Hozzászólások száma: 35696
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1785
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
iron 2011.11.20. 15:11:08 / # 246527
Kedves topic társak. 10 millióan vagyunk, 93 ezer négyzetkilométeren. Ez lóf@sz, mind a fegyvernek, mind a pénznek.... Itt sokan elhitték, hogy a II. Viktor majd megmutatja. 2011-ben nem így kellett volna csinálni a politikát. Tisztában kell lenni a határainkkal, korlátainkkal. Ezért nem állok be a drosztra sem Ferihegyen sem a Keletiben. Ébresztő van. Az erősebb kutya... Valaki itt azt írta: a falra fel kéne mászni, nem fejjel neki menni. Igen, ezt kellene megérteni sokaknak.....

hiénakutya 2011.11.20. 14:10:52 / # 246526
Az IMF megalakulásának tényén nem is akarok változtatni, mert megalakult és ez tény. :-)p Hogy az eredtei cél mi volt, azt nem tudom, mert nem voltam ott, azt viszont látni kell(ene), hogy a szervezet milyen célt szolgál, hiszen áldásos ténykedésük eredménye jól látható és itt viszont mi magunk is jelen vagyunk, hogy megfigyelhessük. Zárt gazdaságról egy betűt sem írtam, azt hiszem. De azt eleve nem értem, hogy mitől járnak kéz a kézben a "megszabadulok az IMF-től" és a zárt gazdaság mint mondjuk a szörnyű, rettenetes Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, úgy is mint előszeretettel alkalmazott mumus. Szerintem nincs ilyen összefüggés. Kisfiam, edd meg a spenótot, mert úgy jársz mint a híradóban az az agydaganatos kislány; vegyünk föl hitelt az IMF-től, mert úgy fogunk kinézni mint a KNDK... Ez egy baromság. John Adams 200 évvel ezelőtt előrevetített valamit, ami mára valósággá érett, tehát nem kell beillesztenünk a mai világba, beilleszkedik az magától. Magyarországot nem rohanták le fegyverekkel, nem szállták meg katonasággal. Ezzel szemben adósságba kergették, és így diktálnak neki, így fosztják meg a megtermelt javaktól. Magyarország aktuálisan egy gyarmat. Gyarmati mivoltunkra számos ismérv utal: A gyarmatosító nemzetközi pénzügyi érdekcsoportok az IMF-en keresztül beleszólnak a közigazgatás legfelsőbb szintjébe, a külföldi befektetők többletjogokat élveznek a bennszülött lakossággal szemben. Bár önálló nemzetközi képviseletünk van, de nem élvezünk a velünk egy csapatban játszókkal azonos jogokat. Nyelvünket megtarthattuk, de a gyarmatosítók kultúrájának agresszív terjesztése jól megfigyelhető a kereskedelmi tévék esetében. Az IMF-től fölvett első centet követően Magyarország úgy adósodott el a végletekig, hogy közben a nemzeti vagyonának túlnyomó részét is elveszítette. Nem tudom, hogy ezt az első centet mikor, hol, milyen körülmények hatására voltunk kénytelenek fölvenni, de ez a végeredményt nem befolyásolja. Ott tartunk, ahol, és amikor megpróbálunk megszabadulni az IMF-től, akkor a nagyon független és nagyon mérvadó elemzők leminősítik azt a Magyarországot, amely pontosan törleszt és magas hozamot fizet az állampapírjai után. Az meg teljesen nyilvánvaló, hogy egy fuvarszervezők által birtokolt piacon magasabb forgalmat érhet el az, aki kész együttműködni a fuvarszervezőkkel. (Az egyébként érdekes kérdés lehet, hogy a magasabb forgalom ténylegesen magasabb bevételt jelent-e, és én erről nem vagyok meggyőződve, de Neked elhiszem.) De a rendszer lényege pont ez; legyél a fuvarszervezőkre utalva, kényszerülj rájuk, fizess nekik. Az összehasonlításhoz használt minta tehát rossz, kedves Szálka. Te egy torzult piac két szereplőjének helyzetét hasonlítod össze egymással és meglepő módon arra az eredményre jutsz, hogy az jár jobban, aki együttműködik a torzulás előidézőjével (aki egyébként a torzulást pont annak érdekében hozta létre, hogy minél többen működjenek együtt vele). Ki hitte volna... :-D A helyes mérés ezzel szemben az lenne, ha a úgy általában a taxisok jövedelmét -függetlenül attól, hogy cégesek, vagy sem- hasonlítanánk össze, a jelenlegi torzult- és csak az álmainkban létező, kiegyensúlyozott piaci viszonyok között. Ha engem becsülsz a legtöbbre, akkor legközelebb ekkora csúsztatást ne próbálj meg letolni a torkomon... :-)p
szálka 2011.11.20. 13:58:01 / # 246525
Próbálj már meg az orrodnál tovább látni! Amikor harsogva lobogtatod a közvélemény-kutatási eredményeket, akkor pusztán csak a tisztesség kedvéért tedd azt is hozzá, hogy a friss mérések szerint a választók 51 százaléka el sem menne választani. Ez inkább magyarázható a jelenlegi politikával szemben érzett fásultsággal, mint a lusta elégedettséggel. Különösen illene azt is észrevenned, hogy a Fidesz nagyjából 1 millió rá szavazót veszített el. Mint, ahogy azt is illik hozzátenni, a legnagyobb előrelépés a Jobbiké.
iron 2011.11.20. 11:34:48 / # 246524
Látod? Érzed a megoldást...disznó helyet birkát. "Ezeket" kéne elcserélni. (Egyet már Te is ismersz...itt szokott írogatni...lehet, hogy megvan 100 kiló....) :)
Bao 2011.11.20. 06:47:27 / # 246523
Nem, vannak példák innen a fórumról is. :)
Bao 2011.11.20. 06:46:36 / # 246522
Mindent kifejez az a 3 egyforma szó, annyira unalmas vagy, ahogy ballibként mentegeted a világod, ami mindenhol csőd felé közelít a bolygón. Az országunk csak úgy bajba került ugye és a szent imf meg segítő kezét adja? A bajt is ők okozzák szálkám, amiről mélyen hallgatsz, ez felér egyféle hazaárulással is. Nem vagytok tényezők, nézd csak meg a közvélemény kutatásokat, fogadd el. :) Ennyi haver. Unalmas és unalmas és unalmas vagy! Mert mellébeszélsz, mellébeszélsz, mellébeszélsz!
szálka 2011.11.20. 05:18:40 / # 246521
Azért hagytalak a végére, mert Téged becsüllek a legtöbbre, így ez a válasz lesz a legelső. Kifigurázhatod amit az IMF-ről írtam, de az attól még a megalakulásuk tényén, és célján semmit nem változtat. Meg lehet próbálni az egyes országoknak a zárt gazdaságot, Észak-Korea példája megmutatja az eredményt. Érvelhetsz szép hangzatos John Adams idézetekkel, de nem árt tudni, hogy nagyjából 200 évvel ezelőtt született gondolatok, amelyek nehezen illeszthetők a mai világba. Nem mellesleg, - kard háborúhoz kell, ahhoz pedig pénz. - az adóssághoz pedig előbb kölcsönt kell kérni.
szálka 2011.11.20. 05:00:44 / # 246520
Felőlem akár az összes mondatomat megkritizálhatod. Sőt, sokkal sportszerűbb is lenne, mint így, amikor egy ilyen terjedelmű írásból kiragadsz egy mondatot a szövegkörnyezetéből. Egyfelől annyi szakmai tapasztalattal, amivel rendelkezem, talán tudok helytálló véleményt alkotni. Másfelől ennek jó részét mezítláb töltöttem, tehát nem a levegőbe beszélek. És ami a legfontosabb: ha a hozzászólásaid döntő részét nem az örökös beszólási kényszer indukálná, hanem értelmeznéd amit látsz, akkor feltűnhetett volna - nem azt írtam, hogy a fuvarszervezők miatt több az utas, hanem arra utaltam, hogy nekem-nekünk, akik fuvarszervező cégekkel vagyunk szerződésben, nos nekünk több a munkánk, következésképpen a bevételünk. De furcsa, hogy ezt pont annak kell magyarázni, aki maga is tagja egy taxicégnek. Vajon miért?
szálka 2011.11.20. 04:43:55 / # 246519
Bao rád sok szót nem érdemes vesztegetni. Nyomós érveid vannak, "Szálka csak mellébeszél, mellébeszél, mellébeszél." Ennyi? Komoly vitapartner vagy :((
alelölülő 2011.11.20. 01:44:03 / # 246518
Csak erre az egy mondatodra reagálok: "Ahogy a fuvarszervezőkkel is, nem csak többet fuvarozunk, hanem többet is keresünk." Fuvarszervezők az utcai beülősöket telefonos-kedvezményes utasokká alakították, és minden kedvezmény az iparágba áramló bruttó pénzt csökkenti. Taxiigény vagy van, vagy nincs, de azért, mert van fuvarszervező, nem képződik egyetlen új igény se. Legfeljebb B. Lajosnál fix 700-ért.
zajos tücsök 2011.11.19. 20:07:22 / # 246517
Simán:D De már az is áéom,hogy amit Bao ir,az valóra válhasson
hiénakutya 2011.11.19. 20:01:39 / # 246516
És most én jövök. Azzal azért egyetértesz, hogy ahhoz, hogy egy országgyűlési képviselő egy idegen hatalom ügynöke legyen, nem feltétlenül kell kettős állampolgárnak lennie?
hiénakutya 2011.11.19. 19:59:13 / # 246515
Simán.
Bao 2011.11.19. 19:56:50 / # 246514
Azzal azért egyet értesz, hogy ne lehessen kettős állampolgár országgyűlési képviselő, meg semmilyen más állami feladatot ne tölthessen be?
hiénakutya 2011.11.19. 19:38:59 / # 246513
Zsolti, nem vagyok vevő a cionista-összeesküvés-elméletekre. De, ha Bao és Te erre élveztek, akkor tessék egy zsidózós változat:
hiénakutya 2011.11.19. 19:31:40 / # 246512
Csak helyezkedik. Mikor-melyik vonal fut, mikor-honnan eshet le több pénz.
zajos tücsök 2011.11.19. 19:17:09 / # 246511
Tamásgazsi magát se tudja definiálni. Talán ezért ugruk be neki folyton a hozzá nemértés. Ebben él
zajos tücsök 2011.11.19. 19:15:47 / # 246510
Bogár sok ide...
hiénakutya 2011.11.19. 19:05:20 / # 246509
Bogár Laci bácsit már be se rakom Neki. De vajon Gazsinak hisz? Elég balos? Mondjuk Gazsi inkább a hozzá nem értésre célozgat, de azt még Ő sem vitatja, amit Kövér mondott az IMF-ről.
Apuka 2011.11.19. 18:53:54 / # 246508
[i]Lázár János – aki egyébként rá jellemző módon szintén mélyen hallgat arról, hogy rendelkezik-e más állam állampolgárságával is, mint tette azt korábban az önkormányzati testületi ülésen kérdésre akkor amikor letagadta, hogy ő luxusautóval járna – azért módosíttatta az Alkotmányt, hogy magyar rendőr, magyar katona, magyar titkosszolga ne lehessen országgyűlési képviselő. Ugyanennek a Lázár Jánosnak az értékrendjében az már egyáltalán nem aggályos, ha például egy országgyűlési képviselő teszem azt annak az Izraelnek az állampolgára is egyben, akinek az államfője nyíltan kijelentette, hogy gazdaságilag pénzügyileg gyarmatosítják Magyarországot. ..... .....Ennek az álságos politikusi magatartásnak a logikus következtetése – figyelembe véve, hogy Lázár János például egyáltalán nem válaszolt erre a kérdésükre -, igaz lehet az az eddig meg nem erősített szóbeszéd, miszerint a magyar Országgyűlés képviselőinek több mint a fele izraeli-magyar kettős állampolgársággal rendelkező személy.[/i] itt végig olvashatod teljes egészében
Oldalszám: 1785