Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
666666 | 2012.09.01. 17:46:40 / # 128623 |
Nocsak lányok,ébredeztek?Ki az erősebb?Na ki?
Ez a tíz telefonszámtulaj vagy a több ezer taxis?Megmondom én lányok.Persze,hogy a tíz erősebb mint a többezer beszari.Vertek itt már szét központot taxisok?Á azt nem lehet.Akkor honnan szólna a rádió?Más országokban az ilyen kényszerített nyomott árakért réges rég szétbaszták volna a központokat.Ebben az országban taxizásból a Taxis viszi haza a legkevesebbet.A majdnem semmit.A lényeg,hogy a kisgazdátok jóllakjon.
Ne sírjatok a megoldás kúlcsa a kezetekben van,csak elő kell venni.Ehhez még nem vagytok elég bátrak.Még pár szar év és akkor talán lesz vér a pucában.Addig marad a csend,ami lassan,de biztosan hangosodik.
666666
Előzmény: #128619 Vansy 2012.08.31. 21:10:55 |
|
anyad | 2012.09.01. 14:07:06 / # 128622 |
![]() |
Azt még nem is írtad hozzá,hogy kőkemény burokban vannak.Azt csinálhatnak amit akarnak.Mert mindenki védi őket.Ugyan is bárki ide nem hozhatja az autóját.
6ker | 2012.09.01. 10:31:36 / # 128621 |
![]() |
Nem védek én senkit, de ne a lekvár főzze a nagymamát..
A történtektől eltekintve, mi az, hogy dolgoztatják??
Kibérelt egy autót. Tisztában volt vele mi mennyibe kerül.
Ha nem megy, tovább kell lépni, nem 16 órát vezetni...
Másik cég, másik munka stb.
hiénakutya | 2012.08.31. 21:26:06 / # 128620 |
Jó, csak szabjunk valami határidőt is, mert előbb-utóbb mindenki megdöglik.
Mit szólnál mondjuk 24 órához?
:-)
|
Vansy | 2012.08.31. 21:10:55 / # 128619 |
![]() |
ök igazad van! A vagány gyerekek kiadják az autóikat,mindenféle előnyhöz jutatják a droidjaikat,leszarva a saját autóját fentartó taxisvállalkozót,az a lényeg,hogy nekik jöjjön a napi pénz! PÉLDA!!!!
TAXIPLUS!!!!!!
10.000.- / nap! A droid 2-4 órára talán be van jelentve,a túlhajszólt droid elüt egy idős hölgyet a zebrán,majd a hölgy meghal! A droidnak elvették a jogsiját,és az ügyvédje sem kecsegteti ejnyebejnyével,inkább letöltendővel!
Azóta mi történt!!! Az autót megcsináltatták,már más droid nyomja vele,ugyanakkor egy ember meghalt,egynek pedig odalett az élete! A LÉNYEG!!!! Pénz a hatalom,a többit meg leszarom! Élje át ugyanazt az érzést a droidtartó,mint amit átél a hallott néni családja,és a tönkretett családfentartó droid,aki hajtott azért,hogy kitermelje a napi 10.000.- majd tankoljon,majd a gyermekeinek is tudjon valamit hazavinni! 16-18 órát dolgoztatják őket! Dögöljön meg az összes droidtartó,akik csak a mások nyomorából tud pénzt kövácsolni!
|
piktor | 2012.08.23. 17:02:27 / # 128618 |
Ja bizony.Bár kullog még néhány ennél is olcsóbb tarifájú taxi itt a városban.
Előzmény: #128615 Amsel 2012.08.23. 03:55:38 |
|
Amsel | 2012.08.23. 03:55:38 / # 128615 |
![]() |
A Plusszosoktól kössz a türelmet!!
Ja! ne járjatok már ilyen olcsón!!!
|
Amsel | 2012.08.23. 03:53:07 / # 128617 |
![]() |
Lirai hangvételűre sikeredett irásod, egy megkeseredett ember benyomását keltette bennem.
