| Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
|---|---|
| tomajer | 2011.09.05. 10:30:13 / # 245116 |
|
Hogy legyen egy kis politika is...
[i]"Orbán Viktor háborút hirdetett. A tét az ország szuverenitása. Amikor a kormányfő e történelmi léptékkel mérve is kivételes helyzetben adott interjút a házi kedvenccé előlépett kereskedelmi csatornának, leszögezte: nem támogatja a szolidaritási adó bevezetését. Indoklása szerint a gazdagok külföldre menekíthetnék jövedelmüket, ha a kormány az új adónem bevezetése mellett döntene. Fájdalom, a miniszterelnök újabb retorikai balesetet szenvedett: összeütközött magával.
Másként aligha magyarázható, hogy éppen azoktól várja a gazdaság fellendítését, akikről – televíziós közlése szerint – nem feltételezi, hogy az ország sorsának jobbra fordulását tartják szemük előtt. Mint tudjuk, az egykulcsos adó következményeként extra bevételhez jutó rétegnek kellett volna a pénz elköltésével növekedést generálnia. Ez nem történt meg, pedig az érintetteknek még áldozatot sem kellett volna vállalniuk, csupán az ajándékgarasokat kellett volna hazai pályán elszórniuk.
Furcsa szemléletet tükröz, hogy az elöljáró éppen annak a társadalmi csoportnak szán többet a közösből, amely – meglátása szerint – adózás helyett kimentené vagyonát az országból, ellenben egyre többet vesz el attól, amelynek nincs mit félretennie.
HIRDETÉS
A kormányfő abban ugyanis megingathatatlan, hogy a szerencsétleneknek többet kell vállalniuk, ha baj van: a minimálbérnél kisebb összegért foglalkoztatják a közmunkásokat, s az úgynevezett adóreformnak köszönhetően csökkent a fizetése az alacsony keresetűek egy részének. Igaz, ezért cserébe legalább drágábban vehetnek chipset és kólát a gyereknek. A kormány emeli a jövedéki adót is, ami nyilván fokozottan érinti a szegényebbeket, mert kevesebb az egészségtudatos köztük,mint a felső középosztály tagjainak sorában. Célkeresztbe kerültek a hajléktalanok is, ám ők legföljebb visszafogott mértékben járulhatnak hozzá az államadósság csökkentéséhez.
A magát egykor plebejus politikusként meghatározó miniszterelnök, aki a „Ne mi kapjuk a legtöbbet!” fölkiáltás után minimum mulattató álszentséggel szónokolt mértéktartásról és luxusbaloldalról, a társadalmi igazságtalanság nevében egyre irritálóbban tagadja a szolidaritás eszméjén nyugvó közös teherviselés gondolatát. Korábban a progresszív adórendszerben manifesztálódott ez az elv: annak a szisztémának az eltörlése az Orbán-kormány történelmi, s az aktuális gazdasági miliőben jóvátehetetlennek tetsző hibája. Ennek a végzetes intézkedésnek a korrekcióját szolgálhatta volna a szolidaritási adó, minek nyomán a jobbmódú réteg látványos és elismerésre méltó áldozatot vállalhatott volna a társadalomért. A kormányfő azonban követhetetlen politikájának újabb állomásához érkezett: úgy tetszik, immár a polgárok közösségét összetartó erőben sem hisz. Mi több, tagadja annak létezését.
Talán ezért igyekszik folyton háborúba: oda hadvezér kell, nem demokrata."[/i]
|
|
| zajos tücsök | 2011.09.05. 07:19:11 / # 245115 |
|
Csak azért linkeltem be ezeket,hogy tényszerüek maradjunk.
Attól hogy beraktam,még nem feltétlen értek vele egyet,sőt.
De holokószt a nyakunkba varni,enyhén szólva is marhaság.És ezt számon kérni....felháboritó vicc.
Az utolsó 8 hónapban(mikor megszállás alatt voltunk,akkor történtek nálunk olyanok,mint ami pl a szlovákoknál kezdetektől volt.És mi nem fizettünk azért sem,hogy elvigyék őket.Ők igen:P)
De velük soha sincs baj,sőt.
2.vháborúból még győztesen is kerültek ki.
Ez is érdekes.
De hogy lásd,kik az igazi fajgyűlölők.
Ezt az eugenikát még ma is életben tartják,csak nem akarják észrevenni sokan.
Van népcsoport,ahol szinte kötelező csak és kizárólag egymásközt házasodni.
A felső vezetés ugye mindig szorgalmazza a vegyesházasságot idelent,mivel hát az a módi ugye.
Idelent liberális oktatás,odafönt kemény poroszos.
Idelent keveredjenek a népek(megnyitjuk gyarmatokat is,csak jöjjenek keveredni),odafönt ez nem kivánt.
Pl az angol királyi házban hány szinesbőrű férj,feleség van?
Ha ez annyira hasznos,ők miért nem?
Minden jel megvan ahoz,hogy észrevegyük,megint hülyének akarnak nézni minket(idelent).
Mert mindennek oka van,igy ez sem véletlen.
