Hozzászólások száma: 35138
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
MCCCXCII 2008.10.14. 08:30:46 / # 290165
Ez igaz! Mármint az, hogy a transzfert a beülősnél is fel kell ajánlanom. Én meg is teszem Lőrincen, Kispesten, és a reptérhez közeli helyeken. De a mindenható a megmondhatója, hogy az utasoknak ilyenkor ez miért nem kell. Te tudod? (;- )) Na, ha meg a 2/A, vagy hasonlóan a fuvar szempontjából „gazdaságos” kerületben van beülős ilyen igénnyel, hogy a reptérre akar menni, akkor igaz neki is felajánlom a transzferes árat, de közlöm vele azt is, hogy ilyen áron én nem viszem ki. Ilyen esetben nincs fuvarkényszer. Itt még meg van a szabadságunk. Azért írtam kis betűvel, mert már csak ennyi a szabadságunk. Ekkor egy kis beszélgetés kezdődik, már ha kezdődik, hogy az utas megkérdezi tőlem, hogy nekem nem kell a pénz? De kell kérem szépen, és pont ezért nem viszem ki ennyiért. Ebben az esetben mi ketten folytatunk gazdasági tárgyalásokat, fene mód kihagyva a telefonközpontot. Igaz az utasnak ezek után még joga van rendelni egy kocsit a központon keresztül, hogy a reptérre akar menni a nagyon gazdaságos — mármint neki — transzfer áron. Mivel tudom, hogy a környéken rövidesen lesz ilyen fuvar, ezért én megelőző intézkedéseket teszek. Ez pedig nem áll másból, mint a kocsiban ülve kissé megemelem magam minimálisan olyan szintig, hogy a két kezem fejét jobbról és ballról az ülőgumóim alá tudjam csúsztatni. Na most, ha ez a mozdulat sikerül, akkor a teljes testsúlyommal rögtön ránehézkedem a két kézfejemre. Ezzel megakadályozom magam egy mozdulatban, amit a taxis szlengben „véletlen belekaptam” néven ismerünk. Egyébként nagyon érdekes azon határvonal környékén a transzfer ár kell, vagy nem kell esete, amikor kb. órával menve is, kis eltéréssel pont annyi lenne a fuvar díja. Van utas, aki bevállalja, s van ki elmegy BKV-val, mert soknak találja a transzfer árat. De már olyannal is találkoztam, hogy indulásnál nem kérte a transzfer árat. Azután a forgalmi helyzetből az látszott, hogy órával bizony 100 vagy 200 forinttal több lesz. Akkor meg elkezdte a szöveget, hogy Ő mégis transzfert kér. Na, ekkor felvilágosítottam, hogy ebben a kérdésben, csak egyszer lehet nyilatkozni, és ha úgy érzi, hogy rosszul döntött, akkor ez az Ő tanulópénze, és nem az enyém. Majd máskor válassza a transzfer árat, de lehet, hogy esetleg akkor fog rosszul járni. Erre csak azt tudtam neki még tanácsként mondani, hogy vagy közelebb költözik a reptérhez, vagy távolabb, mert akkor egy dilemmával kevesebbje lesz. Szóval, mi van a „ha nem teccik, húzd le a matricát” hozzáállással, és most itt nem a kollégára célzok. Az utcai fuvarnál, „ha nem teccik, nem muszáj velem utazni”. De fordítva is igaz, „ha nekem nem teccik a fuvar, akkor nem viszem”. Ebbe pedig nem szólhat bele sem a központ, sem az etikai bizottság, de még a nőtanács sem, de akárkit említhetnék ez ügyben. Ez szigorúan a kettőnk ügye, mármint az utasé, akinek igénye van a szolgáltatásomra, és az enyém, akinek szüksége van az utas igényére, hogy szolgáltathassak. De nem minden áron, és ez igaz az utas oldaláról nézve is. Ha meg tudunk állapodni, akkor nekem lesz egy fuvarom. Az utas gyorsan eljut a céljához. De ha nem jön létre az alku, akkor én üldögélek tovább a helyemen. Az utas pedig gyalogol. Legalább nem kap trombózist a lábába, a sok ülés következtében. Már bocs, hogy megint hosszú lettem, de a beírásod úgy hatott reám, mintha a múzsa homlokon pusszantott volna.(:-))
coffos 2008.10.14. 08:01:46 / # 290164
Hali ! Figyelj, péntek este megyek buliba, olyan 3 körül mennék haza a Nyugatitól. Eldobsz Zuglóba 1500-ért ? Tudom lenne 2000 is, de ne égesd már magad hogy 500 Ft-ért "köcsögösködsz"...
TOMLA 2008.10.14. 03:20:10 / # 290163
Hi. Tényleg hosszú voltál, de sehol sem vagy a Ricsihez.:-))No majd nézzél utána, hogy a beülősnél is köteles vagy felajánlani a transzvert. Ahogy a Trbadúr topictárs szokta volt mondani "ha nem teccik húzd le a matricát" Szia.
MCCCXCII 2008.10.14. 00:34:32 / # 290162
Nem értem már megint, hogy min vitatkoztok. A transzfer árat, csak akkor lehet (kell) alkalmazni, ha „A” pontból „B” pontba megszakítás és hosszabb kitérő nélkül utazik a kedves. A reptér pedig vagy az „A” vagy a „B” pontban van. Továbbá, ha jól tudom, akkor telefonos rendelésnél kötelező, az utcai „beülősnél” pedig fel lehet ajánlani, de nem kötelező. Érdekes egy Lőrinc-reptér, vagy reptér-Lőrinc viszonylatban bármikor felajánlottam a kedvező transzfer árunkat, az utas sivalkodva tiltakozott, és bizony órával kellett vinnem. Akkor most hibáztam, vagy nem? De visszatérve az eredeti esetre. A történetet nem ismerem, csak itt a leírásokból olvastam róla. Persze azért gyanítom, hogy nem egy lőrinci címről van szó. Nos ha a kedves megrendeli a taxit telefonon, és kéri a transzfert, akkor az „A” pontból mehetünk a reptérre transzfer áron. Valamint, arra megyünk amerre én akarok, és ne Ő szabja meg az útvonalat, mert akkor megszegi a transzferes fuvarvállalási szerződést. Továbbá előre közölje az indulásnál, hogy Ő a „C” pontot is érinteni akarja, esetleg egy kis várakozással megfűszerezve. Ha ezt így előre közli, akkor szépen megbeszéljük, hogy hogyan bonyolítsuk le a fuvart. Hogyan, és meddig megyünk órával, és honnan számítjuk a transzfert. Ha mindkettőnknek tetszik a tárgyalás végeredménye, akkor utazunk. De jogom van egyáltalán nem elvinni, mert a telefonos rendelést nem így vettem fel. EZ MÁR NEM AZ A RENDELÉS. Ha elmegyünk a „C” pontba, akkor az egy telefonos rendelés teljesítését jelenti a telefonos tarifával. Itt most vagy ketyeg az óra tovább, amíg a várakozni kell, majd pedig ha tovább indulunk, akkor lehet számolni a transzfer árat, ha ebben előre megegyeztünk. De ha az utas kifizet pusztán olyan meggondolásból, hogy az óra ne ketyegjen, akkor már nem telefonos lesz a rendelés, hanem utcai. Az utcainál meg, vagy felajánlom a transzfert, vagy nem. Az utas meg ennek függvényében vagy igénybe vesz, vagy nem. Ha meg kifizetett, akkor én egy szabad fuvarvállaló vagyok. Tehát szépen kipakolom a csomagokat, és megyek a dolgomra. A kedves meg, vagy integet nekem, vagy nem. Én vagy megállok neki, vagy nem. Ő telefonálhat, rendelhet egy másik kocsit, én meg, vagy jelzek a címre, vagy nem. Ebben a történetben elég sok a „de”, a „vagy” és a „ha” feltétel. Mint mondottam az elején, a történetet nem ismerem. A két felet sem hallgattam meg, de azt látom, hogy velünk mint taxisokkal már mindent meg lehet tenni. Mindez miért? Mert nincs bennünk annyi összetartás sem, mint egy zacskó döglött gipszben. Az meg érdekes felfogás, hogy a kedves megszabhatja az általam nyújtott szolgáltatás árát. Mutasson már nekem valaki egy vendéglőt, ahol én, mint kedves fogyasztó megszabhatom az árakat! Jó hosszú távon lehet, hogy igaz, mert ha senki nem megy be, akkor lehet, hogy csökken az ár. De ha nagy a tolongás az ajtó előtt, akkor meg feltornászom az árakat, mint fogyasztó. Vagy ez nem így van? A taxinál biztosan nem. Sőt itt a taxinál még a központ is az utasért van. (?) Ahogy olvasom az egyik bejegyzésben. A taxis az csak egy felesleges porszem a gépezetben, akit bármikor bárki eltaposhat, leköphet, vagy belerúghat ha éppen úri kedve úgy tartja. Mikor ébredünk már fel végre, emberek. Bocs, hogy megint hosszú voltam.

6ker 2008.10.13. 22:46:44 / # 290161
Az embert saját maga minősíti.
törölt felh. 2008.10.13. 22:32:38 / # 290160
Mellesleg nem hinném,h tölletek kéne tanulnom mert ha ez igy lenne akkor le esnék a ti szintetekre..már bocsáss meg.
törölt felh. 2008.10.13. 22:30:44 / # 290159
Látom neked se ért el az agyadig amit irtam.....
