Név Zugav Olga
Becenév hiénakutya
Honlap
Taxitársaság: Tiszteletbeli citys vagyok. :-D

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Unatkozó taxisoknak

Hozzáadva: 2020.03.29 14:01

És amúgy is a barázdáltság számít.
:-)

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2020.03.29 13:59

És ráadásul még geciostobák is.
Nézzünk egy konkrét példát, mely jól mutatja, hogy miféle figurák irányítják ezt a nyomorult országot!
Itt van nekünk Mohács city méltán népszerű polgármestere (MSZP), aki egyedüli indulóként bírta megnyerni a választást. Értsük ezt úgy, hogy a másik jelölt elhunyt a hajrában és mivel új jelölt állítására már nem volt lehetőség, így hősünk egymaga jelentette a kínálatot. A mohácsi polgárok értékelték is ezt a nagyszerű teljesítményt; a voksoláson 4076 érvénytelen szavazat született, míg emberünkre mindösszesen 1867 szavazatot adtak le. A másik jelölt viszont - mivel ilyen nem volt - egyetlen szavazatot sem kapott, így ez a remek ember nyert, sőt, győzött és bele is csücsült a székbe, melyért sportszerűen megküzdött. 
Nos, most azért figyelünk újra Mohácsra és annak nagyszerű polgármesterére, mert sikerült okosan megnyilvánulnia a járvány kapcsán. Íme a videó:
https://www.facebook.com/csorbai.ferenc/videos/202304824391365/
Polgármester úr nem kevesebbet állít a városban fellelt első, hivatalosan is fertőzöttnek minősülő beteg kapcsán, mint azt, hogy ezzel Mohács "úgynevezett koronária-gócponttá vált". Jelentsen ez bármit is. Koronária betegség alatt ugyanis a szívkoszorúér betegségeit szokás érteni, azaz Mohács szívkoszorúér betegség-gócponttá vált. 
Aminek viszont semmi értelme.
Ám nem így gondolja ezt az ellentábor és valaki hirtelen följelentette ezt a barmot közveszéllyel fenyegetés miatt, és most kapaszkodjunk meg! - a nyomozás el is indult, a tiszti főorvos pedig nem győzte cáfolni, hogy itt bármiféle gócpont lenne.
Nem elég nekünk egy jellemtelen hülye az egyik oldalon, ott vannak még a feljelentgetők, valamint a simán csak hülyét komolyan vevők és abból mártírt csinálók a másikon.
Én a vírusnak szurkolok.

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2020.03.19 22:43


Ez szebb mint Anyák napja, én megkönnyeztem, de tényleg, még a két p-s stopot is. Írnék is rá, de már megtették helyettem a Sárgaláz blog szerzői, ennél jobbat most hirtelen én magam sem tudnék. Álljon tehát itt ez a kis szösszenet kommentként:
"...a jó kurva anyátokat!"

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2020.03.14 07:23

Ennek a fogadásnak számomra nincs tétje, hiszen nemtaxisként sem új, sem régi taxis vizsgára nincs szükségem. :-)

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2020.03.14 07:21

Azt, hogy Magyarországon ki minősül közfeladatot ellátó személynek, nem a Wikipédia határozza meg, hanem jogszabály. Ezt aktuálisan úgy hívják, hogy 2012. évi C. törvény, közismertebb nevén Btk., ennek is a 459.§ (1) bekezdésének 12. pontja. Az egy szép, hosszú felsorolás, a taxis nem szerepel benne.

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2020.03.13 17:32

A taxis lassan egy évtizede NEM közfeladatot ellátó személy.
Ez azért nem így van.
A BKK ellenőrei Budapesten belül bárhol kérhetik a papírokat, de együttműködési kötelezettséged csak hatósági személlyel szemben van. Ez nem feltétlenül rendőr, közteresnek ugyanúgy köteles vagy igazolni magad. Szóval az igaz, hogy elküldheted őket a pichába, de ebben az esetben azt kockáztatod, hogy szerződést bontanak veled, márpedig a droszthasználati megállapodás a budapesti taxiengedély egyik feltétele.
Bárki kérhet tőled bármilyen papírt, gondoljunk csak a tescós pénztárosra, mikor alkoholt vásárolsz, vagy a lottózósra, nemzeti dohányboltosra, éjszakai szórakozóhely portására, irodaházban a recepciósra, és így tovább. Csak te nem vagy köteles megmutatni. Az már más kérdés, hogy együttműködés hiányában mondjuk nem szolgál ki, vagy nem enged be. Mert neki meg ehhez van joga.
Egyébként ez az Uber-féle dinamikus árazás nem egy faszság, mint ahogy az applikáció alapú számlázás sem. Mehetne a picsába a taxióra, meg az összes többi féltégla, nyomtatóstul, óraállítgatóstul, tízezrekért fejléccseréstül, meg mit tudom én. Maradna egyetlen okoseszköz, központi szerverről megvezérelve az aktuális tarifa, szorzóval és/vagy napszaknak megfelelően, hétvége/ünnepnap, lőné el egyből felhőbe, vagy a NAV-hoz, vagy a kurva anyjába. Az utas is imádná, mert nincs hinta, utaztatás, kütyü, mütyü, és nem kellene jattolnia, mert legjobban úgyis ezt szeretik benne. Csak ehhez mondjuk olyan tarifa is kellene, ami a taxisnak is megéri, nem pedig politikai-népjóléti, rezsicsökkentett díjszabás.