Név Gergő
Becenév anyahajókabinajtóhajtogató
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2023.08.16 23:42

Mondjuk az a rossz hírem van, hogy ezt nem 2 éve csinálja a Bolt, már egy 2018-as rendezvényen is láttam a plakátjukat (akkor még lehet Taxify volt), hogy most töltsd le az appot, és kapsz nem tudom hány százalék kedvezményt. 

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2023.08.14 13:28

Milyen módszerekkel nyúlták le egyébként a magán-megrendelői kört? 
Azt tudom, hogy különböző rendezvényeken ilyen kupon kódos promóciókat hirdettek a vendégeknek, ami szabály ellenes, de csak erről tudok. 
Én nem tudom, kérdezd meg Szájer József báttyádat, ő kompetens az ilyen kérdésekben. 

Nézd el nekik, frusztráltak.Tarlós apjuk egyszer emelt tarifát 2013 óta, kemény 20 forintot. A balfácán, taxigyilkos Karácsony regnálása bő 3 éve alatt másodszor lesz emelés, először 100 forint, most további 40. Már ezt is nehéz lehet megemészteni, aztán a kormány és a Nemzeti Bank devizapiacos ügyeskedése és az árstopposdi miatt egekben lévő gázolaj ára miatt főleg kellemetlen lehet a létük, már tényleg csak a leghülyébbek hiszik el, hogy a prüsszeli szankcijók miatt van az egész. Szóval ennyi maradt nekik: egy taxis weblapon, eltartott kisujjal demagógnak nevezni téged, miközben ők, és szeretett párjuk maga a kétlábon járó demagógia. 
De mennyivel hitelesebb a te meglátásod ebben a kérdésben, mint Szálkáé? És most engedjük el az Ubert, most a vitára szeretnék reagálni. Te számon kéred a 444-et, és felháborodsz, amiért Orbánoznak, ahelyett, hogy az Ubert szidnák. Nem tetszik neked, hogy az elméleted szerint Szálka csak azért védi Mundruczót, mert az ellenzéki(?), bezzeg ha OV-ról lenne szó...
Ember, egy olyan pártnak vagy (ezek szerint) a szimpatizánsa, ami minimum 12, de inkább 16 éve gyurcsányozásból él. 
Gyenge a forint? Gyurcsány.
Elloptunk évente százmilliárdos nagyságrendben EU-s pénzeket? A gyúcsány is lopott.
A 10-szeres túlárazások miatt túlfűtöttük a gazdaságot, és inflációt gerjesztettünk? Gyurcsány. 
Kineveltünk egy piacképtelen vállalkozói kört, akik hosszútávon versenyképtelenné tették az országot? Gyúcsányi. 

Végül is igazad van: ha mindenről gyurcsány tehet, akkor miért sározzuk be Orbán nevét? 

Remélem érzed, hogy egy filmrendezőnek és egy miniszterelnöknek (meg egy online híroldalnak és a kommentelőinek) egész más a felelőssége, ebből kifolyólag megítélni is más a két személy vélt, vagy valós tevékenységét. 
Azért ahhoz nem kell ellenzékinek lenni, hogy valaki belássa, egy médiaszemély ágyasának a piszkos ügyei eltörpülnek amellett, ha valaki dilettáns döntései miatt mondjuk 45%-kal csökken a lakosság megtakarításainak a reálértéke. 

Ne sértődj meg, de valahogy a kormánypárti szavazóknak sosem ment az arányok felmérése. 
Wittinghof egy szemét volt, mert megcsalta a feleségét, a DK-s fazon egy beteg állat, amiért elküldte a fotót a micsodájáról privátban(!) a barátnőjének. De amikor Borkai egy luxusjachton, bedrogozva, lefeküdt egy nővel, aki amúgy EU-s pénzeket kapott "valahogy", akkor mélyen hallgatott mindenki. Amikor Szájer Józsit a rendőrök szedték le az ereszről, bedrogozva, narkóval a hátizsákjában, egy meleg parti után, valahogy utána sem hallottam nagyon pattogni a kommentszekciót. Ha meg valaki szóvá merte tenni ezeket, jött a "bezzeg a Gréczy Zsoltnál nem voltatok felháborodva" szöveg. Érted, ennyi a reakció. Valahogy mindig "nektek" van igazatok.
Ha gyurcsány elk*r valamit, akkor monnyon le, ha Orbán elk*r valamit, akkor "jajj, miért OV-zünk, a gyurcsány rosszabb volt". 

Ezért is írtam legelőször, hogy amíg az Uber 0 hatással van az emberek életére, addig OV-ról ezt nem mondhatjuk el. Ha nem érted, hogy miért jelenik meg 200 negatív komment róla egy hír alatt, az Uber alá meg miért nem kommentel a jelenlegi helyzetben senki, akkor itt nem biztos, hogy te vagy az, aki az autópálya jó sávjában halad.

Mielőtt félremenne a dolog: nem Gyurcsányt szándékozom védeni, csak bemutattam neked gyakorlati példákon keresztül, hogy a következetlenség nem a Coca-Cola, az Ikea, meg a libsik sajátossága. 


Én megmondom őszintén, hogy nem jártam ezeknel utána, elhittem, amiket Cheater írt ezekkel kapcsolatban, emiatt mondtam, hogy jogosak az észrevételei, de akkor visszaszívom. 
Kétszer is említetted az első hozzászólásodban, hogy "bezzeg ha OV-ról van cikk...", itt nagyon nehéz elvonatkoztatni attól, hogy márpedig te még véletlenül sem vetted számításba az ellenzéki mivoltukat (gondolom nem is tudtad, hogy a 444-et ellenzékiek olvassák...). Főleg, hogy most leírtad: a világképüket és értékrendjüket kérted csak számon, de hát akkor ebbe az OV gyűlölet is beletartozik, hiszen ennek tudatában írtad, hogy OV-t szidni fogják.
Azt meg nem egészen értem, hogy pontosan mit is vársz el tőlük, akkor lenne jogos igény egy ultraliberalistától az elfogadás, ha pl. a kormánypárti médiumok és a kommentelőik (vagy általánosságban egy kormánypárti szavazó) a hazaszeretet és a keresztény erkölcs alapján gondolkodnának/szólnának hozzá a hírekhez, de hát ez nincs így, nyomokban sem.
Egyébként - mint azt korábban írtam - nagyon sokszor olvastam magát liberálisnak valló embertől korrekt véleményt, abszolút nem tapasztaltam, hogy a politikai beállítottság miatt valaki szeretné/utálná a(z) taxisokat/Ubert. Ha viszont van energiád visszaolvasni "jobboldali" orgánumoknak a kommentelőit, 2016 környékén az Uber-hírek kapcsán, hát a legvaskalaposabb multi-gyűlölő is hirtelen piac párti lett, és helyeselt, hogy kicsinálják a taxis "hiénákat". 

Végezetül: Orbán Viktort sem azért támadják 444-esek, mert nem ellenzéki  
Figyelj már, hol írtam, hogy én nem politizáltam a hozzászólásommal?Sugalltál valamit, számonkértél valakiket, egyértelműen kihangsúlyoztad, hogy az Uber-loverek biztos ellenzékiek, hiszen OV-t szídják, bezzeg az Ubert nem. Ha leírtam volna pl. a diáktüntetések, és az ebből kialakuló forgalmi fennakadások kapcsán azt az egyébként statisztikailag alátámasztott dolgot, hogy "a fidesz szavazók a legiskolázatlanabbak, de amúgy nem akarok politizálni, becs szó", akkor gyanítom, hogy te is érzékelted volna, hogy de, baromira azt tettem. 
De mindegy, engedjük el a dolgot, szerintem túl van tárgyalva. 


Hosszú sorokon keresztül taglalod az egyébként teljesen jogos észrevételeidet a 444, a Coca-Cola, meg a többi dolog kapcsán, hogy hogyan csúsztatnak, ferdítenek, stb., miközben te is ezt csinálod, amikor önkényesen eldöntöd, hogy én a te politikai nézeteid miatt gondolom, hogy politizálsz. 
Nem, nem az általam hitt politikai nézeteid miatt gondolom, hogy politikai szálat vittél a történetbe (meg egyébként honnan tudnám, hogy melyik oldalon állsz, amikor nem is ismerlek?). Ha személyesen Gyurcsány Ferenc írta volna ezt, akkor is felvontam volna a szemöldököm.

Ha annyit írtál volna, hogy a hivatkozott cikk alatt bezzeg most senki sem fikázza az Ubert, pedig évekig istenítették, amíg tartott a rózsaszín köd, akkor egy rossz szavam nem lenne.
De fölösleges vitázni ezen, te szentül meg vagy győződve arról, hogy politikailag semleges megnyilvánulás történt a részedről, én meg szentül meg vagyok győződve az ellenkezőjéről. 

Csak utólagos megjegyzés: valahogy sejtettem, hogy kézzel-lábbal fogsz tiltakozni a a téma politikai töltete ellen  
"Egy hozzászólás sincs - de ha idővel lesz az is biztos, hogy OV-al kapcsolatos megjegyzés lesz, erre most látatlanba fogadok."
"Bezzeg ha OV cikk van, akkor jön minden...."
"...valahogy most kussban van."

Tehát, szóba hozod az ország miniszterelnökét, miután egy nyíltan kormányellenes portál kommentelőire mutogatsz (részben jogosan), ez innentől kezdve már igenis politikai szál. Értem, hogy nem ez volt a szándékod, nekem sem, csupán jeleztem, hogy a taxi vs. Uber harcban való állásfoglalás nem politikai alapon dől el (és ezt példával is alátámasztottam). 

Majd azzal zárod, hogy:
"akinek oda húz a szíve..."

Végig azt sugallod, hogy az Uber-pártiság a libsi-bibsik sajátja, én ugyebár erre reagáltam, hogy ez egyszerűen nem igaz, és a kommenteddel akarva-akaratlanul is felvetted a kormány(hoz köthető szócsövek) stílusát, hogy ugye vagyunk mi, meg van a másik oldal. Ez szintén politikai szál, még akkor is, ha ezt nem tudatosan tetted bele.