Név TE
Becenév szálka
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2021.10.19 10:20

Ha Orbán marad az több ok lesz rá, és nem kevesebb. 

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2021.10.19 00:45

Oké, de én jellemesebb boxzsákot reméltem. 

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2021.10.18 09:47

Igen, igen. Ha  létezne egyáltalán olyan, hogy politikai erkölcs, akkor már a nevére se kéne emlékeznünk.Ehelyett komoly szerepe /felelőssége/  lett abban, hogy az ellenzéki tömeg egy olyan embertől várja a megváltást, akinek legfőbb erénye, hogy orbánabb Orbánnál. Én kivándorlok. 

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2021.10.17 22:03

Vége.   Csalódott vagyok amiért a baloldal,  vagy az ellenzék, ahogy tetszik, nem képes többre, mint előtérbe tolni egy keresztény konzervatív felfuvalkodott hólyagot. 

Egy hamis messiást, aki.... 


 "Olyannyira büszke lesz, hogy egy idő után kijelenti, hogy ő maga Isten.  ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” 

Téma: TAXIS BLOKÁD 1990. Október 25.

Hozzáadva: 2021.09.23 17:34

A válaszom  két sor Romhányi Józseftől cheaternek és cheaternek, aki nem volt rest rögvest megünnepelni önmagát.


Egy kos szerette, ha szembe magasztalják,

ezért a visszhanggal nyalatta a talpát. "

Téma: TAXIS BLOKÁD 1990. Október 25.

Hozzáadva: 2021.09.22 17:32

Azt még érteni vélem, ha a politikai mainstream elvárja, - megköveteli - a jobboldali sajtó minden közélettel foglalkozó munkatársától, hogy az összes lehetséges módon írni kell a baloldali-liberális ármányról, vagy hosszú cikkekben kell rettegni mindentől, ami nem fidesz.

Azt elfogadom, ha valaki pusztán politikai rokonszenvtől vezérelve  mindezt elénk tárja, elvégre ugyanazon tények birtokában is lehet homlokegyenest ellentétes következtetésekre jutni. Itt van nekünk példának az örök vita : evolúció kontra teremtés.

Azt már kevésbé értem, hogy valaki, aki taxizásból él, miért ünnepel  -mert felteszem egyetért a cikkel, ha idecitálta-  egy olyan írást, amelyik azt sugallja, hogy a taxisok önálló gondolkodásra, illetve  cselekvésre képtelen, a politika markában vergődő bűnözők társasága.  Esetleg azért dobja sutba az önbecsülését, mert előrébb való az "egy a tábor egy a zászló" ?

Végül  néhány apróság a cikkhez, hogy a féligazságok mellett megismerhessük a valóságot, és ne annak a napi aktualitássá torzítását...

Az MDF érintve volt az eseményekben mint párt és mint a kormánykoalíció vezetője. Ellentmondásos szerepbe kerültek, és mint párt bírálták is a saját kormányukat, mondván felelősség terheli a kormányt, mert a gazdasági intézkedéseket nem kellő körültekintéssel és a szükséges egyeztetés nélkül hozták meg. Persze emellett bírálták a normális rendet felborító fuvarozókat.

Horváth Balázs belügyminiszter délben még kacérkodott a katonaság bevetésével a klasszikus sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom szöveggel. Kb. két óra elteltével léptek hátrébb.

Antall József is elismerte, hogy bár az áremelés szükséges, de az egyeztetések során követtek el hibákat.

Amit a Kisgazdák vagy a Keresztények csináltak az szót sem érdemel.  Legfeljebb annyit,  egészen szánalmas volt a KDNP hallgatag lavírozása abban bízva, hogy felértékelődhet a szerepük, ha a harciasabb Kisgazdák kilépnek a koalícióból.

Az SZDSZ-ről már mindenki leírt mindent és annak az ellenkezőjét is. Elfogadom, hogy normál esetben egy politikai párt elsődleges feladata lenne a stabilitás biztosítása, és ebben az SZDSZ nem erőltette meg magát.  Ahogy a Fidesz sem 2006-ban......de most nem ez a téma. Legkevésbé sem mellékesen, hiába mentegeti a cikk Horváth belügyminisztert, ő maga nyilatkozott arról, hogy pénteken igenis rendet akart csinálni, csak amikor szembesült azzal, hogy egy politikai párt is a demonstrálók mellé állt, akkor állította le a rendőrséget.

