Hozzászólások száma: 35138
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2011.03.28. 17:32:05 / # 302025
Igen igen. Én leginkább abban vagyok érdekelt:-) Mármint a főtaxiban... Van itthon a sutban eredeti Főtaxi részvényem. (nem kevés) Csak elfelejtett szólni az ön A. A. barátja, hogy időközben leértékelték, és be kellett volna ballagni vele becserélni wc papírra:-))) Hagyjuk ezt szóvivő úr, ha kérhetem. Ne ön akarjon minket összefogásra tanítani..... Inkább segítsen... miért kell nekem már megint a reptéri rendőrségre mennem holnap tanuskodni??? Mit követett el?:-)
tudomis(kibic) 2011.03.28. 17:26:32 / # 302024
"Ezelőtt is lehetett dolgozni pl a reptérről nyelvtudás nélkül." Meg is lett az eredménye! Mi nem vagyunk egy világ állam így nekünk kell kiszolgálni az utast,bár vannak külföldiek,akik igyekeznek legalább magyarul köszönni. Hosszú téma (majd az idő igazol),de a lényeg,hogy a kiemelkedő minőségi szolgáltatást igenis meg lehet követelni a kiemelt helyeken!
zona taxi 2011.03.28. 17:20:07 / # 302023
Értem én hogy Ön abban érdekelt a Fötaxi maradhasson a repülötéren... DE felhivom mindenkinek a figyelmét arra az apró tényre hogy a BA Zrt a 2006 ban kötött szerzödés alapján irta ki a tendert. Amint olvashattuk ezt a szerzödést felmondták.. ezért a BA és Fötaxi közötti szerzödés is autómatikusan megszünik május 25-én Természetesen ha lesz uj a BA és Föváros közötti szerzödés akkor uj tendert kell kiirni. Szerintem szégyen hogy a fizetett sarc dönti el ki a jó vagy rossz taxis. Ha valaki kap engedélyt milyen alapon akarják a piac egy részéböl kizárni? Szigoritsák a piacon való szereplés szabályait legyen megfelelö ellenörzés. Attól hogy valaki felveszi egy tásaság matricáját még nem lesz különb a matrica nélkül dolgozoktól. Attól hogy az ex Zónások Fötaxi matricával dolgozna már szimpatikusabbak lettek?? Azért tart ott a taxis "szakma" mert Önök képtelenek összefogni, megfelelö engedélyezési, tarifa stb rendszerért tenni. Csak egymást b...ák És boldogan fizetnek havi 240 000Ft leadót 385Ft-os benzin ár mellett.. Önnek Föszerkesztö ur ezért kellene tennie..az összefogásért De Ön is csak kever-kavar
peugeot77 2011.03.28. 17:12:28 / # 302022
Eléggé unalmas már ez a mindenáron megfelni akarás. Milyen minőségi állapotú kell hogy legyen pl az autó ? A kiemelt dijazás fejében a NKH megállapitja , hogy közúti személyszállitásra alkalmas a vizsgált gépkocsi. Nem jársz szandálban,frissen borotvált vagy, tiszta az autód. Azt ugye nem gondolja senki sem, hogy erre a nagy semmire minden évben új autót kell venni ? A nagy semmi jövedelemből ? Független attól , hogy beszélek nyelvet, azt azért már ne várja senki sem, hogy kötelezően beszéljem az ide érkező nyelvét. Menj ki pl németországba. Te sem várhatod el , hogy megértsék az általad beszélt nyelvet.Majd ha külföldön is elvárhatom, hogy megértsenek, akkor lehet követelni itt is. Egyébként pedig ne akarja már senki sem azt a korosztályt nyelv tanulásra birni, akinek már ez szinte lehetetlen. Viszont valószinűsithetően több tapasztalata van a taxit illetően mint azoknak akik döngetik a mellüket az idegen nyelv mindenképp használata mellett.Ezelőtt is lehetett dolgozni pl a reptérről nyelvtudás nélkül. Mind amellet persze nyilván kedvezőbben hat ha valaki birja az idegen nyelvet. Csak ne kellene mindig ezt hallani!! Bocsánat a kirohanásért !

tudomis(kibic) 2011.03.28. 16:49:49 / # 302021
"Mindannyian befizetjük a huszonötezreket!" Mily közel jársz a realitáshoz... Mondjuk annyit tegyünk hozzá,hogy 45 ezret fizetsz,ha szeretnéd használni a kiemelt minőségi szolgáltatást igénylő állomásokat. Ha a pofád,és az autód megfelel,valamint még beszélsz egy világnyelvet (nem cigányt!),akkor helyed van a Hilton előtt is,nem csak a reptéren... Ez elő-ital,nem utópia! (Hagyd a medvéd! :) )
osztap 2011.03.28. 16:39:12 / # 302020
Amiért eddig szinte semmit sem kaptunk,eltekintve a közterületesek zaklatásától illetve a "kamera" felvételektől 30 ezerért.
nazoli 2011.03.28. 15:52:17 / # 302019
Teljesen egyértelmű. A Főváros is lóvét akar! Csak azt tudnám, hogy mire? Mindannyian befizetjük a huszonötezreket!
tomajer 2011.03.28. 15:12:16 / # 302018
"Szerintem a közlemény egyértelmü... " "[b][i]..... ..... ..... Mivel a szerződés felmondásának határideje lejárt, a Fővárosnak nem maradt más lehetősége, mint a szerződés felmondása, melyet Tarlós István főpolgármester egyetértésével az erre jogosult szervezet, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. a hét folyamán megtett, a felmondást a Budapest Airport hivatalosan átvette. Ennek megfelelően, ha május végéig nem születik megállapodás a szerződés új feltételekkel történő megkötéséről, a repülőtéren a speciális, egy taxiszolgáltatónak kizárólagosságot biztosító taxiállomás a továbbiakban nem maradhat meg. A Főváros és a BKK célja azonban nem a 2006 előtti repülőtéri taxiállapotok újbóli előidézése, hanem a rendezett repülőtéri taxiszolgáltatás biztosítása, ezért májusig folyamatosan tárgyalunk tovább a Budapest Airport vezetésével annak érdekében, hogy a megállapodás megszülethessen a Főváros számára a korábbiaknál előnyösebb feltételek mellett.[/i][/b] Szerintem is. Csak tudnám, a szóvivő úr melyik mondatot nem érti? :-)
Kérdések 2011.03.28. 14:36:15 / # 302017
Lehet hogy el kéne indulni a gyökerektől és megállapítani ezek a történések mind mind miattad vannak? Lehet hogy amíg a Seres csicskája voltál addig nem volt semmi gond főleg nem a taxis társadalomnak? Lehet hogy nagyon elkúrtad és ennek mi isszuk meg a levét? Lehet hogy senki nem fogja megköszönni neked és a legjobb kívánságunk az : tegyenek anyává megfelelő helyen?
zona taxi 2011.03.28. 10:43:29 / # 302016
Közlemény Felmondta a Főváros a Budapest Airporttal kötött taxiállomás-szerződést 2006-ban kötött szerződést a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. a főpolgármester jóváhagyásával és a Fővárosi Közgyűlés rendeletmódosítása nyomán a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt-vel. A repülőtér ezen speciális taxiállomás üzemeltetésére irányuló szerződés keretében vállalta a rendelt taxik számára parkolók létesítését, illetve a korábbi tarthatatlan repülőtéri taxis állapotok rendezését. A Főváros új vezetése és a BKK 2010 végétől tárgyalásokat kezdett a repülőtér üzemeltetőjével, hogy a 2011. május 25-én lejáró, de 2011. március 25-ig felmondható, különben automatikusan újabb 5 évre meghosszabbodó szerződés feltételeit újratárgyaljuk. A Budapesti Közlekedési Központ és a taxiállomásokat üzemeltető Kft. vezetése számos alkalommal tárgyalt a repülőtér vezetőivel. Bár a terület a repülőtér kezelésében van és nem fővárosi területen szedi a pénzt a taxisoktól a Budapest Airport, a Főváros vezetésének álláspontja az volt, hogy ennek ellenére a szerződésben a Főváros számára kedvezőbb feltételeket szükséges biztosítania a Budapest Airportnak. Ennek jegyében felmerült több lehetséges megoldás, a tárgyalások azonban oda vezettek, hogy az egyetlen kompromisszumhoz vezető megoldásnak az tűnt, hogy a Budapest Airport vállaljon a repülőtér térségében olyan közcélú fejlesztéseket, melyek elősegítik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közlekedési kiszolgálását. Ezek között merült fel többek között a tömegközlekedési kapcsolatok javítása, a buszmegállók utastájékoztatásának fejlesztése, új jegyautomaták és utastájékoztató berendezések létesítése, továbbá a repülőtéri terminálokon -- sok más európai nagyváros repülőteréhez hasonlóan – tömegközlekedési információs központ és jegypénztár létesítése. A tárgyalások megállapodáshoz közeli állapotba jutottak, mégis, a BA Zrt. a határidő lejárta ellenére a Főváros és a BKK elvárásainak megfelelő szerződés-tervezetet nem fogadott el, újabb és újabb részletkérdésekben támadt nézeteltérés a felek között. Mivel a szerződés felmondásának határideje lejárt, a Fővárosnak nem maradt más lehetősége, mint a szerződés felmondása, melyet Tarlós István főpolgármester egyetértésével az erre jogosult szervezet, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. a hét folyamán megtett, a felmondást a Budapest Airport hivatalosan átvette. Ennek megfelelően, ha május végéig nem születik megállapodás a szerződés új feltételekkel történő megkötéséről, a repülőtéren a speciális, egy taxiszolgáltatónak kizárólagosságot biztosító taxiállomás a továbbiakban nem maradhat meg. A Főváros és a BKK célja azonban nem a 2006 előtti repülőtéri taxiállapotok újbóli előidézése, hanem a rendezett repülőtéri taxiszolgáltatás biztosítása, ezért májusig folyamatosan tárgyalunk tovább a Budapest Airport vezetésével annak érdekében, hogy a megállapodás megszülethessen a Főváros számára a korábbiaknál előnyösebb feltételek mellett. Budapest, 2011. március 25. Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Szűcs Somlyó Mária Főpolgármesteri Hivatal, kommunikációs igazgató Szerintem a közlemény egyértelmü... Csak arra lennék kiváncsi hogy a BA ZRt hogy mert decemberben 5 évre szóó szerzödést kötni a Fötaxival?!

zona taxi 2011.03.28. 08:28:19 / # 302015
Nem pezsgözöm.... De a tények makacs dolgok. Ha meglenne az egyesség nem bontották volna fel a szerzödést, csak módositják. Továbra is azt gondolom a Fövárosnak semmi szüksége a BA Zrt-re saját maga is beszedhati a pénzt, az egyik hozzászóló által leirt zónákra osztott droszt engedély is megoldásként felmerült. De vannak a BKK vezetöi között olyanok akik a zsebük miatt a jelenlegi rendszer fentartásán fáradoznak. De akkor nem 1000Ft lesz a leadó hanem 1500FT Biztos megéri majd a taxisnak!! A becspott utasnak is..
tomajer 2011.03.28. 08:09:13 / # 302013
[b]Senkit sem zavartak a nem létező KRESZ-táblák? ...... ...... ...... ...... ...... A Budapest Airport Zrt. szerint meg tudnak majd egyezni a fővárossal a taxidrosztok üzemeltetéséről, mert a tárgyalások pozitív irányba haladnak. Hardy Mihály, a BA Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója azután mondta ezt, hogy a Budapesti Közlekedési Központ közölte, felbontották a taxidrosztok üzemeltetéséről szóló, 2006-ban megkötött szerződést. Hardy Mihály szerint a felmondás egy jogtechnikai megoldás, hiszen, ha péntekig ezt nem teszik meg, akkor újabb öt évre automatikusan meghosszabbodik a szerződés. Május 25-ig van lehetőség új szerződést aláírni, ez Hardy Mihály szerint elérhető, a tárgyalások pozitív irányba haladnak, de nagyon kiterjedt megállapodásról van szó, ezért több időre van szükség.[/b]
Lali 2011.03.28. 06:45:54 / # 302012
Még kész szerencse, hogy nem vagy taxis. A reptérnek mi köze az utashoz? A drosztért már fizettünk. Mit szeretnél még jobban lehúzzanak?
piszkos fred 2011.03.28. 05:05:10 / # 301999
az menjen a keletibe(: oda jönnek úgyis a román buszok
művészúr 2011.03.28. 04:58:13 / # 301998
Így igaz! :-)
nazoli 2011.03.27. 21:48:32 / # 301997
Tíz évvel ezelőtt ez a dolog Szalonikiben úgy működött, hogy a taxi kivitt valakit a reptérre, kitette a bejáratnál, ahol állt egy, azaz egy darab rendőr. Ezután a taxis beállt a sor végére. Ha kijött egy utazni szándékozó ember, a rendőr odaintette a sor elsőt, beültették az utast, és a taxi ment a dolgára. Műszakonként egy rendőrt kellett fizetni, de szerintem azt pedig a rendőrség fizette a saját büdzséjéből. Ki lehet számolni, hogy ez azért messze alatta van ennek a százmilliós nagyságrendű lehúzásnak. Ez a kibaszott Magyarország. Pedig a Gyurcsány idejében még csak kurva volt.

hiénakutya 2011.03.27. 19:45:49 / # 302011
Farkas, vagy sem, az egy élhetőbb rendszer volt. Erőszakban csak az részesült, aki képtelen volt betartani a játékszabályokat. Mindenki más nyugodtan vihette a lepattanót. Akkor volt rend. Én csak akkor álltam be, ha kurta volt a sor. Jött az illetékes: - Mit szeretnél? Itt dőlt el a sorsod. Okosan kellett válaszolni, aki nekiállt hepciáskodni, az könnyen rákefélhetett. - Valami lepattanót. - Hova akarsz menni? - Mindegy, befelé. - Jó, majd küldünk valamit. Picit menj hátrébb, hogy beférjenek a srácok, ha jönnek vissza! Egyszer, egy ilyen párbeszéd után fél órával, egy Költő utcát ültettek be hozzám a helyi kutyák. Nekik nem kellett, mert magyar volt, és számlás. Előtte a Déliből vittek ki a betonra, gondolhatod, milyen tré volt visszajönni a Sváb-hegyre... El is mentem haza. :-))) A sok okostojás taxisnak ez nem volt elég jó. Nekik reptér kellett, meg érkezési sorrend. Hát, megkapták! Havi két kiloért, jó is az. :-D
Paja.hu 2011.03.27. 19:26:05 / # 302010
Ti valóban hisztek abban, hogy eljön majd az az idő amikor a taxis kimegy a Liszt Ferihegyre, mert saját megítélése szerint Ő és autója megfelel az elvárt színvonalnak? Ezek utópisztikus elképzelések! Próbáltatok már az Operánál -érkezési sorrend szerint a feljáróról - fuvart elvinni? Persze írhattam volna másik helyet is:-( Gondoljátok, hogy ez pont a reptéren korrekt módon tudna működni? Régen -aki emlékszik még rá-hogy működött ez? Pedig kimehetett mindenki csak a "farkastörvények" és az erőszak határozta meg, hogy ki hova állhat és mit vihet el! Gondoljátok, hogy ez ma máshogy működne?

2xp 2011.03.27. 19:22:29 / # 302009
Havid van ember? Nem is írt semmi sértőt! :)
tomajer 2011.03.27. 19:14:37 / # 302008
Hú... akis sértődős:-)
Oldalszám: 1757