Gentile 2008.10.13. 22:27:52 / # 290158
holnap meg kitalálja a faszarcú címvásárlód, vagy cégvezetőd, vagy marketinges, hogy ingyé köll a reptérre menned akkor is vidd el mert nem éri meg 6000é egy hetet ülni. Tanulgass és figyelj újonc.
csogu 2008.10.13. 22:18:50 / # 290157
Jól van má. Mondom, nehogy már magadra vedd! Én valóban nem így cselekedtem volna. Tanultál belőle, leülöd a magadét, azt kész. Más is okulhatott belőle, hogy a hosszú élet titka: Nem harcolni a pénzért, mert abból van mindig a baj. Igazad van, sajnos ezek a transzferek nem jók, és plusz kiadást vonnak magukkal, és az lenne a korrekt, ha előre bemondanák, hogy csekkes, illetve transzferes melóról van szó, de hát ez van. Na. ...és igen, elrontottam, valóban valós számadat lehet ez a 16%-k, mert amióta drosztot állítottak ellened, már nem megy annyira a szekér. Na, mentem meló, hello:-)
törölt felh. 2008.10.13. 21:43:04 / # 290155
Amugy most,hogy számolgatok....!A jó mulkor vittem egy repteret Káposztásról(A indulás).Mondom bekapcsolom az órát...a végén mutatott 7300ft-ot.Persze a fix tarifát használtam csak hát mint én kezdö taxis tudjam ,hogy mégis szoszivan.Megérte kb 1000-1500ft-on rákoskodni?Mert többröl nem hiszem,hogy szó lehet.Számoljunk 300ft alapdij tegyük fel mentél 3km-ert az már ugy 960ft vártál rá 15 percet ami durván 750ft.ez igy már 1710ft.Amire szerintem elképzelhetö,hogy megadta volna az 1800ft-ot.Na és ha ahoz hozzá baszuk a 4600ft-os transzfert akkor ugy már 6400-ft.Akkor durván az éheséged rá vitt arra,hogy 1000-1500 ft miatt lejárasd magad és ezért 1 hétig bünhödj.Mennyit buktál 1 hét alatt?100ezret?Megérte?Már bocs.Lehet,hogy én látom rosszul.Elnézést ha esetleg a STILUSOM már megint köcsög volt.De szerintem a taxisok nagy többségével ez a baj.ÉS KIHANGSUJOZOM MOST HOGY EZT NEM RÁD IROM HANEM A NAGY ÁTLAGRA,hogy sajnos a taxisok 90%a megbaszná a saját anyát 500meg 1000ft-ért.Elnézést ha kimondtam azt amit ki kellett.

törölt felh. 2008.10.13. 21:33:05 / # 290153
"Ez úton tudatom veled,hogy az olyan rutinos taxis,mint én,most először voltam (állítólagos)etikai ügy miatt az etikai szoba szőnyegén!(Hol itt a szőnyegkoptatás?)Mellékesen megjegyzem,'91ben léptem be a FŐTAXIhoz... " Nem Másodjára?Mert mintha a multkor is be hivtak volna...!De javits ki ha tévedek.
utolsó senki 2008.10.13. 20:20:42 / # 290152
Ricsi,kiszámoltam,hogy az utolsó 6 hónap bevételének a 16 %a volt csekkes.

utolsó senki 2008.10.13. 19:46:54 / # 290151
Ez úton tudatom veled,hogy az olyan rutinos taxis,mint én,most először voltam (állítólagos)etikai ügy miatt az etikai szoba szőnyegén!(Hol itt a szőnyegkoptatás?)Mellékesen megjegyzem,'91ben léptem be a FŐTAXIhoz... Abban igazad van,jó nagy lúzerság volt egyáltalán elindulnom az utassal-de a kollégák 99%a így tett volna,persze az 1 % te vagy!
Bbetyár 2008.10.13. 15:25:55 / # 290150
csogu 2008.10.13. 14:26:57 / # 290149
Miért, nem? Mert ha nem, akkor nincs etikai szabályzat (munkaköri leírás) Mert ha nem, akkor te állapítod meg a szolgáltatásod árát Mert ha nem, akkor nincsenek időmérők De sorolhatnám...nincs pont visszakérdezésnél...nincs utas, illetve, címtévesztés... Amennyiben ezek mind vannak, akkor alkalmazott vagy!
free 2008.10.13. 14:10:28 / # 290148
Kinek az alkalmazottja vagy ? Annak akinek te havi 60-at fizetsz?
csogu 2008.10.13. 13:46:18 / # 290147
Alkalmazott szolgáltató:-)))
csogu 2008.10.13. 13:45:41 / # 290146
Igen...és a kötsög rendőr meg megbüntetett, mert tilosban várakoztam, a szemét Távhő meg az elvtelenül magas díja után a pénzét akarja. Ez van...széllel szemben...
free 2008.10.13. 13:33:53 / # 290145
Te szolgáltató vagy? Vagy alkalmazott? Van beleszólásod a szolgáltatás feltételeibe?
free 2008.10.13. 13:32:13 / # 290144
Pl a 135. De mintha etikán lett volna . Miért is ? Ja , hogy az az "utas" határozta meg a fuvardijjat. A csicska taxis meg visszapfázott az eb szerint.
Oldalszám: 1757