A taxikba is online pénztárgép kerülhet

2014.08.22.

A taxik és a különféle élelmiszer-automaták online-pénztárgépesítését várja a magyar piacon meghatározó szerepet játszó Micra-Metripond Kft. Erről beszélt Krzysztof Urbanowicz, a Micra anyavállalata, a lengyel Comp-csoport igazgatótanácsának tagja Magyarországon, a hazai leány új oktatási központjának megnyitóján.

A hódmezővásárhelyi Micra eddig több mint 33 ezer online pénztárgépet értékesített és továbbiak eladására számít, ugyanis Urbanowicz szerint a jelenlegi jogszabályok miatt 38-40 ezer egységet még meg sem rendeltek az arra kötelezettek.

Jelenleg 144 ezer pénztárgép kapcsolódik a NAV adatbázisához. Urbanowicz szerint a rövid határidők és az uniós szinten is a legfejlettebb pénzügyi számítástechnikai rendszerrel működő magyar piacon sikerült megoldani és áthidalni a problémákat. A legnagyobb kihívást az jelentette – mondta el –, hogy a magyar pénzügyi számítástechnikai rendszer a környező országokéhoz képest rendkívül gyors, s ehhez kellett igazítani a pénztárgépek szoftvereit.

 

 

Jobbik: a turizmus mikrovállalkozásainak ne kelljen online pénztárgépet használniuk.

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy ne kelljen online pénztárgépet használniuk azoknak a turizmusban működő vállalkozásoknak, amelyek éves árbevétele nem éri el a 10 millió forintot.

Ha ehhez nem járul hozzá a kormányzat, akkor esetükben a bekötés és az üzemeltetés költségeit az állam vállalja magára! - mondta Volner János, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Jelezte, hogy pártja ilyen értelmű határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.

Kezdeményezésüket azzal indokolta, hogy ezen vállalkozások közül számos csak 2-3 hónapig működik egy évben, így a pénztárgépek használata komoly megterhelés.