Ennek se örülnek majd a taxisok

2014.08.25.

A tervek szerint 2014 októberében kezdi meg működését Budapesten egy új autómegosztó szolgáltatás, a Sharingcar, mely több európai nagyvárosban már bevált rendszert honosít meg előbb a fővárosban, majd több nagyvárosban, megyeszékhelyen is – írja a Portfolio.hu.
A 100 százalékban hazai befektetők tulajdonában álló rendszer fejlesztése bő egy évvel ezelőtt kezdődött, és többek között egy 10 ezer alany - elsősorban cégek - bevonásával történő piackutatás is a része volt.
Az egymilliárd forintot közelítő nagyságrendű beruházás lehetővé teszi, hogy rögtön az induláskor 200 személyautóval álljon az ügyfelek rendelkezésére a cég, mely autók egy márkát, de nem egy modellt fognak képviselni, így mindenki az igényeinek legmegfelelőbb méretű járművet választhatja. Jelenleg két márka versenyez a szállítási jogért, döntés hamarosan várható.
 
A Sharingcar vezetője még a Portfolio kérdésére sem kívánta elárulni a szolgáltatás várható árát, de többféle konstrukcióval készülnek, és versenyképes árakat terveznek nem csak a taxi-tarifákkal, hanem a saját autó fenntartásával, üzemeltetésével is.