Hozzászólások száma: 10868
Ugrás a hírhez Oldalszám: 544
Témakörök > Hírek fórumai > Gyökeresen átalakítja a ferihegyi taxi szolgáltatások rendszerét a Budapest Airport A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2022.09.29. 20:01:52 / # 352866

Veres István, az egykor sikeres üzletember nyomkövetővel él: a lánya tartja el a volt milliárdost


Nyomkövetővel a lábán, a lakásban ülve kellett Veres Istvánnak megélnie azt, hogy a családból egyedül ő nem volt ott, amikor a lánya, Laura kimondta a boldogító igent a párjának. Mint megírtuk, a Zóna Taxi volt tulajdonosát, a Citadella egykori bérlőjét 2020 nyarán fogták el és hozták haza Spanyolországból, miután bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják, mint bűnsegédet.


– Idén júliusban engedtek haza a legszigorúbb bűnügyi felügyelettel, ami többek között a a lábamra tett nyomkövetőt is jelenti – közölte a Blikk-kel Veres István üzletember. – Az eljárásban mellettem levő 26 ember esetében semmilyen korlátozás nincs, és ez a normális egy ilyen gazdasági ügyben.

Laura a nagymamájával, Julianna nénivel / Fotó: Tolner Zsófia

Laura a nagymamájával, Julianna nénivel / Fotó: Tolner Zsófia

Veres István egyik kapcsolattartója a rácsok mögött 27 éves lánya, Laura volt. A kapcsolat telefonbeszélgetésekre korlátozódott, hiszen a koronavírus-járvány miatt a rabokat, így az üzletembert nem látogathatták a hozzátartozóik.

– Amikor megtudtam, hogy az egyszem lányomnak megkérték a kezét, azt mondtam neki, az esküvővel ne várjon meg engem. Szerette volna, ha én kísérem az oltárhoz, de kiszámíthatatlannak tartottam a sorsomat. Így idén júliusban szűk családi és baráti körben a Balatonnál megtartották a párjával az esküvőt. Erről a volt feleségem, Geszler Dorottya a napokban tett ki egy fotót.

A fiatalok akkor jöttek össze, amikor Veres már a rácsok mögött volt.

– Mérnök, tisztelettudó, és nagyon sokat dolgozik azért, hogy boldoguljanak az életben. A nagy esemény után eljöttek hozzám, eszámoltak mindenről, meg persze, megmutatták az ott készült fényképeket és videókat is. Az ő boldogsága mindennél fontosabb. A 74 éves édesanyámat viselte meg legjobban, hogy én nem vehettem részt az esküvőn.

A vállalkozó megemlítette, hogy a vele történtek miatt Laura pszichológus segítséget kérte.

– Teljesen megváltozott az élete. Diplomatának és közgazdásznak tanult. Két diplomája van, három nyelven beszél, ki volt nyitva előtte a világ, de azzal, hogy engem elvittek, most ezek az álmai szertefoszlottak. Itthon maradt, támogatta a családot. Ott volt az édesanyám mellett is, aki teljesen összetört lelkileg amiatt, hogy a kisfiát becsukták.

– Azt nehezen viselem, hogy nem tudok dolgozni, pedig jó lenne, hiszen a családomnak is gondot jelent ez a nagy áremelkedés. Egy cég szeretett volna tanácsadóként alkalmazni, de leálltak a beruházásokkal, hogy visszafogják a költségeket. Szerencse, hogy ebben a helyzetben a lányomra támaszkodhatok, mert anyagilag segít. Így köszöni meg, hogy támogattam őt. Hogy Laura ilyen jólelkű, az köszönhető az édesanyjának, Dorottyának is. Laurának a legfontosabb dolog a családja, az édesanyja, az élő nagyszülei és a testvérei. Végig kitartott mellettem, eljött minden bírósági tárgyalásra, sőt, az elsőre Dorci is elkísérte, pedig tizenéve nem vagyunk már együtt.

cheater 2022.07.28. 17:46:54 / # 352832

tomajer 2021.08.11. 06:40:02 / # 352330
Kétharmad mi? :-P
Szerintem pedig EU-.s ügyészség.
Mindenre megoldás .....  
A Parlamentbe majdan bekerülő x fideszes képviselő, bármit meg fog szavazni, csak ne kerüljön a célkeresztbe.
Bátyó 2021.08.11. 04:08:15 / # 352328
avatar
Kétharmad !!!
cheater 2021.08.03. 20:42:35 / Módosítva / # 352317
Miért pont kerti? :-)  Törpe sokféle van.  És feltételezem gondolatmeneted egyenes következménye, hogy született egy óriás is =) 
Márt csak az a kérdés milyen óriás. 

Szálka... nyugtass meg, hogy érted ez itt egy taxisfórum és nem az amerikai kongresszus. 

Taxis szemmel a te hozzáállásod a jelenlegi kormányhoz ilyen "Mit adtak nekünk a rómaiak?" kategóriának gondolom a Brian életéből. Kerek-perec ez a véleményem az általad is képviselt jelenlegi trendről. 


És még azt is mondom, hogy inkább neked legyen igazad, az új kormány duplázza meg az áfa határt, emelje a km díját 600Ft-ra és csökkentse felére a kata terheket.  Feltételezem már most mindketten tudjuk, hogy nem ez fog történni, de hangúlyozom én fejet hajtok ha ez így lesz.
szálka 2021.08.03. 08:57:18 / # 352316
avatar
Fölényeskedhetsz bármeddig.  Nem történt annál se több,  se kevesebb,  mint 
- Nagyembernek képzeled magad
- szellemi óriássá akartál lenni egy egyszerű taxis fórumon 
-  és  lám,  született egy  kerti  törpe... 
cheater 2021.08.03. 05:06:13 / Módosítva / # 352315
 valójában téged egyáltalán nem érdekelt  semmi azon túlmenően, hogy a hátunkon  taposva akartál  dicsőséget magadnak. Alul maradtál.


Nyugodtan képzeld így, ha neked ez egy sarkalatos pont az életedben, de azt azért áruld, hogy kiknek a hátán és miféle dicsőséget? Milyen dicsőség jár és kiktől azért cserébe mert én nem értek veled egyet? 


hogy primitív egyszerűséggel nevet írjak  azért, hogy  újabb öntetszelgésbe kezdj azzal,  hogy te a legártatlanabb ellenzéki politikusról is  tudsz valami tuti gyalázatosat  írni.


Ez nekem világos volt akkor mikor már leírtam. Nem fogsz nevet írni, ebbe a hibába nem esel bele. De magadnak fenntartod a jogot hogy te tudj egy nevet és azt pocskondiázhasd. Valahogy ez neked jár, a vitapartnerednek pedig nem. Na nem, ezt nem játszuk, vallj szint és akkor hajrá, vitázzunk.


Mindenesetre azt szívből remélem, hogy a szavazófülkében a szavazólapot nem kevered össze a tippmix szelvénnyel és oda már határozott elképzelésekkel lépsz be.  Mert jelen állás szerint a te hozzáállásod nem tűnik túl racionálisnak: bárki, bármi csak a mostani ne. Hogy ki vagy mi az nem számít.   Bemész a szavazófólkébe aztán vagy nyúl vagy fácán, ez így megy? 


Adok neked egy újabb támadási felületet, amit majd két év múlva a fejemre olvashatsz ha tévedek. Mi már akkor besz.ptuk ha nem lesz fidesz kétharmad - és ugye nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz. Tippem szerint mi, taxisok leszünk az egyik első áldozata a koaliciós és stratégiai megállapodásoknak.
Ehhez még az sem kell, hogy az ellenzék nyerjen, csupán annyi, hogy fej-fej mellett végezzenek. Ha nem lett igazam, majd akkor jól leb@szol, de ha igen remélem addigra kiderül te - taxisként - hova is tetted a voksodat.
szálka 2021.08.02. 22:49:16 / # 352314
avatar
A nagyon rövid válaszom az, egyszerűbb lett volna simán elnézést kérned.
A kicsit hosszabb :  sokan, sokféleképpen szokták idézni Vitray elhíresült mondását, miszerint aki felülkerekedik, az alulmarad. Így jártál.... De, neked ez sem elég, még most is azzal mentegeted magad, hogy a másik miket írkál össze - vissza. Korábban is leírtam, hogy folyamatosan újabb frontokat nyitottál,  és most, hogy  elvéreztél, engem teszel felelőssé magáért a háborúért. 
Eljátszhatod az utasaiddal a nagyon okos megmondó ember szerepét, de ez nem az a terep. És, ha te nem vagy képes különbséget tenni az utasod, illetve a fórumbeli vitapartnered közt, akkor az inkább szól rólad, mint rólam. 
Végül, hogy mire is alapozom  mindazt,  amit leírtam :  annyira öntelt vagy,  hogy még a végén is odavágod mintegy fürdőzve a vélt nagyszerűségedben,  hogy csak tőlem nem kaptál választ, mert, és itt kivételesen idézlek  # lövésem sincs a válaszról #Mindenre választ kaptál, csak  arra nem voltam hajlandó, hogy primitív egyszerűséggel nevet írjak  azért, hogy  újabb öntetszelgésbe kezdj azzal,  hogy te a legártatlanabb ellenzéki politikusról is  tudsz valami tuti gyalázatosat  írni. 
Ahhoz képest, hogy a napokban többször tettél célzást arra,  miszerint én kérés \  kérdés nélküli politikai ömlengésbe kezdtem, a már idézett szövegében az áll  # lövésem sincs a válaszról #Eszerint mégis volt kérdés????????? 
A helyzet az,  valójában téged egyáltalán nem érdekelt  semmi azon túlmenően, hogy a hátunkon  taposva akartál  dicsőséget magadnak. 
Alul maradtál. 
cheater 2021.08.02. 08:14:54 / Módosítva / # 352313
Hát figyu én most nagy unalmamban ideültem a gép elé, hogy visszamásoljam és szembesítselek a saját mondataiddal, de tény, hogy valóban nem a brit eladásról beszéltél. Nem tudom, honnan szedtem, hogy te első lépcsőben a 2005-ös brit sztorirol beszélsz, majd hirtelen váltasz 2012-re.


Ettől függetlenül a többit tartom. 2012-ben nem elkótyavetyélte, hogy abból jachtokat vehessen magának és az embereinek, hanem eladatták vele. Valamelyik légitársaság vétóztatta meg a rejtett finanszírozást.  Ez a történet ezzel ért véget. Kíváncsian várom, hogy a Lufthansa is így jár e, de én ennek jelét nem látom.  Nem olvasok arról hírt, hogy az EU vizsgálódna.További tény, hogy itt egy kormánynak volt arra törekvése, hogy a reptér a miénk (sőt, most is van) és a Malév talpon maradjon, ez pedig a jelenleg regnáló kormány.


9 milliárd euróval segítették ki a Lufit, aminek a cég nagyjából a felét használta fel, és azért is 20 %-os tulajdonrészt kapott a német állam, azzal az opcióval, hogy később visszavásárolja a Lufthansa



Értettem elsőre is, csak az nem világos miért írod ezt. Épp erről van szó, a német állam ezt nem teheti meg, az EU szabályozás tiltja a költségvetési finanszírozást. Teljesen mindegy, hogy 1 eurót vagy 9 milliárdot használ fel, a Malév ebbe bukott bele. Vagy bukjon bele a Lufthansa is vagy ne bukjon bele a Malév se.


Az aranytartaléknak a repteres topicban épp annyi szerepe van, mint az általad behozott szociális hálónak. Vagy az általad idecibált Kádár Jánosnak. Akit te tök sokáig néztél, ezért te utáltad. Vagy Szíjj László jachtjának. Nem, helyesbítek. Ezeknél több köze van hozzá. Ugyanis az aranytartalékból nem az Orbán barát Szíjj Lászlónak lett újabb jachtja, az aranytartalék az most is az, a mi közös kis pénzecskénk. Ezt el kellett menni megvenni és ezt ki is kellett fizetni. Ez az utóbbi 10 évben történt meg. 


Figyu... én már nem futok felesleges köröket. Mikor beül egy pali a kocsimba és egész út alatt politizál én azt kerülöm. Nekem nem dolgom az utasommal politizálni. Hallgatom türelmesen és várom, hogy abbahagyja. De meglepően sokan vannak akik attól hogy nincs a megszokott helyeslés, sőt, a sofőr nem mond még olyanabbat mint ő akkor jön a gyanakvó felkérdezés, hogy én mit is gondolok erről. Helyes e, hogy OV és a Lölö eladták Magyarországot Romániának, meg hogy OV-nál aranyból van a kilincs meg ilyenek. Itt jön az a rész mikor a politikát én már nem tudom kikerülni és színt kell valljak. De mint mondtam én már nem futok felesleges köröket, már rég nem megyek abba bele, hogy ez a vita egyoldalú legyen és csak ő szegezzen nekem megválaszolandó kérdéseket. 

Úgyhogy az utasom belépője a vitánkba az ha megválaszol egy egyszerű kérdést.  Mondja meg, kinek adjuk, kire bízzuk a pénzt. Itt szokott mindegyik megállni és elgondolkodni, majd (100-ból 100) rávágja, hogy olyat nem tud mondani. És itt vége is a vitának. A politika mint téma azon mód megszűnik az utastérben és végre beszélgethetünk a lányokról.  


Én épp ezt a reakciót vártam tőletek is.  Végül is többé kevésbé sikerrel jártam, kivéve téged. Te elmondtad, hogy lövésed sincs a válaszról, de ennek ellenére mindenféle adatokkal és információkkal bombáztál továbbra is, hogy a Szíjj László, meg a jacht, meg a választási csalás, meg a wizair felesleges eszközök szállítása, meg a franciák nem is úgy vannak - miközben csak egy hasamra ütött példa volt, lehettek volna bárkik, tehenészlányoktól kezdve az ácsokon át a francia taxisokig, én az elmélettel értek egyett, hogy egy ország védi a saját piacát -  meg az államkötvény, meg Mészáros Lőrinc lehajol és övé az ország, meg a tököm tudja még micsoda. 


Hát Szálka, te tolod itt az agyamba ezeket, hányszor, hányféleképp mondjam még el, hogy akkor vitázom, ha rámutatsz arra az emberre akire szerinted bizzuk a pénzünket.
tomajer 2021.08.01. 21:44:56 / # 352312
Tudod mi itt a főbűn?
Hogy 10-15 évvel ezelőtt, élveztem itt politizálni a Baóval.
Ma itt benneteket olvasva, végtelenül unom.
Olyan távolra került a két világ egymástól, hogy ahhoz, a Baó gyerek nácizmusa, az én zsidó származású szememmel, barátságnak nevezhető!

Nincs miről beszélgetnie a két oldalnak, mert nem egy nyelvet beszélünk.
Én Szálka minden szavával egyetértek, a tiedről, mindről az a véleményem, hogy hamis...  még ha tőled nem is rossz szándékkal.
Egyszerűen nem ugyanabban a világban élünk.

Lessz itt mit helyrehozni, ha ..... de sajnos ezt mi már nem érjük meg. 
Hogy Orbán Viktor után itt újra normális társadalom legyen, ahhoz kevés lesz 30 év .... :-(


szálka 2021.08.01. 20:23:50 / Módosítva / # 352311
avatar
Nem tudom hányan követték érdeklődéssel a kettőnk vitáját, illetve annak előzményét, amiben én nem is vettem részt. Mindenesetre, ha akadnak néhányan, akkor majd ők eldöntik, melyikünk volt tárgyszerűbb, és próbált számonkérés nélkül higgadtan érvelni.Előre leszögezem, ezzel  -reményeim szerint-  befejeztem veled. Aki ismer, tudja rólam, hogy nem ugrok félre a viták elől, de ki nem állhatom, ha valakinek az eszköztára kimerül az arroganciában és a szándékos csúsztatásban.
Konkrétan  :  Nem élek az általad követett gyakorlattal, nem kezdem ideidézni a szövegeid, de, egy árva szóval sem írtam le azt, hogy az Orbán kormány adta el a repteret.  Te rögvest megpróbáltál  engem valami olyasmivel szembesíteni, ami feltehetően csak a te fejedben létezik.  Persze azonnal idecitálva Gyurcsányt, fogalmam sincs miért, de megszoktam, hogy a fideszes gondolkodásmód csak Orbán - Gyurcsány tengelyben képes lubickolni.1. Azt írtam, hogy 2011-ben az Orbán kormány adta el az állam 25%-os részesedését ami a reptérben még megvolt.  Erre te természetesen gőgös kioktatásba kezdtél, hogy összekeverem a Malévot a reptérrel. Nem, nem tévedek. Attól, hogy a két történet időben összeér még nem írtam valótlant, vagy hülyeséget. Nézz utána, ha akarsz, de nyilván olcsóbb a siker, ha itt tartasz kioktatást, mert az átlag olvasónak elég hangos magabiztosság.A reptér problémája az Antall kormány idején kezdődött , talán 1992-ben. A szocialisták tovább rontottak a helyzeten. A Fidesz sem makulátlan ebben a 30 éves történetben. Szakújságíróknak is évtizedes munka feltárni a pártokon átívelő dilettantizmust és tolvajlást, nem mi fogjuk ezt megoldani 3 sorban.Legkevésbé sem mellékesen, még csak  nem is én, hanem te hoztad szóba a reptér  egészét a Lufthansa ürügyén, úgy, hogy a Lufi német kormány általi megsegítéséről írtál erős csúsztatásokkal. Akkor  próbáltalak kiigazítani  valósabb adatokkal, de ez téged nem érdekelt , mert nem illett a mindent megmondó énképedbe. Pedig akkor is tény, amit írtam, és ez független attól, hogy mit gondolunk a német kormány lépéséről egy pandémiás helyzetben.  9 milliárd euróval segítették ki a Lufit, aminek a cég nagyjából a felét használta fel, és azért is 20 %-os tulajdonrészt kapott a német állam, azzal az opcióval, hogy később visszavásárolja a Lufthansa .Téged ez már nem érdekelt, mert újabb frontokat kellett nyitnod. Hiába írtam le azt is, hogy a Wizzair  finoman szólva sajátos módon jutott tőkeinjekcióhoz, de neked ez belefér, mondván éljen a magyaros furfang. Ez van, így működik a Fidesz. Ha valami szabálytalan, majd alkotnak hozzá jogszabályt és mindjárt legális lesz.Francia nagyvállalkozóban is biztos voltál, aki majd a drága francia tejet veszi meg, nem az olcsó magyart. Amikor leírtam neked, hogy az ottani tejvitának nincs nemzetközi vonatkozása azon túlléptél, mintha meg se történt volna. Nekem nem hiányzik, hogy hájjal kenegessenek, de a legutóbbi hozzászólásodban te kértél rajtam valamiféle következetességet. Nem?Követelsz tőlem ,illetve tomajertől valamiféle politikai állásfoglalást. Többször és indulattal, aztán amikor tőlem megkapod érthetően és hosszan kifejtve, akkor vered a nyálad, hogy mindez mit keres itt. Netán a mellébeszéléssel nem akarsz megvádolni?
És így lassan a vége felé. ...nem te nem a véleményedet vállalod fel. Amit te itt műveltél az csupán kioktatás. Te csak a Fidesz-hűségedet vállaltad fel.Végül : nem tudod mit keres az aranytartalék a repteres topikban???????  Mert abból nem lesz repcsi. a Malévnak nem volt, csak lízingelt.  
cheater 2021.08.01. 18:13:12 / Módosítva / # 352310
Szerinted miféle vitára ad lehetőséget az, ha kizárólag a saját teóriáidat sulykolod?


Már bocsánat, de mit kellene sulykolnom, a tiédet? 

Figyu, ez egy repteres topic. Itt az volt az állításod, hogy az Orbán kormány adta el a repteret és hogy ezért az OV qrva anyját. Ennél szofisztikáltabban fogalmaztál, de a mondanivalód lényege ez volt. Szembesítve lettél vele, hogy elképzelésednek épp az ellenkezője igaz, én mégsem látom tőled azt leírva, hogy akkor a Gyurcsány Ferenc qrva anyját. Hol van itt a következetesség?


Nem, ez az elvárható és logikus lépés tőled elmaradt, ehelyett akkor váltsunk témát és elkezdesz a szociális háló hiányosságairól beszélni.  Én nagyon szívesen elvitatkozom vele erről is, játszhatunk kérdezz-felelek ping-pongot, ha te beírsz 10 Orbán kormány hibát abban bizonyos lehetsz, hogy én beírok 100 Gyurcsány kormány ballépést. Aztán válaszolgass te is az én felvetéseimre, kíváncsian várom. 
Azért az nem egy, hogy te itt nekem szegezel 20 évnyi gazdasági történelmet, én erre türelmesen válaszolgassak, te pedig ebben a vitában lógatod a lábad.   Ráadásul te tűnsz ebben a vitában okosnak, hisz milyen jó kérdéseket szegezel nekem.  Hát van itt nekem a tarsolyban kérdés gazdagon bármelyik mszp/szdsz kormánnyal is azonosulsz, csak mond már meg végre, hogy melyik is az. 


Kettőnk között az eltérés, hogy én felvállalom a véleményem emiatt elszámoltatható is vagyok, de te - és a tükörképeid szintén így tesznek -  csak kritikát fogalmazol, javaslat egy sincs. Így te nem vagy elszámoltatható, a vitát elveszíteni nem tudod, hisz téged az esetleges tévedéseiddel szembesíteni nem lehet.  Milyen elegáns gondolatmenet. 
Ennyi idő után nem itt lenne az ideje felvállalni valami véleményt, tenni egy javaslatot a sok kritika után?  Hát valamerre mennünk kell, olyan nincs hogy állunk egy helyben, ezt remélem belátod.  Ráadásul ha felvállalod végre ki is jöjjön OV után még az is lehet, hogy igazad lesz. Még ilyen előnyöd is van, és majd te tolhatod két év múlva az én orrom alá, hogy na látod, megmondtam...


Annyit azért előrevetítek, hogy ez a régi, berögzült szociális hálós segélyes szoci javaslat egy működésképtelen zsákutca. Épp olyan zsákutcának gondolom mint a liberalizmus bármely vonalát. Ez a szocik utolsó kétségbeesett érve mikor a vitát már gyakorlatilag elveszítették. 
A fiadon hitelből, kölcsönből tudsz segíteni.  Egyszer. De évtizedeken át bizonyosan nem. Vagy munkához juttatod vagy neked van annyi bevételed, hogy akár az évtizedeken át tartó dotálást meg tudod oldani.  Ezt nyugodtan ráhúzhatod a társadalmunkra, az elesetteket vagy betereled a munka világába vagy a társadalom tagjainak van annyi, hogy őket finanszírozni tudják.  A közösségünknek pedig akkor van erre pénze, ha van elég bevétele. Többek közt ezért cél a jól működő és stabil magyar vállalkozások hadrendbe állítása.  A segélyekből nem lesz semmi. A te javaslatod egyenes következménye az aranytartalék felélése, majd nem sokkal később az IMF hitel.  


Nem mellesleg az aranytartalék megharmincszorozása felett - melynek értéke 17,4 billió forint, várj leírom számokkal, hogy valóban fel is fogd: 17.400.000.000.000 Ft - úgy siklottál el, mintha ott se lenne.  Állításod szerint Mészáros Lőrinc és OV minden aprópénzért lehajol, ez mégis a mi közös kasszánkban van, nem OV pincéjében, valahogy ez alapján az állításod számomra megdőlni látszik. 


Ha már repteres topic, kezdjük el kiszámolni ebből hány darab reptér vagy mennyi Malév jönne ki?
szálka 2021.08.01. 02:00:43 / # 352309
avatar
Szerinted miféle vitára ad lehetőséget az, ha kizárólag a saját teóriáidat sulykolod? Leírsz valamit, mindegy, hogy az a francia tejiparról, vagy a Lufthansa állami megsegítéséről, vagy valami magyar vonatkozású ügyről szól. Kijelentéseket teszel, és az úgy van, mert te mondod. Velem cirkuszolsz, hogy mondjak jobbat, de tüstént. Én a különböző állításaidat próbáltam árnyalni, nem tettem politikai állásfoglalást. Nem szeretem a Fideszt, ellenben te igen. Jó. Nem tetszik az, amit csinálnak és ahogyan kormányoznak. Eddig se tetszett, és az állításoddal ellentétben nem utólag kiabálok okosságokat. De, te eleve kizárod azt, hogy más talán jobban csinálná. Mert számodra a Fidesz a Szent, és ahhoz képest mérsz minden mást. Ezért vagy már-már elvtelenül elnéző velük. Tőlem elvárod, mitöbb követeled, hogy mondjak jobbat, miközben te sem tettél mást, mint belesimultál a Fidesz logikába. Nekem miért nem jár ki, hogy utólag dönthessek?Megkérdezhetem másképp is, talán úgy érthetőbb lesz. Te tudtad például 2010-ben, ha és amennyiben rájuk szavaztál, hogy a Fidesz kormány így fog ténykedni. Szerintem nem tudtad, legfeljebb közös az értékrendetek. Én meg nevezzek meg jobbat, és persze már előre, hogy a szavaiddal élve később majd a fejemre olvashasd a hibás döntésem. Ergo, te már el is döntötted, hogy a Fideszen kívül csak rossz jöhet, én meg csak hülye lehetek. 
Na figyusz: Az 1980 as évekig abban éltünk, hogy mindenki egy emberre figyelt, ő volt az igazodási pont, a zsinórmérték. Úgy hívták Kádár János. Aztán rendszert váltottunk annak reményében, hogy ennek örök időkre vége. De nem, mert megnyertük magunknak Orbán Viktort. A vezénylő tábornokot, akihez és akiről verset írnak, akinek idős emberek kezet csókolnak, és aki a kertje végébe stadiont épített. Minden aszerint dőlt el, és fog eldőlni a jövőben, ahogy ő szeretné. 
De tegyük félre a cinikus szálkát.... A lakosság felső szűk egyharmada élvezi a Fidesz kormányzás előnyeit. Ebben nincs semmi meglepő, ez volt a cél minden döntésüknél. Az alsó bő egyharmad nem elég arra, hogy eldöntse a választást,  nem számítanak a Fidesznek. A két társadalmi réteg között  elhelyezkedőknek valamelyest javult az életminősége, de ez feltehetően a Fidesz nélkül is megtörtént volna. Viszont az az egzisztenciális fenyegetettség, ami már a takarítónő szintjéig a kormány iránti  lojalitásra kényszeríti az embereket a Fidesz főbűne. Növekszik a kiszolgáltatottság, a társadalmi egyenlőtlenség, így a választók többsége kiábrándul a politikából. A már említett felső szűk egyharmad hatalomban tartja ezt a nyomorult bandát. A lenyúlt lóvé - közgazdászul- anyagi erőforrás lehetővé teszi számukra, hogy a propagandán keresztül a saját érdekeik szerint teljesen eltorzítsák a valóságot. A Fidesszel szimpatizáló választói réteg bővítése érdekében jön némi rezsicsökkentés, családtámogatás, bár ezeket a támogatásokat leginkább azok tudják igénybe venni, akik azt is igazolni tudják, hogy tulajdonképpen nincs rá szükségük. Valódi szociálpolitika nincs. 
Annak ellenére, hogy az egekig magasztalod a Fidesz kormányt a döntéseivel együtt, a járványhelyzet megmutatta micsoda káosz és kapkodás van a színfalak mögött. A gazdasági csődtől jobban féltek, mint az egészségügy bedőlésétől. Ilyen egy fejfájásig szajkózott erős ország? 
Ezzel együtt elismerem azokat a lépéseket, amit a gazdaság kifehérítéséért tettek. De mit kezdjek egy olyan a forintot leértékelő gazdaságpolitikával aminek logikus következménye, hogy egy épkézláb szakember már euróban számolja az elérhető keresetét, és ha az kint jobb, már csomagol is. Itthon  már régésszel kell kerestetni egy jókezű szakít. 
Amit végképp nem értek: itt tapsikolsz annak, ahogy a Fidesz kinevel egy nemzeti tőkésosztályt. Tisztázzuk, ezt anno az Antall kormány is megpróbálta, de mivel nem volt hozzá megfelelő tőke, ezért külföldről biztosították azt. Most a Fidesz próbálkozik ezzel, megpróbál visszaállamosítani, de ehhez sincs tőke, ezért az állami vagyont használja fel. Még egyszer leírom : a nemzet vagyonából gyárt tőkéseket. Ízlelgesd, bár téged ez aligha zavar. Mindegy hogy hívják őket, mert rajtuk keresztül a politikai elit saját magát hozza helyzetbe. A szociális kiszolgáltatottságban élőket nem segíti a kormány, nem ad pénzt, mert még elköltené a nyomorult. Bezzeg a jómódban élőknek annál többet. Készpénzben, adójóváírásban, stb, tökmindegy. Ők már nem költik el. Minek és mire. Vesznek helyette államkötvényt jó kamattal. Az államnak / Fidesz kormánynak / lesz pénze, nem kell külföldről hitelt felvenni. Micsoda nagyszerű gazdaságpolitikával!!  És megint győztünk, hurrá. Harcolunk a multinacionális cégek ellen, ugye ennek is örültél ebben a vitában. Közben kivétel nélkül stratégiai megállapodást köt velük a kormány. Idézzük ide egy pillanatra a túlóratörvényt. Eközben alig jut pénz az oktatásra, az egészségügyre. Nekik adót kell csökkenteni, mert kell a beruházás. Tovább is tudnám folytatni, de azt hiszem felesleges. Én nem politikai pártokban, vagy személyekben gondolkodom, hanem egy olyan normális szociális piacgazdaságban, ami semmilyen módon nem hasonlít arra a gyalázatra, amit a Fidesz művel. 
Mert jelenleg úgy működik Magyarország, hogyha  én lehajolok a földre dobott szemétért, mert enyém is az ország, aztán ugyanezzel a gondolattal Mészáros Lőrinc is lehajol, akkor amire ő felegyenesedik addigra már a nevére is van írva. 
cheater 2021.07.31. 19:12:38 / Módosítva / # 352308
Az autópálya beruházások Orbán Győző bányáitól Szíjj László 10 milliárdos yachtjáig érnek

