Név Majercsik Tamás
Becenév tomajer
Honlap http://hallotaxi.hu
Taxitársaság: Plus Taxi

Felhasználó hozzászólásai

Ha nagyon nem megy a bót:

https://444.hu/2023/11/15/hazimunka-elvegzesevel-is-meg-lehet-bizni-az-uber-soforjeit-a-jovoben

Házimunka elvégzésével is meg lehet bízni az Uber sofőrjeit a jövőben


Új szolgáltatással kísérletezik az Uber, mely révén a sofőröket fel lehetne bérelni mindenféle házimunkákra és napi teendők elvégzésére is, írja a Verge. Az Uber Tasks névre keresztelt projekt kísérleti programja egyelőre a floridai Fort Myers-ben és a kanadai Edmontonban lesz elérhető.

A Bloomberg már szeptemberben írt arról, hogy egy új, 'Házimunka' feliratú opció jelent meg az Uber applikációjának kódjában. Az új funkció nagyban hasonlít ahhoz, amit a népszerű amerikai szolgáltatások, a TaskRabbit vagy a Thumbtack már eddig is nyújtottak, csak ezúttal az Uber rendszerében sofőrként vagy futárként regisztrált felhasználók jelentkezhetnek majd a feladatok elvégzésére. A felhasználók előzetesen látni fogják, nagyjából mennyit kereshetnek majd a feladattal, és eszerint dönthetnek arról, hogy belevágnak-e.

Az Uber szóvivője szerint olyan típusú feladatokra lehet majd embereket keresni az alkalmazáson belül, mint bútor-összeszerelés, hóeltakarítás, mosás, pakolás, ünnepi díszítés, kert takarítása vagy fűnyírás. Conor Ferguson szóvivő szerint az Ubernél folyamatosan azon gondolkoznak, hogy hogyan érhetnék el, hogy az emberek még többféle módon keressenek pénzt az Uber révén, és ez csak egy újabb lépés ebbe az irányba.

Téma: 10 éves a hallotaxi.hu

Hozzáadva: 2023.11.11 16:10


Egyre többen gondolkodnak azon, hogy mi értelme a streamingnek, ha ott is kell fizetni a reklámért

.....

.....


Az Ubernél sincs ez másképp

Egy 3 mérföldes Uber-fuvar 51,69 dollárba került nemrég – írja a Business Insider. Tehát hasonló jelenség zajlik a fuvarmegosztásban is. Az Uber arra törekedett, hogy nyereségessé váljon, és ezt a mérőszámok alapján a legutóbbi negyedévben sikerült is elérnie, a Lyft pedig kétségbeesetten próbál lépést tartani velük. S hogyan sikerül ez nekik? Az árak emelésével.

A Wired főszerkesztője, Steven Levy nemrég egy 2,95 mérföldes Uber-utat tett meg New York belvárosából a West Side-ra, hogy találkozzon az Uber vezérigazgatójával, Dara Khosrowshahival.

Amikor megkérték, hogy becsülje meg a fuvar költségét, Khosrowshahi 20 dollárra becsülte azt. Kiderült, hogy ez kevesebb mint fele a tényleges árnak, az 51,69 dollárnak, beleértve a sofőrnek adott borravalót is.

Nemrégiben pedig Lyfttel tette meg a Seattle-Tacoma utat a nemzetközi repülőtérről városi otthonába. A sofőr – borravalóval együtt –  66,69 dollárt kért. Próbaképpen taxit rendelt a visszaútra: pontosan ugyanaz a távolságot tették meg úgy, hogy a taxi sokkal többet áll a dugóban. A költség 70 dollár volt borravalóval együtt, tehát alapvetően ugyanaz.

A taxit pedig már az Uberhez és a Lyfthez hasonlóan egy olyan alkalmazással lehet megrendelni, amely megmutatja a jármű valós helyét. Mi tehát a forradalmi előnye ennek? Az amerikaiak pedig egyre több digitális és közösségi szolgáltatással kapcsolatban teszik fel ezt a kérdést.

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2023.08.23 20:28

Ilyenkor előkerülnek .... :-(
Mire gondolsz Sipi?
A cikkben megjövendöltek bőven túl lettek teljesítve.  Tragikus évünk volt akkor.
Utána jött egy fellendülés, aminek most isszuk a levét .... már megint mindenki is taxis akar lenni :-(

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2023.08.08 19:53

Igen, ezek jó kérdések.
ui:  Azért a Főtaxinál van még magánmegrendelő ...  mert én ha lehet mást nem is viszek.

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2023.08.07 18:47

Biztos megköveznek páran, de szerintem a reptér, nem a budapesti taxizás.
Konkrétan lesz@rom. (pedig Főtaxis vagyok)  ha kivisznek, és nincsenek eszméletlenül sokan, beállok.
Nem dőlnék a kardomba, ha elvinné a Bolt, és a repteresek se, mert hipp hopp átmennének testületileg oda, ahogy a Zónából is átjöttek ide ... és ahogy mondjuk a tévések átjöttek a 6x6-tól ....
Ez legfeljebb a Főtaxinak fájna nagyon.
Hogy ez a városi főtaxisokra milyen hatással lenne, nem tudom.  Talán jobban megbecsülnének minket, talán, még több bőrt akarnának lehúzni rólunk, merthát kell a lóvé ....   Ki tudhatja ezt előre ... 
De elképzelem a Boltosokat, ahogy a reptér ruházati elvárásait teljesítik :-P

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2023.07.11 11:57

Ezt most te csavartad ki egy kicsit.
Ha azt írnánk, hogy nekimennek a taxisok a Főtaxinak, nem állná meg a helyét?
A cégnek mennek neki, nem a taxisoknak.
A cégnek, meg bőven van miért ...  nnajó, a többi cégen is lenne javítani való :-(