Közlemények

A rendőr továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt.

  • 2018.05.18

Ne dőlj be, az újságírók hülyeségének! :-)

Az elmúlt napokban megjelent sajtóhírek szerint a 2018. május 20-a után vizsgáztatott gépjárművek esetében a forgalmi engedély mellett a műszaki vizsgálati bizonyítványt is be kell mutatni a helyszínen az ellenőrzést végző rendőrnek.

Tovább

Tájékoztató a személytaxi-szolgáltatások rögzített hatósági árának megváltozásáról

  • 2018.05.18

Mi jár a fejemben...

Újból cikkek, blog bejegyzések foglalkoznak azzal, amit április óta tudunk. Nevezetesen, hogy drágul elsejétől a taxi.
Igaz az említett cikk szerzője még arra a nem túl bonyolult feladatra sem volt képes, hogy a tarifa három eleménél az emelést pontosan leírja. ( a várakozási díj nem 75 ft/perc-ről emelkedik 80ft/perc-re, hanem 70-ről 75-re. Ez nem igazán oknyomozó újságírás, persze a célja sem ez, uborkaszezon van így nyáron és valamiről írni kell.
Nagyon nem is érdekelne, barátaim, kollégáim amúgy is kivesézték a dolgot rendesen.
De a foci összefoglalók között egy apró hírblokkban azt hallgatom: az alapdíj 700 ft-ra emelkedik, majdnem a duplájára.
Itt borult el az agyam.
Mert 450-ről 700-ra az nem dupla és nem is majdnem.


Folytatás

Tovább

FELHÍVÁS! Magyar Taxisok Szakszervezete

  • 2015.10.27

Kedves Taxis Kollégák!

 

A Fővárosi Közgyűlés folyó hó 28-án esedékes ülése ismét olyan kérdésekben készül újabb húsba vágó döntéseket hozni, amelyek nagy mértékben szigorítják (azaz szűkítik) a taxizásból megélni kívánók lehetőségeit – ismét a taxisok ezreinek előzetes meghallgatása nélkül, ismét alaptalan indokokra hivatkozva.

Tovább

NFM Közlemény

  • 2014.11.17

KÖZLEMÉNY

Az UBER-nek is teljesítenie kell a taxizásra előírt jogszabályi követelményeket

 

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény alapján személygépkocsival közúti személyszállítási szolgáltatás személytaxi-szolgáltatásként vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásként végezhető. A törvényi kereteket kibontó, rendeleti szintű jogszabályok szigorú követelményeket határoznak meg a személytaxi-szolgáltatást nyújtó vállalkozásra, a jármű vezetőjére és a járműre is.
 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem emel kifogást az UBER, mint fuvarszervezési megoldás ellen, ha annak működése során a hagyományos taxis szolgáltatóktól is elvárt jogszabályi feltételek hiánytalanul teljesülnek. Ebben az esetben ugyanis az új szolgáltatás csupán az utasok megszerzésének korszerűbb módszerében (okostelefonos alkalmazás) térne el a korábbi piaci szereplők gyakorlatától.
 
Nyilvánvalóan nem engedhető meg ugyanakkor, hogy az UBER azzal szerezzen versenyelőnyt más, tisztességesen működő taxis szolgáltatókkal szemben, hogy nem teljesíti maradéktalanul a személyszállítási tevékenységre előírt jogszabályi követelményeket. Az előírt feltételeknek megfelelő vállalkozók számára a közlekedési hatóság adja ki az engedélyeket. A szakminisztérium álláspontja szerint az indokolatlan engedékenység az utasok érdekeinek sérelméhez vezetne, veszélyeztetné a gazdaság kifehérítésének és a közlekedésbiztonság védelmének céljait is.
 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértőivel egyeztet az UBER működésének adózási, pénzügyi vonatkozásairól.

 

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály

 

Budapest, 2014. november 17.                                                                Fórum

Tovább

Befújta a szél, a készülő kormányrendeletet

  • 2014.10.17

A Kormány …/2014. (….) Korm. rendelete a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról
 

A Kormány a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény 49. § (1) bekezdés h) pontjában, valamint a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (3) bekezdés a) pont 3. és 5. alpontjában, valamint a 26. § tekintetében a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (3) bekezdés a) pont 15. alpontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Tovább

A BKK visszavonta a Tele 5 Taxi és a MAX TAXI működéséhez szükséges engedélyt

  • 2014.06.23

 
A Budapesti Közlekedési Központ visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiánya miatt. Budapesten korábban 21 fuvarszervező társaság tevékenykedett, közülük 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, mivel a 2013. évi mérlegük alapján nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek és így nem végezhetnek fuvarszervezői tevékenységet Budapesten.
 


 

Tovább

TGFSZ. Hivatalos panaszbenyújtás a Bkk eljárási rend hiánya miatt

  • 2014.03.13

2013 szeptember 01-től hatályba lépett fővárosi taxi rendelet egyik pontja az ellenörzésekről rendelkezik melynek eredeti célja az engedély nélküli tevékenység megszüntetése illetve a szabályok maradéktalan betartása.

Azonban azt kellett tapasztalnunk, hogy pont az ellenőrzések lebonyolítása és az ezt követő szankcionálások körül nincs minden rendben.

Többször is jeleztük ezen aggodalmunkat mind a BKK taxidivízió vezetője, mind a város vezetése felé, eredménytelenül!

A probléma orvoslására hivatalos panaszt nyújtottunk be Tarlós István Főpolgármester úrhoz!

Megérkezett a válasz:

 

Tovább

Nyílt levél a Taxisoknak!

  • 2014.02.11

Bejelentővonal
A „taxisok világa” című szakmai lapban több rovat foglalkozik a taxisok munkáját napi szinten megkeserítő helyzetekkel, a fővárosban tapasztalt hiányosságokkal. Visszatérő panaszuk, hogy a felvetésükre csak elvétve érkezik válasz, változtatási intézkedés pedig még ennél is ritkábban. Ezért egy olyan közvetlen elérhetőséget szeretnének, ahol bejelentést is tehetnek, és a jelzést követően változásra is számíthatnak.

Tovább


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.01.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu