| Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
|---|---|
| iron | 2011.11.22. 09:44:43 / # 246547 |
|
Szálka.
Remélem rövid, velős választ írsz , mert nem érek rá...
:)
|
| hiénakutya | 2011.11.21. 15:59:56 / # 246546 |
|
Szálka, nem ment neki senki a valutaalapnak, nem léptünk ki, csak azt mondta a kormányzat, hogy most egy picit csituljatok, és ne akarjatok itt nekünk diktálni.
(Létezik egyébként egy olyan megközelítés is, hogy mindez csak színház volt; valójában az Orbán-kormány pontosan a valutaalap által elvárt megszorításokat hajtotta végre, de mindezt úgy, hogy megőrizze nemzeti függetlenségünk látszatát, hátha így könnyebben benyeli a nép.
Nagyjából be is nyelte.)
Soha nem fogjuk megtudni, mi az igazság, és egyelőre én elhiszem azt a verziót, hogy tényleg megpróbáltunk függetlenedni.
Hogy ennek mennyi realitása volt, azt nem tudom, de megpróbáltuk, és engem ez érdekel, hacsak nem színházat láttunk. Ha Orbán Viktor ezer évig élne és hatszáztizennégyszer menne neki az IMF-nek, akkor sem tudna annyi kárt okozni, mint amennyi az IMF szárnyai alatt eltöltött 3 évtized alatt keletkezett.
Számunkra az IMF-kapcsolat ugyanis nem jó, nem kifizetődő, nem gyümölcsöző. Lehet ezzel vitatkozni, csak nem érdemes. Aki ezzel vitatkozik, az nem velem, hanem a tényekkel száll szembe.
Most írjam le újra?
A csatlakozás óta összeszedtünk 20,000 milliárd forintnyi adósságot, miközben ember nincs, aki megmondja, mennyit fizettünk már ki törlesztésekre.
De ez még csak a jéghegy csúcsa.
Ezt is leírom újra: a gázt az olaszoktól veszem, a villanyt a németektől. A szemetemet is a németek viszik el, és ha szarok egy kiadósat, majd lehúzom, annak a franciák örülnek, de nagyon, közben meg az önkormányzat rovázik, hogy nincs pénze és megadóztatja még a kutyámat is, akinek az itatótáljába olyan vizet eresztek, amiért megint csak a franciáknak fizetek.
A magyar paraszt, aki kevesebb támogatást kap, mint a vele egy csapatban játszó holland, lengyel, vagy szlovák társa, csak külföldi tulajdonban lévő feldolgozónak tudja eladni, amit keservesen megtermel és örülhet, ha egyáltalán önköltségi áron átveszik tőle. Amikor beszállítja a terméket a feldolgozóba, a f@szom tudja, milyen külföldi érdekcsoportnak fizet az autópálya használatáért, meg azt sem tudjuk igazából, hogy mennyit.
Vitetheti vasúton is, annak az osztrákok fognak örülni, merthogy a vasútból pont azt sikerült eladni, ami hozott valami nyereséget egyáltalán. Ott a reptér, Szálka barátom, ahol megtűrt személyként tartózkodhatsz öt teljes percet, a saját hazádban, egy olyan droszton, amiért fizettél. Maradhatsz persze tovább is, ha leteszed a megfelelő összeget a német bérlőnek.
A multicégek milliókat kapnak egy-egy munkahely megteremtéséért és adózniuk is csak mértékkel kell, dacára annak, hogy csak az összes munkavállaló mintegy 10-15 százalékát foglalkoztatják mindössze.
A hazai vállalkozásoknak az állam ott tesz keresztbe, ahol tud és nemhogy pénzzel, de még a megfelelő szabályozás kialakításával sem hajlandó segíteni a működésüket. De ezt egy taxisnak magyarázzam?
Hány példát hozzak még, mit szeretnél? Mit írjak még annak illusztrálására, hogy az IMF bábáskodása mellett egy kibaszott, csöves gyarmat lettünk?
Én értem, hogy mindez jó nekünk, azt is értem, hogy ennek az egyetlen alternatívája Észak-Korea, Kuba és Albánia.
Csak éppen nem hiszem.
Az IMF-nek lehet akárhány tagja, akik közül jól járhat akármennyi, de mi rábasztunk és kurvára nem vígasztal, hogy esetleg mások meg jól jártak vele.
