Név Bao
Becenév Bao
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.06.19 07:53

A felelősségről


Igen. Tényleg ki tudta mondani. Ország-világ előtt, gyűlölettől eltorzult arcával, pengévé szorított szájjal mondta ki: a nemrég történt hajókatasztrófáért Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Rogán Antal a felelős. Így beszéltek hajdan, s így mondtak megfellebbezhetetlen ítéletet a jakobinusok és a bolsevikok is. Ilyen eltorzult arccal és még inkább eltorzult aggyal sziszegték, ki a felelős, ki a bűnös, ki méltó megvetésre, halálra.

S hogy a szerencsétlen dél-koreai turisták, továbbá a magyar kapitány és a magyar matróz haláláért miért éppen ők hárman felelősek? Hát azért, mert (állítólag) a svájci cég a magyar állammal közösen üzemelteti azokat a hajókat, amelyek közül egy most balesetet okozott. Az államot pedig nevesíteni kell, az államot Orbánnak, Rogánnak (a sor tetszés szerint folytatható) kell hívni.

Nézzük a dolgot, nem eltorzult aggyal.

Történt egy szörnyű baleset. Mai tudásunk szerint a szállodahajó kapitánya végzetes hibát (hibákat?) követett el. Nem jelezte előzési szándékát, nem használta a rádiót. Nem tudjuk még pontosan, nem is tudhatjuk, még tart a vizsgálat, éppen csak elkezdődött, most még csak az eltorzult agyúak mondanak megfellebbezhetetlen ítéleteket. Mindenesetre eddig ezek hírlenek. Csak az biztos, hogy szörnyű baleset történt, s hogy minden bizonnyal emberi mulasztás áll a háttérben.

Persze ahogy ilyenkor lenni szokott, mindjárt mi lettünk a tízmillió hajózási szakember országa. Az eltorzult arcú, eltorzult agyú is az lett. És ítélt. Ahogy beteg lelkéből, beteg világából csak kitelt, úgy ítélt.

Azért legalább mi, normális emberek rögzítsük a tényt: hatvanöt éve volt ilyen hajóbaleset Magyarországon. Ilyen súlyos, ilyen tragikus. S legalább mi, normális emberek halljuk meg a hajózási szakember mondatát, aki ezt mondta a baleset után: a szabályokat nem szigorítani kell, hanem betartani. Bizony, ez mindenkor igaz.

És azt is jó, ha tudjuk, ha ez a tragédia nem következett volna be, akkor az eltorzult agyú és arcú előbb-utóbb azzal állt volna elő, micsoda skandallum, hogy a magyar állam nem fölözi le ennek a páratlan üzletnek a hasznát, hanem hagyja az egészet a svájci cégnek.

Vegyük tudomásul: a világban ma tömegturizmus zajlik. Ennek minden hasznával és nyomorával. Óriási pénzt termel ez az üzletág, s ebből minden állam és önkormányzat igyekszik profitálni. S ez így helyes.

Ugyanakkor ez a tömegturizmus tönkre is tesz városokat, természeti csodákat, van, ahol már belefulladnak az embertömegbe – lásd például Velence. S együtt jár a gigászi forgalomnövekedéssel, balesetveszéllyel, bűnözéssel, droggal. S azt is vegyük tudomásul, hogy az „Európa legjobb úti célja” díjat éppen most nyerte el Budapest, az ellenzék szerint a Tarlós és Orbán által tönkretett Budapest. Ez is tény. S a díj elnyerésében nem kis szerepet játszott a biztonság, ami Nyugaton már megszűnt.

Amúgy az eltorzult agyú és arcú logikáját követve a magyar állam útdíjat szed a kamionoktól, amely kamionok hetente okoznak balesetet. Vagyis az állam (Orbán) gazdagodik a kamionokból, tehát be kell tiltani a kamionokat.

De a személygépkocsik naponta okoznak tragikus baleseteket, Magyarországon pedig személyautók garmadáját gyártják, gazdagítva ezzel az államot (Orbánt), úgyhogy azt is tiltsuk be. Mindent tiltsunk be. Ne maradjon semmi, csak az eltorzult agy meg az eltorzult arc.

A jakobinus, a bolsevik ítélkezés. Az új balos, anarchista nihil. A tervgazdálkodás, a műhús, a haszon és a tőke utálata, a kommunista egyenlősdi, minden és mindenki rühellése, aki vitte valamire.

Ilyen már volt. Ezt már ismerjük. Igaz, nem volt kevesebb a baleset, de legalább az eltorzult agyúak és arcúak kiismerték magukat.

Nem féltek attól, hogy egyszer benneteket is megver az Isten, istentelenek?

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.06.19 07:51

Az elmúlt harminc év legízléstelenebb felszólalása (videóval)


Szabó Tímea (Párbeszéd) azt hangoztatta az azonnali kérdések között, hogy a kormányfő egyetlen gesztusra sem volt képes a Hableány tragédiája után.


„Önök bűnösök” – fogalmazott, és azt rótta fel, hogy a Viking svájci tulajdonosának közös cége van a magyar állammal, és ez a cég fölözi le a dunai hajózás profitját. Szóvá tette, hogy a baleset után kiengedték az országból a svájci hajót. Azt firtatta, ki adott engedélyt a svájci hajó távozására, egyetértett a döntéssel, terveznek-e vizsgálatot, változnak a dunai hajózási szabályok?  

Orbán Viktor úgy reagált: 30 éve teljesít szolgálatot a magyar Országgyűlésben, de ennél ízléstelenebb hozzászólást még egyszer sem hallott. Hozzátette: minden kérdést – beleértve a részvétnyilvánítást is – a baleset másnapján a dél-koreai elnökkel megbeszélt.

Kiemelte: a tragédia az egész országot megrázta, komolyan kell venni, hogy az áldozatok a vendégeink voltak, ezért helyes, ha szívünkben gyászoljuk és majd emléket is állítunk nekik.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy a Hableány hajó kiemelési munkáiban 498-an vettek részt, néhányan az életüket is kockáztatva végezték munkájukat. Köszönet jár a mentésben résztvevőknek, példaértékű helytállásuk minden tiszteletet megérdemel – fűzte hozzá. Jelezte: a hatóságokat mindenre kiterjedő alapos vizsgálatra utasította, ennek a végeredményét várja.

Szabó Tímeát az elnöklő Latorcai János többször is figyelmeztette, mint kiemelte: az ellenzéki politikus a tragédiából, a gyászos eseményből politikai tőkét akar kovácsolni.Magyarország / 2019.06.17.


Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.06.19 07:46

Megbecsült művészek minek járatják le magukat?Hja, nem bírnak a gyűlöletükkel...

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.06.08 00:45

Szálkáéknak semmi sem drága azért, hogy újra pusztulásba vigyék a fővárost (is). Viszont a gyűlölet kampányuk úgy néz ki, pont visszájára fordul és így inkább a következő 2/3-ot vagy esetleg 4/5-öt építik.

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.06.07 00:28

Tudod mit Szálka?
Akkor


Így rendben?


Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.06.06 12:39

Kálmán Olga a DK színeiben indul a budapesti ellenzéki előválasztáson


Szálkáék jelöltje...

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.06.05 15:22

Tomajerék (szdsz) megújultak...


Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.06.04 13:20


Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.05.25 09:17

Lesz meglepetés az EP-választáson

Egy ballib gyűlöletnagymester átváltozása. (nem jobbikos lett)"Nem a szokásos, "unalmas", rutinszerű Fidesz-győzelem várható május végén, hanem politikai földindulás.

Ezt pedig csak részben köszönhetjük Bangóné ordas nagy és - a kettő nem zárja ki egymást! - szánni valóan gyáva patkányozásának. Akik ismerik a hosszú csendet megelőző közéleti "munkásságomat", tudják, hogy a ballib oldal egykori fiatalon megvezetett (de ez most még csak magyarázkodásnak tűnhet, így zárójelbe is teszem) támogatójaként állítom: a Fidesz a vártnál is nagyobb arányú támogatottságot fog szerezni az EP-választáson.

Például én is életemben először szavazok rájuk, sok ismerősömmel egyetemben."Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.05.23 01:33

Orbán Viktor megmutatta és bebizonyította, hogy Európa legerősebb vezetője, aki Európát védelmezi és akinek a megingathatatlanságáért hálásak vagyunk Nyugat-Európában - jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott exkluzív videóinterjúban Tommy Robinson brit politikai aktivista, akit egy évvel ezelőtt azért zártak börtönbe Nagy-Britanniában, mert nőket és kislányokat erőszakoló muzulmánok bírósági tárgyalásáról akart tudósítani. Magyarország a múltban többször is Európa védelmezője volt, most minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy Magyarország és a V4-ek megvédjék a kontinenst az inváziótól. Tommy Robinson szerint Orbán Viktornak és az olasz Matteo Salvininek, valamint azoknak a politikusoknak és pártoknak, akik ugyanígy gondolkodnak és az emberek érdekében politizálnak, azoknak össze kell fogniuk.