Hozzászólások száma: 4289
Ugrás a hírhez Oldalszám: 215
Témakörök > Hírek fórumai > Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen, A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
sipi 2023.11.19. 04:47:04 / # 353080
avatar
Az okos eszközök vilagában amúgy is mindent tudnank rólunk.
sipi 2023.11.19. 04:45:53 / # 353079
avatar
Régen minden gondjukkal a taxicégeiket hívták az emberek
cheater 2023.11.17. 20:35:42 / Módosítva / # 353078
Innen már csak egy kis lépés, hogy örömlányokat is közvetítsen. www.badgirls-uber.com. 
Füvet már árul és ki is szállítja. 
A világ minden üzletéből 25%, milyen szép gondolat.


De merjünk nagyok lenni, talán eljön az idő, hogy az amerikai elnökválasztáson lehet majd uber alkalmazáson keresztül szavazni. Sőt, ha még több európai vezetőt lefizet, idővel még az uniós választások is uberen keresztül zajlanak majd. 
Tök jó lesz, nem kell sehova se menni, nem kell papírt felhasználni, adatokat kitöltögetni, csak megnyomsz egy gombot és már kész is.

"Adatkezelőként kiemelten fontosnak tartjuk a személyes adataid védelmét, nem sértjük a magánszférádat és tiszteljük önrendelkezési jogodat."


= )
tomajer 2023.11.15. 19:18:51 / # 353074
Ha nagyon nem megy a bót:

https://444.hu/2023/11/15/hazimunka-elvegzesevel-is-meg-lehet-bizni-az-uber-soforjeit-a-jovoben

Házimunka elvégzésével is meg lehet bízni az Uber sofőrjeit a jövőben


Új szolgáltatással kísérletezik az Uber, mely révén a sofőröket fel lehetne bérelni mindenféle házimunkákra és napi teendők elvégzésére is, írja a Verge. Az Uber Tasks névre keresztelt projekt kísérleti programja egyelőre a floridai Fort Myers-ben és a kanadai Edmontonban lesz elérhető.

A Bloomberg már szeptemberben írt arról, hogy egy új, 'Házimunka' feliratú opció jelent meg az Uber applikációjának kódjában. Az új funkció nagyban hasonlít ahhoz, amit a népszerű amerikai szolgáltatások, a TaskRabbit vagy a Thumbtack már eddig is nyújtottak, csak ezúttal az Uber rendszerében sofőrként vagy futárként regisztrált felhasználók jelentkezhetnek majd a feladatok elvégzésére. A felhasználók előzetesen látni fogják, nagyjából mennyit kereshetnek majd a feladattal, és eszerint dönthetnek arról, hogy belevágnak-e.

Az Uber szóvivője szerint olyan típusú feladatokra lehet majd embereket keresni az alkalmazáson belül, mint bútor-összeszerelés, hóeltakarítás, mosás, pakolás, ünnepi díszítés, kert takarítása vagy fűnyírás. Conor Ferguson szóvivő szerint az Ubernél folyamatosan azon gondolkoznak, hogy hogyan érhetnék el, hogy az emberek még többféle módon keressenek pénzt az Uber révén, és ez csak egy újabb lépés ebbe az irányba.

tomajer 2023.08.24. 07:40:57 / # 353062

Egyre többen gondolkodnak azon, hogy mi értelme a streamingnek, ha ott is kell fizetni a reklámért

.....

.....


Az Ubernél sincs ez másképp

Egy 3 mérföldes Uber-fuvar 51,69 dollárba került nemrég – írja a Business Insider. Tehát hasonló jelenség zajlik a fuvarmegosztásban is. Az Uber arra törekedett, hogy nyereségessé váljon, és ezt a mérőszámok alapján a legutóbbi negyedévben sikerült is elérnie, a Lyft pedig kétségbeesetten próbál lépést tartani velük. S hogyan sikerül ez nekik? Az árak emelésével.

A Wired főszerkesztője, Steven Levy nemrég egy 2,95 mérföldes Uber-utat tett meg New York belvárosából a West Side-ra, hogy találkozzon az Uber vezérigazgatójával, Dara Khosrowshahival.

