Könyvelőnk jelenti

Áfamentesség 12 millióig: Zöld az út

 • 2018.10.03

2018.11.13.-án kedden elfogadta az Országgyűlés az őszi adócsomagot amely egyebek mellett 8 millió forintról 12 millió forintra emelte az egyéni vállalkozások alanyi adómentességének értékhatárát.

Áfamentesség 12 millióig: Zöld az út

Az uniós tagállamok pénzügyminiszterei kedden döntöttek arról, hogy támogatják a magyar kormány azon kérését, amely a kisvállalkozásoknak jelentős adócsökkentést és egyszerűsítést biztosíthat – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter. A döntés értelmében akár már jövőre négymillió forinttal 12 millió forintra emelkedhet az általános forgalmi adót (áfa) érintő mentesség felső összeghatára a legkisebb vállalkozásoknál – tette hozzá.

Tovább

Most akkor mivan? Taxaméter ? Onlány kassza ? Mindkettő! :-)

 • 2018.06.01

Szokott taxizni? Fontos változásra készülhet

A taxisoknak az utas részére úgynevezett mérési bizonylatot kell adniuk, az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A bizonylatot a viteldíjjelző készülék által mért adatok alapján kell kiállítani. A dokumentum fejléce tartalmazza a taxis vállalkozás adatait (név, székhely, adószám), továbbá a kocsi rendszámát is.

Magának a bizonylatnak az adatai pedig a következők: a fuvarozás indulási és érkezési időpontja, a megtett utas-kilométer, induló (alkalmazott) alapdíj, az alkalmazott útdíjak és várakozási díjak, a fuvar-szolgáltatás végösszege, végül pedig a dátum és a viteldíjjelző készülék gyártási száma.

Az előírást a Magyar Közlönyben történt majdani megjelenéstől számítva, 90 nap után kell alkalmazni.

Visszavonták a visszavonást. A taxaméterekre vonatkozó rendeletet valamikor a tavalyi év végén június elsejei hatállyal visszavonták, hogy majd születik helyette egy új. De nem született. Így most hatályon kívül helyezték a hatályon kívül helyező jogszabályt, tehát minden marad a régiben:

Éédesjó istenem!
Ezt úgy hívták eddig, hogy nyugta.  Minden taxis, minden fuvar után, odaadta volna minden kedves utasnak, ha az megvárta volna! :-)
Uszkve 25 éve adjuk ezt elméletileg minden fuvar után, hisz a taxióra akkor is kinyomtatja, ha nem akarjuk.
Jól átnevezték.
De!

De éljen a HÍR  ami szent ...    :-P

Tovább

Taxis vállalkozóként nem jár vissza a devizahitelből!

 • 2015.04.01

Ezek az autóhitelesek egy fillért sem kapnak vissza: már biztos
 • Ráski Péter
 • 2015. március 31. kedd 06:02

Sok olvasónk panaszkodik arra, hogy autóvásárlása után nem jár neki a devizahiteles elszámolás. Több olyan lízingcég is van, akik erről levélben értesítik az ügyfeleiket, és arra hivatkozva utasítják el az elszámolást, hogy az ügyfél nem számít fogyasztónak. A Pénzcentrum a Lízingszövetség segítségével utánajárt, hogy kinek is jár az elszámolás.

Tovább

Lebukott a feketéző távtaxis

 • 2014.09.12

Teleautót hirdetett és indított egy feketéző személyszállító, aki mielőtt az irányt Bécsbe vette volna utasaival, megbukott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzésén. A "vállalkozás" papíron sem létezik, adószáma nincs, ráadásul a fuvardíjról se számlát, se nyugtát nem adott, sőt az alkalmi sofőrtársa bejelentéséről is megfeledkezett. A többszörös jogsértés miatt a kontár tetemes bírságra számíthat, és vélhetően további jogkövetkezménnyel is számolnia kell a vizsgálat lezárása után.
(forrás: NAV sajtóközlemény)

Tovább

A taxikba is online pénztárgép kerülhet

 • 2014.08.22

A taxik és a különféle élelmiszer-automaták online-pénztárgépesítését várja a magyar piacon meghatározó szerepet játszó Micra-Metripond Kft. Erről beszélt Krzysztof Urbanowicz, a Micra anyavállalata, a lengyel Comp-csoport igazgatótanácsának tagja Magyarországon, a hazai leány új oktatási központjának megnyitóján.

Tovább

Taxiórák adómemóriája és kezelése 2014-ben:

 • 2014.01.03

 

vica1277 válasz |       2014.01.03. 15:07:30  (122)
Kedves Taxisok! Azért írok ide, mert látom, szinte senki se tud erről :(. Kérem, ne felejtkezzenek el az adómemória kiírásáról, kiíratásáról! Annál is inkább, mivel ez már BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGGEL jár együtt. Az adómemória kiíratásának határideje február utolsó napja, a hatályos rendelet szerint.Az adómemória kiírását nem szükséges szervízzel végeztetni, ám a kiíratás tényét megfelelően dokumentálni szükséges!

Tovább

Így hosszabbítja meg Matolcsy a NAV kezét

 • 2012.12.15

Csúszhat az új pénztárgépek bevezetése

Taxióracsere áprilisra!?!
Készül a vonatkozó rendelet, de még a forgalmazóknak sem világos, hogy a pénztárgépeket a kiskereskedők kidobhatják a kukába, vagy elég egyes módosításokat elvégezniük rajtuk. A vaskos rendelettervezet egy dolgot tesz világossá: azt, hogy a Nagy Testvér áprilistól a kiskereskedelemben figyelni fog.

Az NGM rendelet teljes szövege: 

Tovább

Részeg adóellenőrök garázdálkodnak a városban?

 • 2008.12.01

Olvasónk személyes élménye
Közben az APEH-os (most már nagy betűvel, hisz sajnos tényleg az volt) többször felszólította, hogy nézzen a szemébe, és higgye el, hogy eljárást fog ellene indítani. Eddig nem akarta „megszívatni” de most már meg fogja. Kollégánk erre mélyen a szemébe nézve megnyugtatta, hogy csak nyugodtan, de nem itt és nem most. Most ki fog szállni az autóból.

Tovább

Nagyobb eséllyel ellenőrzi az APEH a minimumadózókat

 • 2008.05.21

Adózási szabályok, -tudnivalók
Idén először már alkalmazniuk kellett az egyéni és társas vállalkozásoknak a minimumadózás szabályait, avagy másik verzióként, adóbevallásuk részeként nyilatkozniuk kellett arról, hogy miért nem érte el nyereségük a törvényi minimumot. A nyilatkozók nagyobb eséllyel számíthatnak ellenőrzésre.

Tovább

A skizofrén taxis, a jövőbelátó könyvelő és a láthatatlan őstermelő

 • 2008.03.21

Már 328 milliót költöttek ki a hatóságok
A maximális, egymillió forintos mulasztási bírságot szabták ki a revizorok egy vegyes kereskedelemmel foglalkozó vállalkozóra, akit a Kikelet hadművelet keretében ellenőriztek, s a próbavásárlás során ezúttal sem adott bizonylatot.

Tovább


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.01.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu