Hozzászólások száma: 35696
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1785
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
ftkptk 2011.01.06. 15:17:42 / # 241423

attus 2011.01.06. 14:55:08 / # 241398
Azon szocializálódott!:D
hiénakutya 2011.01.06. 14:44:35 / # 241378
Nade abból, amit bemásoltam, hogyan lett ez: "Nix bíróság, nix jogorvoslat, nix apelláta." ??? Tomajer rosszabb mint a Népszabi. :-D
attus 2011.01.06. 14:32:14 / # 241338
Nem érted. Elolvasta, és értelmezte, lefordította, hogy nekünk(tek) már ne kelljen vele vesződni! Kicsit szabadstílusú lett, hát Istenem!:-))))))))
hiénakutya 2011.01.06. 12:05:05 / # 241050
"Jogorvoslat 163. § (1) A Médiatanács elsõfokú hatósági hatáskörében hozott hatósági határozata ellen nincs helye fellebbezésnek. A Médiatanács hatósági határozatának felülvizsgálatát kizárólag az ügyfél, illetve a kifejezetten rá vonatkozó rendelkezés tekintetében a tanú, a hatósági tanú, a szakértõ, a tolmács, a szemletárgy birtokosa, az ügyfél képviselõje és a hatósági közvetítõ kérheti – jogszabálysértésre hivatkozással – a hatósági határozat közlésétõl számított harminc napon belül a közigazgatási ügyekben eljáró bíróságtól a Médiatanács elleni kereset indításával. (2) A Médiatanács határozatának felülvizsgálata iránti kereset alapján indult bírósági eljárásra a polgári perrendtartásról szóló törvény közigazgatási perekre vonatkozó elõírásait az e törvény szerinti eltérésekkel kell alkalmazni. (3) A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya, a keresettel támadott hatósági határozat végrehajtásának felfüggesztése a bíróságtól kérhetõ. (4) A Médiatanács a keresetlevelet – az ügy irataival és nyilatkozatával együtt – annak beérkezésétõl számított tizenöt napon belül továbbítja a bíróságnak. (5) A Médiatanács önálló jogorvoslattal támadható végzései ellen a nemperes eljárás iránti kérelmet a végzés közlésétõl számított tizenöt napon belül kell benyújtani. (6) A Médiatanács hatósági döntései tekintetében felügyeleti eljárásnak nincs helye. 164. § (1) A bírósági eljárást soron kívül kell lefolytatni. (2) A bírósági felülvizsgálati eljárásra a Fõvárosi Bíróság kizárólagosan illetékes. (3) A bíróság megváltoztathatja a Médiatanács határozatát. 165. § (1) A Hivatal e törvény szerinti hatósági döntése ellen az ügyfél a Médiatanácshoz fellebbezhet, ide nem értve azon döntéseket, amelyek ellen a Ket. vagy e törvény alapján nincs helye fellebbezésnek. (2) A Hivatal határozata ellen kizárólag azon ügyfél élhet fellebbezési kérelemmel, aki az elsõfokú eljárásban részt vett. (3) A Médiatanács másodfokú határozatának felülvizsgálatát kizárólag az ügyfél, illetve a kifejezetten rá vonatkozó rendelkezés tekintetében a tanú, a hatósági tanú, a szakértõ, a tolmács, a szemletárgy birtokosa, az ügyfél képviselõje és a hatósági közvetítõ kérheti kereset indításával – jogszabálysértésre hivatkozással – a hatósági határozat közlésétõl számított harminc napon belül a közigazgatási ügyekben eljáró bíróságtól. (4) A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya, a keresettel támadott hatósági határozat végrehajtásának felfüggesztése a bíróságtól kérhetõ. (5) A Hivatal önálló jogorvoslattal támadható végzései ellen a nemperes eljárás iránti kérelmet a végzés közlésétõl számított tizenöt napon belül kell benyújtani. (6) A bírósági felülvizsgálati eljárásra a Fõvárosi Bíróság kizárólagosan illetékes." Mondtam, hogy olvasd el, wazzeg!
Bao 2011.01.06. 02:44:21 / # 240968
Ahhoz képest, hogy vége a szólásszabadságnak a ballib újságok elemükben vannak, hihetetlenül mocskolódnak. Nyilván provokálják a hatalmat, hogy éljen a törvény adta jogával, mártírrá szeretnének válni. :)

nazoli 2011.01.06. 02:14:44 / # 240959
Erről beszéltem.