Érdekes, hogy pont azt a Tomajert hozod föl példának, aki maga is megvívta a saját kis szabadságharcát. Persze értem, hogy próbálod belevonni ebbe a vitába, mert az elején hasonló álláspontot képviselt, mint Te, ami meg aztán pláne érdekes.
De nem fog besegíteni.
Egyrészt, mert kitiltom a Keletiből és kirugdosom a fényszóróit, másrészt, mert időközben biztos eltöprengett ezen az ügyön és rájött arra, hogy kicsiben ugyanazt csinálta végig, amit a csúnya, rossz, patás Viktor és csapata.
Tamásunk a Penta egyik alapítójaként semmi mást nem tett, mint megpróbált függetlenedni a kiszipolyozóitól.
Volt ennek realitása?
Volt esély arra, hogy nem válnak hősi halottá?
Mennyibe került ez Nekik?
Hülyék volt, felelőtlenek voltak, nem értettek hozzá, vagy tiszteljük Őket azért, mert legalább megpróbálták?
Na, akkor most beszélgessünk a relativizálásról! Elárulok valamit, reméljük a Bao nem fogja elolvasni! (Nem, nem azt, hogy én is MOSZAD-ügynök vagyok, mert azt már elárultam korábban.)
A magamfajta mezítlábas rengeteg időt tölt várakozással, melynek törvényszerű velejárója az unalom. Az unalom elűzésére több módszer létezik, melyek közül az egyik a rádiózás.
Az ugyan túlzás lenne, hogy Bolgár Gyuri bácsin nevelkedtem, de kifejezetten gyakran hallgattam a műsorának az ismétlését. Szerénytelenségnek tűnhet, de ennek köszönhetően ismerem az összes mocskos kommunista kommunikációs trükköt és manipulációs technikát.
Ezek közül az egyik leggyakrabban használt módszer a relativizálás.
Nézzünk egy példát! Betelefonál valaki, sopánkodik egy sort és mondja, hogy az államadósság már 70%. (Akkor még „csak” annyi volt).
Gyuri bácsi séróból rávágja, hogy na és, Japánnak meg 170.
Mit tudunk erre mondani?
Több a 170, mint a 70?
Több bizony.
Hát, akkor minden rendben, aggodalomra semmi ok, sokkal jobban állunk, mint a rizsevők. Látszólag léphetünk is tovább.
De mielőtt megtennénk, gyártsunk egy analógiát! „Te” –szól egy ismerősöd, „összefutottam a feleségeddel a Gitár utcában, de téged nem láttalak, valaki mással hetyegett a jakuzziban”. Mi lesz erre a reakciód?
Az, hogy „nem baj, a szomszéd felesége meg egy night clubban dolgozik!”?
Ne vicceljünk már!
Ezt hívjuk relativizálásnak.
Az eljárás során különböző dolgokat hasonlítunk össze, egy adott koncepció mentén. Ha a koncepció az, hogy valamit kedvező színbe állítsunk be, akkor olyan dologgal vetjük össze, amelyik kedvezőtlenebb, illetve fordítva.
Mindig gondosan ügyelve, úgy választjuk meg a mérés eszközét, hogy azzal az általunk elérni kívánt eredményt kapjuk.
Valójában nem is mérünk, hanem az előre meghatározott eredményhez rendeljük hozzá az annak eléréséhez megfelelő mérőeszközt.
Na, nézzük!
Állítás: kiszopat minket az IMF.
Válasz: Jobb helyzetben vagyunk, mint az Észak-Korea.
Állítás: Lehúznak a fuvarszervezők.
Válasz: Többet keresek, mint mezítláb.
Önmagában bármelyik válasz lehet igaz, de abban a kontextusban, amelyben elhangzik, egy koncepciózus hazugság. Ezen a ponton módosítom az álláspontomat; szó sincs csúsztatásról.
Most jobb? :-)p
Nézzük ezt a fuvarszervezős történetet! Nem álomvilághoz kell mérnünk, hiszen mindannyian pontosan tudjuk, hogy jelenleg, éves szinten és ővatosan becsülve mintegy 3 milliárd forintot vesznek ki a fuvarszervezők az ágazatból. Ez az összeg döntően olyan tagdíjakból áll össze, amelyeket nem a piac lőtt be, hanem a fuvarszervezők által megállapított olyan diktátumok, melyek semmilyen viszonyban nincsenek a szolgáltatás mennyiségével, vagy annak minőségével. Ha nagyvonalúan azt mondom, hogy a jelenlegi tagdíj-összegek fele az, ami reális, akkor is milliárdos nagyságrendnél járunk. Azt is pontosan tudjuk, hogy nyomott, gazdaságtalan tarifával kényszerítenek bennünket a megrendelések teljesítésére. Ki lehet számolni, hogy ezzel mennyit vesznek ki a zsebünkből, én nem bíbelődnék vele.
