High-tech taxik a magyar utakon:

2008.05.08.

Érintőkijelző és mobil net az utasoknak
Taxitelly néven egyedülálló hirdetési felület jelenik meg a magyarországi piacon. A taxiban elhelyezett elektronikus, érintőképernyős felületen a hirdetések mellett híreket, programokat, látnivalókat és egyéb hasznos információkat is olvashatnak az utasok. A reklámfelület a magyar mellett kezdetben angol, később német nyelven is olvasható.

Taxitelly - hírek és egyéb hasznos információk a taxiban a szélessávú Vodafone Internet segítségével.

 

Magyarországon teljesen új hirdetési lehetőséggel jelentkezik a Taxitelly. A budapesti taxik jobb első ülésének fejtámlájában elhelyezett kijelzőn keresztül meghatározott adattartalmú hirdetési megjelenést biztosít a vállalat hirdetői részére. Az LCD-n keresztül a taxi utasai a különböző menükben és almenükben interaktív módon böngészhetnek - többek között hírek, időjárás, programok, látnivalók is olvashatók lesznek a felületen. Az új reklámfelület nemcsak magyar, hanem angol, majd a későbbiekben német nyelven is olvasható lesz.

A vállalat a taxiban kihelyezett mini számítógépekre szélessávú mobil internet (HSDPA) hálózaton keresztül tölti fel és frissíti a megjelenítésre szánt anyagokat, vagy akár az egész felületet. A szolgáltatás a Vodafone intenzív ütemben bővülő HSDPA hálózatának és mobil eszközeinek segítségével teszi lehetővé, hogy a központi szerverről az információk biztosan eljussanak a taxi utasaihoz. A Vodafone és a Taxitelly együttműködése jól szemlélteti, hogy a Vodafone szélessávú internet szolgáltatása immár nem csak a hagyományos böngészési és letöltési funkciókat fedi le, hanem ipari alkalmazások által generált adatátviteli igények kielégítésére is kiválóan alkalmas.

A hirdetések mellett a legfrissebb hírek, programok, látnivalók és hasznos információk is olvashatók lesznek. Az MTI hírügynökség hírei kétóránként frissülnek, a kulturális és egyéb programokat szintén folyamatosan frissítik, így az utasok valóban naprakész információkat szerezhetnek utazás közben.

A Taxitelly hirdetési felület menüi és almenüi a következők:

-Hírek / Belföld, Külföld, Gazdaság, Magazin, Sport
-Turizmus / Szállás, Programok, Éttermek, Wellness, Utazás
-Szórakozás / Éjszaka, Mozi, Pub, Játék, Casino
-Otthon / Ingatlan, Lakberendezés, Kert, Barkács, Uszodatechnika
-Szolgáltatás / Bank, Biztonság, Egészség-fitness, Bérlés, Vásárlás
-Autó-motor / Tesztek, Szalonok, Újdonságok, Szerviz, Alkatrész
-Vodafone
-MTI Aréna / Aktuális, Forma 1, Foci, Tenisz, Olimpia.A mai naptól induló új szolgáltatás sikerességét, a hardware elemek alkalmasságát és a program használhatóságát 40 City-taxiban teszteli a társaság a következő 1 hónapban, június 7-ig. A sikeres tesztidőszak után június közepétől megkezdődik a szolgáltatás kiterjesztése, az év végéig várhatóan közel 1.000, 2009 év végéig pedig 2.500 autóba szerelik be az új, érintőképernyős hirdetési felületeket.

László Ferenc