Közlemények

A rendőr továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt.

  • 2018.05.18

Ne dőlj be, az újságírók hülyeségének! :-)

Az elmúlt napokban megjelent sajtóhírek szerint a 2018. május 20-a után vizsgáztatott gépjárművek esetében a forgalmi engedély mellett a műszaki vizsgálati bizonyítványt is be kell mutatni a helyszínen az ellenőrzést végző rendőrnek.

Tovább

Tájékoztató a személytaxi-szolgáltatások rögzített hatósági árának megváltozásáról

  • 2018.05.18

Mi jár a fejemben...

Újból cikkek, blog bejegyzések foglalkoznak azzal, amit április óta tudunk. Nevezetesen, hogy drágul elsejétől a taxi.
Igaz az említett cikk szerzője még arra a nem túl bonyolult feladatra sem volt képes, hogy a tarifa három eleménél az emelést pontosan leírja. ( a várakozási díj nem 75 ft/perc-ről emelkedik 80ft/perc-re, hanem 70-ről 75-re. Ez nem igazán oknyomozó újságírás, persze a célja sem ez, uborkaszezon van így nyáron és valamiről írni kell.
Nagyon nem is érdekelne, barátaim, kollégáim amúgy is kivesézték a dolgot rendesen.
De a foci összefoglalók között egy apró hírblokkban azt hallgatom: az alapdíj 700 ft-ra emelkedik, majdnem a duplájára.
Itt borult el az agyam.
Mert 450-ről 700-ra az nem dupla és nem is majdnem.


Folytatás

Tovább

FELHÍVÁS! Magyar Taxisok Szakszervezete

  • 2015.10.27

Kedves Taxis Kollégák!

 

A Fővárosi Közgyűlés folyó hó 28-án esedékes ülése ismét olyan kérdésekben készül újabb húsba vágó döntéseket hozni, amelyek nagy mértékben szigorítják (azaz szűkítik) a taxizásból megélni kívánók lehetőségeit – ismét a taxisok ezreinek előzetes meghallgatása nélkül, ismét alaptalan indokokra hivatkozva.

Tovább

NFM Közlemény

  • 2014.11.17

KÖZLEMÉNY

Az UBER-nek is teljesítenie kell a taxizásra előírt jogszabályi követelményeket

 

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény alapján személygépkocsival közúti személyszállítási szolgáltatás személytaxi-szolgáltatásként vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásként végezhető. A törvényi kereteket kibontó, rendeleti szintű jogszabályok szigorú követelményeket határoznak meg a személytaxi-szolgáltatást nyújtó vállalkozásra, a jármű vezetőjére és a járműre is.
 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem emel kifogást az UBER, mint fuvarszervezési megoldás ellen, ha annak működése során a hagyományos taxis szolgáltatóktól is elvárt jogszabályi feltételek hiánytalanul teljesülnek. Ebben az esetben ugyanis az új szolgáltatás csupán az utasok megszerzésének korszerűbb módszerében (okostelefonos alkalmazás) térne el a korábbi piaci szereplők gyakorlatától.
 
Nyilvánvalóan nem engedhető meg ugyanakkor, hogy az UBER azzal szerezzen versenyelőnyt más, tisztességesen működő taxis szolgáltatókkal szemben, hogy nem teljesíti maradéktalanul a személyszállítási tevékenységre előírt jogszabályi követelményeket. Az előírt feltételeknek megfelelő vállalkozók számára a közlekedési hatóság adja ki az engedélyeket. A szakminisztérium álláspontja szerint az indokolatlan engedékenység az utasok érdekeinek sérelméhez vezetne, veszélyeztetné a gazdaság kifehérítésének és a közlekedésbiztonság védelmének céljait is.
 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértőivel egyeztet az UBER működésének adózási, pénzügyi vonatkozásairól.

 

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály

 

Budapest, 2014. november 17.                                                                Fórum

Tovább

Befújta a szél, a készülő kormányrendeletet

  • 2014.10.17

A Kormány …/2014. (….) Korm. rendelete a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról
 

A Kormány a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény 49. § (1) bekezdés h) pontjában, valamint a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (3) bekezdés a) pont 3. és 5. alpontjában, valamint a 26. § tekintetében a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (3) bekezdés a) pont 15. alpontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Tovább

A BKK visszavonta a Tele 5 Taxi és a MAX TAXI működéséhez szükséges engedélyt

  • 2014.06.23

 
A Budapesti Közlekedési Központ visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiánya miatt. Budapesten korábban 21 fuvarszervező társaság tevékenykedett, közülük 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, mivel a 2013. évi mérlegük alapján nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek és így nem végezhetnek fuvarszervezői tevékenységet Budapesten.
 


 

Tovább

TGFSZ. Hivatalos panaszbenyújtás a Bkk eljárási rend hiánya miatt

  • 2014.03.13

2013 szeptember 01-től hatályba lépett fővárosi taxi rendelet egyik pontja az ellenörzésekről rendelkezik melynek eredeti célja az engedély nélküli tevékenység megszüntetése illetve a szabályok maradéktalan betartása.

Azonban azt kellett tapasztalnunk, hogy pont az ellenőrzések lebonyolítása és az ezt követő szankcionálások körül nincs minden rendben.

Többször is jeleztük ezen aggodalmunkat mind a BKK taxidivízió vezetője, mind a város vezetése felé, eredménytelenül!

A probléma orvoslására hivatalos panaszt nyújtottunk be Tarlós István Főpolgármester úrhoz!

Megérkezett a válasz:

 

Tovább

Nyílt levél a Taxisoknak!

  • 2014.02.11

Bejelentővonal
A „taxisok világa” című szakmai lapban több rovat foglalkozik a taxisok munkáját napi szinten megkeserítő helyzetekkel, a fővárosban tapasztalt hiányosságokkal. Visszatérő panaszuk, hogy a felvetésükre csak elvétve érkezik válasz, változtatási intézkedés pedig még ennél is ritkábban. Ezért egy olyan közvetlen elérhetőséget szeretnének, ahol bejelentést is tehetnek, és a jelzést követően változásra is számíthatnak.

Tovább