Azt is tudjuk, hogy percekig várakozunk a megrendelőre ingyen, szintén fuvarszervezői nyomásra. Ez is számolható. Egyszer valaki, talán a Fox, ki is számolta; neki az jött ki, hogy egy vadonatúj SuperB-t várakozgat el négy év leforgása alatt.
Az már nehezebben számolható, hogy mekkora károkat szenvedünk el azzal, hogy boldog-boldogtalant a piacunkra engednek, vagy kifejezetten csábítanak, pedig remekül kordában tudnák tartani a létszámot, ha akarnák. De becsülni ezt is lehet.
Ez mind-mind a mi pénzünk.
A lényeg, kedves Szálka: egy fuvarszervezők által uralt piac mércéje nem a mezítlábas és a céges taxis vélt, vagy valós jövedelmének összehasonlítása. Az maximum csak leírja a rendszert, de mérni vele nem lehet.
A fuvarszervezők által uralt piac mércéje egy olyan piac, amelyet nem a fuvarszervezők uralnak. Az pedig, túl azon, hogy jelenleg egy álom csupán, modellezhető és számokkal leírható. Azt gondolom, nem kérdés, hogy egy ilyen mérésnek mi lenne az eredménye. Te is pontosan tudod, ezért vagy a TGFSZ tagja.
Laza kapcsolatot nem az IMF-nél kell keresni. Hogy valami pozitívumot is írjak, olyan országban élünk, ahol a statisztikák szerint, egy férfira két nő is jut, sőt, bizonyos korcsoportokban akár három is!
Na, laza kapcsolat vonatkozásában, ebbe az irányba érdemes elindulni… :-)))
Előzmény: #246532 szálka 2011.11.20. 18:12:00 |
|
| nyuszicsiga | 2011.11.21. 10:19:56 / # 246545 |
|
"Ha pénzre van szükségünk,állampapírokat bocsájtunk ki,azt megveszik,és kész! Nem vagyunk az IMF- re szorulva."- mondta Orbán Viktor.
-Az idén még könnyebben tartható az ország
finanszírozása, de a jövőre lejáró adósságokat új
kötvénykibocsátással (vagy a korábbiak
kicserélésével) fedezheti az állam, ehhez azonban
vevőt kell találnia. Jelenleg ez nehezen megy, a
befektetők elkerülik a magyar piacot, az elmúlt
hetekben kiírt aukciók többször is sikertelenek
voltak, igaz, az Államadósság-kezelő Központ az idén
még megteheti, hogy visszautasítja a túl drága
ajánlatokat. 2012 júliusában mintegy 135 milliárd
forint, év végén több mint 300 milliárd forint
megújítandó kölcsöne jár le az államnak, év közben
pedig több mint 40 milliárd forintnyi kamatot kell
kifizetnie. A Nemzetközi Valutaalap számára 1225
milliárd forintnyi kölcsönt kell törlesztenie 2012-ben
Magyarországnak, összességében 2000 milliárd
forint hitelt kell bevonnunk a piacról vagy nagy
külső hitelezőktől.
-Legalább ne nézné hülyének az embereket!
|
| baupexim1 | 2011.11.21. 10:09:11 / # 246544 |
|
akkor nem tudom:)
mindenesetre a magánügyed:)
majd egyszer jól kifaggatlak :O
Előzmény: #246542 szálka 2011.11.21. 09:31:30 |
| szálka | 2011.11.21. 09:58:33 / # 246543 |
|
Azt kérdezed Bao, hogy " ki volt jó elvtárs a családban ? "
Na szerinted?
Apám tűzoltó volt egész életében. Tőle örököltem az elszántságot, és a kitartást.
Anyám gyengeelméjű fogyatékosokkal foglalkozott.
Tőle örököltem azt a végtelen megértő türelmet ami megkönnyíti a veled való párbeszédet. :)
És, hogy "én mivel szolgáltam Angliában a népköztársaságot?"
