Hozzászólások száma: 35138
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
kasu 2008.02.02. 07:07:12 / # 284055
OK milyen szinüt kérsz??/van itthon 8-10lityko/csak az asszonynak el ne áruld!!
tomajer 2008.02.02. 03:11:04 / # 283764

csogu 2008.02.01. 20:56:28 / # 284099
Szia! Először is elnézést, de túl alacsonyra kalibráltam a színvonalat, és ehhez képest született meg az előző válaszom. Sajnos elszoktam attól ebben a szakmában, hogy értelmes eszmecserékre is sort lehet keríteni. Nem szeretnék egy olyan eszmecserébe beleszaladni, ahol bárkinek is a mentális képességét pro és kontra megvitassuk. Kerülnék egy ilyen disputálást, mert ebből sem én, sem a kiválasztott személy nem jöhetnénk ki jól. A Főtaxi ugyanúgy, mint más nagyobb cég hierarchia rendszerre van felépítve. Fölé- és alárendeltség. Pontosan itt nyer igazolást a Te állításod, hogy vannak egyenlők és vannak még egyenlőbbek. Elég nehéz így egyenest választ adni egy kérdésre. De ez nem új keltetű felfedezés gondolom számodra sem. Ez egy társadalmi berendezkedés, amiből anarchiával lehetne kilépni. Nem tudom ismered-e azt a viccet, hogy az egyik anarchista panaszkodik a másiknak, hogy : Nem lehet ezekkel anarchiát csinálni, mert nem tartják be a szabályokat:-)) Pontosan ez van mindig. Nézd vissza csak a mi szakmánk történetét, főleg az 1980-as évek elejét, amikor megtörténtek pontosan ilyen kisebb „anarchista” csoportok kiválása, ami újabb hierarchiát idézett elő, egy sokkal keményebb felépítésűt, mint amiből eleve kiugrottak. Vagyis ez semmi mást sem jelent, minthogy rendszer és szabályok nélkül, egy ekkora cég nem működhet. Persze ennek működését és a benne szereplő kisebb hatalmakkal felruházott emberek munkásságát lehet kritizálni, megkérdőjelezni, de az alapfelállás nem változhat. Becstelen emberekkel szemben csak becstelen eszközökkel veheted fel a harcot. Ez elég keményen hangzik. Persze mindenkinek mást jelent a becstelenség, főleg amikor Ő él a kiskapuk adta lehetőségekkel, és mást jelent, amikor mást lát ezzel a megoldással élni. Free, nem ismerlek, még akkor sem, ha esetleg IRL ismerjük egymást. Nem ismerhetlek, mert kevés emberre jelenthetjük ki, hogy igen, Őt ismerem. Abban viszont biztos vagyok, hogy amennyiben a jelenlegi taxis szakmát jelentjük ki a nívónak, akkor a nálunk lévő etikások, messze nem becstelenek. Mondom, ehhez vedd alapul, hogy a szó nem csak egyik irányba érvényes, hanem elsősorban, mint önkritika vizsgáld!!! Nem szeretnék demagóg irányba elmozdulni ezzel a monológommal, de nem is értem igazán ennél a cégnél a feszültség okát. Komolyan mondom, itt még minden istenes pár céghez, munkahelyhez képest. Január van és van meló, igaz, most meg is kell érte dolgozni, kint kell lenni a megfelelő munkaórát, de ha ezt megteszed, akkor havi átlagban a helyén vannak a dolgok. Nézz körül a piacon és mutass még egy céget, amelyik az elmúlt 2 évben ilyen dinamikus fejlődésen ment volna keresztül! Pedig nem kicsi a létszámunk, az ország második legnagyobb cége vagyunk! Amikor keseregsz (nem ismerlek, lehet te nem teszel ilyet), hogy nincs elég munka, akkor ülj be egy általad favorizált céghez és máris örömmel fogsz visszaülni az autódba. Hogy lehetne jobban csinálni…Persze. Hogy lehetne igazságosabb a rendszer…Persze. De próbálj már meg jót csinálni 5 taxisnak…és amikor a földhöz vágod majd az elképzeléseid, mert megcsömörlesz a próbálkozásban, akkor gondolj bele, hogy miként tudna egy ember megfelelni 800 ember elvárásának. Ez irreális elvárás! Ahogy a soraid újra olvasom és próbálom értelmezni, te azt sérelmezed a leginkább, hogy az észrevételeidre nem megfelelő a jogorvoslás. Mivel konkrétumot nem tudok, így erre nem referálhatok, hiszen a tényszerűség ebben az esetben nem elhanyagolható, de….!!! Én rohadt sok negatív kritikát kaptam az első nekifutásra az miatt a cikkem miatt, amit egyszer egy etikai gyűlésről készítettem, ahol igen is kimertem állni az általam tapasztaltak mellett. Majd telt-múlt az idő és jó páran felhívtatok azzal, hogy te Csogu…ez és ez, valóban nagyon korrekt volt etikán velem… Persze arra a kérdésemre, hogy ezt miért nem írod le, miért nem osztod ezt is meg a többiekkel, a válasz mindig hasonló volt: Nem merem, mert akkor kitalálják, hogy pedálozok. Na most Free, akkor kitől és mitől kell félni? Mindentől és mindenkitől? Akkor ez az oldal mennyivel jobb és igazságosabb, mint az, amelyiket te most pellengérre állítottad? Visszakérdeznék: Te vállalod?