Muszáj megint demagógnak lennem, kire kéne ezt bízni, Gurcsány Ferencre?  Vagy a németekre? Osztrákokra?   Mondj 15 évvel ezelőttről egy magyar céget mely akkora volt, hogy sikeresen indulhatott volna autópálya építési tenderen. Mondj egyet, mi ennek a cégnek a neve?  Osztrákok, németek egymás közt elosztva építsék itt az autópályát, ez a helyes út szerinted?  Náluk már nem kell, kész az összes sztráda, boldogan jönnek ide rajtunk segíteni. 

A reptérrel kapcsolatos információid hamisak, illetve kevered és összemosod a reptér és a Malév történetét. Bár függnek egymástól, de az általad leírtakkal ellentétben az igazság az, hogy a britek 2005-ben, a Gyurcsány kormány idején váltak többségi tulajdonossá.  Amire te utalsz az pedig a Malév megmentéséért folytatott küzdelem, mely 2012-ben ért véget, amit azért nem sikerült megmenteni, mert az EU alapszabálya tiltja a állami dotálást, így 100 milliárd Ft-ra büntették a Malévot. Vagy 100 milliárd vagy elbúcsúzunk a Malévtól, egész konkrétan ez volt az ultimátum. 
Na most a németek egészen pontosan ezt hajtották végre 3200 milliárdból, én nem látom hogy az EU vagy bárki is hisztizne. Annyit látok csak, hogy magyar emberek magyar fórumon dicsérik a németek hozzáállását és megfedik a magyarét. 
Vagy lehet hogy Németországban is van egy Lufthansa fórum ahol lufhanzások csevegnek és azt elismerik, hogy megmentették a seggüket, van továbbra is munkájuk, megmaradt a biztosításuk és lesz nyugdíjuk de akkor is a qrva anyját az Angelának?  Szóval lehet, hogy németeknél is van egy ilyen vonal?  Én arra tippelnék, hogy nincs.  

Azt nem gondolom túl elegánsnak, hogy még most sem írod be a véleményed az utódról. 10 év savazás után nem gondolod, hogy itt lenne az ideje?  Az gondolom világos, hogy nem válasz, hogy azért mert régóta van ez ne legyen, bárki csak ezek ne. Jó, de kik legyenek?  Valami vélemény csak kialakult bennetek 10 év alatt. Tessék ide beírni. 
Azt beláthatod, hogy az nem megy itt vagyunk a Kárpát medencében, jön a cunami és mi nem megyünk semerre. Aki eddig felállt és mondott egy irányt arra ti rögtön rámutattatok, hogy ez hülye, arra ne menjünk. Jó, de akkor merre menjünk, kit kövessünk?  Azt te is és tomajer is tudni vélitek, hogy akiket most követünk azok rossz irányba visznek minket, nekem ebből az tűnik logikusnak, hogy akkor azt is tudjátok ki az aki a helyes írányt mutatja. 

Tehát ki Ő?

Igenis, én is akarok egy ilyen poziciót ezekben a vitákban, mint amiben most ti vagytok. Ti megneveztek végre egy tömörülést - legyen fiktív - mondjuk legyen a GOmentum, aztán majd én itt fogok szólózni két év múlva a fórumon, hogy ezek a Gomentumosok eladták az Orbán kormány által vissza/újravásárolt aranytartalékot (melynek értéke több mint 17 billió forint) vagy hogy egy Gomentumos elütött egy őzet és hogy látjátok én megmondtam, ezeknek még jogsijuk sincs.
szálka 2021.07.31. 11:02:28 / # 352307
avatar

Még annyi, nem keresem a világigazságot, csak tőled vártam volna több valóságot. 

szálka 2021.07.31. 10:58:30 / # 352306
avatar
Nézd, felőlem bármilyen hosszúságú  csavaros gondolatok mentén kifejezheted a Fidesz kormány íránti rajongásodat. Én nem szeretem őket, de mentségemre szóljon, sose szerettem őket. Az a cinikus, lekezelő, gőgös hazugsággyár, amit kormánypolitikának neveznek még visszataszítóbbá teszi őket. Akinek ez bejön, hát legyen boldog vele. Nem vagyok elvakult baloldali sem. Azért szálltam be a vitátokba, mert az elvszerűséget hiányoltam. Attól berzenkedek, hogy Orbán képét lassan pont annyi ideig vagyok kénytelen nézni, mint Kádárét, mert nem hiszek a bölcs vezető élethosszig tartó ideáljában, de ne tőlem várd, hogy megmondtam ki lenne jobb. Ha egy másik politikai logika és csoport megkapja a lehetőséget, akkor majd kiderül miként tudnak élni vele. De, ez a kormányzat folyamatosan azon dolgozik, hogy a választás lehetőségétől is megfossza a népet. Ezért kéne tapsolnom? És, ami az érdemi részt illeti :  Kardoskodhatsz amellett, hogy a kormány minő bölcsességgel teszi a dolgát. Hozassa a wizz-el a sokszor feleslegesnek bizonyuló felszereléseket, ha az a legkedvezőbb árú szállítás, mert tetszik vagy sem adófizetői pénzt költ rá. Nekem bőven elégséges, ha normális áron, jó minőségű autópálya épül. Nem eszem azt a maszlagot, hogy magyar vállalkozásokat segít a kormány. Az autópálya beruházások Orbán Győző bányáitól Szíjj László 10 milliárdos yachtjáig érnek. Miféle "magyar" vállalkozásokról beszélünk? Legyen repterünk, oké. Miért ne. Kössön tisztességes üzletet a Fidesz kormány. Ha még egyáltalán ismerik mit jelent a szó. Legkevésbé sem mellékesen, emlékszünk még arra, hogy pont az Orbán kormány adta el  2011-ben az állam 25 %-os részvénycsomagját, ezzel kizárva magát / bennünket a tulajdonszerzésből? A francia tejipar kérdésköre sokkal összetettebb, minthogy pár mondatban itt elemezgessük. De, a taxis tüntetések kapcsán is sokszor felmerült, hogy bezzeg a francia taxisok milyen bőszen képesek tüntetni hozzánk képest. A francia ember mentalitása ilyen szakmától függetlenül. Az, hogy a francia tejtermelők tejjel locsolták az utakat a felvásárlási árak miatt, az inkább szólt az iparszerűen termelő hazai üzemek ellen. Nem volt benne világpolitika, csupán  gazdasági kérdés. Nem az EU, vagy a zsidó lobbi, vagy a francia kormány kényszerítette ki az úgynevezett száz vagy ezer tehenes (nem emlékszem pontosan) gazdaságok háttérbe szorulását, hanem a piac. Mert ott lefelé mentek az árak. Nálunk még az unortodox gazdaságpolitika miatt, lassan még elég 200 forint egy liter tejre amikor be ész a boltba, de kifelé már nem. 
cheater 2021.07.31. 05:51:00 / Módosítva / # 352305
de a magyar kormány minden meglehetősen túlárazott megrendelését a Wizz kapta a pandémiás alatt


De miért, kinek kellett volna kapnia, a Swissair-nek? Vagy Magyarországon kinek kellene autópályákat építeni, a németeknek?  Épp ezért megy a hiszti, hát ők ezeket a pénzeket már tíz éve fejben elköltötték. Erre jön ez gonosz magyar kormány amely elkezdi nyírbálni szegény nagytőkés lehetőségeit a magyar vállalkozások érdekében. Hát a legegyszerűbb lenne fejet hajtani, dőlne a lové - a kormánytagok zsebébe - a mi kormányunk lenne a legjobb fej a világon mind a facebookon és az összes német lapban. Ódákat zengenének róluk, hogy ezek milyen felkészült politikusok és hogy a magyaroknak szerencséjük van, mert ilyen jó vezetőik még sosem voltak. 

Mondj egy olyan országot a világon mely nem akar saját tulajdon és irányitás alatt tudni egy olyan stratégiai pontot az országában, mint a repülőtér. Egyet mondj. Az lenne a hanyag munka ha nem ezt akarná.


A Lufi 9 milliárdos támogatásáert (ami főleg likviditási gondokat oldott meg) a német kormány 20 %-os tulajdonrészt kapott

És ez válasz, de mire? Itt is kiderül, hogy a nagy liberális gazdasági elmélet abban a pillanatban omlik össze ahogy megjelenik a baj. Ahogy baj van mindegyik összezár a sajátjaiért. Vagy a határokat zárja le, vagy a kelet európai kamionosokat ciánozza ki vagy a francia gazdákat védi be. Csakhogy a német már annyira arrogáns, hogy már nem bújtatja egy vállalkozás mögé, rögtön két napon belül állami dotálás. A magyarok legalább bedugják egy vállakozás mögé, legalább a látszatot fenntartva. De mielőtt nekiesnél a magyaroknak gondolod a franciáknál nincs ilyen?  Gondolod ott nincs egy (egy? haha) stratégia partner nagyvállalkozó aki valamely megmagyarázhatatlan okból nem az olcsó magyar tejet, hanem a drága francia tejet vásárolja fel?  
Vajon ott is van egy francia fórum ahol a világ igazságát kereső fórumtagok emiatt szidják a francia kormányt, hogy ez milyen csúnya dolog?  Meglepődnék.  Azért egy egészséges nacionalizmus nem ártott még meg senkinek. 


Figyeljetek, 2013 óta lapátoljátok a lovét. Akkor hozták meg érdekünkben a drosztrendeletet, hogy négy elemivel megáldott pitiáner cégtulajok és egyéb futóbolondok ne tudjanak minket kirabolni. Aztán bevédték a seggünket az uberrel szemben. Aztán itt többen féláron vesznek 10-15M forintos autókat.  


Azt szeretném megtudni, hogy hol van belőletek a lojalitás?  Nem illene valamiféle lojalitást mutatni? Vagy legalább nem látványosan, kivont karddal támadni. Vegyük pl. tomajert. Ha nem a jelenlegi kormány lenne a fejünk felett jelen pillanatban 130Ft-ért fuvaroznánk - vagy alatta - feltehetőleg az uber kötelékében. Tomajer pedig nem azon studírozna hogyan oldja meg, hogy mivel csak 15 millió forintos autóig szól az állami támogatás, igy a 15 és fél milliós autó árát  - legalább papíron - 15 millió alá kell vinni, hanem azon hogy a 16 éves Opel Astrajára honnan érdemes használt gumit venni.   Ez tény.


Bocsánat, hogy hosszú voltam, megpróbálom rövidre zárni. A Fotó és a Kérdések fórumtársaktól akik konkrétan már naponta linkelték a nyugatifeny.hu és az ezalenyeg.hu igénytelen weblapok összes oldalait ide nem, de tőletek igenis elvárom, hogy akkor te Szálka és te is tomajer írjátok már be ide, hogy a jelenlegi kormány helyett szerintetek ki következzen. Attól, hogy a politikában nem értünk egyet azzal tisztában vagyok, hogy nektek is a mi szakmánk stabilitása az elsődleges, ezért is merem nektek szegezni ezt a kérést.
Tehát legyen meg itt leírva általatok, hogy szerintetek ki érdemesebb az ország vezetésére, aztán két év múlva hadd toljam már az orrotok alá azzal a címszóval, hogy na tessék, ezeket akartátok, nézzétek mit csinálnak. Én is vágyom egy ilyen pozícióra a vitákban, ahol ha valami balul sül el, akkor én mint a nagy megmondóember tollat ragadok és jól odamondogatok az épp aktuális kormánynak (mikor meg minden rendben akkor meg ravaszul csendben maradok).  Ez a világ legegyszerűbb dolga, minden nap elmondom, hogy esni fog, aztán mikor majd 100 nap múlva egyszer esik, akkor elkezdek villogni, hogy na látjátok én megmondtam... Nem. Nem találgatni kell, az eső pontos napját kell megmondani előre. 


Tehát ki legyen? Még azt se kérem, hogy indokoljátok meg, csak annyi hogy ti kit javasoltok. Ugyanis javaslat nélkül nélkül a kritika súlytalan.
szálka 2021.07.30. 17:46:57 / # 352304
avatar
És majd elfelejtettem. A wizz 120 milliárdos hitelt vett fel a britektől.... szintén állami támogatás mellett. 
szálka 2021.07.30. 17:43:24 / # 352303
avatar
Különösebben nem akarok belefolyni az elmés vitátokba, már csak azért sem, mert eddig mértéktartónak ismertelek. De, a wizz vezér Váradi  minimum képmutató, amikor az állami támogatások ellen érvel. Igaz, hogy a cége közvetlen pénztámogatást nem kért, de a magyar kormány minden meglehetősen túlárazott megrendelését a Wizz kapta a pandémiás alatt. Adókedvezmények formájában is pénzelték őket, ráadásul olyan munkavállalók esetében is, akik nem magyar állampolgárok. A Lufi 9 milliárdos támogatásáert (ami főleg likviditási gondokat oldott meg) a német kormány 20 %-os tulajdonrészt kapott. Csak, hogy árnyaljam mindazt amit nagy indulattal leírtál. 
tomajer 2021.07.29. 17:37:10 / # 352302
Nem vagyok sértődős :-)
Csak nem értünk egyet.
Nem a fidesztől kaptam, hanem a Magyar és az Európai adófizetőktől.
A fidesz mint az éppen regnáló magyar kormánypárt, csak a kiosztásában vett részt.
Hogy ebbe a kiosztásba, a taxisok kiemelt szerepet kaptak, az dicséretes ...  de logikus döntés.
De ez a logikus és dicséretes döntés, nem nullázza le, a nem logikus, és egyáltalán nem dicséretes döntések tömegét.

Amit te itt tőlem vársz, majdnem olyan, mint amikor a pártsajtó nekiment a Marky Zaynak, hogy hogy merészelte a Dáciájához igénybe venni a nagycsaládos másfélmilliós állami támogatást! :-P
Oldalszám: 544