Témakörök > Hírek fórumai > Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen, A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
cheater | 2021.12.03. 18:00:46 / # 352525 |
|
|
tomajer | 2021.11.03. 18:03:30 / # 352478 |
Csakhogy a Musk egy részét, meg is valósítja! :-P
15 évvel ezelőtt kiröhögték a villanyautóval, az egyben visszatérő, és pontosan a helyére beparkoló rakétával, most meg 100 000 Teslát vesz a Herz, és a Nasa tőle béreli a rakétákat ... Néha pár évet csúsznak a dolgai ... de |
|
cheater | 2021.11.03. 17:57:49 / # 352477 |
Világos, de mindez a CNN-n? Tehát 10 millió évnyi evolúció alatt az emberiség mindösszesen annyit tudott elérni, hogy a facebook mondja meg, hol melyik országban ki legyen a vezető, a netflix mondja meg milyen filmek a trendik és milyen történeteket kell az emberiségnek nézni, a google csak azokat a találatokat adja ki amik őszerinte helyesek - kivéve Kínában ugye, az túl nagy piac, ott a kínai kormány mondja meg nekik mi a helyes - a CNN-ből pedig egy egyszerű píár cég lett melyet bárki megvehet magának fél órára és garantált, hogy kellemetlen kérdéseket itt feltenni neki nem fognak. Tehát ennyi, ezt értük el? Ráadásul még megyünk is tovább ezen az úton? Én már mondtam, ezt kell nekünk is csinálni. Ilyen f@sszságokkal kell telenyomni az újságokat. Pl. a főtaxi helyében olyan kamukat nyomnék, hogy a végén még Bécsből is főtaxit rendelnének. Úgy néz ki erre van igény, akkor csináljuk mi is ezt. Még nevet sem kell találni a folyamatnak, mások már adtak neki, ezt a tevékenységet úgy hívják hogy innováció.
|
|
anyahajókabinajtóhajtogató | 2021.11.03. 12:06:56 / # 352476 |
![]() |
Ez szimplán az amerikai marketing kommunikáció része.Trump, meg a Musk ugyan ezt csinálja. Mindig benyögnek valami nagyon nagy dolgot, a nép egyik fele azért harap rá, mert elhiszi, a másik fele meg azért, mert tudja, hogy hazugság, de a lényeg, hogy mindenki erről beszéljen. Aztán 2 hét múlva jön az újabb baromság, a rajongók már el is felejtették az előző hazugságot, és ez így megy tovább...
Előzmény: #352472 cheater 2021.11.03. 00:26:43 |
tomajer | 2021.11.03. 06:42:32 / # 352474 |
Előzmény: #352472 cheater 2021.11.03. 00:26:43 |
|
cheater | 2021.11.03. 00:25:55 / Módosítva / # 352472 |
Lehet, hogy ezek a marhaságok már nem is egy hús-vér ember agyszüleményei. Lehet, hogy ezeket ilyen botok gyártják.
A magyar újságíró(?) pedig tükörfordításban közzéteszi, tetszelegve a világ előtt egy jól értesült szerepében. Mert ha én újságíró lennék csak nekiszegezném a kérdést az uber nevezetű cégnek, hogy mégis ki a fenét fog ráültetni 150.000 autóra..? Honnan szed 150.000 embert erre a feladatra? És ha már belemerült a témába, akkor feltehetné azt a kérdést is, hogy amit az uber 5 évvel ezelőtt állított, hogy vett 100.000db mercedest. Azok hol a fenében vannak? Egy nagyon nagy garázsban? És egyébként mi a fenét csinál ezekkel, nézegeti? Rá egy évre az uber állítása szerint vett 75.000 toyotát. Hogy minek azt nem tudni, de ők hol vannak? Egy újságírónak végülis az lenne a feladata, hogy ezeket a kérdéseket feltegye.
Előzmény: #352462 tomajer 2021.10.30. 19:24:34 |
|
tomajer | 2021.10.30. 19:24:34 / # 352462 |
Fény derült arra, miért kellhet a Hertznek százezer TeslaNemrég a Hertz keltett nagy vihart tervük bejelentésével, miszerint százezer Teslát akarnak vásárolni, most pedig bejelentették, hogy 2023-tól ennek felét Uber-sofőröknek fogják kiadni.
