Név Zugav Olga
Becenév hiénakutya
Honlap
Taxitársaság: Tiszteletbeli citys vagyok. :-D

Felhasználó hozzászólásai

És a harmadik lesz a jó; a liberális párt, vagy miafene valójában egy lobbicég. Valamilyen gazdasági érdek húzódik meg a háttérben, de csak ezeket tudják megfizetni az érdekeltek.

Áthozom ezt ide. Nem tudom, ki írta, de hátha átmegy belőle valamennyi.
:-)

"Azoknak, akik azt gondolják, hogy mostantól majd minden fuvart is ők visznek el, nagyon halkan jelezném, hogy ez most nem azt jelenti, hogy valaki egyszer, valamikor kapott egy ejnyebejnyét a bíróságtól, akkor soha többet, élete végéig nem taxizhat. A büntető törvénykönyv 100. §-a pontosan tartalmazza, hogy ki mikor mentesül (automatikusan) a jogkövetkezmények alól és kaphat tiszta erkölcsit. (...)"

"2012. évi C. törvény (aka BTK) 100.§ - hogy ne kelljen keresgélnetek:

(1) E törvény erejénél fogva áll be a mentesítés


a) elzárás, pénzbüntetés és közérdekű munka esetén az ügydöntő határozat jogerőre emelkedésének napján,

b) foglalkozástól eltiltás, járművezetéstől eltiltás, kitiltás és sportrendezvények látogatásától való eltiltás esetén az ügydöntő határozat jogerőre emelkedése napján,

c) kiutasítás esetén a büntetés végrehajtásának befejezése vagy végrehajthatóságának megszűnése napján,

d) felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő leteltének napján,

e) gondatlan vétség miatt kiszabott szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltésének vagy végrehajthatósága megszűnésének napján,

f) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, egy évet meg nem haladó tartamú szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltését vagy végrehajthatóságának megszűnését követő három év elteltével,

g) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, egy évet meghaladó, de öt évnél nem hosszabb tartamú szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltését vagy végrehajthatóságának megszűnését követő öt év elteltével,

h) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, öt évet meghaladó, de tíz évnél nem hosszabb tartamú szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltését vagy végrehajthatóságának megszűnését követő nyolc év elteltével,

i) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, tíz évet meghaladó tartamú, határozott ideig tartó szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltését vagy végrehajthatóságának megszűnését követő tíz év elteltével.

(2) Az (1) bekezdés b) pontja esetén a mentesítés nem terjed ki

a) foglalkozástól eltiltás esetén a foglalkozás gyakorlásának,

b) járművezetéstől eltiltás esetén a járművezetés gyakorlásának,

c) kitiltás esetén az ítéletben meghatározott településen vagy az ország meghatározott részén való tartózkodás,

d) sportrendezvények látogatásától való eltiltás esetén az elítélt sportrendezvények látogatásához való

jogára.

(3) Az (1) bekezdés d) pontja esetében a mentesítés nem áll be, ha a szabadságvesztés végrehajtását elrendelik. Ilyenkor a mentesítésre a végrehajtandó szabadságvesztésre vonatkozó mentesítési szabályok az irányadók."

Namármost...
Rossz hír 1.: aki elég rég bűnözött, az taxizhat;
rossz hír 2.: ha valahogy összehozol egy mezei garázdasággal egy jó kis felfüggesztettet (ehhez taxisként nem kell túlzott szerencse), és mondjuk évenként bekérik az erkölcsit, akkor te egy darabig nem fogsz taxizni.

Jó hír: bizonyos helyeken tizenhétszer fogják meggondolni, hogy szájbavágnak-e, amiért oda állsz.

Hogy a Főtaxi majd mire hivatkozik ezután, hogy miért csak az ő akkreditált sofőrjei hozzák a biztonsági kurvaanyja feltételeket a reptéri megálláshoz, azt nem tudom.

Ezzel együtt ez egy jó irány; csak és kizárólag a személyi feltételek szigorítása vezethet a szolgáltatás színvonalának emelkedéséhez és ezzel párhuzamosan a taxis foglalkozás társadalmi megbecsültségének helyreállításához. Csak önmagában még kevés, bár kezdetnek nem rossz.

Csak ti maradtok majd hárman taxisok az egész fővárosban. 
Nektek kell majd elvinni az összes fuvart.

