Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
Rocktaxi | 2012.08.22. 04:56:15 / # 128606 |
Szia Csabi! :-)
Hihetetlennek tűnik, de én nem vállalnám még fizetésért sem a "tizedes" szerepét.
Őt utálja a "tiszt" és a "honvéd" is. :-))
Ha valahová szeretne megfelelni, a "másik oldal" utálni fogja.
Szóval én nemet mondanék.
Előzmény: #128600 Karaj 2012.08.21. 21:29:23 |
|
csogu | 2012.08.22. 04:44:56 / # 128605 |
...és mit kell ezért tenni?
- Szia, miért akarsz taxis lenni?
- Miért, miért, mert taxisnak lenni könnyű. Pöffeszkedik a milliós értékű autójában, viszi a csajokat bulizni, miközben tombol a zene...a pénz meg csak úgy ömlik hozzá. Pár napja utaztam egy taxival a Keletiből és 3 perces útra 3500 forintot kellett fizetnem. Számolj! Napi csak 5 ilyen kanyarral és már király vagy! Na, ezért akarok taxis lenni, mert nekik jó.
Karaj, ez egy kitalált sztori, de sok ilyet hallhattál anno Te is, amikor kifejtette 1-2 kezdő, hogy miért választotta ezt a "szakmát".
Meg volt róluk a véleményed...
Na, kb. annyit tudsz arról, hogy én mit vállaltam be és mit teszek meg miért, mint az a kezdő taxis, akiről a fenti sztori szól.
A véleményem meg nekem is megvan erről...annyi, ami a Te oldaladon szól, hogy Mi anno valóban ezt tapasztaltuk meg a tisztelt megélhetési etikásoktól. Szóval nagyon nem is hibáztathatnálak, amiért ez a kialakult tapasztalati véleményed. Viszont az, hogy rólam is ezt feltételezed...na azért illettelek azzal a jelzővel, amit sérelmezel.
|
Amsel | 2012.08.22. 03:35:40 / # 128604 |
![]() |
Vannak bizonyos elvei az embernek, amit semmilyen körülmények között nem ad fel.Remélem a többséget nem lehet megvásárolni havi60 ezerért,vagy a többszörösért sem.Engem soha nem lehetet megvásárolni, és ez igy is marad.
Egyébként pedig nem érdekel, hogy Ő "etikai" megbizott vagy sem.Ez az Ő dolga.Az viszont zavart,ahogy néha előadta magát.Sokáig azt hittem, hogy hihetek neki, de aztán arra kellett eszmélnem,hogy sok esetben mellébeszél.Többekközött ez verte ki a biztit nálam. Különben meg nem haragszom rá,hisz nem bántott még soha, bár volt amikor belém mart, de hát ez kivel nem fordult még elő?
Még mieőtt bárki is azt hinné, hogy teljesen hibbant vagyok, elmondom, hogy azzal egyetértek , hogy szabályokra szükség van.Anélkül nem lehet élni.Csak a szabályozásnak szabjunk már valamilyen keretet, és azt ne léphesse át senki.Én a feeling keresést,az alvó emberbe való belerúgást a keretek átlépésének tartom.
csipet | 2012.08.21. 21:43:26 / # 128602 |
![]() |
Kéthavonta szilveszter? Van még felvétel?
Előzmény: #128601 Karaj 2012.08.21. 21:30:25 |
Karaj | 2012.08.21. 21:30:25 / # 128601 |
![]() |
Javítanék:természetesen évi 720-at akartam írni...
Karaj | 2012.08.21. 21:29:23 / # 128600 |
![]() |
Csak pár szót ,ha már meg lettem említve,ha megengeded:
Csoguval.aki nekem Ricsi mindíg voltak nagy vítáink,itt a lapon ami eltartott pár napig aztán békésen vacsorázgattunk a fogarasi kajáldánál nevetve az egész dolgon.A barátságunk szerintem ott szakadt meg hogy jellemtelen gyökérnek nevezett.Az is megérne egy misét hogy elhordott mindennek,majd bemásolta hogy miért lehet feljelenteni valakit.....de mindegy.
Akármennyire is nem vagyunk jóban azért el kellett gondolkodnom,és gondolkodj el te,ti is hogyha valaki odamenne és felajánlaná nektek ezt a poziciót hányan mondanátok nemet?Vajon kinek nem fordulna meg a fejében hogy havi 60ezer az évi 120 ami a zsebben marad,és mit kell ezért tenni?Néha jelentkezni rádión ha keresnek,egy héten egyszer etikán pöffeszkedni,nincs több mérés nincs több ellenőrzés,most komolyan kinek nem jutna eszébe?Na hát ő megcsinálta,és szeretné még sokáig élvezni ennek az előnyeit hiszen volt már a f@sz másik oldalán eleget.Az hogy közben itt is védi a céget ahol dolgozik,nos hát ez már az ő dolga...nyilván megvan az oka ennek is.Érdekes majd akkor lesz a dolog ha majd kiesik ebből a nexusból,de mint mondtam:Majd az idő megmutatja hogy ki kicsoda....
Előzmény: #128596 Amsel 2012.08.21. 06:06:27 |
nagyonkedves | 2012.08.21. 20:41:51 / # 128599 |
![]() |
"Elismertem, hogy velem van a baj. "
Az remek, csak az a baj, hogy itt még azt is külön ki kellene vívni, hogy méltó legyél ezt elismerni.
Már én is egy kész frászban vagyok, hogy vajon tényleg kedvelem-e a taxicéget, amivel utazom, mert képtelen vagyok még arra is, hogy a nap 24 órájában komplett médiaügyeletet tartsak, hogy a széltől is óvni tudjam őket.
Előzmény: #128597 csogu 2012.08.21. 06:37:23 |
puccos | 2012.08.21. 11:11:46 / # 128598 |
![]() |
Átlag ember vagyok, átlag képességekkel. Ugy is mondhatnám, egyszerű vagyok mint a barlangrajz. De ez még az én szintemen is ugy tünik, igen veled van a baj.Nem. Nem gondolom hogy semmire nincs hatásköre egy cég megbizottjának. De ti hajlamosak vagytok átesni a ló tulsó oldalára. Miközben az adott cég szakmai irányitóinak kellene csak lennetek. Elveszitek emberek családjaitól a kenyeret nyikorgó fékbetétek, kopogó lengéscsillapitók, vagy füstölő motorok miatt.És még sorolhatnám.A rendőr sem birálhatja felül a képességeimet, ha a papirjaim formailag rendben vannak.Én speciál egy normál müszaki állapotban lévő eszközzel szolgáltatok, eddig még nem volt rá panasz.Akkor a hitelességről. Én hitelesnek gondolom magam, mivel van még egy pár hónap hitel az autómon, na meg nem kell reggelente leköpnöm magam a tükörbe.Én soha nem akartam másoknak megfelelni,és nem is fogok. Olyannak ha elfogadnak amilyen vagyok örülök, és megszolgálom.Nem. Nem ezt terveztem (Sőt. Nem terveztem semmit)hogy taxis leszek, de nekem nem derogál taxisnak lenni. A gépezetben mindannyian ugyanakkora fogaskerekek vagyunk..Most hogy a sors igy mgtépázta a szakmát(is) ezt nem tudhattuk előre.Hogy a te hitelességedről mit gondolok, azt nem szeretném itt közhirré tenni. De azt tudom, hogy igen is kenyered az irás. Emlékezz annak idején igy "emelkedtél fel", és lettél a "cég megbizottja" a Maxnál.
Előzmény: #128595 csogu 2012.08.21. 04:46:36 |
csogu | 2012.08.21. 06:37:23 / # 128597 |
Erről beszéltem...
Figyelj Amstel...
Amíg itt 1-2 ember...
Érted?
Amíg 1-2 ember...addig hittem azt...érted?
A-M-Í-G
Utána NEM. Érted?
Szóval: Amíg 1-2 ember...
Utána ezt írtam:
Vagyis, azt a következtetést kell levonnom, hogy velem van a baj.
Elismertem, hogy velem van a baj.
Szóval igazat adtam neked.
Kijelentettem, hogy bennem a hiba.
Elnézést kértem, mert beláttam, hogy a többség azon az oldalon áll.
Érted? ÉÉéééééérted?:-)))
...és bonyek, még arra is vette a fáradtságot, hogy kikeresse a hozzászólásokat, ezzel igazolva azt, hogy tényleg nem tudja értelmezni a leírtakat...Na, szóval van az a szint, ami alatt már én sem:-))
További kellemest:-))
Még csak annyit, hogy a feelinget nem lehet nézegetni, azt átélni lehet...de hagyjuk.
Előzmény: #128596 Amsel 2012.08.21. 06:06:27 |
|
Amsel | 2012.08.21. 06:06:27 / # 128596 |
![]() |
Csak arra reagálnék, hogy mint irod, 1-2 ember nem tudja értelmezni amit irsz.
Ime a teljesség igénye nélkül egy rövid névsor, azokról akik nem tudják értelmezni mondandódat. Azokról akiknek ugyan más-más témában ,de gondja támadt veled.Akiknél magyrázkodnod kellett.
Persze nyilván Ők a hibásak !
pegazus-2677 hsz 11 oldal
karaj -2609 " 15 "
torzsutas167 -2527 " 15 "
" " -2450 " 26 "
karaj -2443 " 27 "
750 -2433 " 27 "
Rita -2430 " 28 "
csaholó-2427 " 28 "
Hiénakutya-2333 " 34 "
Ezek szerint témyleg 1-2 ember az aki nem érti amit mondasz.Biztos vagy abban, hogy bennük van a hiba? Nem lehet az , hogy tényleg sokat beszélsz mellé, és hogy próbálod úgy keverni a dolgokat, hogy úgy tünjön mintha igazad lenne?
A többi meg megint egy baromság. Ne keverd már össze a vámhivatalt a taxival,ne húzz párhuzamot a kettő között, mert még rádsütik hogy ismét mellé beszélsz.Akik meg a szórakozóhelyen a táskákban kutatnak,ugyanúgy visszaélnek a hatalmukkal, mint azok a magukat etikusnak tartók,akik hatalmi mámorukban,vagy kivagyiságból, vagy a franc tudja milyen indittatásból feelinget nézegetnek.
Előzmény: #128595 csogu 2012.08.21. 04:46:36 |
csogu | 2012.08.21. 04:46:36 / # 128595 |
Oké srácok, elismerem, tévedtem. Szerintem én vagyok a gyenge képességű. A tömeg előtt nem lehet már mást tenni, mint meghajolni és elnézést kérni. Amíg itt 1-2 ember az általam leírtakat képtelen volt értelmezni azt gondoltam magamban, hogy hát Istenkém, nem vagyunk egyformák...de látom, és el kell ismernem, nagy az esélye annak, hogy én fogalmazok érthetetlenül.
Vagyis, azt a következtetést kell levonnom, hogy velem van a baj.
Mert itt van Puccos beírása is.
Csak addig vizsgálhatod a más tulajdonát, ameddig a "hatásköröd "terjed. (Külső belső tisztaság, sérülés)
Látom legalább idézőjelbe tetted a hatáskört, ez legalább rendben van. Te is úgy érzed, hogy lényegében semmire és mindenre van "hatásköre" egy cég megbízottjának.
Döbbenten tapasztaltam pár szórakozóhelynél, hogy a biztonsági emberek könyékig turkálnak a lányok táskájában, a srácokat meg szabályosan áttapogatják, zsebeket kiüríttetik egyesekkel stb...stb...
Na mondom, én ezt nem tűrném...aztán jobban végig gondoltam, hogy amennyiben be akarok kerülni, akkor el kell fogadnom az Ő játékszabályaikat.
Mert milyen már az is, hogy a reptéren a vámnál az ember holmiját átturkálja egy idegen ember...akár az asszony fehérneműjét is a kezébe véve...
Hallatlan...
...de ha végig gondolom, akkor az én érdekem is megkívánja ezt, hiszen nem szeretném, ha a szórakozóhelyen megszúrnának, vagy a repülővel lezuhannék.
Szóval egyrészről felháborít, a másik részről meg ennek a hiánya okozna nekem kárt...akár végzetest is.
Az olyan (érvényes műszakival rendelkező) taxi, aminek a fékje vason fog, nem alkalmas utas szállítására. Amennyiben ez mégis megtörténik, azzal a többi "tisztességes", munkaeszközére valamit is adó vállalkozók (droidokat hagyjuk, a levegőt sem érdemeljük meg) érdekeik sérülnek. Igaz?
Na akkor, Puccos, most te vagy egy lélekvesztővel nyomulsz és ezért hadakozol és háborogsz ezen, vagy szimplán nem tudod felfogni, hogy mi is a Te érdeked?
Melyik a kettő közül, mert több alternatíva ebben az esetben nincs?!
Csak kicsit elszaladt veletek a ló. Mindennap hirdettétek a taxisfelvételt aminek meglett az eredménye. Van "nyersanyag". Lehet válogatni.
1, Mint azt kifejtettem, a próbakört régebben tettük, szemle alkalmával, amikor még volt rá energia és kapacitás.
2,...igen, lehet válogatni (legtöbbször), a címek között. A fluktuáció nagyon-nagy most a piacon. A taxisok gátjai felszakadtak, ez már egy új generáció, ami nem haboz változtatni...céget, szakmát. Nem mondom, többen lettünk, de simán elbírna a fuvarmennyiség még kollégákat. Bár, nekem ez most így pont az a határ, ami még kellemes:-))
Na azt itt jön az erkölcsi alap kérdése...
Amig jómagad is egy droid vagy, évek alatt nem sikerült összehozni egy autót magadnak. Pedig már megetted a kenyered javát.
Ejnye, nem vagy belőlem felkészülve?:-))) Én választottam a droidságot. A kifizetett autómat levágtam a szerelőnél és azt mondtam, hogy amíg taxis vagyok nekem többé nem kell saját autó...és azóta bérlek...ennek cirka 3 éve és köszönöm, nekem ez így megfelel:-) Hogy az autóval mi van, nem tudom, én többet nem mentem a szerelő felé...
Na meg egy pár megmozdulásod miatt hiteltelen is lettél.
Ezen lepődtem meg a legjobban:-))
Srácok, ugye azért azzal tisztában vagytok, hogy nem a szentetkeresünk.hu-n vagytok, hanem egy taxisoknak készített weboldalt olvastok éppen?:-))
Itt a többségünknek önmagával szemben sincs hitele, nemhogy másokkal szemben:-)
Az, hogy ki mit ért el, és ki hiteles személyiség és ki nem?
Ez komoly?:-))
Puccos, Te valóban azt tervezted 20 évvel ezelőtt, hogy Magyarországon....Budapesten...2012-ben....ilyen feltételek mellett...taxis leszel?
Másoknak megfelelni? MINDENKINEK megfelelni?
Magunknak nem tudunk, vagy ha igen, akkor nagyon alacsonyra tetted anno a mércét.
...de srácok, tényleg ne haragudjatok...szerintem nagyon elbeszélünk egymás mellett. Ami - mivel a többség azon az oldalon áll - feltételezhetően az én hibám, elismerem.
Nektek van egy ellenségképetek, ami most a személyemben materializálódott és rajtam akarjátok a port elverni mindenért. Nincs ezzel semmi gond, csak az zavar, hogy nem tudom magam megértetni.
Nézzétek el nekem...nem vagyok a szavak embere, nem kenyerem az írás.
Előzmény: #128592 puccos 2012.08.20. 19:57:08 |
|
puccos | 2012.08.20. 20:55:36 / # 128594 |
![]() |
De ez a gyakorlatban nem igy működik.
Előzmény: #128593 202 2012.08.20. 20:46:17 |
202 | 2012.08.20. 20:46:17 / # 128593 |
![]() |
Istenkém, hogy mivé lett ez a szakma !
Nézzétek már meg, hogy mire van jogosítványa
egy fuvarközvetítőnek !
Szerintetek ez jól van így ?
A taxisok alvállalkozói és pont !
Ha alkalmazottat akartok , akinek bizonyos
keretek között dirigálhattok, annak is
van módja ! Tessék fölvenni, bejelenteni
és munkát adni neki ! Ja , hogy az nincs?
Akkor tessék kussolni és segget nyalni
havi x ezer forintért !
Értve, Sir kufár ?
|
puccos | 2012.08.20. 19:57:08 / # 128592 |
![]() |
Csak addig vizsgálhatod a más tulajdonát, ameddig a "hatásköröd "terjed. (Külső belső tisztaság, sérülés)Csak kicsit elszaladt veletek a ló. Mindennap hirdettétek a taxisfelvételt aminek meglett az eredménye. Van "nyersanyag". Lehet válogatni. Pedig pár hónapja még könyörögtetek hogy menjen hozzátok valaki. Nem Ricsi szaktárs.Neked erkölcsi alapod nincs arra hogy vizslasd más tulajdonát. Amig jómagad is egy droid vagy, évek alatt nem sikerült összehozni egy autót magadnak. Pedig már megetted a kenyered javát. Na meg egy pár megmozdulásod miatt hiteltelen is lettél.
Előzmény: #128586 csogu 2012.08.20. 18:27:15 |
csogu | 2012.08.20. 19:39:32 / # 128591 |
Mielőtt így rögzül benned:
Én azt a kérdést tettem fel, hogy akkor mit ér (maga a rendszer) a PÁV, és nem azt kérdőjeleztem meg, hogy a Tiéd kevesebbet ér. Az egész egy forintot sem ér, sem a Tiéd, sem az enyém:-))
De mondom, ez egy jelentéktelen szőrszálhasogatás már, csak azt nem szerettem volna, ha idővel majd ezt is számon kéred rajtam...abban az értelmezésben, ahogy benned megragadt...
Szóval igen, a Te PÁV-od többet ér:-)))
Na, ne bonyolódjunk jobban bele, mert nincs kedvem a lámpást vinni senki előtt...léptem:-))
Előzmény: #128590 Amsel 2012.08.20. 19:21:55 |
|
Amsel | 2012.08.20. 19:21:55 / # 128590 |
![]() |
Ezek szerint az Én PÁV-om mégiscsak jobb, mert nálam még mindig megvan a fonal. Na de akkor elengedem Én is. Megyek megkaszálok egy-két állandómat.
Legyen szép az estéd, és mindazoknak akik higgadtan tűrték a "fonalhúzogatást".
Előzmény: #128589 csogu 2012.08.20. 19:00:41 |
csogu | 2012.08.20. 19:00:41 / # 128589 |
Én valahol elvesztettem a fonalat, de ne fáradj, jól van ez így:-)
További kellemes napot:-)
Előzmény: #128588 Amsel 2012.08.20. 18:50:48 |
|
Amsel | 2012.08.20. 18:50:48 / # 128588 |
![]() |
Alakul ! Látom mélyebbre ásol.Ezek szerint csak
érzed, hogy valami nem gömbölyű körülötted.
Csak igy tovább !
A kotvány autókat álltalában, és ha nem tévedek akkor a vizsgáztatás kapcsán is emlitetted.Erre mondtam, hogy előbb nézz körül a saját "házad tájékán" !De minek magyarázzam, nem érted, vagy nem akarod érteni.
Előzmény: #128587 csogu 2012.08.20. 18:30:25 |
csogu | 2012.08.20. 18:30:25 / # 128587 |
Csak egy kérdés:-)
Folyamatosan a belépésről beszélsz, én meg szemléről. Tudod mi a kettő között a különbség?:-)
Előzmény: #128584 Amsel 2012.08.20. 18:18:22 |
|
csogu | 2012.08.20. 18:27:15 / # 128586 |
Össze-vissza vagdalkozol.
Ne nézegessük, mert nincs hozzá jogunk...a végén meg azt írod, hogy nézzek körül, mert nálunk sok a nem megfelelő autó.
Most mondd, ez a van rajta sapka, nincs rajta sapka esete?:-))
Abszolút nem érzem magam kellemetlenül, amíg nem próbálom meg értelmezni, hogy akkor most mi is lenne a helyes eljárás, mert 2 ellentétes dolognak nem lehet megfelelni:-)) Bármilyen kellemetlen is ez:-))
Előzmény: #128584 Amsel 2012.08.20. 18:18:22 |