Amikor megkérték, hogy becsülje meg a fuvar költségét, Khosrowshahi 20 dollárra becsülte azt. Kiderült, hogy ez kevesebb mint fele a tényleges árnak, az 51,69 dollárnak, beleértve a sofőrnek adott borravalót is.

Nemrégiben pedig Lyfttel tette meg a Seattle-Tacoma utat a nemzetközi repülőtérről városi otthonába. A sofőr – borravalóval együtt –  66,69 dollárt kért. Próbaképpen taxit rendelt a visszaútra: pontosan ugyanaz a távolságot tették meg úgy, hogy a taxi sokkal többet áll a dugóban. A költség 70 dollár volt borravalóval együtt, tehát alapvetően ugyanaz.

A taxit pedig már az Uberhez és a Lyfthez hasonlóan egy olyan alkalmazással lehet megrendelni, amely megmutatja a jármű valós helyét. Mi tehát a forradalmi előnye ennek? Az amerikaiak pedig egyre több digitális és közösségi szolgáltatással kapcsolatban teszik fel ezt a kérdést.

tomajer 2023.04.30. 18:28:23 / # 353001
Ejnye ! :-P

cheater 2023.04.29. 14:04:09 / # 353000




Görögország,  taxi vs  uber.

Úgy tűnik a görög taxisoknak nincs kedvük kivárni a jogi procedúra végét.

tomajer 2023.03.31. 21:15:47 / # 352989
Van az a pénz ...:-(
cheater 2023.03.31. 15:45:41 / # 352988

A valaha Nagy-Magyarországot vizionáló Jobbik tegnap az után interpellált a parlamentben, hogy az Uber mikor térhet vissza Magyarországra.

A Jobbik, a Magyar Parlamentben, a 100 milliárd dolláros amerikai konszern üzleti érdekeiért lobbizik. Mert hogy az uber szerintük tök innovatív. 

Ez van, itt tartunk ma, 2023-ban.

szálka 2022.12.12. 17:05:24 / # 352926
avatar
cheater 2022.12.10. 16:18:45 / Módosítva / # 352924
Jól látom, hogy megszületett a 65ezredik javaslat nélküli hozzászólásod..? 
Van hozzávetőlegesen három lehetőség, narancssárgák nem, jöjjenek a lilák. Parancsolj. 
Rajtuk kívül már csak egy marad szálka. 
szálka 2022.11.01. 16:12:57 / # 352914
avatar
Az, ahogy időnként berobbansz ide, és megtalálsz néhányunkat, ez nálad valami evolúciós agresszió ???
Egyébként mindaz, amit idehánytál egyszerű ismétlése egy korábbinak, ami valahol a topikok közt megtalálható.  De hiába minden, téged nem  érdekelnek a válaszok, csak az, hogy dobbantónak használhasd az újabb ömlengéshez. Mindezt akkor is leírtam.
Egyet fogj fel a politikára vonatkozóan :  nincsenek jó vagy rossz döntések amikor egy pártot helyzetbe hoznak a szavazók. Csak következmények vannak....
A rendszerváltás óta eltelt 32 év fele, azaz  16 év  telt el  Fidesz kormányzással, ennek minden következményével.  Átalakított választójogi törvénnyel, az örök hatalom vágyával, kevesek felemelésével és sokak árokba rugdosásával. Ha neked ez bejön, akkor egészségedre !

tomajer 2022.10.31. 19:40:51 / Módosítva / # 352913
Hááát ....   megnéztem. :-(
Kár volt.  Én se adtam volna rá egy fillért se.
És, a taxisoknak se tesz jót.
Miért is kellett, a végén, az a mondat, hogy számla nélkül ötezer????
...  miközben ment az óra végig?!?
Szóval ettől is jól megvédhetnéd a taxis szakmát, nem csak a Telextől!!!
Az "ideológiai" részére nem térnék ki, mert ezer évig lehetne elemezni .... 
tomajer 2022.10.31. 18:37:00 / # 352912
Kössz.

...   aszondod, már nem szeretnek?
Dehogynem :-P
cheater 2022.10.31. 03:36:31 / Módosítva / # 352911
Nem, már a kiindulási pontod is helytelen. A szálkával nem az a baj, hogy liberális nézeteket vall, ez az ő privát szférája. A szálkával az a baj, hogy minősíti a jelenlegit és nem mond alternatívát. Mondja meg, hogy ki. Ki az akihez szerinte tegyük a voksunk?

Hadd toljam már 2 év múlva az orra alá. Én is akarok egy ilyen pozicíót a vitákban, csak nekiesek a nagy okos szerepében tetszelegve, na látod szálka, ezeket te akartad, most tessék, ez lett belőle. És akkor már rögtön én vagyok az okos. Merthogy én megmondtam. 

De mit mond meg a szálka? SEMMIT. Semmiféle utat nem mutat, hogy merre menjünk. Ehhez ész kell? Milyen kockázatot vállal Ő? SEMMIT. 
Ő mindig az okos szerepében fog tetszelegni, kockázatot nem vállal. Neki a legfontosabb szerep itt, a világ  - és saját maga előtt - hogy ő okosnak tarthassa magát. Neki ez a fontos, még a taxinál is fontosabb. Amit én elég mókásnak találok egy taxis fórumon. Csak kritikát fogalmaz meg, javaslat nélkül. 

Reggel rántson gatyát, menjen oda a 444, telex, index, stb fórumokra ha már azokat olvassa és álljon bele a vitákba --->  értünk. 
Ettől ő még lehet liberális, mert a taxi vs uber kérdésben az ott jelenlévőkkel nem ért egyet. 
Tomajer megtette például. A megszokott biztonságos környezetében beleállt mindenki ellen a taxiért vitázni. Végigolvastam. A legegyszerűbb lett volna csendben maradnia és még most is ugyanúgy szeretnék mint megszólalása előtt.

Nem mellesleg szálka hibájába te is beleestél. Leírod itt a horrorsztorikat a narancssárgákról, majd legvégén finoman hozzáteszed, hogy azért a Gyurcsány is egy nyomi. Ok, de ki legyen helyettük???? Felnőtt emberek nem értik ezt as kérdést? 
Olyan nincs, hogy nem megyünk semerre. 

Egyébként pedig teljesen mindegy, hiába hozol ide nekem bivalyb@sznádról egy narancssárga alpolgármestert akiről kiderült, hogy kecskékkel hál, ettől én még nem fogok máshova szavazni. Egész egyszerűen azért, mert az alapvető célokkal egyetértek. 
Taxisként az uber szarvának letörésével pedig nagyon. 

A telex csak ubert éltet és a taxit szidja. Ha végre lehozhatnának egy pozitív hírt a taxiról akkor is átcserélik a sofőrt uber driverre. Ha pedig egy uberdriver csinál valami gonoszságot az náluk rögtön taxisofőrként jelenik meg. 
Ezt nem lehet taxis szemmel nézni? Ha taxis vagyok és liberális akkor ezt el kell fogadnom? Miért kéne?

A Telex konkrétan már a Netflix píár cégévé avanzsálódott, naponta közlik a Netflix minden sorozatáról és filmjéről hogy ez mennyire isteni. Bezzeg ha az Ákos filmjéről kell írni  ( tomajernek: Magunk maradtunk ) akkor annak 3 oldalt szentelnek, hogy ez mekkora egy pénzkidobás és a narancssárgák pénztemetője. 

Ennek mely része a liberalizmus?  Főképp annak fényében, hogy a telex főoldalán az az üzenet fogad mindenkit, hogy a független magyar sajtó, adakozz ha akarod továbbra is, ez a mi közös ügyünk, stb; stb; stb.
szálka 2022.10.19. 10:59:22 / # 352899
avatar

Tudom-tudom, ez nem uber, de a korábbi viták miatt szerintem itt pont jó helye van az alábbi cikknek.  Ami egyébként egy baloldali-liberális elhajlással kevéssé vádolható oldalon található.  

Mindenkinek ajánlom, nem csak a demagóg barátunknak.


( titkos jótevőm ezt is olvashatóbbra színezhetné   hálásan köszönöm )

szálka 2022.10.19. 10:54:25 / Módosítva / # 352898
avatar

Az óceáni műanyaghulladékért az elveszett halászhálók a felelősek



A szemétszigetek fő alkotói nem a palackok, hanem az eleve állatok elfogására használt, leszakadt halászhálók. Évente annyi termelődik, hogy a Holdig oda-vissza elér. Globális ökológiai probléma, amit nevén kell nevezni.

