom kajla nagy füleimmel, hogy 10-el. Persze hogy csapkodom a májkot. Mivel többen voltunk, ezért a kezelő rögtön „szükített”, vagy inkább pontosabban visszament 5-re.
(Ez megérne egy beszélgetést, hogy a 10-nek 5 valóban a szűkítése, vagy visszatértünk egy korábbi állapotra, vagy csak a 6-tól 9-ig esetleg a 10-el 1-el a szűkítés?)
Na ekkor voltam oly pofátlan, hogy belevertem a májkba. Az már csak hab a tortán, hogy a címtől valójában 25 másodpercre voltam.
Ami a lényege az egésznek, hogy a kolléga ezerrel jött megmérni.
A címet 5 perccel vittem el. Ő 6 perc 12 másodperccel ért célba.
Itt megint megkérdem milyen lelkesedés fűtötte? Miben reménykedett? Hogy nála is később érek célba?
Tudod egy dolgot, nagyon sajnálok, hogy az utas nem jött ki idő előtt, mert akkor bizony istenemre mondom biztos „megszívattam” volna egy kis várakoztatással.
Mint azt a kollégát, aki hasonló esetben jött mérni. Még kérdezte is, hogy én is időmérő vagyok? Ráhagytam.
Majd amikor az utast beültettem, és elindultam vele, kérdezte is, hogy én miért viszem el az utasát a kollégának.
A válaszom annyi volt: — Szerinted, mer majd reklamálni, ha ennyire elkésett?
Majd ott hagytam a kollégát, hogy mérjen tovább nyugodtan.
Szóval a lényeg az, ha egy időmérő, ha már nem ér célba a felvétel idejéig, akkor már hova megy?
Vagy valami más belső indíttatása van?
Még egy kérdés: Az ilyen ember tényleg időmérőnek való?
Ezt dönts el magad.
Ez az írásom, és az előző sem az időmérők ellen szól, hanem a jelenség ellen, amit egyes kollégák maguknak megengednek egy kis hatalom mögé bújva.
Hiába a „H” vírus erősen fertőz.
A kedvem továbbra is (.-DDD
Előzmény: #287352 csogu 2007.10.20. 13:02:03 |
|
| csogu | 2007.10.20. 13:02:03 / # 287352 |
|
Az ilyen eszmefuttatást mindig szívesen olvasom, és azon merengek, hogy tényleg milyen jó lenne, ha megszűnne az időmérés. Nem lenne kontrol, nem lenne EB, nem lenne semmi. Csak mi taxisok, akiknek a vérünkben van a becsület, a tisztajátékra való hajlam.
Milyen jó is lenne, ha nem lenne szankcionálás, pár idétlen, aki védve a területét (hiszen Soroksáron mire megtalálnám, hogy mit is dobtak, addigra rám virrad) , akik azért nyúlnak kicsit mélyebben zsebbe, amikor tankolnak, hogy pár önmagáról megfeledkező kollégát kicsit visszafogjanak.
Tényleg jó lenne. Nekem volt benne részem az előző cégemnél. Senki nem mért már senkit, mert mindenki úgy próbált megélni, ahogy tudott. Amennyiben még is valakiben fellángolt a korrektségre való hajlam, azt két (de általában egy) jó irányzott célzott csapással helyrebillentették. Milyen szuper volt a VI. kerület Jókai utcában 90-100 km/h-ás sebességgel lavírozni. A Nyugatiból 5 perccel a Duna Plazza-hoz reppenni. Villamos síneken száguldani, egyirányú utcán végig rongyolni….istenem, még most is érzem azt a kellemes bizsergést a testemben, amit az adrenalin okozott, amikor például a Váci úton 150 felé ment a kilométer mutató.
Elképzelem, hogy egyesek, akik ágálnak a kulturáltabb munkavégzés ellen, azok mit szólnának egy ilyen morálhoz? Milyen arcot vágnának, ha például az Oktogonról mellőle 5 perccel felvennék egy Újpest CIB bankot, vagy esetleg 10 perccel egy repteret, vagy Hidegkutat.
Azt, ha esetleg megemlíti ezt, akkor repül a visszapillantó tükre, kap egy kis kromofágot, csak megtanulja a „rendet”. Sőt, voltak cifrább dolgok is, de nem játszok ki minden adut, mert ki tudja, lehet, még jól jön az, amikor itt nálunk is kialakul ez a rend:-)))
La az időmérőkkel, le az etikásokkal, éljen az Anarchia!!!:-)
Előzmény: #287350 MCCCXCII 2007.10.20. 10:47:19 |
|
| MCCCXCII | 2007.10.20. 10:50:08 / # 287351 |
|
Na ez az!
Levertem!
Ő akarta felvenni, ami inkább 7-8 perces lett volna neki, de mivel szűkítés volt, ezért felment benne a pumpa, mint bennem mikor reggel mellé ülök a WC-ben. (.-)))
|
|
| MCCCXCII | 2007.10.20. 10:47:19 / # 287350 |
|
Tudom sokan nem „csípik a burámat”.
De az valahol mindig felháborított (remélem nem csak engem), ha valaki valakit kő keményen büntet valamiért. Persze ő saját magát hasonló esetekben nem tartja bűnösnek.
Valahol az időmérőkkel az a gondom, hogy amióta kialakult „kályházós” taxizás, azóta mindenkinek meg van a maga territóriuma, ahol minden címet ismer. Olyan szinten, hogy melyik utas mikor rendel taxit, és mikor érdemes érte menni stb.
Ezt a területet foggal, körömmel védi.
Ez még érthető is, hiszen az evolúció folyamán állítólag az állatok közül mi fejlődtünk a legmagasabb szintre (bár néha kételyeim támadnak e téren), de ezt a szokást nem hagytuk „elveszni”.
Éppen ezért a területvédés egyik „modern” formája, hogy időmérőnek jelentkezik az illető. Így meg van rá a lehetőség, hogy az „idegent” elüldözze a területről.
Ugyanakkor, ha ő téved mások territóriumába, akkor hasonló atrocitásoknak van kitéve. Hogy ezt elkerülje fülét farkát behúzva siet vissza a saját területére.
Mert „idegen” területen 3 perccel felvenni címet majdnem annyit jelent, mint önként jelentkezni minimum 2 napos letiltásra.
5 perccel nem sok az esélye, hogy fel tudja venni a címet. 10 perccel jobb, ha nem is próbálkozik, mert „vonala” sem lesz. Ha viszont 10 perccel nincs senki, akkor 15 perccel inkább ne piszkálja a gombot, mert 90%-os az esélye arra, hogy valami fekáliába fog belenyúlni.
Vagy talán még az is benne van a pakliban, hogy nem is ismeri a várost, csak azt a kis területet, amit képletesen megjelölt a „bűzmirigyével”.
Ezért kérdezem, hogy nem jár néki semmilyen büntetés, ha pénzt, paripát nem kímélve száguld a kollégát megmérni. De ennek ellenére „elkésik”, pedig széttaposta az autót. Gondolom az 50 kilométert is jócskán átlépte, de mégis „elkésett”, mert „időn túl” érkezett.
Persze, ha ő vette volna fel a címet, akkor senki nem mérte volna meg, pedig tuti, hogy késett volna. Persze ehhez egy egyszerű „halandó” taxisnak nincs is joga. De általában nem is olyan a beállítottságuk, hogy rohangáljanak a másik után.
|
|
| utolsó senki | 2007.10.20. 10:11:29 / # 287348 |
|
Rájöttem,mi a megfejtés!
Mivel Te az(szerinte) 5 perces címről
verted le,odarohant megnézni,ki ez a gusztustalanul pontos csávó!
Csak annyi volt a probléma,hogy Te VALÓBAN ott voltál!
Szvsz ennyi büntetés elég neki...
(egyébként jellemző a mostani időmérőkre-pl. rakparton 110el előzve a kettős záróvonalon...-az,hogy szerintük ők az isten helyi megbízottjai,lásd bocsika...)
Előzmény: #287337 MCCCXCII 2007.10.19. 16:56:34 |
| utolsó senki | 2007.10.20. 08:50:24 / # 287346 |
|
Mondok ennél cifrábbat:
-kérek Stefánia a tiszti....
-jó,akkor 1el...prütty...1572(ez ma éjjeli konkrét!!!)
megjelenik a "kolléga" 3.49(!!!!)múlva...
szerinted ez milyen?
(mellékesen amióta a pinochet elvette az időmérő státusom,naponta kb. 30 napot tudnék kiosztani a gyökér nagypályásoknak!)
A kérdésedre válaszolva:
mit tud mérni a szerencsétlen?
Mennyivel maradt le az esetleges késésről?
Előzmény: #287337 MCCCXCII 2007.10.19. 16:56:34 |
| MCCCXCII | 2007.10.19. 16:56:34 / # 287337 |
|
Kérdés mindenkihez!
Olyankor mi a büntetés, ha a lelkes időmérő a felvett időn túl érkezik a címre.
Pl.: Az 5 perces címre 6 perc 12-vel jön mérni.
Ilyenkor neki nem jár semmi szankció?
Vagy abban bízik, hogy a „zöldfülű” még nála is többet késik?
Érdeklődve várom a válaszokat. (.-))))
|
|
| utolsó senki | 2007.10.19. 11:33:45 / # 287328 |
|
Annyi hely nincs,tudod-tudom-jól...
viszont az első megállapításod helytálló(mindez kódosítva)!
Előzmény: #287326 csogu 2007.10.19. 11:28:44 |
| Bao, a FŐNÖK! | 2007.10.19. 11:29:42 / # 287327 |
|
na,megjöttél...
olvass figyelmesen!!!
Előzmény: #287326 csogu 2007.10.19. 11:28:44 |
| csogu | 2007.10.19. 11:28:44 / # 287326 |
|
Azt írja a naplóba, hogy az UTolsó Senki egy rendes ember:-)
Szerintem azt, az időt, amikor ő megérkezett és melléfűzve, hogy a megmért kolléga már a címen volt.
Gondolom én.
|
|
| utolsó senki | 2007.10.19. 08:55:08 / # 287322 |
|
Nénnnye,mit írsz az időmérő-naplódba,ha előbb a címen vagyok,mint te mérni?(fölösleges benzinpocsékolás engem mérni,mivel jól tudod,hogy én SOHASEM adok alkalmat arra,hogy bepanaszolj a lalikirálynál...)
Ezt valahol trubadurnak is címeztem!!!
|
| utolsó senki | 2007.10.18. 18:19:45 / # 287319 |
|
Halló,bátttyyyyák,nénnnjjjjék,kihalt az oldal?
|
| Ficsur | 2007.10.17. 06:16:29 / # 287273 |
|
Köszi jólnézki!
|