Név TE
Becenév szálka
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Virágozzék minden virág.     Én csak kertészkedek.
Mit kellett volna cáfolnom és miért?  Egyszerűen csak kiigazítottam az eltúlzott állításaidat. A demagóg féligazságokat.
Nem mondod ?!  Tényleg 2013-ban született a hatósági ár ?  Mik vannak...
Neked komoly gondod van a szövegértéssel.

Hívek térdre imához a narancsos oltár előtt !

Az ostoba demagógiátokkal  felesleges vitatkozni,  de talán annyit érdemes megjegyezni :  a legfőbb ok, amiért a kormány nem engedett a hatósági árból alighanem annak tudható be, hogy egyébként is keresztbe tesz mindennek  a fővárosban. Kiváltképp olyan döntésekben, melyek az ő regnálásuk alatt születtek, ráadásul  kidomborítható a  "nagyszerű"  Tarlós   "alkalmatlan"  Karácsony párhuzam.


Az tény, hogy ellopnak minden pénzt, de hogy  (idézem)  "kifizették a taxisok vadiúj autójának a felét"...finoman szólva is barokkos túlzás.  Az első körben 279  db autó árának a felét finanszírozták. A második körben körülbelül 400 taxiról beszélhetünk.  Ez még a budapesti engedélyek viszonylatában se számottevő, országos kitekintésben elenyésző.

Szép gesztus, de nem több. Viszont propagandának se utolsó tekintve, hogy eltérő mértékben, de a nép közé is szórtak pénzt hasonló célból.


A  3 évvel megemelt korhatár is csak a 2017 január 1. előtt nyilvántartásba vett taxikra vonatkozik.  Mindenki másnak maradt a 10 év.


A KATA  megváltoztatására tudtommal ráment nagyjából 40 ezer egyéni vállalkozó és 10 ezer céges.  Bár a hivatalos indoklást jogosnak tartom,  anno be se kellett volna vezetniük, de most minden forintra szükségük volt/van úgy szétlopták az országot.

A taxisok nem jófejségből lettek kivételek, hanem csupán a szigorítás legfőbb okát szolgáló - a cégeknek szóló számlázás - itt megvalósíthatatlan lett volna..


De azért tapsoljatok, a demagógiára mindig van vevő.
Az, ahogy időnként berobbansz ide, és megtalálsz néhányunkat, ez nálad valami evolúciós agresszió ???
Egyébként mindaz, amit idehánytál egyszerű ismétlése egy korábbinak, ami valahol a topikok közt megtalálható.  De hiába minden, téged nem  érdekelnek a válaszok, csak az, hogy dobbantónak használhasd az újabb ömlengéshez. Mindezt akkor is leírtam.
Egyet fogj fel a politikára vonatkozóan :  nincsenek jó vagy rossz döntések amikor egy pártot helyzetbe hoznak a szavazók. Csak következmények vannak....
A rendszerváltás óta eltelt 32 év fele, azaz  16 év  telt el  Fidesz kormányzással, ennek minden következményével.  Átalakított választójogi törvénnyel, az örök hatalom vágyával, kevesek felemelésével és sokak árokba rugdosásával. Ha neked ez bejön, akkor egészségedre !

Az óceáni műanyaghulladékért az elveszett halászhálók a felelősekA szemétszigetek fő alkotói nem a palackok, hanem az eleve állatok elfogására használt, leszakadt halászhálók. Évente annyi termelődik, hogy a Holdig oda-vissza elér. Globális ökológiai probléma, amit nevén kell nevezni.

Már műanyagpoharakon is láthatjuk a teknősös emblémát, ami felhívja a figyelmet a műanyaghulladékokra, és azoknak a tengerekben kifejtett pusztítására. Csakhogy, tisztába kell tenni valamit, Európából, és főleg Magyarországról nem igazán fognak műanyagpalackok eljutni a tengerekig. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne kezeljük megfelelő módon a műanyaghulladékot, csak nem kapnak elég hangsúlyt az óceáni műanyaghulladékok valódi felelősei, a halászhálók!

