Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
őrület 2007.08.16. 17:21:06 / # 183833
??? Csak nem te voltál az egyik akit behívtak a vének tanácsa elé? Részletek? Nem voltál te eddig ilyen sejtelmes!
Nevem senki 2007.08.16. 17:13:52 / # 183832
"Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

őrület 2007.08.16. 17:11:05 / # 183845
Úgy látszik a hatkiló budán mindenkiből szarházit csinál.
törölt felh. 2007.08.16. 17:06:52 / # 183860
Jé nyilik a csipa!!!
evetke 2007.08.16. 17:03:13 / # 183844
Lehet hogy nem ismerlek, de hogy ilyen könnyen be lehet adni neked egy tagdíj emelést! Még a végén kiderül hogy te javasoltad!

szega 2007.08.16. 16:45:15 / # 183854
Szega evetke! Látod, te sem ismersz.
evetke 2007.08.16. 16:39:29 / # 183849
Belőled még lesz valaki a rádió taxinál! Töretlenül haladsz ebbe az irányba!

szega 2007.08.16. 14:14:55 / # 183852
Szega Apuka! Nem tudom szoktad-e olvasni amit írsz? Sokáig kerestem a megfelelô jelzôt. Szánalmas ez fejezi ki legjobban a véleményemet. Azokat a bejegyzéseidet, amelyek a probléma megoldására irányulnak, kérlek gyujtsd össze, szívesen elolvasnám. 1-el sem találkoztam, ak olyat olvastam amiben visszafelé dobálod a szart. Próbáltam az ok-okozati összefüggéseket megvilágítani (ez volt a porhintés) de többé nem teszem. FELADOM! Más. Látod amikor valakinek nem egyezik a véleménye, és nem fújjol a többiekkel, akkor az bértollnok, társtulajdonos, etikás vagy mittudom én mi nem.Az meg sem fordul a fejedben, hogy (ha elégedett nem is de) jól érzi itt magát? Én, köszönöm jól vagyok! Megvagyok! Ha valakivel bajom van, azt megmondom. Ide is, oda is. Nem itt a topicon, pacekba. Én ilyen nevelést kaptam a drága jó nagyszüleimtôl. Ilyen vagyok, aki ismer tudja. A csekkes transzferekkel kapcsolatban egyébként igazad van: hülye vagy hozzá!
Apuka 2007.08.16. 06:59:41 / # 183829
Szia, Szega! Látod ez a legnagyobb baj ebben a taxizásban. Elkezdünk beszélni egy olyan általános problémáról ami mindannyiunkat érint. Nem számít milyen matricát hordasz, vagy hogy hordasz- e egyáltalán Csak az számít, hogy taxis vagy. A probléma közös. Sokan vagyunk és a piac kicsi. A tarifa sem a legjobb. Ráadásul egyre magasabbak a fizetnivalók. Itt , mi egy mindenkit érintő kérdést feszegettünk. ( tarifacsökkentés ) Erre jössz egy olyan magyarázattal ami csak porhintés és mellé még kötekedni próbálsz. (egy barátom volt ilyen. Ha valaki ellent mondott neki, mindjárt megakarta verni) Egyébként nemértem, miért is? Lehet, hogy tulajdonrészed van a cégben? Esetleg etikás vagy akinek védeni kell a mundért? Vagy csak olyan aki elhiszi, hogy a sz@r finom és tápláló mert ezt mondják neki? Ne érts félre,nem akarlak sértegetni. De csak azért mert egy-két embernek nagyon jó így ahogy van, attól a többi még nyögheti azt amit odafönt elb..sztak. "ne keverd össze a csekkes fuvarokat a traszferekkel" A reptéri transzfer egy külön dolog. Egy valaki elkezdte, a többi utána kényszerült lépni. De ennek semmi köze az általad leírt dologhoz és mégkevésbé a kérdésemhez. Olyan mint csekkes transzfer, hallottál már, igaz? Magyarázd meg nekem légyszívesz -mert én hülye vagyok hozzá- azt, hogy mitől nem elég Maglódról végig 2-essel a 3200, ugyanakkor Monorról határtábláig 4-es onnan 2-essel és a végén még ketyegtettnem is kell,hogy elérje az 5400-et, mindezt a reptér 1-re. Nem látom a logikát. De az is nagyon gazdaságos amikor a Csömöri Dechatlonból mész Fehérvárra. A Brunswick-ról nem is beszélve. Őszintén, Te ezekből a "gazdaságos" fuvarokból mennyit csináltál? Mondjuk én sem jártatnám a számat ha az Ostrom u-ból pörögnék a bel-be zsírosan és még 1-2 night club is beesne. Egyébként ne vedd magadra, csak úgy általánosságban írtam. Bár időnként nagyon beletudok találni a közepébe. "Én olyan emberrel nem szivesen társalgok aki oda sz..rik ahonnét előtte a családját etette. Remélem ezt megérted?!" Már megbocsáss! De ki is volt aki a másikat megszólította? A másik: Amikor én RT-s voltam akkor nem 184ft/km=50.000/ hó volt a felállás. De még ezzel sem lenne gond ha annyi munka lenne, hogy az utas km alig lenne kevesebb az össz. km-nél. Azért ettől még egy kicsit messze vagyunk, így van?
forest95 2007.08.16. 06:48:34 / # 183828
Ha valóban igazak a hírek a Taxi2000 házatájáról, akkor a fuvarszervező irodák tulajdonosai és vezetői felé kinyilvánított minden tiszteletem és munkájuk elismerése mellett, az elmúlt napok eseményei miatt némi elégtételt érzek, ahogy most alakultak a dolgok. De legalábbis tanulságos! Remélem ezzel nem sértek meg senkit!

szega 2007.08.15. 20:39:48 / # 183826
Szega Apuka! Te akkor sem tudtál a tyúxememre lépni amikor itt voltál, most még kevésbé. Nem csípi a szemem a jelenléted, mondhatni közömbös csak azt nem értem, hogy ha neked olyan szar volt itt akkor minek jársz vissza? A másik: ne keverd össze a csekkes fuvarokat a traszferekkel. (mellesleg:gondolom nálatok is vannak ilyenek.) Szeretném még megkérdezni tőled: ha évekig olyan jó volt itt a szolgáltatás, hogy még te is fizettél érte, akkor most miért fikázod? Én olyan emberrel nem szivesen társalgok aki oda sz..rik ahonnét előtte a családját etette. Remélem ezt megérted?!
szega 2007.08.15. 20:30:52 / # 183825
Szega Csogu! Jó ez a példabeszéd a szemétdombbal, de olyan mint a folyós a múltkor. Semmi köze ahhoz amit írtam. Vagy ... túl fennkölt ahhoz, hogy megértsem. Kávézzunk má' azt hátha élőszóban 1 nyelven beszélünk. A nagy kifizetett autóban pedig ne legyél biztos, mert gazdagéknál nem divat kp-ben autót venni. Lehet, hogy annyi a havi törlesztője mint az én bruttóm, de nem bolond ilyesmibe fektetni a pénzét.
szega 2007.08.15. 20:23:37 / # 183824
Szega Attus! Hát hipp-hipp hurrázni éppen én sem fogok de ez van. Én nem megmagyarázni akartam a dolgot csak érthetővé kívántam tenni mindenki számára, mert a nagyok csak közlik a "törvényt" és passz. Pedig ha fűznének hozzá néhány mondatot emészthetőbb lenne, valamint úgy tűnne mintha partnerek lennénk.
szega 2007.08.15. 20:17:31 / # 183823
Szega Öcsi! A gondolatmenetem hibátlan, csak te nem azt olvastad amit én írtam. Fuss neki még1x. Ha az sem segít, a Várfok u.-ban megtalálsz.
Apuka 2007.08.15. 19:02:11 / # 183822
"..szerződéseket köt cégekkel a mindenkori kedvezményes tarifánál jóval alacsonyabb km díjjal. Viszont a taxisnak elszámolja a hivatalos szerz.tarifát.." Kedves Szega! Maglód, Celebi-s beszállítás Ferihegy 1-re 3200-ért. Csináltad már? 2-es tarifával már a 2-es reptér előtt elfogy a 3200. Onnan az 1-es reptér még 5.5 km. Akkor mi is lett nekem elszámolva? Azt se felejtsd el, hogy Maglódra még ki is kellett menni. Akkor miről beszélsz? És ez csak egy a sok közül!
csogu 2007.08.15. 18:37:10 / # 183821
Mit írhattam volna? Vállalkozó? Ne akarj nekem már bajt kérlek:-( Még a végén idetéved a lapra valamelyik másik szakmából egy igazi vállalkozó (tudod az, amelyik olyan nagy, kifizetett autóval járkál, aki hétvégén szórakozni viszi a családját, nyáron meg nyaralni) azt jól a fejemre koppint, hogy magunkat hozzájuk merem hasonlítani:-) Vagy komolyan azt gondolod, hogy egy igazi vállalkozót rá lehet venni többletmunkára kevesebb pénzért és még kötelezheted arra, hogy ő ezért többet fizessen? Te kis butus, ne légy már baromarcú:-)))
bonifac 2007.08.15. 18:26:13 / # 183820
Meg fog az egyik TULAJDONOD?? csogu miért írtad ezt?
csogu 2007.08.15. 18:02:57 / # 183819
Nagyon érdekesen alakul a „piac”. Vannak bizonytalan jelzők az biztos. Valahogy ilyen lehet a tőzsde is. Emlékezzünk vissza…(jaj istenem, megint szófosásom van…) Amikor beindult a 6x6, majd jött a Taxi2000. Emlékszem mennyit vigyorogtunk rajtuk. Egyszer csak azt vettük észre, hogy egyre több és több kollégánk hordja az ő felségjelzésüket. Betörtek a piacra, megszokta a szemünk az új társaságot, majd gyökeret is eresztettek. A fennmaradásuk számomra kisebb rejtély, mert többször volt szerencsém tanúja lenni annak, ahogy a telefonosuk beszél az utassal. Vérlázító. Egyszer odáig fajult a dolog, hogy majdnem kivettem a hölgy kezéből a telefont azt leugatom a kedves urat a telefon túloldalán. A hölgy bűne az volt, hogy 37 perc(!!!) utcán várakozás után (dátum: Január…olyan -5 fok), beszállt hozzám, szinte sírva, mert annyira fázott, majd felhívta a Taxi2000 központját, hogy lemondja a megrendelt taxit, ahol a telefonos találgatásba bocsátkozott a hölgy foglalkozását illetően. Megvallom, elég extrém dolog volt ezt hallani, és nem csodálkoztam rajta, hogy a hölgyike megfogadta, hogy soha többé nem fog ettől a cégtől rendelni. Na szóval láttunk – és sajnos meg is éltünk – már több agonizálást cégek részéről. Itt a legutóbbi, amikor az RT volt a csőd szélén. Erre mit ad isten, a 6x6 egyik emberének hibáját kihasználva elhappolták az MTV-t. Ügyes. Most meg sorra csaklizzák el a többi címet. Okosan szinte csak az egyik céget szívatva, mivel ők is tudják, hogy ha általános hadviselésbe kezdenének, akkor ezek a cégek összefognának és szépen felvásárolnák az összes címüket azt nekik kapáltak. Erre az esetre felkészülve most megcélozták a lakossági megrendelőket, akik mindig is egy olyan erős bázist tudnak nyújtani, hogy ha minden borul, akkor sem kell becsukni a kaput. Mondjuk a mostani szigeten való produkció nem tudom mennyire gátolja ezt a próbálkozást, de ha szerencséjük van, akkor a többség külföldi volt, aki meglepődött arccal konstatálta a vele történteket. Na mind1. Erre mit lehet hallani a kollégáktól. Taxi2000 kezd bukdácsolni…kezd? Tart ez már egy ideje. Ráadásul a 6x6, akiknél erősen létszámkorlátozás van életben egy ideje…legalábbis kifelé ezt