free 2008.02.01. 16:34:03 / # 283266
Nem akartál beleszólni, mert az kapja a pofont aki középen áll? Bölcsen nem állsz középre ez igaz. Ha tetszik ,a 1050 hozzászólása is épp csak semmit mondó, mint a véleményed szerinti vádaskodás. Te kaptál már egyenes választ a kérdéseidre tőle, vagy csak félremagyarázza a problémákat? Lehet az is , hogy nincs más lehetősége, lehet Ő is csak egy bábú.Ő középre állt, vállalta a pofonokat.A 1050 kifelé az E.B. elnöke, de nem ő van a lényeges döntések mögött. Vannak akik minden nap puhítják G.M-et.Hallgassd a rádiót és észre fogod venni. Nincs lehetőség a kezében senkinek, maximum annyi, hogy tűrhet ameddig el nem pattan a húr.Ha az utcára viszed a dolgot, biztos lehetsz benne, hogy te húzod a rövidebbet, jön a tiltás, vagy mégrosszabb.És itt jön az, hogy vannak az egyenlők és vannak... Felnőni a feladathoz?Becstelen emberekkel szemben csak becstelen eszközökkel veheted fel a harcot.Te vállalod? Bejelentési jegyzőkőnyv? Tudom mire gondolsz, az annyi mintha leírnád, széttépnéd és eldobnád. Általánosságokkal azért nem tudsz mit kezdeni, mert nincs jóidulat, inkább rosszidulat van.Ha lenne értelme bemennék és elmondanám konkrétan a problémákat.Tudod mire mennék vele?Kérdezd a 1050-et. Az utolsó bekezdésed értelmetlen.
cbtaxi 2008.02.01. 16:18:26 / # 283092
Rég vezettek meg ennyire.Mostanáig azt hittem,hogy Te is etikás vagy! De már kezdek kételkedni. :))))
csogu 2008.02.01. 15:52:05 / # 282644
Isten a tanúm, hogy nem akartam ebbe az egészbe beleszólni, mert mindig az kapja a pofont, aki középre áll, de még is reagálnék. Tesco, olvass bele pár topikba itt a lapon. Sosem azzal van a baj, hogy ha valami kritikát fogalmaz meg valaki, hanem ahogy azt teszi. Teljesen igazad van abban, hogy itt a Lajos semmivel sincs több joggal felruházva, mint bármelyikünk, de ő nem is így nyitott és a kérdése/kérése is egy egyszerű tárgyilagos megfogalmazás volt. Van egy lehetőség a kezedben, tőled függ, hogy miként élsz vele. Konkrét problémákat fogalmazhatsz meg, elképzeléseket vethetsz fel stb…stb… Persze van lehetőség arra is, hogy mocskoljuk azokat, akik valami miatt a bögyünkben vannak (joggal, vagy jogtalanul ez most mellékes), de akkor ne is várj/várjunk többet ettől a lehetőségtől, mint amennyit mi magunk kihozunk belőle. Próbáljunk egy kicsit felnőni a feladathoz, a lehetőséghez. Amennyiben nem megy, akkor semmi mást sem fogunk elérni, minthogy bebizonyítjuk azt másoknak, hogy ennyit érünk, nekünk nem való más, csak az, hogy be kelljen menni a Kerepesire és ott bejelentési jegyzőkönyvet írni, vagy micsodát, amiben tálalhatod a gondod. Mert akkor ennyik vagyunk, ilyen egyszerű, fogni kell a kezünket, mint az idétleneknek, mert mi magunk sem vagyunk mások. Általánosságokkal meg egyszerűen nem lehet mit kezdeni, a lehető legnagyobb jóindulattal sem. Szóval döntsétek el mit szeretnétek, normálisan élni egy olyan lehetőséggel, ami eddig nem állt rendelkezésetekre, vagy jól beszólni a Lajosnak meg a többieknek, mert az egy fasza dolog…sőőőőt…az asszonyt is a monitor elé lehet rángatni, hogy megcsodálja milyen kemény a manusza:-)))
tesco 2008.02.01. 15:31:58 / # 282577
Na itt a királyunk is ! Körül kéne nézni az alattvalóid között és bizony érdekes dolgokat tapasztalnál,(ne hunyd le a szemed)! Ne csak a környezetedben dolgozókkal beszélgess, kérdezz másokat is,nem kell mindent beseperni a szőnyeg alá,és utána tényszerűen fogod látni a dolgot.Az igazságról meg ne beszélj,az mindig a másikoldalon van,(vádaskodás)! Az igazság szerinted vádaskodás? Tudomásom szerint ez egy fórum,leírjuk azt ami tetszik,de azt is ami nem! Kedves Eminenciás uram, itt nem mész semmire a 1050 kódoddal,azt tartogasd az utcára !
bemondó 2008.02.01. 14:40:27 / # 282341
Jaj, hát adok pár órát helyesírásból, csak legyen nálad elég pálinka!!:)))
lalikirály 2008.02.01. 13:06:41 / # 282302
Az előbbi kérésem nem csak Neked szól,hanem minden olyan kollégának akinek hasonló gondja van!