|
|
tomajer | 2021.10.28. 06:48:02 / # 352461 |
|
|
tomajer | 2021.10.28. 06:47:11 / # 352460 |
A platformgazdaságban dolgozókért demonstráltak BrüsszelbenUber-sofőrök zártak le brüsszeli utcákat, így tiltakoznak a platformgazdaságban dolgozók szerintük fenntarthatatlan munkakörülményei ellen. Az Európai Bizottság a tervek szerint az év végéig terjeszti elő a körülmények javítására irányuló törvényjavaslatot. A tiltakozók képviselői szerdán találkoztak a témáért felelős uniós biztossal. Szeptemberben már az Európai Parlament is foglalkozott a szektorban dolgozók bizonytalanságával és rossz munkakörülményeikkel. - A platformok megtalálták a módját, hogy kihasználják a független munkavállalók státuszában rejlő gazdasági előnyöket, de a munkavállalók számára ebből sok kellemetlenség származik. A platformok csalárd módon használják fel a független státuszt, hogy felmentsék magukat a munkáltatói felelősség alól – mondta Leïla Chaibi EP-képviselő. Nem a munkakörülményeik jelentik az egyetlen problémát. A taxis szakszervezet, amelynek kétszer sikerült kitiltatni az Ubert Barcelonából, a cégek által használt algoritmusok veszélyeire és az ellenőrzés hiányára figyelmeztet. A témában készített tanulmány azt vizsgálta, hogy a Cabify, a Uber és a Bolt algoritmusai hogyan figyelik egymást az árak emelése érdekében. - Amint az egyik emeli az árat, aktiválódik egy dinamikus árfolyam, amit a többiek észlelnek, és ők is árat emelnek. Minden mindennel összefügg, figyelik egymást, ez pedig tilos. Az árakról megegyezni gyakorlatilag egyenértékű a kartellezéssel. Az algoritmussal tulajdonképpen megtalálták a munkaszerződés megszegésének módját – mondta Alberto Álvarez, az Elite Taxi vezetője. Az algoritmusok nem hozzáférhetőek, mivel üzleti titoknak minősülnek, mégis ezek döntenek az árakról vagy akár a munkavállalók menetrendjéről. Az uniós munkaerő 11 százaléka már dolgozott a platformgazdaságban, és ez a szám folyamatosan növekszik.
|
|
cheater | 2021.09.16. 03:44:01 / # 352381 |
|
|
cheater | 2021.09.15. 06:14:06 / # 352377 |
|
|
cheater | 2021.08.25. 11:46:07 / # 352352 |
Újabb fordulat uber vs alkalmazotti státusz ügyen, egy bíró érvénytelennek nevezte a népszavazást.
|
|
cheater | 2021.08.12. 18:45:18 / # 352339 |
Az Amazon, az Apple és az Uber be akarja kamerázni az alkalmazottai hálószobáját De minek? Ez teljesen felesleges, hisz a digitális evolúció mindent megold. Vezessék be a pontozásos rendszert, akinek magas a pontszáma az bennmarad a rendszerben, akinek alacsony az kiesik. Ja hogy itt már az ő lovéjukról van szó és akkor ez már nem jó, akkor valami hiba csak van az elmélettel. A kígyó végül körbeért és a saját farkába harap. A liberális szabadgazdaság és a digitális evolúció közös gyermeke megszületett, úgy hívják, hogy totális megfigyelés. Enélkül egész egyszerűen működésképtelen.
|
|
cheater | 2021.07.25. 17:03:18 / # 352289 |
Az Index és az Uber barátsága még ma is tart. Az Index szerint ez a dátum megér egy cikket. De az nem, hogy egy amerikai cég engedély nélkül, az adózási rendet áthágva, gazdasági erőfőlényét kihasználva bőven a minimálbér alá kényszerítene egy társadalmi csoportot Európa közepén. Erről nincs véleménycikk, sosem volt. Ez a szociálisan érzékeny Index szerint egy nem lényeges elem ebben a történetben. Retkek.
|
|
cheater | 2021.06.20. 14:42:31 / Módosítva / # 352269 |
Párizsban végzett mint szakács?
Mert ha nem akkor mi a fenét keres köztünk? Főkép azok után, hogy a taxisokat hordta le folyamatosan a sárga földig az uber éltetése mellett.. miért nem uberezik? Én ennél jóval radikálisabb vagyok, nemhogy egy ilyen figurát nem engednék be a mi kis közösségünkbe, de tőlem még azok sem kapnának taxit akik anno kiirták a homlokukra, hogy uber vagyok. Meglátnám ezek bámelyikének nevét a rendelési listán már tenném is tiltólistára. Max. egy üzenetet kapna, hogy uber.com-n próbálkozz az autórendeléssel okoska. Ha ezért megreszeltetne az 'egyenlő bánásmód jogi szervezet' akkor pedig kifizetném a bírságot és továbbra sem kapna tőlem kocsit. Menjen lóval, pl. az Árpa Attila lovagolni szeret.
