Netcafé

Könnyebben megtalálhatók lesznek a taxisok

  • 2014.09.17

Egy új alkalmazás segíthet az utasok elosztásában és a torlódások, illetve a várakozások megszüntetésében. A Smartaxi nevű alkalmazás segítségével elkerülhető lesz, hogy az utasoknak sokat kelljen várniuk a taxira. A szoftvert egy az Európai Unió által finanszírozott eszköz, a FIWARE segítségével készítették el. 

Tovább

WAZE a játékos navigáció

  • 2013.07.02

A közösségi navigáció élménye
Pár hónapja felhívta valaki a figyelmem egy kis androidos appra.  Kipróbáltam, beleszerettem. Most útjára indítok egy hallotaxis csoportot /mert már elég nagy előnyöm van:-)/ és remélem sokan csatlakoztok hozzánk.

Előre jelzem, "profi" navigációnak élesben, még nem a legtökéletesebb, (a menet közbeni kezelhetősége miatt) de forgalomfigyelőnek, és játéknak nagyon jó!

Tovább

Kicsinálja a taxicégeket az okostelefon

  • 2012.03.05

Nálunk is készül...
Németországban egyre durvább konfliktust okoz a taxisok és a taxitársaságok között egy okostelefonos taxirendelő-alkalmazás. Ennek lényege, hogy a cégek megkerülésével lehet rendelni taxit, akár több társaságtól is. Magyarországon is készül hasonló applikáció, a taxicégek szerint azonban halálra van ítélve, annyire nagy a káosz a magyar taxisok árazásában.

Tovább

Letölthető bűncselekmény:

  • 2008.12.01

a fájlcserélés jogszabályi háttere
Az internet révén sokunk számára szinte megnyílt a világ, gyakorlatilag szabadon szörfözhetünk, oszthatjuk meg élményeinket és tölthetjük le mások fotóit, filmjeit. De vigyázat, az önzetlen adási vágy, a buzgó gyűjtögetési hajlam komoly bajba sodorhatja a tudatlan internetezőt. Az általános böngészésen túl egyre többen osztanak meg, illetve töltenek le tartalmakat a világháló segítségével.

Tovább

High-tech taxik a magyar utakon:

  • 2008.05.08

Érintőkijelző és mobil net az utasoknak
Taxitelly néven egyedülálló hirdetési felület jelenik meg a magyarországi piacon. A taxiban elhelyezett elektronikus, érintőképernyős felületen a hirdetések mellett híreket, programokat, látnivalókat és egyéb hasznos információkat is olvashatnak az utasok. A reklámfelület a magyar mellett kezdetben angol, később német nyelven is olvasható.

Tovább

A számítógépek éppúgy szennyeznek, mint a repülők?

  • 2007.12.14

Ez a Global Action Plan (GAP) brit környezetvédő szervezet új felméréséből derül ki. A vizsgálat eredménye szerint a világon működő egymilliárd számítógép miatt annyi üvegházhatású széngáz szabadul fel, mint a légi közlekedés során.

Tovább

Minőségi navigáció 60 000.- Forinttal olcsóbban

  • 2007.10.08

Garmin Nüvi 660
A Garmin hivatalosan is bejelentette, hogy Nüvi 660-as készülékét 149.900 forint helyett most 89.900 forintért kapható az akció keretein belül, nem kis meglepetést okozva ezzel konkurenciának, mivel nem kevesebb, mint 60.000 forinttal kerül így kevesebbe a készülék. Az akció október 1-től, október 31-ig tart.

Tovább

Az Egyesült Államok is hallgat téged

  • 2007.08.12

Szabadon figyelhetik a telefonhívásokat és az internetcsatornákat
A külföldi hírszerzők megfigyelését kibővítve és a terrorizmus fokozódó veszélyére hivatkozva, olyan törvényt fogadtak el az Egyesült Államokban, amely lehetővé teszi az ország rendszerein keresztül zajló internetes csatornák és telefonhívások lehallgatását.

Tovább

Internetcenzúra lesz Izraelben is

  • 2007.07.13

Az izraeli parlament tárgyal arról az előterjesztésről, amely szerint a jövőben keményen megszűrnék az online megjelenő tartalmakat-írja az SG.hu.

Tovább

Magyar sikertörténettől hangos a világ! - Ki áll a háttérben?

  • 2007.05.01

PORTFOLIO.HU
A luxusautókba épített navigációs berendezések mellett rohamléptékben terjednek a kézi navigációs készülékek is, ma már alig találunk olyan taxit Budapesten, mely ne lenne felszerelve ilyennel. Emellett a civil gépjárművekben is egyre szaporodnak a hasonló kütyük, így mára egyértelművé vált, hogy a navigációs piac evolúciós mérföldköve volt amikor a kézi számítógépeket összekötötték a műholdas helyzet-meghatározással.

Tovább