Név TE
Becenév szálka
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Ha november: kötelező felelősségbiztosítás!

Hozzáadva: 2020.09.15 17:48

Ugye. Keresd vissza, ha akarod...annak idején is azt írtam, hogy sokszor jogosak a felvetéseid, de irritáló, ahogy örökösen mást kapacitálsz a cselekvésre.

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2020.09.14 01:09

Nincs ez már kissé túlértelmezve?  Egy vers, és nem több.  Mondanivalója van, de ettől még nem lett politikai himnusszá.
Az ellenzékhez  mindössze annyiban van köze, hogy 26 évvel ezelőtt, amikor már sokaknak volt elege a koronakultuszos, nemzeti retorikát előszeretettel használó MDF-kormányból.....nos akkor, az ellenzék támogatására összehozott koncerten hangzott el.Az állításoddal ellentétben 2020 szeptemberében nem az ellenzék érzi magáénak és aktuálisnak a verset, hanem  én. Érted?  Én!Azért idéztem ide. Én viszont semmilyen formában nem képezem le az ellenzéket.Legfeljebb ki nem állhatom a Fideszt. De ez már így volt 1990-ben is, és azóta sem változott. Pedig 1994-ben  Orbán még korhadt faként jellemezte az MDF-et.
Kíváncsi lennék,  vajon az akkori Orbán mit mondana a mai Fideszről?Azt illetően pedig komoly kétségeim vannak, hogy valóban ismered-e mit gondol a társadalom nem fideszes része Istenről és a kereszténységről. Leginkább azt tudhatod, amit a kormánypropaganda sulykol.Gyurcsányra viszont sokkal inkább  a jobboldalnak van szüksége, mint az ellenzéknek. Gondolom ezt nem kell elmagyaráznom...elvégre te sem tudsz egy Petőfi verssel mit kezdeni gyurcsányozás nélkül......


Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2020.09.13 01:05

Kinek milyen az értékrendje, aszerint ítélkezik.... A vers pusztán leírja a mindenkori fennhéjázó hatalommal szembeni emberi indulatot.De nem baj, ha tudjuk, hogy ez így az 1994-es választások előtt hangzott el, és soha nem volt aktuálisabb, mint napjainkban. 

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2020.09.12 16:24


Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2020.07.19 13:41

miért nem takarodsz az anyádba?
És persze 3 év alatt 25 % - ot emelkedett, nem 45 - öt, ahogy a cikkben van. 
A százalékot rosszul írtam.  12 év alatt érte el nem az 50, hanem a 100 % - os emelkedést.
Svejk óta tudjuk, hogy nem lehet mindenki okos, kell hogy a hülyék kivételek legyenek, mert ha mindenki okos lenne, akkor annyi ész lenne a világon, hogy abba minden második ember belehülyülne.
Az ember csak kapkodja a fejét ennyi csúsztatás, hamis állítás láttán. És az sem mentség , ha egy tájékozatlan újságíró sületlenségeid hordod ide. 
A tényszerűség kedvéért néhány apróság, mert sok energiát nem érdemes beleölni a veled való vitába. Már 2008 óta létezik az építőipari minimális rezsióradíj. Akkor 1900 forint volt, és 2019-ben lett alig 3800 forint. Tehát 12 év alatt érte el a kb 50 %-ot, és nem 3.2007 - ben született róla döntés a tisztességesebb építőipari vállalkozások érdekében, hogy ne lehessen a közbeszerzési pályázatokon aláígérgetni. De a hangsúly a közbeszerzésen van, nem a teljes piacon. Ha úgy tetszik, itt lehet párhuzamot vonni a fix tarifával, aminek köszönhetően vége lett az aránytalan kedvezményeknek. Az, hogy az építőipari díjszabás felülről nyitott, a szolgáltatás jellegéből fakadóan - a taxival ellentétben - talán érthető. És akkor nagyjából el is is érkeztünk a szovjet fővárosban osztogatott mercédeszekig.

Látom még most sem érted igazán, sokszor nem a felvetéseiddel van a probléma, hanem azzal, hogy a legtöbbnek ugyanaz a végkicsengése, hogy "valaki csináljon már valamit", vagy "valaki szólhatna"  stb.
Erre írtam legutóbb, hogy szervezz magad köré egy csapatot. Amíg semmit nem teszel, addig ez nem más, mint hőbörgés. Vagy, ha kényes vagy az etimológiára, akkor : méltatlankodsz, zsémbeskedsz, lázongsz, dúlsz-fúlsz, dohogsz, háborogsz.
Látod - látod, a saját szavaid a legárulkodóbbak. Idézlek : " mi harcoljunk ellene? " és " védelmedbe veszed az ellenséget? "
Majd akkor fogsz felnőni ehhez az egészhez, ha rájössz, hogy nem ellenséggel kell harcolni, és nem valami ellen kell harcolnod, hanem VALAMIÉRT kéne küzdened.Tudom fáj, de nem elég a hőbörgés.  Na, ezért nem is vártam, hogy mellém álljanak. Én nem álltam a hőbörgők közé.