Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bbetyár 2007.07.06. 14:31:19 / # 182973
Szívemből szóltál drága barátom.
szega 2007.07.06. 14:27:12 / # 182972
Úgy kapaszkodik itt néhány kolléga a szabálytalanságokhoz mintha ez alkotmányos joga lenne. Drágáim! Nem a KRESZ megsértésével van nekem bajom, bár tudjátok, hogy milyen könnyen általánosítanak. De utána mindegyikôtök kikéri magának ha olyan címlapot lát, hogy "részegen gázolt a TAXIS - ámokfutó TAXIS -stb" mert mindig az marad az emberek fejében: taxis volt. Szerintem nem jópofa dolog,hanem felelôtlenség amit néhányan muvelnek az utakon. Csak idô kérdése kire, mikor kerül sor. Tudom "velem ez nem fordul elô, én ura vagyok a helyzetnek." Lehet rám azt mondani,hogy demagóg vagyok, de szerintem nekünk,akik foglalkozás szerüen uzzük ezt a sportot nem kellene rossz példával elöl járni.

forest95 2007.07.06. 14:25:14 / # 182971
Ja és mennyire rontja a cég megitélését! Hiszen akár állandó céges megrendelők is láthatják! Mitöbb, álmos, csipás szemmel még fuvarozhatja is őket. Természetesen a szabályok legmesszebbmenő betartása mellett!
forest95 2007.07.06. 14:21:58 / # 182970
Hát ez látod még eszembe sem jutott. Az olyan címek amiket szabályosan meg sem lehet közelíteni. Pl. a Margit híd szigeti lejárója. Hídon megállni vagy jobbra befordulni a behajtani tilosba? Akik ezeket a címeket felveszik élből 3 nap pihi! Vagy buszsávban negyedórát várakozni az utasra, miközben a rendőr feljelent. "De valahogy old meg kollégám".
forest95 2007.07.06. 14:15:51 / # 182969
Szerintem sokkal inkább azt a kollégát kellene úgymond kivonni a forgalomból és pihenőre küldeni, aki az út szélén vagy parkolóban vagy bárhol alszik a kocsijában. Ez sokkal veszélyesebb, mint egy záróvonalon megfordulás. Miután felriadt a szunyokálásból már csapkod is össze vissza, mint hal a szatyorban, miközben még azt sem mérte fel teljesen, hogy hol van. Ha fáradt úgyis ráfér egy kis pihenés. Menjen haza, pihenje ki magát egy két napig, aztán ujjult erővel jöjjön dolgozni.

szAsza 2007.07.06. 14:10:40 / # 182968
Nagyjából pont nem érdekel, mit gondol. Olyankor miért nem zavarja, amikor azt akarja, hogy a sziget lejáróból balra forduljak a Margit-hídon? És sok agyatlan meg is teszi... utassal. A közlekedés rendjének betartatásáért pedig van egy szervezet hazánkban, úgy hívják rendőrség. Nem pedig etikai bizottság.
forest95 2007.07.06. 14:03:31 / # 182967
Ha egy kolléga bevállalja a Körúton való megfordulást a gumókon keresztül, mert neki megéri, hát csinálja. Ha átmegy a piroson, hát csinálja. Majd az arra hivatott szerv végzi a dolgát és megfelelő eljárás keretében vagy szankcionálják, vagy nem. Ez nem tartozik senkire. Számottevően sok egybehangzó bejelentés esetén be lehet hívni a kollégát egy beszélgetésre és fel lehet hívni a figyelmét, hogy a sorozatosan elkövetett szabálytalanságaival negatív irányba tereli a cég megitélését és fel lehet hívni a figyelmét arra, hogy a jövőben tartozkodjon ezektől az eseményektől. De kézzelfogható és hiteltérdemlő bizonyítékok nélkül nem lehet elmeszelni senkit. Ennyivel a kocsmában lerészegedő taxist is le kell tiltani miután kijózanodott, mert rontja a cég megjelenését. Hiszen hogy néz ki az, hogy a kocsmában lerészegedik valaki, aki mindennap vezet, veszélyes üzemben vesz részt és ugye köztudott, hogy a piálás hogyan befolyásolja a közlekedésben résztvevőket.

forest95 2007.07.06. 13:35:05 / # 182965
Helló szega! Nem azt mondom, hogy egyetértek a szabályokat durván megsértő taxisokkal. De akkor is tartom a véleményem, hogy HITELTÉRDEMLŐ BIZONYÍTÁS nélkül senkit nem lehet elmeszelni és pihenőre küldeni. Képzeld el, ha én a belben minden hétfőn ezzel az indokkal pihenőre küldenék egy-két embert, mert jön a hételeje és kevés a munka, szeretnék csak én dolgozni. Elméleti szinten megtehetném? Ha elég vastag bőr lenne az arcomon, akkor simán. Szerintem itt ezen van a hangsúly. Ezeket a dolgokat be is kellene bizonyítania valakinek. Mégpedig megcáfolhatatlan módon. Amig ez nincs, addig bizony szaporodni fognak az olyan válaszok, hogy csak, mert.......
szega 2007.07.06. 13:20:23 / # 182963
Tévedtem a lehülyézés is meg volt. Gratulálok! A tisztelt kollégáknak csak annyit, az elmult idôszakban olyan videokat lehetett látni az interneten ami rendesen felborzolta a közvéleményt. Aztán itt volt szegény Potzer Feri balesete a B.örsi Dayka sarkon, amásik topicon top hír a gyalogost gázoló taxis. Szerintetek mit gondol azaz autós, gyalogos stb. aki látja egyik-másik kolléga mutatványát?