törölt felh. 2011.01.06. 01:48:02 / # 240956
Én is tiltakozok,hogy a gyurcsány banda eladósította és kifosztotta az országot.Aminek a levét még évekig isszuk,mert az IMF kő keményen bevasalja az adósságot rajtunk-embereken,és a lopott ezer milliárdok is még az efftársaknál vannak.És tiltakozok,hogy a legtöbbjük szabadlábon van még mindig.Engem speciel ezek a kérdések jobban foglalkoztatnak,mint,hogy a "kedvesdrágajóbolgárúr" és elvtársai min rágódnak megint.

törölt felh. 2011.01.06. 01:31:04 / # 240942
A legszebb az egészben,hogy a tiltakozók 99%-a nem is olvasta ezt a törényt.De a bukott gyurcsány bagázs azt sugallja nekik,hogy tiltakozzanak.Hát tiltakozzanak csak.:)))DDDDDDDD

törölt felh. 2011.01.06. 01:24:34 / # 240934
Van egy olyan mondás,hogy"a puding próbája az evés".Eddig csak a megélhetési rettegő, szélső balliberális nyavajgást hallhatjuk ezerrel.Közben a mai napig okádják a moslékot, minden hullámhosszukon, a megszokott stiluskban 60 éve.Egyébként Én örülnék,ha egy két szennyadójukat(rtl-klubrádió-atv)megregulláznák,de nem lesz ebből semmi,ugy hogy nem kell félni elvtársak ,nem eszik ezt a kását olyan forrón...

törölt felh. 2011.01.06. 01:10:42 / # 240922
Én nem láttam azt a riportot, de ma sikerült belenéznem az rtl du.-i adásába. Közben elgondolkoztam, vajon még miért nem szüntették meg ezt a szemetet, ami ezt a moslékot sugározza országunkban, és egyáltalán hogyan lehetnek ilyen emberek szabadlábon, akik ezt készítik. Szóval Qrva lazára sikerült ez a médiatörvény!
alelölülő 2011.01.06. 00:50:10 / # 240919
RE: Mintha csak a hallotaxin lennénk:-) Arra akarsz rávezetni minket, hogy az vagy nekünk, ami ez a szalailuvnya a médiának? :-)
nazoli 2011.01.05. 19:30:33 / # 240814
Nem árt, ha tudom, mi ellen tiltakozom.:D Itt olyan pengék magyarázzák a Fidesz média-politika bizonyítványát, hogy semmi esélyem velük szemben, ha csupán arra hagyatkozom, amit az egyes megsemmisíteni kívánt, földbe taposandó, gyűlöletes médiumok sugallnak (mit sugallnak, ordítanak) felém. Pl tegnap megnéztem arról a bizonyos darabolós gyilkosságról szóló riportot, amiért az RTL-t el akarják ítélni. Lehet, hogy érzéketlen vagyok, de nem láttam benne semmi olyan felvételt, ami különösebben hátborzongató lett volna. De hát ez csak az én véleményem. Még mielőtt valaki betámad, közlöm, hogy magát a eseményt tényleg hátborzongatónak, és tragikusnak tartom. Eddig sem fordultam elő sűrűn ezen a topikon, és ezután sem fogok. Szándékosan. Azért, mert azt viszont tényleg hátborzongatónak tartom, hogy a politikusokhoz hasonlóan, az itt megnyilvánuló, és sok esetben általam ismert, tisztelt, és becsült kollégáim úgy esnek egymás torkának, mintha az életük, vagy legalábbis önnön dicsőségük múlna ezeken vitákon. Mindenki körömszakadtáig védi a "saját oldalát", és folyamatosan elbeszél a másik mellett. Teljesen olyan, mintha a parlamentben lennének. Nem szeretném, ha valaki politikai okok miatt küldene el az anyámba, és nem szeretnék emiatt senkivel rosszban lenni. Ha 117, akkor 117! Elolvasom, aztán majd megláttyuk! Köszi a Tomacsekinek is!
tomajer 2011.01.05. 19:18:44 / # 240812
Tömören: Ők öten döntik el, hogy tetszik e nekik ami megjelent avagy nem. (és most tök mindegy miről van szó) Ha nem tetszik, egy határozattal kicsinálnak..... bárkit. TV, Rádió, avagy mi itt kicsikék. Nix bíróság, nix jogorvoslat, nix apelláta. Mintha csak a hallotaxin lennénk:-) Szalai Annamáriát szerdai hatállyal nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Hírközlési Hatóság és az Országos Rádió- és Televíziótestület összevonásával megalakuló Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság élére. Megbízatása kilenc évre szól.
hiénakutya 2011.01.05. 19:08:03 / # 240793
Csináljuk úgy, hogy Te elolvasod, aztán majd elmeséled, hogy miért tiltakozunk. De most tiltakozzunk! :-D
tomajer 2011.01.05. 18:56:30 / # 240761
hiénakutya 2011.01.05. 18:48:38 / # 240752
He? Most tiltakozni kell, nem olvasgatni! Egyébként is 117 oldal. Tiltakozzunk inkább! :-D
nazoli 2011.01.05. 18:36:24 / # 240744
Urak! Hol tudok hozzájutni a hatályos médiatörvény szövegéhez? Kerestem a neten, de nem találtam. Lehet, hogy rossz helyen kerestem? És már nagyon szeretném elolvasni. Előre is köszönöm.