:-D

Hóóógyne, Forgó kisasszony szinte ki van éhezve rá, hogy megkritizálják!:-D

Mindennek az alapja a taxit vezetgető ember nevére szóló, korlátozott számban kiadható engedély. Ha ez nem járható út, akkor a személyi feltételek drasztikus szigorítása. Ezek közül bármelyiket sikerülne keresztül verni, akkor a fuvarkereskedőkre vonatkozó agymenések azonmód fölöslegessé is válnának.
Oszt jó napot.
Az, hogy egy piacgazdaságban az állam vállalkozások közti szerződésekbe nyúlkáljon bele, meg nem is tudom én, miket ötleteltek még itt össze... nem is értem az egészet.
Nincs új a nap alatt és nem is lesz; amíg a létszámhoz nem piszkálnak hozzá, amíg a taxis a legutolsó betanított munkással egyenértékű, a munkájának, állásának nincs presztízse, bármikor könnyűszerrel leakasztható helyette egy másik munkaerő, addig kár is mindenféle erőlködés és ötletelgetés. És ebből nincs hova hátrálni. Nincs is miért. Az eddigi bűvészkedések mind megbuktak. Bármilyen taxival kapcsolatos jogalkotás nyertese a taxis és az utas kell legyen. Ezzel szemben itt mindig a fuvarszervezők és a kiszolgáló területeken tevékenykedő vállalkozások nyertek, a taxisok nem, az utasok meg aztán végképp nem. Mindig, mindenki a fuvarszervezők kottájából játszott, ennek véget kell vetni. Ha valaki jó szabályozást akar, jól akarja lakatni a taxist is és az utast is, akkor a fuvarszervezőket még annak az épületnek a környékéről is a halál retkes faszára kell elhajtani, amelyben a tárgyalóasztal található. 

Téma: Unatkozó taxisoknak

Hozzáadva: 2020.03.29 14:01

És amúgy is a barázdáltság számít.
:-)

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2020.03.29 13:59

És ráadásul még geciostobák is.
Nézzünk egy konkrét példát, mely jól mutatja, hogy miféle figurák irányítják ezt a nyomorult országot!
Itt van nekünk Mohács city méltán népszerű polgármestere (MSZP), aki egyedüli indulóként bírta megnyerni a választást. Értsük ezt úgy, hogy a másik jelölt elhunyt a hajrában és mivel új jelölt állítására már nem volt lehetőség, így hősünk egymaga jelentette a kínálatot. A mohácsi polgárok értékelték is ezt a nagyszerű teljesítményt; a voksoláson 4076 érvénytelen szavazat született, míg emberünkre mindösszesen 1867 szavazatot adtak le. A másik jelölt viszont - mivel ilyen nem volt - egyetlen szavazatot sem kapott, így ez a remek ember nyert, sőt, győzött és bele is csücsült a székbe, melyért sportszerűen megküzdött. 
Nos, most azért figyelünk újra Mohácsra és annak nagyszerű polgármesterére, mert sikerült okosan megnyilvánulnia a járvány kapcsán. Íme a videó:
https://www.facebook.com/csorbai.ferenc/videos/202304824391365/
Polgármester úr nem kevesebbet állít a városban fellelt első, hivatalosan is fertőzöttnek minősülő beteg kapcsán, mint azt, hogy ezzel Mohács "úgynevezett koronária-gócponttá vált". Jelentsen ez bármit is. Koronária betegség alatt ugyanis a szívkoszorúér betegségeit szokás érteni, azaz Mohács szívkoszorúér betegség-gócponttá vált. 
Aminek viszont semmi értelme.
Ám nem így gondolja ezt az ellentábor és valaki hirtelen följelentette ezt a barmot közveszéllyel fenyegetés miatt, és most kapaszkodjunk meg! - a nyomozás el is indult, a tiszti főorvos pedig nem győzte cáfolni, hogy itt bármiféle gócpont lenne.
Nem elég nekünk egy jellemtelen hülye az egyik oldalon, ott vannak még a feljelentgetők, valamint a simán csak hülyét komolyan vevők és abból mártírt csinálók a másikon.
Én a vírusnak szurkolok.

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2020.03.19 22:43


Ez szebb mint Anyák napja, én megkönnyeztem, de tényleg, még a két p-s stopot is. Írnék is rá, de már megtették helyettem a Sárgaláz blog szerzői, ennél jobbat most hirtelen én magam sem tudnék. Álljon tehát itt ez a kis szösszenet kommentként:
"...a jó kurva anyátokat!"

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2020.03.14 07:23

Ennek a fogadásnak számomra nincs tétje, hiszen nemtaxisként sem új, sem régi taxis vizsgára nincs szükségem. :-)