terjesztették…most veszi fel őket válogatás nélkül. A 6x6-nál lévő taxisok legnagyobb megrökönyödésére. Természetesen, ha mind ez igaz, ami az utcán kering. De hát kit érdekel az utca? Nem? Franc sem fog a taxisok felé kommunikálni, hiszen azok semmi másra sem jók, mint vigyék a fuvart és peneljenek. Szóval várható a 6x6-nál egy minőségi romlás. No, menjük tovább. Taxi4. Köszöni jól van. A létszámuk mostanában rohamosan emelkedett, bár a fluktuáció igen erős. Budapest taxi. Szépen csendben elvan, olyan középmezőnyben lehet elhelyezni. Olyan biztos középbefutó. Amennyiben azt vesszük figyelembe, hogy honnan indultak, akkor csak gratulálni lehet nekik. Tele5-Buda Szintén köszöni, megvannak, sőt, itt már a taxisok is többnyire elvannak. Náluk egy nagy probléma van. Vannak a hihetetlenül tiszteletben tartott, alapító-főalapító-kurvára alapító tagok, akik „kisebb” sértetlenséget élveznek a kezdő, újonnan belépőkkel szemben. Basszus, tuti kifelejtek majd cégeket…annyi van:-( Mi volt eddig? RT Taxi4 Taxi2000 Budapest Tele5-Buda 6x6 Kimaradt: Főtaxi Zóna Mini Mobil Barát taxi City Főtaxi: Hasítunk rendesen. Nekem speciel az a véleményem most, hogy soha rosszabbat!!! Persze gondok itt is vannak vastagon, ahogy Lajos barátom szokta mondani…hogy én ezért a barátom szó miatt mit fogok kapni:-DD Mindegy, azért én bírom a szövegét AMIKOR NÉGYSZEMKÖZT VAGYUNK, mert a hivatalos oldalától néha én is szőrt rakok a hátamra, hogy legyen minek felállnia:-)) Szóval van pár ügyeskedő, akik okosan siklanak a folyón. Persze ez az ittlévő kollégáknak meglepő, de én a Rádiótaxinál edződtem…esküszöm, néha fel sem tűnik, hogy gond van:-))) Ők kiscserkészek még…kérdés, hogy az illetékesek engedik-e kinőni őket nagyokká… Zóna: Sz@rik mindenre. Megy a maga útján a hivatalos dolgokhoz ragaszkodók legnagyobb döbbenetére. Mára egy olyan flottájuk van, ami minőségben vetekszik több régi fővárosi cégével. Mindezt elérték 1 év alatt. Ha valami, valaki nem állítja meg őket, akkor lesznek itt még gondok. Mini Mobil: Lassú víz partot mos:-) Józsink életfilozófiája: Minden nap, amit nem taxizással kell töltenie, ajándék az élettől. Mit mondjak, igazat adok neki:-) Barát taxi: Még létezik, és létezni is fog, mert mindig lesznek taxisok és utasok, akik a gombokat a minőségnél többre tartják. City! Nem véletlenül hagytam a végére. Ma volt szerencsém hosszan elbeszélgetni egy Cityssel, aki szerencsére nem tudta, hogy ki is vagyok én valójában:-)) Ejnye fiúk, hááááááááááát mit hallottam én rólatok??:-))))) Na, nem írom le, de ejnye-ejnye, megszédültünk a sziget adta lehetőségtől??:-))) Szóval City. Stabil rendesen és hihetetlen volt olyat hallanom egy taxistól, hogy a diszpécser által kialkudott árat alig tudta az órába produkálni és fél, hogy ennek a habzsi-dözsinek az év hátralévő részében lesz káros hatása. Na, melyik cégek voltak? RT Taxi4 Taxi2000 Budapest Tele5-Buda 6x6 Főtaxi Zóna Mini Mobil Barát taxi City 12 cég, nekem nem jut több eszembe:-(
Apuka 2007.08.15. 17:41:24 / # 183818
"Tényleg, annak a cégnek nincs topicja, hogy örökké itt esz a fene?" Kedves Szega! Miért is csípi a szemed a jelenlétem? Csak nem a tyúkszemedre léptem véletlenül?
muci 2007.08.15. 17:21:24 / # 183804
Én örömmel venném, ha a piac ki lökné azokat a taxis cégeket akikre már nincs szükség. Lehet, hogy ennek jeleit látjuk.....én bizom ebben. Kevesebb cég kissebb konkurencia egymás közt.D :))
Oldalszám: 934