Hallottunk az óceán közepén sodródó szemétszigetről, és a fejünkbe az a kép van, hogy ezt mind műanyagpalackok alkotják. Ez nem így van, a vizekben található műanyag többsége halászháló. Még egy felelőtlenül eldobott műanyagzacskó is képes foglyul ejteni egy állatot, nem hogy egy olyan csapda, amit konkrétan erre találtak ki.

A Science Advances folyóiratban megjelent tanulmányt készítő kutatók hét halász ország, 451 kereskedelmi halászával készítettek interjút, és az itt kapott adatokat standardizálták, és megbecsülték globálisan.

A válaszok rámutattak, hogy a kisebb, kevésbé korszerű felszereléssel rendelkező vállalkozások nagyobb valószínűséggel hagyják el a hálóikat. Ugyan így, a fenékvonóhálókból több szakad le, mint a középvízi hálókból.

Miután ezeket eleve állatok foglyul ejtésére fejlesztették leszakadásuk után is dolgoznak. Megbecsülni is nehéz, mennyi élőlény lesz az áldozatuk, de nem csak halakra, teknősökre, madarakra, bálnákra, cápákra és delfinekre is veszélyes.

Van rá megoldás?

Miután a halászatot nem lehet beszüntetni, nehézkes a megoldáskeresés. Első sorban tudomásul kell venni, hogy ez egy súlyos globális probléma, amit kezelni kell, de szerencsére már vannak megoldások.

Mivel a régebbi, ócska felszerelés nagyobb eséllyel szakad le, ezt kell kezelni. Jó út, ha a helyi önkormányzatok a régi halászfelszerelést visszavásárolják, és helyet biztosítanak az elavult felszerelés kidobására.

Tudom-tudom, ez nem uber, de a korábbi viták miatt szerintem itt pont jó helye van az alábbi cikknek.  Ami egyébként egy baloldali-liberális elhajlással kevéssé vádolható oldalon található.  

Mindenkinek ajánlom, nem csak a demagóg barátunknak.


( titkos jótevőm ezt is olvashatóbbra színezhetné   hálásan köszönöm )


Sajnos így hiába kutakodnék a Wikipédián, mert elfelejtetted hozzátenni, hogy a történelmi vagy az újkori Magyarország vármegyéinek  száma érdekelne.

És most néhány sor erejéig megpróbállak komolyan venni. Döbbenetes az a csalhatatlan magabiztosság, ahogy rendre megnyilatkozol. Szemernyi kétség sincs benned, ha valamiről véleményt formálsz. Pontosabban véleményed sincs, csak és kizárólag ítéleted. 

Nyilván ismerős a jelenet a Tanúból amikor Pelikán azt mondja, elnézést Virág elvtárs ez már az ítélet. Te magad vagy a hallotaxi Virág elvtársa, aki mindig hord a táskájában valakiről vagy valamiről egy ítéletet. 

Tévedhetetlenül ismered a világot, a benne élő embereket és azok jellemrajzát is tűpontosan megalkotod. Gőgös fölényeskedéssel engem is magabiztosan besorolsz az uber rajongó 444 kommentelők közé anélkül, hogy ismernél vagy bármit tudnál rólam. Nem tűnik fel és soha nem is tűnt fel neked, hogy miközben én legtöbbször az ostoba demagóg állításaidat  cáfolom, te legfeljebb személyeskedni tudsz. 

Baromi önteltségedet semmi nem igazolja jobban mint az a feltevésed miszerint a te nagyszerű tudásodhoz, a veled való vitához minimum a Wikipédia szükséges. 


Úgy látom van baj rendesen.
Müller Pétert ajánlom figyelmedbe, aki szerint kétféle méltóság van. 
Az egyik, amit a világ ad az embernek. 
A másik, amit az ember ad saját magának.