forest95 2007.07.06. 13:17:05 / # 182962
Mi van veled Ricsi? Jóllakott a fejedben az agyevő bogár? Olyan szép nagy frázisokat írtál ide! Ennek az egésznek nem ez a lényege! Ki és hogyan fogja HITELTÉRDEMLŐEN BIZONYÍTANI, hogy az adott esemény valóban meg is történt? Vagy bemondásos alapon, mert nem szimpatikus az ember elküldöm 3 napig pihenni?

szega 2007.07.06. 13:11:53 / # 182961
Húha! Nem hiszek a szememnek van élet a topikon? Jól van ez így, de úgy látom ahogyan ütköznek a vélemények, máris kezdôdik a személyeskedés. Éppen nem hülyézitek le egymást. Nem lehetne normális hangnemben folytatni?

szAsza 2007.07.06. 12:59:14 / # 182960
Riccs. Nem bántásiból, de te tényleg meghülyültél??
csogu 2007.07.06. 12:09:20 / # 182959
Így van, és amíg nem vagytok hajlandóak megérteni, hogy nincs Rádiós, Főtaxis, 6x6-os stb…stb…, hanem csak taxis van, addig azt csinálnak velünk, amit akarnak, és ha nem tetszik, akkor elmehetsz mezítlábasnak, ha az nem jön össze, akkor meg virágárusnak…tök mind1, mert nyersanyag van a piacon, hiszen szabadbeáramlás van a „szakmánkba”. Na de nem "lázítok" tovább, mert megint kapni fogok:-)
pama 2007.07.06. 12:03:43 / # 182958
Maximálisan igazad van.. A szabadságunk korlátozásához azt gondolják egyes vezetők joguk van. Azért azon gondolkodjon el mindenki." te ezért szólsz és igazad is van benne. Van erre egy nagyon remek válasza az erre illetékes embereknek. """" Nem tetszik elmehetsz máshová......

csogu 2007.07.06. 12:01:12 / # 182957
Mindenhol ez így működik. Amennyiben egy cég (és most szakadjunk el a taxizástól) rendelkezésedre bocsátja az ő arculatát, akkor igenis megköveteli, hogy hozzá méltóan képviseld őt, neki a te megmozdulásaidból kára ne származzon. Ez kérlek nem agymosás, hanem egy teljesen magától érthető dolog. Az, hogy az RT is eljutott idáig, az egy fejlődés (felzárkózás) kezdete. Te a szálloda előtt szotyizhattál volna strandpapucsban, mint a szálloda taxisa??? Kizárt...na látod, ez sem más, a cég megítélése miatt nincs többé megengedve...ennyi:-)
csogu 2007.07.06. 11:53:23 / # 182950
Azt sérelmezed, hogy megvonnak megint tőlünk (vagyis a Rádiósoktól) valamit, ami a szabadságunkban korlátoz??? Már régen nem szolgáltatunk, hanem szolgák vagyunk…eggyel több, vagy kevesebb, nem mind1?
csogu 2007.07.06. 11:51:34 / # 182949
A drosztok zavarnak, hiszen pont - ahogy említed -, nem azoknak kedvez, akik már rég a pályán vannak, és a saját verítékükön tanulták meg a várost, vagy annak pár részét. Viszont az, hogy a legdurvább szabálytalanságoktól sem riadnak vissza egyesek, az igenis, zavar, mivel lehet elém fordul át a jóember. Nem a szabálytalansággal kell orvosolni azt, hogy lúzerek vagyunk és MI nem tudjuk megvédeni a vállalkozásunkat, sőt, még azért emeljük fel a hangunk, hogy lehetőségünk legyen kockáztatni az életünk!!!..van erre más megoldás is.
Bbetyár 2007.07.06. 11:49:16 / # 182948
Agymosás. Szevasztok.
csogu 2007.07.06. 11:47:44 / # 182947
A cég megítélése igenis őrá tartozik, sőt, főleg rátartozik. Példa: Van egy közérted és az alkalmazottad nyilvánosan füves cigit szív a bejáratnál. Van erre egy hivatalos szerv, akinek az a dolga, hogy ezt kivizsgálja, és ha kell, akkor elítélje. Viszont ez ellen te is fellépnél, mivel a te vállalkozásod rovására jár ő a tilosban. Példa II. Áll a sor a Vácin. A Rádiótaxi egyik nagymegrendelője áll legelöl a lámpánál a saját autójával. Jön a kollégánk és szépen záróvonalat átlépve beelőzi őkelmét, aki ezen kissé megütközik és ennek hangot is szeretne adni, de taxisunk kiszáll és elmagyarázza neki, ha ragaszkodik a fogához, akkor hallgasson. Szerinted ennek mi a következménye? Elmondom, szerződésbontás!!! Szóval sajna a cégnek, aki munkát ad neked, igenis van köze ahhoz, hogy te miként viselkedsz az utcán, és ezáltal a civil környezetedben milyen benyomást hagysz, hiszen lehet holnap pont ahhoz az emberhez fognak bekopogni szerződéskötési ajánlattal, akit előtte való este az egyik céges társad megkergetett a zebrán. Meg különben is, nehogy már nektek jobb legyen:-)))))
Bbetyár 2007.07.06. 11:41:17 / # 182946
persze! rendnek. Jól megtanultad a verset. Meg az összes magatehetelen, lassú, helyismeretből nullás péknek és cukrásznak pizzériásnak is esélyt kell adni, mert az ő 50.000 forintja sem büdösebb mint a tied. Te meg kajálod a rend maszlagot amit öntenek a fejedbe.
Oldalszám: 934