Netcafé

Könnyebben megtalálhatók lesznek a taxisok

  • 2014.09.17

Egy új alkalmazás segíthet az utasok elosztásában és a torlódások, illetve a várakozások megszüntetésében. A Smartaxi nevű alkalmazás segítségével elkerülhető lesz, hogy az utasoknak sokat kelljen várniuk a taxira. A szoftvert egy az Európai Unió által finanszírozott eszköz, a FIWARE segítségével készítették el. 

Tovább

WAZE a játékos navigáció

  • 2013.07.02

A közösségi navigáció élménye
Pár hónapja felhívta valaki a figyelmem egy kis androidos appra.  Kipróbáltam, beleszerettem. Most útjára indítok egy hallotaxis csoportot /mert már elég nagy előnyöm van:-)/ és remélem sokan csatlakoztok hozzánk.

Előre jelzem, "profi" navigációnak élesben, még nem a legtökéletesebb, (a menet közbeni kezelhetősége miatt) de forgalomfigyelőnek, és játéknak nagyon jó!

Tovább

Kicsinálja a taxicégeket az okostelefon

  • 2012.03.05

Nálunk is készül...
Németországban egyre durvább konfliktust okoz a taxisok és a taxitársaságok között egy okostelefonos taxirendelő-alkalmazás. Ennek lényege, hogy a cégek megkerülésével lehet rendelni taxit, akár több társaságtól is. Magyarországon is készül hasonló applikáció, a taxicégek szerint azonban halálra van ítélve, annyire nagy a káosz a magyar taxisok árazásában.

Tovább

Letölthető bűncselekmény:

  • 2008.12.01

a fájlcserélés jogszabályi háttere
Az internet révén sokunk számára szinte megnyílt a világ, gyakorlatilag szabadon szörfözhetünk, oszthatjuk meg élményeinket és tölthetjük le mások fotóit, filmjeit. De vigyázat, az önzetlen adási vágy, a buzgó gyűjtögetési hajlam komoly bajba sodorhatja a tudatlan internetezőt. Az általános böngészésen túl egyre többen osztanak meg, illetve töltenek le tartalmakat a világháló segítségével.

Tovább

High-tech taxik a magyar utakon:

  • 2008.05.08

Érintőkijelző és mobil net az utasoknak
Taxitelly néven egyedülálló hirdetési felület jelenik meg a magyarországi piacon. A taxiban elhelyezett elektronikus, érintőképernyős felületen a hirdetések mellett híreket, programokat, látnivalókat és egyéb hasznos információkat is olvashatnak az utasok. A reklámfelület a magyar mellett kezdetben angol, később német nyelven is olvasható.

Tovább

A számítógépek éppúgy szennyeznek, mint a repülők?

  • 2007.12.14

Ez a Global Action Plan (GAP) brit környezetvédő szervezet új felméréséből derül ki. A vizsgálat eredménye szerint a világon működő egymilliárd számítógép miatt annyi üvegházhatású széngáz szabadul fel, mint a légi közlekedés során.

Tovább

Minőségi navigáció 60 000.- Forinttal olcsóbban

  • 2007.10.08

Garmin Nüvi 660
A Garmin hivatalosan is bejelentette, hogy Nüvi 660-as készülékét 149.900 forint helyett most 89.900 forintért kapható az akció keretein belül, nem kis meglepetést okozva ezzel konkurenciának, mivel nem kevesebb, mint 60.000 forinttal kerül így kevesebbe a készülék. Az akció október 1-től, október 31-ig tart.

Tovább

Az Egyesült Államok is hallgat téged

  • 2007.08.12

Szabadon figyelhetik a telefonhívásokat és az internetcsatornákat
A külföldi hírszerzők megfigyelését kibővítve és a terrorizmus fokozódó veszélyére hivatkozva, olyan törvényt fogadtak el az Egyesült Államokban, amely lehetővé teszi az ország rendszerein keresztül zajló internetes csatornák és telefonhívások lehallgatását.

Tovább

Internetcenzúra lesz Izraelben is

  • 2007.07.13

Az izraeli parlament tárgyal arról az előterjesztésről, amely szerint a jövőben keményen megszűrnék az online megjelenő tartalmakat-írja az SG.hu.

Tovább

Magyar sikertörténettől hangos a világ! - Ki áll a háttérben?

  • 2007.05.01

PORTFOLIO.HU
A luxusautókba épített navigációs berendezések mellett rohamléptékben terjednek a kézi navigációs készülékek is, ma már alig találunk olyan taxit Budapesten, mely ne lenne felszerelve ilyennel. Emellett a civil gépjárművekben is egyre szaporodnak a hasonló kütyük, így mára egyértelművé vált, hogy a navigációs piac evolúciós mérföldköve volt amikor a kézi számítógépeket összekötötték a műholdas helyzet-meghatározással.

Tovább


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.01.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu