WAZE a játékos navigáció

2013.07.02.

A közösségi navigáció élménye
Pár hónapja felhívta valaki a figyelmem egy kis androidos appra.  Kipróbáltam, beleszerettem. Most útjára indítok egy hallotaxis csoportot /mert már elég nagy előnyöm van:-)/ és remélem sokan csatlakoztok hozzánk.

Előre jelzem, "profi" navigációnak élesben, még nem a legtökéletesebb, (a menet közbeni kezelhetősége miatt) de forgalomfigyelőnek, és játéknak nagyon jó!

Vagy három rendőr, vagy hárman jelezték különböző szemszögből:-)

Mi is az a Waze?

A Waze egy olyan közösségi közlekedést segítő rendszer, amely a hétköznapok közlekedésében nyújt segítséget. Használatához egy internetes eléréssel rendelkező “okoskészülékre” (telefonra vagy táblagépre) van csak szükség.

A közösség minden tagja küldhet információt a kialakult közlekedést befolyásoló eseményekről (dugók, útjavítások, balesetek, traffipax, stb.), amelyről a többi felhasználó azonnal értesül.
Persze aki csak navigációra szeretné használni a Waze-t, az is aktívan segíti a többieket, hiszen ha dugóba kerül, azt a rendszer automatikusan érzékeli és az útvonalon közlekedőket értesíti, sőt alternatív útvonalat is javasol.

A Waze előnyei:

Saját térképadatbázissal rendelkezik, amit a felhasználók szerkesztenek, így a közutak változásait (új utak megnyitása, régiek végleges lezárása) 2-3 napon belül megjeleníti, nem kell várni a térképszolgáltató frissítésére. Ha esetleg nincs meg egy út a térképen, akkor a webes szerkesztőben pár kattintással felvihető vagy jelezhető a dolog a szorgalamas magyar szerkesztőgárdának, akik szivesen segítenek.
Magyar nyelvű kezelőfelülettel és magyar turn-by-turn hangnavigációval rendelkezik. Watt25-nek (és feleségének) hála, csodás magyar női hang közli velünk az összes fontos információt, így nem kell a készülék kijelzőjére pillantgatni.
Azonnali közlekedési információkat kapunk, a felhasználók által jelentett pillanatnyi eseményekről és a hosszú távú lezárásokról is. Az útvonaltervező mindíg az aktuális útviszonyokat figyelembe véve tervez, így biztos, hogy jelenleg leggyorsabb útvonalon tervez.
És mindez INGYENES! Nincs semmilyen “emelt szintű szolgáltatás” amiért fizetni kellene, feltelepíted a készülékedre, és már használhatod is. Nem csak Magyarországon, hanem a világon bárhol!

Mit hogy?  Waze Wiki


A klienseket letölthetitek innen:

Letöltés iPhonera/iPadra Letöltés Androidra barcode waze

Letöltés Windows Mobile-ra Letöltés Symbian-ra Letöltés BlackBerry-re

A kliensek letölthetőek az m.waze.com oldalról közvetlenül a mobil készülékre.


Lehet csatlakozni a hallotaxi.hu csoporthoz!