Erre is válaszolok: Moszad ügynök voltam.:(
Söröztem, tanultam egy más világban élni.
Leléptem egy időre, ha úgy tetszik.
Mert én már akkor utáltam ami itt volt, amikor te még gyerek voltál.
Aztán hazahozott a honvágy, és anyám zokogó hangja. Miután két gyerekét elvesztette, nem akarta a harmadikat is.
Előzmény: #246539 Bao 2011.11.21. 07:33:16 |
| szálka | 2011.11.21. 09:31:30 / # 246542 |
|
Nem vagyok tagja a repülős dinasztiának. :)
És LMP-s sem. Képviselnek valamiféle színfoltot, mint valamikor a Fidesz, de ettől még számomra ők a politikai élet Blikk-magazinjai. És Blikket sem olvasok.:)
Előzmény: #246537 baupexim1 2011.11.20. 21:32:38 |
| szálka | 2011.11.21. 09:25:35 / # 246541 |
|
Ebben 100 százalékra egyetértünk. Néhány oldallal ezelőtt magam is azt írtam, hogy amikor közel 20 év után feladtam ezt a fajta függetlenségem, nem voltam tőle boldog.
Csak már nem volt tovább hova hátrálni.
Előzmény: #246534 Rocktaxi 2011.11.20. 18:27:46 |
| Bao | 2011.11.21. 07:45:29 / # 246540 |
|
|
| Bao | 2011.11.21. 07:33:16 / # 246539 |
|
A te pontosításaid nem éppen a korrektség jegyében születnek, már megszoktuk.
Van benned egyfajta gőg, amivel lenézel mindenkit, aki máshogy gondolkozik, magadat tartod a legokosabbnak.
Az ország bajba kerül, imf segít kérdésre megint nem válaszoltál...biztos kínos.
Azt viszont kezdem érteni miért vagy ennyire elnéző az mszmp utódpártjával az mszp-vel és annak irányítójával az szdsz-el.
És mitől van benned ez a gőg, amivel lenézel mindenkit aki jobboldali.
Vajon, hogy s miként szolgáltad a népköztársaságot angliában 24 éve?
Ki volt jó elvtárs a családban, ez szinte másodlagos, mert korodat nézve te magad voltál a jó elvtárs, aki még most is hűséges, vagy legalábbis nosztalgiával gondol a pártra.
Tehát innen a gőg...
Viszont felhívnám újra a figyelmed, nem ti mondjátok meg mi történik, lehet puffogni, lehet összevissza hazudozni a nyugat felé, amit meg is tesztek rendszeresen, attól még a nép nem fog visszatérni hozzátok, már nem...
Előzmény: #246533 szálka 2011.11.20. 18:26:09 |
| baupexim1 | 2011.11.20. 21:36:29 / # 246538 |
|
"Értelme nem sok volt, különösen egy olyan időszakban, amikor
recesszió söpör végig a világon.
"
ez így, ebben a formában nem igaz. Erre van egy kellemes konteóm, majd leírom, ha nem telefonról leszek.
| baupexim1 | 2011.11.20. 21:32:38 / # 246537 |
|
csak nem kisgazda? :o
| nyuszicsiga | 2011.11.20. 19:01:46 / # 246536 |
|
Szerintem ne erölködj.
Bao szerint csak a Viktor a király!
Ha valaki nem az alattvalója akkor csak Gyurcsányista lehet.
Én is hiába próbáltam mondani neki, hogy nem vagyok egyik oldal felé sem elkötelezve, nem érdekli!
Vagy narancs vagy pusztulj!!!
| Rita | 2011.11.20. 18:46:35 / # 246535 |
|
Szerintem a fuvarszervezőknek a piaci szerepe sem elfogadható. Mert nem csak "fölényük" jelent problémát, hanem az is, hogy egész egyszerűen szereptévesztésben vannak. Birkák tömege meg asszisztál is hozzá.
|
| Rocktaxi | 2011.11.20. 18:27:46 / # 246534 |
|
A fuvarkufárok miatt szar mezítláb, ezt azért lássuk be! :-(
|
| szálka | 2011.11.20. 18:26:09 / # 246533 |
|
Te hozakodsz elő állandóan a közvélemény-kutatásokkal. Én csak pontosítottam a korrektség kedvéért.
Hol érzékeltettem veled, hogy mszp hívőt remélek minden fidesztől elpártolóból?
Az 1-2 százalék jobbik növekedés még nem szárnyalás. Ennyit az mszp is nőtt, sőt a szondánál még többet is. És még csak elő sem hoztam eddig.
Bao! Nem vagyok balos, liberális sem. De fideszes, jobbikos még annyira sem.
A kdnp-től hányok.
Csak hozzájuk képest vagyok az, ha már nagyon akarod.
Utálom a gőgös lenézést, ami a fideszre jellemző.
Utálom a nácikat.
És utálom azt, hogy 24 évvel azután, hogy hazajöttem Angliából most nap mint nap arra ébredjek - kár volt.
Mert nem hagynak élni.
Előzmény: #246528 Bao 2011.11.20. 17:06:09 |
| szálka | 2011.11.20. 18:12:00 / # 246532 |
|
Mielőtt ez a vita IMF zászlóvivőt csinál belőlem, nem ártana tisztázni, hogy nem vagyok az, és nem is akarok az lenni.
Egyszerűen azt próbáltam érzékeltetni, hogy talán mégsem kellett volna ekkora vehemenciával nekimenni a Valutaalapnak, mint ahogy az elmúlt időben ettől a kormánytól láttuk.
Értelme nem sok volt, különösen egy olyan időszakban, amikor recesszió söpör végig a világon. Kemény árat fizetünk érte mindannyian.
A függetlenség és az önállóság szép cél, de mit sem ér, ha a lakosság így kínlódik.
Azt sem árt látni, hogy kb. 200 ország tagja az IMF-nek. Köztük sok olyan, ahová zokszó nélkül elköltöznénk magunk is.
Akkor most ezt a kétszáz országot igába hajtotta az IMF, vagy esetleg ott látják ennek az együttműködésnek előnyét is?
Ami pedig a taxit illeti: én kizárólag a saját helyzetemmel hozakodtam elő.
A fuvarszervezőkről is csak azt írtam, hogy a piaci szerepüket elfogadom, a fölényüket nem.
De, hogy jelen viszonyok között praktikus-e együttműködni velük, arra álljon itt egy idézet a Tomajertől- " megpróbáltam mezítláb egy hétig, ahhoz képest a Penta is egy kánaán".
( lehet, hogy nem szó szerinti az idézet, de a lényeg benne van )
Az IMF-el kapcsolatban is csak a laza kapcsolatot preferáltam.
Az álomvilágot pedig nehéz a valósághoz mérni, viszont a valóságban élünk. Akár tetszik, akár nem.
Ha másképp is ítélünk meg bizonyos helyzeteket, és nem értünk egyet az mitől csúsztatás?
Nem értelmeztem át a mondanivalód.
Előzmény: #246526 hiénakutya 2011.11.20. 14:10:52 |
| hiénakutya | 2011.11.20. 18:11:01 / # 246531 |
|
Mer' én nem liberálnácizom le. :-)p
Előzmény: #246529 Bao 2011.11.20. 17:08:11 |
|
| Bao | 2011.11.20. 17:09:44 / # 246530 |
|
Egy felvilágosult demokrata szakértő véleményét hallottuk.
Köszönjük iron (mszp-10%).
Előzmény: #246527 iron 2011.11.20. 15:11:08 |
| Bao | 2011.11.20. 17:08:11 / # 246529 |
|
Téged becsül a legtöbbre..hmm....
A kis liberálnáci szelektálgat...
Előzmény: #246526 hiénakutya 2011.11.20. 14:10:52 |
| Bao | 2011.11.20. 17:06:09 / # 246528 |
|
Először magadon kéne alkalmaznod a remek tanácsodat!
Érdekes módon az első két bekezdésemen átsiklottál, pedig igen lényegesek.
Az elvesztett szavazók szíved szerint az mszpre szavaznának, csak nem merik bevallani ugye?
A jobbik szárnyal, az mszp haldoklik, pedig van még pár ilyen "jól képzett az orránál tovább látó" megmondóemberük mint szálkánk és mégis, ki érti ezt, a sok hülye ember nem hisz nektek...az is csak azt bizonyítja, hogy az embereknek egyre jobban elege van belőletek.
Azt fogd fel, hogy belőletek elég, vegyetek vissza pár évtizedig az arcotokból.
Előzmény: #246525 szálka 2011.11.20. 13:58:01 |