hiénakutya 2011.01.05. 13:46:56 / # 240032
"A svéd The Pirate Bay (TPB) a világ legnagyobb torrentoldala. Az Alexa Internet statisztikái szerint a TPB látogatottság alapján a 106. helyen áll. A portál nem tartalmaz illegális tartalmakat, csak a fájlcserét segítő információt (metaadatokat). A jogi eljárás elhúzódása, a jogvédők zaklatása és a várható következmények miatt a Pirate Bay 2009. novemberében bejelentette hogy megszünteti a fájlcserét támogató szolgáltatását, bár a weboldal még mindig elérhető. Története Az oldalt 2003 novemberében alapították, 2004 októberéig a svéd Piratbyrån (The Piracy Bureau) tulajdonában volt az oldal, azután Gottfrid Svartholm (anakata) és Fredrik Neij (TiAMO) vette át az oldalt, ami azután függetlenné vált. Az oldalt folyamatosan támadják a jogvédők, kisebb-nagyobb (inkább kisebb) sikerekkel... A bezáráshoz legközelebb 2006. május 31-én került, ekkor a svéd rendőrség rohanta le a szervereket, és az oldal három napig elérhetetlenné vált. Ezután egy ismeretlen cégtől egy Seychelle-szigeteken bejegyzett, „Reservella” nevű, zavaros hátterű cég vette meg. Azóta is töretlenül növekednek, 2008. november 15-én jelentették be, hogy átlépték a 25 000 000 különböző IP-című peert. A TPB további 3 600 000 regisztrált felhasználóval rendelkezik. A TPB elleni hatósági eljárások jelentős médiavisszhangot keltettek és hozzájárultak a svéd Kalózpárt sikeréhez a 2009-es svéd Európai Parlamenti (EP) választásokon. Hatósági eljárások ellene [szerkesztés] 2009. április 17-én egy svéd bíróság első fokon 30 millió svéd koronára büntette, valamint egy év börtönbüntetésre, a TPB persze fellebbezett. A tárgyalás ellenére az oldal továbbra is zavartalanul működött. 2010 novemberében másodfokon is veszítettek: 46 millió koronás pénzbírságot és 10, 8 illetve 4 hónapos börtönbüntetést róttak ki a TPB alapítóira szerzői jogsértés elősegítése miatt. Egy amszterdami bíróság ítélete azt tartalmazza, hogy az oldalt elérhetetlenné kell tenni Hollandiából. 2009 júniusában bejelentették, hogy a Global Gaming Factory X (GGFX) felvásárolja a portált, de az üzlet nem jött létre. Sokan a tartalomipari lobbyt sejtik a felvásárló cég mögött, mások egyszerű tőzsdei manipulációra gyanakodnak. Közben a GGFX ellen csődeljárás indult. A harc folytatódik A médiaipar képviselői 2009 nyarától már nem a TPB-t fenyegetik újabb perekkel, hanem a neki internetet szolgáltató cégeket. A TPB szerint ez olyan, mintha a postát perelné be valaki azért, mert mások leveleinek tartalma neki nem tetszik. Az új stratégia egyelőre annyiban sikeresnek tűnik, hogy az internetszolgáltató cégek előbb-utóbb mindig engednek a nyomásnak. A TPB válaszul letölthetővé és elmenthetővé tette 21,3 gigabájtos adatbázisát, amely közel 900 ezer torrentfájlt tartalmaz, így bárki „klónozhatja” magának a TPB-t. Az adatbázist néhány kisebb torrentoldal már egyesítette a sajátjával, de a médiaipart képviselő jogi szervezetek ellenük is fellépnek. Egy másik látványos kísérlet az volt, hogy Weimarban egy újságosbódéban helyezték el TPB-klónját, amit wifi-n keresztül lehet elérni.[8] 2010 szeptemberében a zeneipar óriáscégeit tömörítő szövetség felbérelt egy indiai céget, hogy túlterheléses támadással (DoS) tegye elérhetetlenné az oldalt." (Forrás: Wikipédia) Hát, amíg a tolvajok tiltakoznak a fokozódó rendőri jelenlét ellen, addig nincs nagy baj.

tomajer 2011.01.05. 12:08:37 / # 240007
[b]Elsötétednek a weboldalak a magyar médiatörvény miatt Globális internetes összefogás lett a magyarországi - nemzetközi botrányt kiváltó - médiatörvény hatályba lépése miatt. A mai napon hazánkkal szolidarít és a médiaszabadság korlátozása ellen tiltakozik többek között a The Pirate Bay letöltőoldal is, amely csatlakozott a Blackout4Hungary (azaz Elsötétítés Magyarországért) nevű kezdeményezéshez.[/b] Az elsötétítési akció keretében az azzal egyetértő weboldalakon egy angol vagy magyar nyelvű felhívást helyeznek el, így tiltakozva a kezdeményezők szerint alapvető emberi jogokat sértő hazai jogszabály ellen, amit december végén fogadott el az Országgyűlés, és egyebek mellett az NMHH Médiatanácsának ellenőrzése alá vonja az internetes tartalomszolgáltatókat is, akiket akár 25 millió forintos bírsággal sújthat. A törvény értelmében ezenkívül ellenőrök szállhatják meg a szerkesztőségeket, és elkobozhatják a zsurnaliszták jegyzeteit. A Médiatanács kizárólag kormánypárti delegáltakból áll. Ezzel egyidőben egyébként módosították az alkotmányt is, amely rendeletalkotási jogot adott a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 9 évre megválasztott elnökének. A tiltakozószöveg, amelynek angol nyelvű változata a nagy látogatottságú nemzetközi The Pirate Bay letöltőoldalon is megjelent a mai napon, magyarul a következőképpen néz ki: "december 21-én a magyar parlamentben a többséggel rendelkező kormánypárt megszavazott egy új médiatörvényt, ami Európa leginkább elnyomó és antidemokratikus törvényeiből válogat, néhány nyugtalanító kiegészítéssel. Az alapjogok, illetve a szabad véleménynyilvánítás iránti aggodalmunk jeléül 2011. január 5-én 24 órára elsötétítjük internetes jelenlétünket."

Oldalszám: 1785