Előzmény: #245111 tomajer 2011.09.04. 22:57:51 |
|
| Bao | 2011.09.05. 06:55:11 / # 245094 |
|
Végkielégítés nélkül távozik a BKV vezérigazgatója
Fura...
:)
És még gyurcsányékra is vallott.
Megszállta a szentlélek?
|
| Bao | 2011.09.05. 06:25:11 / # 245093 |
|
Az nem politika, hogy az a kertész és társai megpróbálják lejáratni a magyarokat?
Egyesek meg védik őket.
|
| Bao | 2011.09.05. 06:23:27 / # 245065 |
|
Az iq bajnok, hogy, hogy megfeledkezett az Orbánozásról?
|
| Bao | 2011.09.05. 06:22:15 / # 245092 |
|
Szánalmas vagy.
:(
Olvasnál Kossuthtól, Széchenyitől, Petőfitől, Berzsenyitől, Voltairetől, Napoleontól, Washingtontól, több nem jut hirtelen eszembe és akkor talán nem lennél ennyire vaskalapos.
|
| szálka | 2011.09.05. 02:56:32 / # 245113 |
|
Csak a levegőt markolászod.
Előzmény: #245109 Bao 2011.09.04. 20:36:28 |
| mármegint | 2011.09.05. 00:14:54 / # 245112 |
|
Monjonle!!!
Elmultnyócév!!!
:DDD
Előzmény: #245111 tomajer 2011.09.04. 22:57:51 |
| tomajer | 2011.09.04. 22:57:51 / # 245111 |
|
Mi lenne, ha a politika a politikáról szólna, és nem erről???
|
|
| zajos tücsök | 2011.09.04. 22:26:02 / # 245110 |
|
Numero clasusrol it olvashatsz többet.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Numerus_clausus
Amúgy világjelenség volt(tán kivétel Mussolini olaszországa)
És hogy tudd,hogy hivta magyarországot hitler?
Zs paradicsom.
Nagyon ellehettek nyomva,nem?
Muszáj folyton Horthy-zni?
Arról,hogy milyen nehéz volt őt félre állitani..
Lásd fia,és lásd ahogy föltartották a vonatát,mikor idehaza zaklott a hatalom átvétel.
Szálasi meg teljesen lényegtelen figura lett,ahogy volt is.
Fajelméletről pedig itt
http://hu.wikipedia.org/wiki/Eugenika
Még mielött ezt is hitler nyakába varrod.
Csak halkan jegyzem meg,hogy a 20-as években az usában egyetemi tantárgy volt.Sőt,europában is elfogadott nézet(nem nálunk,tőlünk nyugatabra.Ők vajon kértek már bocsánatot ezért?)
És hogy emlékezz(meg ez a kertény is).
94-ben horn már bocsánatot kért,többek felháborodására...
Innen indult a zs kárpótlás,ami máig tart.
Hányszor kell még a kertészfélék számára?
Miért pont most jönnek ezek elő(máv per pl)?
Előzmény: #245105 szálka 2011.09.04. 15:29:58 |
|
| Bao | 2011.09.04. 20:36:28 / # 245109 |
|
Mellébeszélés és egysíkú történelem.
Divat volt a ... ?
Mindennek oka van nem gondolod?
Hagyjuk, te nagyon divatos vagy, most megfeleltél magadnak, vagy valakiknek?
Büszke vagy?
Előzmény: #245105 szálka 2011.09.04. 15:29:58 |
| tomajer | 2011.09.04. 19:47:32 / # 245108 |
|
beni sikeresen kiírta magát a hallotaxiról...:-(
|
|
| törölt felh. | 2011.09.04. 15:52:05 / # 245107 |
|
Normális országban már rég felnégyelnék az ilyen kertész féle magyargyalázókat.Egyébként,ha te meg bibsi vagy,akkor ugyanugy fel kéne háborodnod rajta.Mert csak felkobácsorja az indulatokat.De te ezt ugy sem érted ostoba...
Előzmény: #245106 zodiákus 2011.09.04. 15:37:09 |
| zodiákus | 2011.09.04. 15:37:09 / # 245106 |
|
te pedig egy gusztustalan féreg vagy!nálatok kellett volna kezdeni,anyáddal és apáddal,akkor most nem lennél itt, te paraszt!
Előzmény: #245104 2011.09.04. 15:08:50 |
| szálka | 2011.09.04. 15:29:58 / # 245105 |
|
Zajosnak és Baonak!
Nem tudom, hogy mit vártok tőlem...
Zajos!
Lehet, hogy engem kilúgoztak váll fölött, de legalább figyelek.
"azt írtam megszállt ország voltunk"
Igen, azt írtad...AZT IS ÍRTAD, és azt IS: "miért kéne bocsánatot kérni egy nemlétező cselekedetért"
Erre kérdeztem rá, hogy ez nálad mit jelent akkor, amikor egyébként a holokausztról értekezünk?
Erre adandó választ már megkerülted.
Nekem estek a Kertész Ákos féle írással.
Mit akartok?
Megmondom. Egyenesen elvárjátok, hogy védjem meg, mert ezzel igazolni látjátok az én magyarellenességemet (is).