Ami számomra izgalmasabb az a fidesz.  Két nyilatkozatot adtak ki összesen. Egyet a frakció, egyet a választmány. Mindkettőben elítélték az Antall-kormányt, sőt azt írták, hogy a  belügyminiszter egy szűk elit akciójáról beszél, miközben megmozdult az ország.  Igen,  megmozdult az ország.........És tiszteletben tartják,  mindenki  jogos igényét, hogy kifejezhesse az elégedetlenségét az engedetlenség bevált módszereivel.  Elsőként és együtt az MSZP és a fidesz  nevezte polgári engedetlenségnek a tiltakozást.  És hangzott el a Parlamentben az ominózus mondat Orbán szájából : a kormány hazudott....először amikor  előző nap még tagadta az áremelés tényét, másodszor akkor, amikor a a világpiaci árakra hivatkozott, pedig az államháztartás hiányát akarta pótolni a lépéssel.

Igen ezt mondta Orbán.

Ezekhez képest kéretik a helyén kezelni az írásom alatt belinkelt cikket. 


Fölényeskedhetsz bármeddig.  Nem történt annál se több,  se kevesebb,  mint 
- Nagyembernek képzeled magad
- szellemi óriássá akartál lenni egy egyszerű taxis fórumon 
-  és  lám,  született egy  kerti  törpe... 
A nagyon rövid válaszom az, egyszerűbb lett volna simán elnézést kérned.
A kicsit hosszabb :  sokan, sokféleképpen szokták idézni Vitray elhíresült mondását, miszerint aki felülkerekedik, az alulmarad. Így jártál.... De, neked ez sem elég, még most is azzal mentegeted magad, hogy a másik miket írkál össze - vissza. Korábban is leírtam, hogy folyamatosan újabb frontokat nyitottál,  és most, hogy  elvéreztél, engem teszel felelőssé magáért a háborúért. 
Eljátszhatod az utasaiddal a nagyon okos megmondó ember szerepét, de ez nem az a terep. És, ha te nem vagy képes különbséget tenni az utasod, illetve a fórumbeli vitapartnered közt, akkor az inkább szól rólad, mint rólam. 
Végül, hogy mire is alapozom  mindazt,  amit leírtam :  annyira öntelt vagy,  hogy még a végén is odavágod mintegy fürdőzve a vélt nagyszerűségedben,  hogy csak tőlem nem kaptál választ, mert, és itt kivételesen idézlek  # lövésem sincs a válaszról #Mindenre választ kaptál, csak  arra nem voltam hajlandó, hogy primitív egyszerűséggel nevet írjak  azért, hogy  újabb öntetszelgésbe kezdj azzal,  hogy te a legártatlanabb ellenzéki politikusról is  tudsz valami tuti gyalázatosat  írni. 
Ahhoz képest, hogy a napokban többször tettél célzást arra,  miszerint én kérés \  kérdés nélküli politikai ömlengésbe kezdtem, a már idézett szövegében az áll  # lövésem sincs a válaszról #Eszerint mégis volt kérdés????????? 
A helyzet az,  valójában téged egyáltalán nem érdekelt  semmi azon túlmenően, hogy a hátunkon  taposva akartál  dicsőséget magadnak. 
Alul maradtál. 
Nem tudom hányan követték érdeklődéssel a kettőnk vitáját, illetve annak előzményét, amiben én nem is vettem részt. Mindenesetre, ha akadnak néhányan, akkor majd ők eldöntik, melyikünk volt tárgyszerűbb, és próbált számonkérés nélkül higgadtan érvelni.Előre leszögezem, ezzel  -reményeim szerint-  befejeztem veled. Aki ismer, tudja rólam, hogy nem ugrok félre a viták elől, de ki nem állhatom, ha valakinek az eszköztára kimerül az arroganciában és a szándékos csúsztatásban.
Konkrétan  :  Nem élek az általad követett gyakorlattal, nem kezdem ideidézni a szövegeid, de, egy árva szóval sem írtam le azt, hogy az Orbán kormány adta el a repteret.  Te rögvest megpróbáltál  engem valami olyasmivel szembesíteni, ami feltehetően csak a te fejedben létezik.  Persze azonnal idecitálva Gyurcsányt, fogalmam sincs miért, de megszoktam, hogy a fideszes gondolkodásmód csak Orbán - Gyurcsány tengelyben képes lubickolni.1. Azt írtam, hogy 2011-ben az Orbán kormány adta el az állam 25%-os részesedését ami a reptérben még megvolt.  Erre te természetesen gőgös kioktatásba kezdtél, hogy összekeverem a Malévot a reptérrel. Nem, nem tévedek. Attól, hogy a két történet időben összeér még nem írtam valótlant, vagy hülyeséget. Nézz utána, ha akarsz, de nyilván olcsóbb a siker, ha itt tartasz kioktatást, mert az átlag olvasónak elég hangos magabiztosság.A reptér problémája az Antall kormány idején kezdődött , talán 1992-ben. A szocialisták tovább rontottak a helyzeten. A Fidesz sem makulátlan ebben a 30 éves történetben. Szakújságíróknak is évtizedes munka feltárni a pártokon átívelő dilettantizmust és tolvajlást, nem mi fogjuk ezt megoldani 3 sorban.Legkevésbé sem mellékesen, még csak  nem is én, hanem te hoztad szóba a reptér  egészét a Lufthansa ürügyén, úgy, hogy a Lufi német kormány általi megsegítéséről írtál erős csúsztatásokkal. Akkor  próbáltalak kiigazítani  valósabb adatokkal, de ez téged nem érdekelt , mert nem illett a mindent megmondó énképedbe. Pedig akkor is tény, amit írtam, és ez független attól, hogy mit gondolunk a német kormány lépéséről egy pandémiás helyzetben.  9 milliárd euróval segítették ki a Lufit, aminek a cég nagyjából a felét használta fel, és azért is 20 %-os tulajdonrészt kapott a német állam, azzal az opcióval, hogy később visszavásárolja a Lufthansa .Téged ez már nem érdekelt, mert újabb frontokat kellett nyitnod. Hiába írtam le azt is, hogy a Wizzair  finoman szólva sajátos módon jutott tőkeinjekcióhoz, de neked ez belefér, mondván éljen a magyaros furfang. Ez van, így működik a Fidesz. Ha valami szabálytalan, majd alkotnak hozzá jogszabályt és mindjárt legális lesz.Francia nagyvállalkozóban is biztos voltál, aki majd a drága francia tejet veszi meg, nem az olcsó magyart. Amikor leírtam neked, hogy az ottani tejvitának nincs nemzetközi vonatkozása azon túlléptél, mintha meg se történt volna. Nekem nem hiányzik, hogy hájjal kenegessenek, de a legutóbbi hozzászólásodban te kértél rajtam valamiféle következetességet. Nem?Követelsz tőlem ,illetve tomajertől valamiféle politikai állásfoglalást. Többször és indulattal, aztán amikor tőlem megkapod érthetően és hosszan kifejtve, akkor vered a nyálad, hogy mindez mit keres itt. Netán a mellébeszéléssel nem akarsz megvádolni?
És így lassan a vége felé. ...nem te nem a véleményedet vállalod fel. Amit te itt műveltél az csupán kioktatás. Te csak a Fidesz-hűségedet vállaltad fel.Végül : nem tudod mit keres az aranytartalék a repteres topikban???????  Mert abból nem lesz repcsi. a Malévnak nem volt, csak lízingelt.  
Szerinted miféle vitára ad lehetőséget az, ha kizárólag a saját teóriáidat sulykolod? Leírsz valamit, mindegy, hogy az a francia tejiparról, vagy a Lufthansa állami megsegítéséről, vagy valami magyar vonatkozású ügyről szól. Kijelentéseket teszel, és az úgy van, mert te mondod. Velem cirkuszolsz, hogy mondjak jobbat, de tüstént. Én a különböző állításaidat próbáltam árnyalni, nem tettem politikai állásfoglalást. Nem szeretem a Fideszt, ellenben te igen. Jó. Nem tetszik az, amit csinálnak és ahogyan kormányoznak. Eddig se tetszett, és az állításoddal ellentétben nem utólag kiabálok okosságokat. De, te eleve kizárod azt, hogy más talán jobban csinálná. Mert számodra a Fidesz a Szent, és ahhoz képest mérsz minden mást. Ezért vagy már-már elvtelenül elnéző velük. Tőlem elvárod, mitöbb követeled, hogy mondjak jobbat, miközben te sem tettél mást, mint belesimultál a Fidesz logikába. Nekem miért nem jár ki, hogy utólag dönthessek?Megkérdezhetem másképp is, talán úgy érthetőbb lesz. Te tudtad például 2010-ben, ha és amennyiben rájuk szavaztál, hogy a Fidesz kormány így fog ténykedni. Szerintem nem tudtad, legfeljebb közös az értékrendetek. Én meg nevezzek meg jobbat, és persze már előre, hogy a szavaiddal élve később majd a fejemre olvashasd a hibás döntésem. Ergo, te már el is döntötted, hogy a Fideszen kívül csak rossz jöhet, én meg csak hülye lehetek. 
Na figyusz: Az 1980 as évekig abban éltünk, hogy mindenki egy emberre figyelt, ő volt az igazodási pont, a zsinórmérték. Úgy hívták Kádár János. Aztán rendszert váltottunk annak reményében, hogy ennek örök időkre vége. De nem, mert megnyertük magunknak Orbán Viktort. A vezénylő tábornokot, akihez és akiről verset írnak, akinek idős emberek kezet csókolnak, és aki a kertje végébe stadiont épített. Minden aszerint dőlt el, és fog eldőlni a jövőben, ahogy ő szeretné. 
De tegyük félre a cinikus szálkát.... A lakosság felső szűk egyharmada élvezi a Fidesz kormányzás előnyeit. Ebben nincs semmi meglepő, ez volt a cél minden döntésüknél. Az alsó bő egyharmad nem elég arra, hogy eldöntse a választást,  nem számítanak a Fidesznek. A két társadalmi réteg között  elhelyezkedőknek valamelyest javult az életminősége, de ez feltehetően a Fidesz nélkül is megtörtént volna. Viszont az az egzisztenciális fenyegetettség, ami már a takarítónő szintjéig a kormány iránti  lojalitásra kényszeríti az embereket a Fidesz főbűne. Növekszik a kiszolgáltatottság, a társadalmi egyenlőtlenség, így a választók többsége kiábrándul a politikából. A már említett felső szűk egyharmad hatalomban tartja ezt a nyomorult bandát. A lenyúlt lóvé - közgazdászul- anyagi erőforrás lehetővé teszi számukra, hogy a propagandán keresztül a saját érdekeik szerint teljesen eltorzítsák a valóságot. A Fidesszel szimpatizáló választói réteg bővítése érdekében jön némi rezsicsökkentés, családtámogatás, bár ezeket a támogatásokat leginkább azok tudják igénybe venni, akik azt is igazolni tudják, hogy tulajdonképpen nincs rá szükségük. Valódi szociálpolitika nincs. 
Annak ellenére, hogy az egekig magasztalod a Fidesz kormányt a döntéseivel együtt, a járványhelyzet megmutatta micsoda káosz és kapkodás van a színfalak mögött. A gazdasági csődtől jobban féltek, mint az egészségügy bedőlésétől. Ilyen egy fejfájásig szajkózott erős ország? 
Ezzel együtt elismerem azokat a lépéseket, amit a gazdaság kifehérítéséért tettek. De mit kezdjek egy olyan a forintot leértékelő gazdaságpolitikával aminek logikus következménye, hogy egy épkézláb szakember már euróban számolja az elérhető keresetét, és ha az kint jobb, már csomagol is. Itthon  már régésszel kell kerestetni egy jókezű szakít. 
Amit végképp nem értek: itt tapsikolsz annak, ahogy a Fidesz kinevel egy nemzeti tőkésosztályt. Tisztázzuk, ezt anno az Antall kormány is megpróbálta, de mivel nem volt hozzá megfelelő tőke, ezért külföldről biztosították azt. Most a Fidesz próbálkozik ezzel, megpróbál visszaállamosítani, de ehhez sincs tőke, ezért az állami vagyont használja fel. Még egyszer leírom : a nemzet vagyonából gyárt tőkéseket. Ízlelgesd, bár téged ez aligha zavar. Mindegy hogy hívják őket, mert rajtuk keresztül a politikai elit saját magát hozza helyzetbe. A szociális kiszolgáltatottságban élőket nem segíti a kormány, nem ad pénzt, mert még elköltené a nyomorult. Bezzeg a jómódban élőknek annál többet. Készpénzben, adójóváírásban, stb, tökmindegy. Ők már nem költik el. Minek és mire. Vesznek helyette államkötvényt jó kamattal. Az államnak / Fidesz kormánynak / lesz pénze, nem kell külföldről hitelt felvenni. Micsoda nagyszerű gazdaságpolitikával!!  És megint győztünk, hurrá. Harcolunk a multinacionális cégek ellen, ugye ennek is örültél ebben a vitában. Közben kivétel nélkül stratégiai megállapodást köt velük a kormány. Idézzük ide egy pillanatra a túlóratörvényt. Eközben alig jut pénz az oktatásra, az egészségügyre. Nekik adót kell csökkenteni, mert kell a beruházás. Tovább is tudnám folytatni, de azt hiszem felesleges. Én nem politikai pártokban, vagy személyekben gondolkodom, hanem egy olyan normális szociális piacgazdaságban, ami semmilyen módon nem hasonlít arra a gyalázatra, amit a Fidesz művel. 
Mert jelenleg úgy működik Magyarország, hogyha  én lehajolok a földre dobott szemétért, mert enyém is az ország, aztán ugyanezzel a gondolattal Mészáros Lőrinc is lehajol, akkor amire ő felegyenesedik addigra már a nevére is van írva.