Az álltalad leirtakban,nem találtam arra való utalást, sem konkrétumot, ami felhatalmazást adna a korábban emlitett durva beavatkozásokra.
Viszont az utolsó mondatodban a megszerzett tapasztalatodra hivatkozol,ami akár azt is jelentheti, hogy bizonyos esetekben adhoc döntést hozol.Ezekben az esetekben viszont ismét az erkölcsi mellett, a jogi alapot is hiányolom.
Én a magam részéről befejezettnek tekintem e témát.Mindketten elmondtuk az álláspontunkat.A következtetést pedig vonják le rajtunk kivül azok is akik olvasták azokat.
Javasolom, hogy a továbbiakban forditsuk figyelmünket a taxis társadalomra lesujtani készülő fővárosi tervezettre.
Előzmény: #128608 csogu 2012.08.22. 06:37:16 |
csogu | 2012.08.23. 03:38:19 / # 128616 |
Maximálisan igazad van:-)
Előzmény: #128614 666666 2012.08.22. 16:58:44 |
|
666666 | 2012.08.22. 16:58:44 / # 128614 |
Csogu Te most a plus-nál lettél etikás?
Vagy estleg máshol?
Nem lehetne ezt abban a topicban folytatni?
Mivel ez most nem a plus ügye,hogy te mit vállaltál és,hogy az megélhetési é,avagy sem.
|
|
Karaj | 2012.08.22. 16:19:36 / # 128613 |
![]() |
Ricsike!
Sok sok mondanivalóm volna de megmondom őszíntén marhára nincs kedvem regényeket írni,te mondod a magadét,én is a sajátomat, nem nagyon fogunk dűlőre jutni...
Elismerem:Nagyon sok mindenben van igazad,és nagyon sok mindent nem tudok,mert nem látok bele...Nincs erőm vitatkozni,nincs kedvem se..ne haragudj.A fentebb irtakról csak annyit hogy ha úgylátod akkor legyek én a hülye,én elismerem hogy sokkal rutinosabb,többet látod taxis vagy mint én,nekem ez teljesen mindegy már.Egyszerűen nem látod,vagy nem akarod megérteni hogy mit akarok mondani,ezzel nem tudok mit kezdeni...egyszerűen sajnálom.
Előzmény: #128605 csogu 2012.08.22. 04:44:56 |
rosszqtya | 2012.08.22. 13:25:00 / # 128612 |
![]() |
hadd kérdezzem már meg a majom 106-tól, hogy mi a náthás picsáért kell a szakadt szar dévújával kifelé a reptérre (UTASSAL!!) cikázni a kocsik között (indexelés nélkül) ráhúzni mindenkire és veszélyeztetni mindenkit az üllőin és a gyorsforgalmin!? jah hogy mire a sorompóhoz értél közvetlen mögötted álltam! DE KURVA SOK IDŐT IS NYERTÉL! azt meg halkan megjegyzem, hogy a kurva nagy sietésben a terminál elől való kiálláskor (szintén index nélkül) megintcsak majdnem nekem jöttél, de olyan gerinctelen vagy, hogy még a kezed is képtelen vagy feltenni, hogy bocs elbasztam! legközelebb, ha nem leszek utassal és rámhúzod ÍGÉREM rommá foglak törni a 2x akkora kocsimmal.
szép napot
|
janchip | 2012.08.22. 11:44:07 / # 128611 |
Rólam már meg is feledkeztél? Tudod mire írom ezt?
Na jó,én nem haragszom.
|
strikt1 | 2012.08.22. 09:59:43 / # 128610 |
![]() |
A lázadás természetes emberi reakció minden olyan élethelyzetben, ahol „ alá fölérendeltségi” viszony van, illetve szankcionálási jogkör. Nincs ezzel baj, mint azzal sem, ha valaki nem ért miért van erre szükség az inkább dac semmint józanság. Viszont normál keretek között ezt meg lehet vitatni és el lehet magyarázni. A többség megérti és nem a jogviszony miatt, hanem mert értelmes józan taxis.
Azonban az itt és a többi fórumon és elharapódzó gyalázkodás komoly dilemma elé állít. Ezt nem magyarázhatja meg az indulat, meg az elkeseredés, hiszen a verbális sértegetés értelmezhetetlen. Erre írtam Latabárt, aki „magyar bajnokságot nyert” anyázásban és gyalázkodásban.
Rossz dolog másokat cikizni, aki hasonló vagy még súlyosabb anyagi gondokkal küszködnek, mint én vagy bármelyikünk, viszont nehezen tolerálható az a jellegű arrogancia, amikor elfogy a józan érv és a helyét átveszi az - „ majd én jól megmondom neki a magamét” dühből- irigységből és saját élethelyzetből adódó ekézés. Úgy hiszem- bár ez saját véleményem- hogy a trollkodásnak is vannak szabályai, amiben nem összekeverendő a gúny és az intrika. Persze őket is le lehet szerelni, ha érzékeljük, hogy pusztán a sértegetés a cél.
A felhasznált jelzőszerkezetekben az a legszebb, ha a odamondogató delikvensnek gőze sincs a kifejezés értelméről, értelmezéséről. Ez viszont annyira megmosolyogtató
Előzmény: #128583 csogu 2012.08.20. 13:53:44 |
baupexim1 | 2012.08.22. 09:32:19 / # 128582 |
![]() |
azaz megélhetési etikás lettél?:)))
|
nagyonkedves | 2012.08.22. 08:21:51 / # 128565 |
![]() |
A merevség meg a szélhámosság közt azért van ám egy elég tágas tér, úgy híjják, hogy széles látókör és némi rugalmasság.
Elférne ott mindenki békében.
|
csogu | 2012.08.22. 07:38:23 / # 128603 |
Rita, lehetséges, hogy nem jött le neked eddig, de sosem állítottam magamról azt...és picit ki van ez már éleződve rám...pedig nem szeretem a népszerűséget, hogy én tökéletes vagyok...kifejezetten nem vagyok az.
Aki ezt várja el tőlem, az csalódni fog. Tele vagyok hibákkal...és biztos vannak olyan hibáim is, amik engem nem zavarnak, de másokat igen.
Nem is hiszem, hogy létezik tökéletes ember, mert ami az egyik embernek elfogadott, az a másiknak nem. Ebből kiindulva mindenki valahol kicsit rossz és ugyanígy, kicsit jó is. Attól függ, hogy ki ítéli meg.
|
|
Rita | 2012.08.22. 07:31:10 / # 128609 |
"Szóval igen Amsel, az elvek.
Ez olyan elcsépelt szó…elvek. Legalábbis nekem, mert eddig, akikkel találkoztam és olyan nagyon elv pártiak voltak…azt tapasztaltam, hogy csak addig csinálnak valamiből elvi kérdést, amíg az nem rájuk vonatkozik. Amint eljön az idő, és valóban a saját elvei szerint kellene cselekednie, akkor valahogy azt mindig felülírta valami,.."
Hát.... Ilyesmire szoktátok írni, hogy puff, a kirakat?
|
csogu | 2012.08.22. 06:39:03 / # 128607 |
Igazad van!
Ezért badarság Karaj részéről azt állítani, hogy 60 rongyért erre normális ember kapható.
(tudom, ez most magas labda:D)...ezért folytatom a gondolatmenetet...ezt csak valami más cél érdekében vállalja el az ember...azt meg előbb összefoglaltam, hogy Én miért ragadtattam erre magam:-)
Előzmény: #128606 Rocktaxi 2012.08.22. 04:56:15 |
|
csogu | 2012.08.22. 06:37:16 / # 128608 |
Ok, próbáljuk meg még egyszer, mert az írásodban véltem némi jó indulatot felfedezni, ami pont elég nekem ahhoz, hogy ne érezzem magam jól a bőrömben, ha egy olyan valakit küldök el a fenébe, akiben ez a ritka tulajdonság még pislákol.
Ez a megvásárlásos dolog…
Ugyanaz vonatkozik erre, amit Karajnak írtam. Nagyon sok olyan etikást ismertem, ismerek személyesen, akik valóban úgynevezett megélhetési etikások.
Anno – és ebben nincs igaza Puccosnak – én úgy kerültem a Maxhoz, hogy az egyik jelenlegi tulajdonos végig nézte 3.5 évnyi ellenőr munkám a Főtaxinál. Sokat beszélgettünk, és még tét nélkül (mert akkor még ki gondolhatta, hogy az lesz belőle, aki lett) megismerhetett, mint ember.
Tetszett neki, és amikor a Max elért oda, ahol 2010 tavaszán volt, feldobták nekem a labdát.
Az egy más tészta, hogy miért lehettem 2 hetes Főtaxis múlttal ellenőr a majd 100 éves cégnél…semmi másért, mint a hallotaxi miatt.
Karaj erre a legjobb jelenlévő tanú. Ültem a Nyugati droszton, majd Karaj tiszta ideg fejjel, zihálva, megállt mellettem és nekem szegezte a rettenetes kérdést, ami egyben már vád is volt:
- Tudod Te, hogy miért lettél ellenőr….tudoooooood?
- Igen, a hallotaxi miatt…
- ŐŐŐŐőőőőőőőőőőőő igen, csakis azért – jött kicsit zavarba.
- Tudom. A diri jobban szeretne maga mellett tudni, mint a másik oldalon.
- Igen, és nem azért, mert Te olyan marha jó taxis vagy! – a habitusa már akkor is ilyen volt, csak akkor a valóságot állította, és nem hülyeséget.
- Tudom Csabi, nyugodj már meg…
Így volt valahogy Karaj? Odajöttél, nekem szegezted a kérdést, én meg válaszoltam…a frankót.
Akkoriban, amikor a Maxnál feldobták a labdát, nagyon elegem volt mindenből. Az egész szakmából és abból is, ami körülveszi. Hiába na, a Főtaxinál eltöltött fuvarnélküli 5-7 órás egyhelyben állások nem hatottak rám jól. Utána a Taxi2000-nél olyan test idegennek éreztem magam. Sosem úgy mentem ki dolgozni, hogy oda is tartozom. Erről senki sem tehetett! Sem a vezetőség, sem az etikások, sem a diszik, sem a kollégák, mert lényegében senkivel sem volt bajom, de biztos Ti is voltatok már úgy, hogy éreztétek, nem a Ti pályátok ahol vagytok.
Aztán a Maxnál adódott egy lehetőség, egy fizetett cikk megírására. Elmentem, ott megismertem a többi tulajt és az a hangulat, amit ott találtam, a lelkesedésben rejlő lehetőség… megfogott.
Nem a tagdíjmentesség kedves Karaj, mert aki NEM megélhetési etikás, annak az csak némi(!!!) kompenzáció a munkájáért…egész pontosan, az ellehetetlenülést védi csak ki.
Szóval igen Amsel, az elvek.
Ez olyan elcsépelt szó…elvek. Legalábbis nekem, mert eddig, akikkel találkoztam és olyan nagyon elv pártiak voltak…azt tapasztaltam, hogy csak addig csinálnak valamiből elvi kérdést, amíg az nem rájuk vonatkozik. Amint eljön az idő, és valóban a saját elvei szerint kellene cselekednie, akkor valahogy azt mindig felülírta valami, amit nekem persze el kellett fogadnom, mert ha nem tettem, akkor is én lettem a negatív figura a szappanoperában.