lalikirály 2008.02.01. 12:59:46 / # 282294
Ha megkérhetnélek próbáld meg tényszerűen leírni,hogy mi az ami ennyire bánt talán közelebb kerülnénk az igazsághoz,és nem az értelmetlen vádaskodásodat próbálni megfelyteni.

kasu 2008.02.01. 08:23:52 / # 281458
DRÁGA KOLLEGA BÁCSI nem tudom ki vagy de nagyon elkeseredet a "hangod" Te csak a rosszat látod-mondod el kell fogadni a világot vannak az egyenlök és az egyenlöbbek Te fujsz mindenkire ahelyet hogy MAGADDAL törödnél dolgozz tedd el a LÉT és foglalkozz /lehet hogy 1 Z /MAGADDAL Ja a Zolika Ö meg ilyen ami a lelkén az a száján. egyébbként ülj le vele 5 percet beszélgetni /nem ANYÁZNI/hidd el az öreg KASUNAK nem fogsz hülyeségeket hallani KASU-1905

cbtaxi 2008.02.01. 00:05:52 / # 281431
Ma bemondták. De most a Cityről egy szót sem mondtak,hogy besegítene,mint tavaly.Úgy látszik az idén bírjuk egyedül is. :)))

csogu 2008.01.31. 20:48:22 / # 281888
Kölyökkoromban minden este egy új bicikliért imádkoztam, de aztán rájöttem, hogy Isten nem így működik és loptam egyet magamnak, majd kértem Istent, hogy bocsásson meg.

tesco 2008.01.31. 19:07:14 / # 282733
Miért mire számítottál ? Hoszzú nyelvek dolgoznak !
free 2008.01.31. 16:25:02 / # 282619
Gondolom már ott is le vannak osztva a lapok.
csogu 2008.01.31. 16:24:16 / # 282618
Én úgy tudom, hogy miénk a szállítás joga, de konkrétumot én sem hallottam...gondolom általánosban majd mondják.
free 2008.01.31. 16:24:03 / # 282601
Sérelem? Az nem csak engem, mindenkit ér közvetett módon vagy közvetlenül, amikor néhányan komoly "munka" árán pozícióba kerülnek és azt saját érdekeik érvényesítésére használják fel.
free 2008.01.31. 16:15:36 / # 282576
A lényeg az, hogy magadra veszel dolgokat, holott nem biztos, hogy rólad, vagy csak rólad szólnak. A bizalomról annyit , hogy ha már el kell nyerni az késő és sokkal nehezebb, mint kiérdemelni. 1229? Ez lényegtelen.
tesco 2008.01.31. 15:32:16 / # 282440
elég vicces amit itt hablatyolsz,(Légy férfi !!!! ) csak ezt a dumát tudod mondogatni, mielőtt cselekszel gondolkozz,nézzük a képességed,volt etikus kolegám !
cooltaxi 2008.01.31. 14:00:22 / # 282406
miujág az operabállal?

Oldalszám: 1757