Mert ugye ezt a címkét már megkaptam.
Valahogy úgy : én se vagyok más, mint egy judeo-bolsevista.
És, mint ilyen nyilván magyarellenes.
Mert egy igaz magyar nem lehet más, mint "egyistenhívő" jó keresztény, "aki olyan szépeket ír a magyarokról". Mint a wanderer. Igaz Bao?
Aztán, hogy másokról mit ír? Nem számít.
Mit védjek? Kertész Á. véleményét, vagy a stílusát?
Túl azon, hogy amiről beszélünk, az egy nyilvánosságnak(is) szánt magánlevél volt, ami -megszámoltam- 41 mondatból állt, és ebből vettetek ki négyet!!
A négyből is egy József Attilától származik.
A levél tartalmaz jó néhány kritikát a baloldallal szemben is.
Ezen is csámcsoghatnátok, lám-lám, már egy zsidónak se tetszik a rohadt komcsi.
De nem.
Nem kerülöm meg a választ. A stílusával nem értek egyet!!! A tartalma legalábbis elgondolkoztató.
Kérdem én : nincs abban igazság, hogy a magyar mindent másra hárít?
Egy taxis szemében is mindenki bűnös csak saját maga nem a keserves életéért.
Zajosnak is egyből a megszálló német hadsereg jutott az eszébe a holokauszt kapcsán, mintha Eichmann egy századnyi embere bármit is elért volna a magyar csendőrök nélkül.
De erre még kitérünk később.
"dolgozni, tanulni nem tud, nem akar"
A zsidókra is azért haragszotok, mert a szorgalmukkal jobban boldogulnak, és hamarabb felismerték a tanulás fontosságát.
Okosnak se tartom magam,-legfeljebb értelmesebbnek, mint az átlag taxis- zsidó se vagyok, mégis hányszor kaptam csúfos megjegyzést csak itt, hogy játszom az okosat.
Hát nem a magyarral azonosítják azt a mondást : dögöljön meg a szomszéd tehene is?
Ezt írta le Kertész. Ezt is...
Miért kéne neki bármit számon kérni a szlovákokon, vagy a románokon?
Nem uniós politikus, nem magyarországi politikus, bármi amit ír, mond, kér, kérdez, nem emelkedik a hivatalos politika rangjára.
Megjegyzem, a legszélsőségesebbnek tartott román politikus, Vadim Tudor is megtette a bocsánatkérést, igaz a közvélemény színjátéknak minősítette.
Ugorjunk a törire.
A körülményekhez képest 1944- ig Magyarország a "béke szigete" volt. Igaz ennek az ára a németekkel való szövetség volt.
Ezzel együtt Magyarországon jól érezhető zsidó ellenesség már a 20-as évektől kialakult.
Akkor is divat volt rájuk haragudni, nem véletlenül születtek később a zsidótörvények. Bár kétségtelen, puskavégre nem kapták őket.
De azt nem gondolhatjátok komolyan, hogy hathatós magyar segítség, együttműködés nélkül odáig jut a magyar holokauszt, ahová.
Kállay kormány még képes volt nemet mondani.
Visszautasították a sárga csillag viselését előíró rendelkezést, hallani sem akartak a deportálásokról. Tudták, hogy milyen sors vár a zsidókra.
Sztójay még nagykövetként is már szabadulni
akart a zsidó problémától, tőle semmi jóra nem lehetett számítani.
A megszállással fenyegetett helyzetben logikus, hogy Horthy engedett, és kinevezte Szálasit.
De az, hogy Szálasi olyan volt amilyen, az nem a németek bűne.
Magyar volt, nem?
Rá büszkék a mostani egyenruhás hősök, nem?
Mire a németek ideértek, a magyar kormány már réges-régen kifosztotta a zsidókat.
Ez kinek a felelőssége?
Mire ment volna Eichmann a néhány tucat emberével?
Mussolini német szövetségesként sem engedte, se Olaszországból, se a megszállt területekről deportálni a zsidókat.
Antonescu - diktátor!! - már 1942-ben megtiltotta a deportálásokat.
Éppenséggel lehetett volna jó példát találni.
És az, hogy nem sikerült, az igenis valahol a mi bűnünk.
|
| törölt felh. | 2011.09.04. 15:08:50 / # 245104 |
|
Ez lenne ez a cion-libsi moslék.44-ben tényleg félmunkát végzett a hatalom...
Előzmény: #245082 Bao 2011.09.03. 17:56:14 |
| Cyrus 885 | 2011.09.04. 14:32:54 / # 245103 |
|
Holokamut akartál mondani ugye? :)
|
| jomeo! | 2011.09.04. 12:11:52 / # 245102 |
|
A szélvédőjére is kellene ragasztania 25 db matricát. :-DDD
Félelmetes milyen bárgyú emberek vannak.
|
| jomeo! | 2011.09.04. 12:10:34 / # 245101 |
|
|
| zajos tücsök | 2011.09.03. 23:17:48 / # 245091 |
|
És nem a hollókószt léte vagy nemléte volt a kérdés.
|
|