Szóval ezt a szót, hogy elv, ejtsük…könnyebb lesz úgy kommunikálni.
Helyettesítsük be azzal, hogy mindenkinek van egy beállítottsága, amibe sok minden belefér, de van ami nem.
Pár hete nekem szegezte valaki azt a kérdést, hogy melyik típust bírom kevésbé?
Az aljas, vagy a buta embert?
Kapásból válaszoltam, hogy a butát!
Miért?
Mert az aljas kiszámítható, ott tudod, hogy mit-miként kell kezelni. Na de a buta, az kiszámíthatatlan, kiismerhetetlen és egyben, kivédhetetlen.
Tegyük össze ezt a két tulajdonságot és megkapjuk a butát, aki aljas is.
A legrosszabb, mert ehhez – az okát nem tudom – automatikusan kapcsolódik a kitartás is, mint tulajdonság.
Egy kitartó buta ember, akinek a lételeme az aljasság.
Ez az ember törtető, a saját érdekében mindenkit képes eltaposni…az eszközök nem számítanak.
Az, hogy hatalomhoz jut, előre borítékolható. Na és ott aztán kicsúcsosodik, egy igazi dilettáns, kiszámíthatatlan, aljas emberré válik.
…és ezekből lett nekem iszonyatosan elegem.
Úgy jöttek nekem a Maxnál tapasztalt élmények, mint sivatagban eltévedt utazónak az eső.
Szóval Amsel, ha maradunk az elv szónál…én semmilyen elvem nem adtam fel.
Ennek egy oka van: nem ütköztek az „elveim” ellen, amit ott tapasztaltam.
Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy teljesen hibbant vagyok, elmondom, hogy azzal egyetértek, hogy szabályokra szükség van. Anélkül nem lehet élni.
Az írásodnak ezen része fogott meg, ezért reagálok egyáltalán a hozzászólásodra…próbálom meg még egyszer a kulturált vitát veled.
…hogy értsd, nincs semmi bajom azzal, hogy ha valakinek más a véleménye, sőt, egy vitának ez az alapja, az érvek ütköztetése. De akkor kérlek szépen, a tényeknél maradjunk, mert azzal én nem tudok mit kezdeni, hogy Karaj kollégán anno a 600-as Tomi akkorát rúgott, hogy a mai napig nem heverte ki és ezért kapok én most tőle…mint etikás.
Jaaa Karaj, azt valahogy kifelejtettük, hogy anno a Budapest taxinál Te is voltál funkcióban…de ha jól emlékszem, akkor ott Te sem(!!!) álltál be a megélhetési etikások közé és ezért elég hamar repültél is abból a körből. Igaz? Bántottalak akkor akár egy szóval is? Megálltam melletted a lánchídnál és ugyanúgy eldumálgattunk? Én miért nem váltam akkor ellenségessé veled szemben? Miért nem pocskondiáztalak? Miért nem sütöttem rád azt a bélyeget, hogy téged megvettek? Ezek az érdekes dolgok…pedig akkor már nekem kijutott a sok buta, dilettáns, aljas emberből…még sem a szabályozás és az azt normálisan betartató embereket gyűlöltem, hanem csak azt, aki személy szerint rá is szolgált! Majd egy megrepedt szélvédő miatt távoznod kellett…szépen kicsináltak téged, mert nem voltál gyáva f@sz és belenyúltál a méhkas közepébe. Húúúúúúú, de sokan köpködtek akkoriban rád…de én még sem azt a tábort gyarapítottam, mert meghallgattalak és nem voltam gyökér, hogy egy idegen ember szavára adva, fél információk birtokában leszedjem rólad a szenteltvizet.
…és valóban, maximálisan igazad van…idéznélek: Majd az idő megmutatja hogy ki kicsoda....
Köszönöm, én már nálad sajnos látom. Azt bizonyosan, hogy egy fordított felállásban miként cselekszel Te.
Hagy térjek vissza Amsel nagyon helyes kijelentésére. Szabályok márpedig kellenek.
Na de könyörgöm, ennyi? …és ilyenek?
Jó, hogy azt nem kell szabályba foglalni, hogy a taxi gépjárműben tilos üvegbe vizelni!
Ó, most jut eszembe, erre is volt a Rádiónál és a Főtaxinál is példa.
A Főtaxist láttam, a Rádiósról hallottam. Ha nem látom a saját szememmel, el sem hiszem:-(
1996-ot írtunk ekkor.
Szóval kellenek a szabályok, kellenek, na de milyenek?
Pontosan olyanok, hogy azokkal szemben védjék a többség érdekeit, akik a szabályozás alá esnek.
Fiamnak nem győzöm felhívni a figyelmét arra, hogy állítsa be a gépét, hogy ne egész éjszaka fogyassza az áramot… feleslegesen, mert Ő meg közben alszik. Ez egy szabály.
…de arra nem kell figyelmeztetnem, hogy ne nyalogassa a konnektort… mivel (szerencsére) nem szellemileg visszamaradott. Azokat sajnos erre is figyelmeztetni kell és szabályban rögzíteni.
Biztos Ti is olvastatok itt az interneten, vagy nyomtatott sajtóban arról, hogy a nagy okos Amerikában miket kell feltüntetni egyes termékeken, mert félő, hogy valaki bepereli őket.
Pl.: Macskát a mikrohullámú sütőben tilos szárítani!
Maximálisan tele a hócipőm a sok idióta bevezetésre kerülő szabályokkal…de a legnagyobb megrökönyödésemre…szükség van rá, a normális(?) többség érdekében.
Amsel, mielőtt megint azt találod írni, hogy félremagyarázom a dolgokat elmondanám, hogy minden egyes végterméknek, legyen az bármi, van egy levezetése…pontosabban, egy visszavezetése, ahonnan az egész kiindul.
A mi szakmánk esetében ez a dátum 1983-as évre datálódik. Ekkor alakult meg a City taxi…
Majd jöttek a zseniálisabbnál-zseniálisabb ötletek, hogy miként lehet a Főtaxitól átcsábítani az utasokat. Szóval érted Amsel, a taxisok maguk ellen ekkoriban kezdtek el dolgozni.
Így emlékeznek erre vissza Ők:
A City Taxi Fuvarszervező Szövetkezet 1983-ban alakult, az első magán taxi társaságok között. Az akkori szerveződés célja az volt, hogy tisztességes árakon nyújtson megbízható szolgáltatást.
Te is tudod mit jelent ez! Szerintük tisztességtelen volt kiállási díjat felszámolni….tisztességtelen volt a címreérkezéskor órát indítani…és sorolhatnám…
Elv!
Tisztesség!
Becsület!
Hitelesség!
Hagyjuk már a demagógiát!!! Néha, úgy telihold idején, jönnek a taxisok, hogy ilyen meg olyan szabályokat vezessünkbe. Én meg nem győzöm őket elhajtani…
- Normálisak vagytok? Agyon vagyunk szabályozva, és még hozzunk újabb és újabb szabályokat?
- Igen, mert ez az XY cégnél is olyan jól működött.
Némelyik kitartó és addig lobbizik, amíg eléri a célját…na, aztán amikor a hóhért akasztják és a saját kiharcolt szabálya visszacsap az arcába, akkor aztán tud nyivákolni, de úgy rendesen…és persze mindenki hülye, csak Ő nem…de főleg az etikások, az erőszakszervezet a hibás…akik csak pöffeszkednek az autóikban és hetente egyszer összegyűlnek…és Ő az áldozat.
Idéznék még a City taxi bemutatkozó írásából:
Cégünk a '90-es évektől, a piaci igényekre elsőként reagálva, a megbízhatóságon túl a minőségi szolgáltatás megvalósítását tűzte ki elsődleges feladatául. A cél érdekében folyamatosan fejlesztettük gépjárműparkunkat, továbbképeztük gépkocsivezetőinket, és szigorú belső szabályokat alkottunk.
Lefordítom neked Amsel, oké?:-)
Cégünk a '90-es évektől, a piaci igényekre…
A magánmegrendelők nem megbízhatóak, így a céges forma felé kell fordulni és a multiknak, a nagyobb cégeknek több kedvezményt adni, ezzel a cég stabilizációjának megadni a biztos alapokat.
Vagyis Isten hozta a visszapörgetés rendszerét.
A cél érdekében folyamatosan fejlesztettük gépjárműparkunkat…
Hello kategóriázás, a taxisokat lízingbe kergető találmány…köszönet érte!...a TAXISOKNAK, hiszen a City szövetkezeti felépítésű.
továbbképeztük gépkocsivezetőinket, és szigorú belső szabályokat alkottunk.
Ó, hát nem egy álom? Kiképezték a taxisokat, hogy behódoljanak a szigorú belső szabályozásba…kik is tették ezt? A TAXISOK!!!
Nem, nem a cégvezetők…a taxisok!
Azt sem tudjátok néhányan, hogy a lovon melyik irányban ültök, majd amikor kiderül, hogy a ló hasa alatt van a nyereg, és még ott is arccal hátrafelé néztek, akkor csodálkoztok, hogy amit láttok, az nem tetszik…
Na ebből lett nekem 2009-re elegem és kapva-kaptam az alkalmon, hogy valami olyan cég felépítésében tevőlegesen részt vegyek, ami nem ezekre az alapokra épül…
Persze, elismerem, ez is kezd elkurvulni…mert, ahogy fentebb írtam, és ezzel Amsel te is egyetértettél…szabályok kellenek…és a szabályok minőségét a közeg határozza meg, akiket szabályozni kívánunk. Szóval nem egyértelmű, hogy a szabályalkotó a hibás a megalkotott szabályokért.
Hiszen ki az, aki azt mondja, hogy ha CSAK RAJTA MÚLNA, akkor is kellene a pedofíliával a BTK.-nak foglalkoznia?
Remélem, itt köztünk egy olyan sincs, aki ellen ezt a szabályt meghozták…
Vagy a családon belüli erőszak… remélem ilyen állat sincs köztünk…
De léteznek erre is szabályok, szankciók, mert a közeg, ami ellen hozták a többségi társadalom VÉDELMÉBEN…sajnos, létezik…
Amsel, hallasz magad mellett elmenni egy taxit, aminek mindene kopog, azt nézed, hogy nem-e esik ki a kereke…pedig van érvényes műszaki vizsgája…felháborodsz-e vagy sem, mint normális, felelősségteljes ember? Remélem erre a kérdésre a válaszod: Igen.
Ok, de hogy jön egy etikás ahhoz, hogy menjen egy próbakört más tulajdonával (jelezném mindezt úgy, hogy mint utas teszi ezt és nem Ő vezet)???
Van-e erre „hatásköre”, vagy sincs?
Szerintem nincs…de a közeg, ami ellen a szabályokat hozzuk, sajnos nem mind olyan, mint Te magad, így akármilyen elvek ellen szóló dolog, de a többségi érdek megkívánja, hogy ennek eleget tegyünk.
Szóval ez tipikusan a : mi volt előbb a tyúk vagy a tojás…esete.
…és lehetne még csűrni-csavarni ezt, a lényegen nem változtat, amit Te is leírtál:
szabályokra szükség van. Anélkül nem lehet élni.
Maximálisan egyetértek veled, csak lehetséges, hogy Én többet tapasztaltam abból, hogy mik, illetve kik ellen kell ezeket meghozni…és ebből fakad a „konfliktus” köztünk.
Na, tömören ennyi…
Előzmény: #128604 Amsel 2012.08.22. 03:35:40 |