Már műanyagpoharakon is láthatjuk a teknősös emblémát, ami felhívja a figyelmet a műanyaghulladékokra, és azoknak a tengerekben kifejtett pusztítására. Csakhogy, tisztába kell tenni valamit, Európából, és főleg Magyarországról nem igazán fognak műanyagpalackok eljutni a tengerekig. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne kezeljük megfelelő módon a műanyaghulladékot, csak nem kapnak elég hangsúlyt az óceáni műanyaghulladékok valódi felelősei, a halászhálók!

Hallottunk az óceán közepén sodródó szemétszigetről, és a fejünkbe az a kép van, hogy ezt mind műanyagpalackok alkotják. Ez nem így van, a vizekben található műanyag többsége halászháló. Még egy felelőtlenül eldobott műanyagzacskó is képes foglyul ejteni egy állatot, nem hogy egy olyan csapda, amit konkrétan erre találtak ki.

A Science Advances folyóiratban megjelent tanulmányt készítő kutatók hét halász ország, 451 kereskedelmi halászával készítettek interjút, és az itt kapott adatokat standardizálták, és megbecsülték globálisan.

A válaszok rámutattak, hogy a kisebb, kevésbé korszerű felszereléssel rendelkező vállalkozások nagyobb valószínűséggel hagyják el a hálóikat. Ugyan így, a fenékvonóhálókból több szakad le, mint a középvízi hálókból.

Miután ezeket eleve állatok foglyul ejtésére fejlesztették leszakadásuk után is dolgoznak. Megbecsülni is nehéz, mennyi élőlény lesz az áldozatuk, de nem csak halakra, teknősökre, madarakra, bálnákra, cápákra és delfinekre is veszélyes.

Van rá megoldás?

Miután a halászatot nem lehet beszüntetni, nehézkes a megoldáskeresés. Első sorban tudomásul kell venni, hogy ez egy súlyos globális probléma, amit kezelni kell, de szerencsére már vannak megoldások.

Mivel a régebbi, ócska felszerelés nagyobb eséllyel szakad le, ezt kell kezelni. Jó út, ha a helyi önkormányzatok a régi halászfelszerelést visszavásárolják, és helyet biztosítanak az elavult felszerelés kidobására.

anyahajókabinajtóhajtogató 2022.10.17. 16:39:37 / # 352897
avatar
De mennyivel hitelesebb a te meglátásod ebben a kérdésben, mint Szálkáé? És most engedjük el az Ubert, most a vitára szeretnék reagálni. Te számon kéred a 444-et, és felháborodsz, amiért Orbánoznak, ahelyett, hogy az Ubert szidnák. Nem tetszik neked, hogy az elméleted szerint Szálka csak azért védi Mundruczót, mert az ellenzéki(?), bezzeg ha OV-ról lenne szó...
Ember, egy olyan pártnak vagy (ezek szerint) a szimpatizánsa, ami minimum 12, de inkább 16 éve gyurcsányozásból él. 
Gyenge a forint? Gyurcsány.
Elloptunk évente százmilliárdos nagyságrendben EU-s pénzeket? A gyúcsány is lopott.
A 10-szeres túlárazások miatt túlfűtöttük a gazdaságot, és inflációt gerjesztettünk? Gyurcsány. 
Kineveltünk egy piacképtelen vállalkozói kört, akik hosszútávon versenyképtelenné tették az országot? Gyúcsányi. 

Végül is igazad van: ha mindenről gyurcsány tehet, akkor miért sározzuk be Orbán nevét? 

Remélem érzed, hogy egy filmrendezőnek és egy miniszterelnöknek (meg egy online híroldalnak és a kommentelőinek) egész más a felelőssége, ebből kifolyólag megítélni is más a két személy vélt, vagy valós tevékenységét. 
Azért ahhoz nem kell ellenzékinek lenni, hogy valaki belássa, egy médiaszemély ágyasának a piszkos ügyei eltörpülnek amellett, ha valaki dilettáns döntései miatt mondjuk 45%-kal csökken a lakosság megtakarításainak a reálértéke. 

Ne sértődj meg, de valahogy a kormánypárti szavazóknak sosem ment az arányok felmérése. 
Wittinghof egy szemét volt, mert megcsalta a feleségét, a DK-s fazon egy beteg állat, amiért elküldte a fotót a micsodájáról privátban(!) a barátnőjének. De amikor Borkai egy luxusjachton, bedrogozva, lefeküdt egy nővel, aki amúgy EU-s pénzeket kapott "valahogy", akkor mélyen hallgatott mindenki. Amikor Szájer Józsit a rendőrök szedték le az ereszről, bedrogozva, narkóval a hátizsákjában, egy meleg parti után, valahogy utána sem hallottam nagyon pattogni a kommentszekciót. Ha meg valaki szóvá merte tenni ezeket, jött a "bezzeg a Gréczy Zsoltnál nem voltatok felháborodva" szöveg. Érted, ennyi a reakció. Valahogy mindig "nektek" van igazatok.
Ha gyurcsány elk*r valamit, akkor monnyon le, ha Orbán elk*r valamit, akkor "jajj, miért OV-zünk, a gyurcsány rosszabb volt". 

Ezért is írtam legelőször, hogy amíg az Uber 0 hatással van az emberek életére, addig OV-ról ezt nem mondhatjuk el. Ha nem érted, hogy miért jelenik meg 200 negatív komment róla egy hír alatt, az Uber alá meg miért nem kommentel a jelenlegi helyzetben senki, akkor itt nem biztos, hogy te vagy az, aki az autópálya jó sávjában halad.

Mielőtt félremenne a dolog: nem Gyurcsányt szándékozom védeni, csak bemutattam neked gyakorlati példákon keresztül, hogy a következetlenség nem a Coca-Cola, az Ikea, meg a libsik sajátossága. 


szálka 2022.10.14. 00:56:17 / # 352892
avatar

Sajnos így hiába kutakodnék a Wikipédián, mert elfelejtetted hozzátenni, hogy a történelmi vagy az újkori Magyarország vármegyéinek  száma érdekelne.

És most néhány sor erejéig megpróbállak komolyan venni. Döbbenetes az a csalhatatlan magabiztosság, ahogy rendre megnyilatkozol. Szemernyi kétség sincs benned, ha valamiről véleményt formálsz. Pontosabban véleményed sincs, csak és kizárólag ítéleted. 

Nyilván ismerős a jelenet a Tanúból amikor Pelikán azt mondja, elnézést Virág elvtárs ez már az ítélet. Te magad vagy a hallotaxi Virág elvtársa, aki mindig hord a táskájában valakiről vagy valamiről egy ítéletet. 

Tévedhetetlenül ismered a világot, a benne élő embereket és azok jellemrajzát is tűpontosan megalkotod. Gőgös fölényeskedéssel engem is magabiztosan besorolsz az uber rajongó 444 kommentelők közé anélkül, hogy ismernél vagy bármit tudnál rólam. Nem tűnik fel és soha nem is tűnt fel neked, hogy miközben én legtöbbször az ostoba demagóg állításaidat  cáfolom, te legfeljebb személyeskedni tudsz. 

Baromi önteltségedet semmi nem igazolja jobban mint az a feltevésed miszerint a te nagyszerű tudásodhoz, a veled való vitához minimum a Wikipédia szükséges. 


cheater 2022.10.13. 21:09:46 / Módosítva / # 352891
Úgy látom van baj rendesen.


Ezt egész pontosan így gondolom én is:-)


Két nappal ezelőttig míg le nem írtam a történetet még azt sem tudtad ki az a Wéber Kata, de annyira fontos neked az itt játszott szerep, hogy fél napod rászánod a wiikipédiás kutakodásra. Plusz úgy másolod ide ezeket mintha a default tudásod lenne. 

Nem lenne jobb döntés ezt az energiát a 444 komment szekciójában kamatoztatnod az ubert éltető cikkek alatt?  Azt is csináljam én? Lassan már azzal sem lepnél meg, ha ott is ellenem vitáznál. 


Egyre markánsabb véleményem rólad az, hogy te azt sem tudod hány megyéből áll Magyarország. De most kérlek válaszként nehogy beírd, elhiszem, hogy megtalálod a wikipédián.
Oldalszám: 215