A BKK visszavonta a Tele 5 Taxi és a MAX TAXI működéséhez szükséges engedélyt

2014.06.23.

 
A Budapesti Közlekedési Központ visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiánya miatt. Budapesten korábban 21 fuvarszervező társaság tevékenykedett, közülük 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, mivel a 2013. évi mérlegük alapján nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek és így nem végezhetnek fuvarszervezői tevékenységet Budapesten.
 


 
 


tomajer válasz |       2014.06.23. 11:46:23  (3759)


http://www.bkk.hu/2014/06/a-bkk-visszavonta-a-tele-5-taxi-es-a-max-taxi-mukodesehez-szukseges-engedelyt/

A BKK visszavonta a Tele 5 Taxi és a MAX TAXI működéséhez szükséges engedélyt
A Budapesti Közlekedési Központ visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiánya miatt. Budapesten korábban 21 fuvarszervező társaság tevékenykedett, közülük 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, mivel a 2013. évi mérlegük alapján nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek és így nem végezhetnek fuvarszervezői tevékenységet Budapesten.
A főváros taxirendelete alapján a taxiszolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot. A taxiszolgáltatást közvetítő és a fuvarszervező cégek működési feltételeinek előzetes vizsgálata a BKK feladata, mely kiterjed a szolgáltató pénzügyi megfelelőségének vizsgálatára is. A Budapesten korábban tevékenykedő 21 fuvarszervező társaság közül 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, köztük a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a MAX TAXI (Reklámtaxi Kft.) is.A fuvarszervezők által benyújtott 2013. évi mérlegadatok alapján azonban a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. nem felel meg a Taxirendelet feltételeinek, ezért a rendelet 4. § (1) bekezdésében foglaltak szerint kiadott előzetes igazolást 2014. június 19-étől visszavontuk. Visszavonjuk továbbá az előzetes igazolásokat azon taxiktól is, amelyek a Tele 5 Taxi Hungary Kft. illetve a Reklámtaxi Kft. (MAX TAXI) szerződéses partnereiként működtek. Ezeknek a járműveknek a pótszemléjét térítésmentesen elvégezzük, ha a taxivállalkozás más fuvarszervezővel köt szerződést, és az új fuvarszervező védjegyoltalom alatt álló logóját, szabadjelzőjét felszereli.A taxirendeletről2013. szeptember 1-jén lépett életbe a Fővárosi Önkormányzat által megalkotott új budapesti taxirendelet (31/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy.). A rendelet a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálat működtetésének feltételeiről, a taxiállomások létesítésének és igénybevételének rendjéről és a személytaxi-szolgáltatás hatósági áráról szól. Ennek értelmében a taxik az eddigi maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak. Az alapdíj 450 forint; kilométerenként 280 forintot, várakozásnál pedig percenként 70 forintot kell fizetni. A Taxirendelet 5. § (2) bekezdése azt is előírja, hogy a szolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot.

A rendelet előírásai betartásának ellenőrzésére – különösen a fix ár alkalmazására – közös ellenőrzést végez a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.Budapest, 2014. június 23.

Budapesti Közlekedési Központ


tomajer válasz |       2014.06.23. 14:02:38  (3764)
Nna!

Megkérdeztem Komáromi urat, hogy hogyan tovább?

A lényeg: A taxisokat az utcán senki nem fogja csesztetni.

Minden érintett kolléga fog kapni a Bkk-tól egy "behívót" amikorra el kell döntenie, hogy mit akar.
Ha a cég ahova eddig fizetett addigra életre kel, akkor természetesen maradhat ott. Ha a cégnek nem sikerült a minősítését addigra megújítania, akkor vagy visz magával egy szerződést másik cégtől és átmatricázva jelenik meg, vagy mezítlábasként minősítteti magát.

És akkor a cégek: Mindkét cégnél olyan mértékű hiányosságok voltak, hogy nem felfüggesztve, lett az engedélyük, hanem visszavonva. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a teljes minősítési folyamatot elölről kell kezdeniük.

Kértem, hogy tippeljen, ez egy hónap vagy fél év ... nem vállalkozott a válaszra.
Magyarul, inkább a fél év ..... mondom én.


 
 
 
 
 
 
 
Tele 5 Taxi nem ért egyet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfői döntésével, amellyel visszavonta a társaság működéséhez szükséges előzetes igazolását - mondta Pásztor György ügyvezető igazgató hétfőn az MTI-nek.
 
Hozzátette: minden pénzügyi feltételnek megfelelnek, a társaság törzstőkéje meghaladja a rendeletben előírt 50 millió forintot. Az erről szóló igazolást megküldték a BKK-nak - mondta. Pásztor György megjegyezte, hogy a BKK döntéséről postán még nem kaptak értesítést, egyelőre csak emailben kaptak tájékoztatást.

Az MTI megkereste a Reklámtaxi Kft.-t is, a fuvarszervező társaság a döntésről későbbre ígért tájékoztatást.A BKK hétfői közleménye szerint a 2013-as mérlegadatok alapján a két fuvarszervező társaság - a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. (Max Taxi) - nem felelt meg a rendeletben előírt pénzügyi feltételeknek, ezért a BKK június 19-ével visszavonta az előzetes igazolást.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
  •  Visszavonták a Tele 5 Taxi és a Max Taxi engedélyét (PestiSrácok, 2014.06.23 16:38) A pénzügyi feltételek hiánya miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszavonta a Tele 5 Taxi és a Max Taxi előzetes igazolását, amely a működésükhöz szükséges. A BKK hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2013-as m...
  •  
 A Tele 5 nem ért egyet a BKK döntésével (Mfor.hu, 2014.06.23 15:56)
A Tele 5 Taxi nem ért egyet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfői döntésével, amellyel visszavonta a társaság működéséhez szükséges előzetes igazolását - mondta Pásztor György ügyvezető igazgató hétfőn az MTI-nek.