Előzmény: #352267 zulu 2021.06.18. 21:40:16 |
|
cheater | 2021.06.19. 05:41:48 / Módosítva / # 352268 |
Tudod mennyi ilyen ingyenélő van? Nyúlsz@rnyi. végeláthatatlan sorban nőnek ki a földből, mint a gombák.
Autó bérbeadás - Keress pént az autóddal És győzköd, hogy ez milyen trendi. Meg ez az új világrend, ami maga az innováció, hogy micsoda ostoba dolog, hogy az autók az esetek 95%-ban kihasználatlanul állnak. És ha ebbe a trendi üzletbe beszálok akkor az autóm majd nekem pénzt keres. Hogy az én tulajdonomban lévő autó neki miért keres pénzt az nekem nem egészen világos. De hát nem kér sokat ezért az innovatív ötletért "csak" 30%-ot, hát az igazán nem sok ezt beláthatjuk. Az én autómért ő kér pénzt. És ezt felnőtt emberek diplomával a zsebükben eszik. Hát vegyen egy autót aztán bizniszeljen. Ja az úgy nem jó, hát neki egy felnire nincs pénze. Ez csak úgy jó, ha gyakorlatilag átruházom rá az autóm tulajdonjogának 30%-át. De ez még kevés, nem csak én, mindenki más is. Hát ilyen ötleteim nekem is vannak. Menjünk be a kaszinóba ezzel a fekete péterrel (vagy zoltán?) aztán mindent a pirosra, fifti-fifti. Enyém az ötlet, ő hozza lovét. Együtt nevetünk, egyedül sír. Sőt, továbbmegyek. Az ember felesége is kihasználatlanul áll az idő 95%-ban, dobjuk be a közösbe. Ja nem, erről már lemaradtunk, ilyen már van, úgy hívják hogy rosszlányok.hu Mit tudnék még átruházni ezekre az ingyenélő férgekre? A lakásom. Ja nem,. már olyan is van, az AirBNB. Akkor a megmaradt kaját.... hmm nem, olyan is van (vagy már csak volt?), emlékszem a hirdetésre, nem is olyan rég még volt egy ilyen cég. Ami otthon megmarad kaja azt ne dobd ki, vannak akik felmennek hozzád és jóízűen elfogyasztják. A cég pedig nem kér mást ezért a nagyszerű ötletért csak 30%-ot. Tőled. A te kajádért: -D Isten bizony volt (vagy még van) ilyen:-D. Te elmész bevásárolsz, kezeled, tárolod , veszel alapanyagot, olajat stb, elkészíted és mikor megmaradt másfél rántott hús akkor feljönnek hozzád valakik - szó szerint valakik, fogalmad sincs kik jönnek - beülnek a konyhádba és megeszik :-DD Ezért fizetnek valami tessék-lássék összeget (másfél rántott hús, használt), aminek a 30%-át az innovatív cég kapja meg. Te fizetsz nekik a saját kajád után:-D Ennél mondjatok modernebb dolgot, ez az innováció csúcsa. Akkor a kaja is kiesett, marad a ruhám. Mert ugye egy brit tanulmány rámutat, hogy az ember ruhája az esetek 95%-ban kihasználatlanul áll. Benn van a szekrényben, ahelyett, hogy modern mód keresne neked pénzt. Legyen egyszerű a számolás, vegyünk egy olyan embert akinek csak egy szettje van. Egy ilyen embernek az idő felében - míg alszik és mig otthon tetvészkedik - kihasználatlanul áll otthon a ruhája, teljesen feleslegen. Vegyük például a cipőjét, míg alszik addig valaki feljöhetne és elvihetné a cipőjét, mire felébred addigra visszahozza és természetesen ezért fizetne is, aminek 70%-a tiéd, 30%-a pedig az innovatív cégé. Őszintén, nem ez a szép új világ?
Előzmény: #352264 tomajer 2021.06.18. 20:42:13 |
|
zulu | 2021.06.18. 21:40:16 / # 352267 |
![]() |
Párizsban végzett,vigyázzá
|
zulu | 2021.06.18. 21:39:18 / # 352266 |
![]() |
https://www.linkedin.com/in/zfekete
|
zulu | 2021.06.18. 21:36:08 / # 352265 |
![]() |
Emlékszem erre a majomra,mikor még Taxify volt,megismertem a reptéren épp utast vitt ki gondolom a bérelt taxijával.Szaladok felé kiabálva,az meg bepattant az autójába és elviharzott,pedig csak kezet akartam vele rázni,eszküszöm.😄
|
tomajer | 2021.06.18. 20:42:13 / # 352264 |
Nem hiszem el ...
Biztosan felkötöm magam, ha ez bejön nekik :-P
Előzmény: #352263 cheater 2021.06.18. 18:51:10 |