Hozzászólások száma: 35696
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1785
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
szálka 2013.07.07. 10:38:23 / # 256486
Az is kiváltságnak számított, ha letelepedhettek valahol. Mária Terézia korában azért is adót kellett fizetniük, hogy megtűrjék őket. Tulajdonképpen valaha csak a kereskedelemmel foglalkozhattak...mostanra meg éppen ezt vetik a szemükre. Tomajer! Nagyon örülök a számírásos őrületnek. Különösen, ha annak elfelejtése miatt oda lesz egy hosszabb írás. :-)

Bátyó 2013.07.07. 10:16:22 / # 256531
Bocs!De milyen az amikor egy ember "cserepedik" ??
szálka 2013.07.07. 10:08:39 / # 256530
Nem sugallok semmit. És még csak nem is szándékos ferdítés volt - ahogy Mohameddel kitaláltátok - a tintás történet. Pusztán hibáztam az időben. De, az egyébként -Jobbikosok által is- örökösen felhozott zsidóellenes kirohanások, Széchenyi döblingi irataiból kerültek elő. Például, amikor a zsidókról, mint átkozott keverékekről beszél, akik semmilyen fajhoz nem hasonlíthatók, vagy, hogy Magyarország az ő Paradicsomuk lesz a folyókkal, hegyekkel, és kettős kereszttel.
Bao 2013.07.07. 08:35:16 / # 256529

Bao 2013.07.07. 00:11:16 / # 256528
:)
Bao 2013.07.07. 00:09:50 / # 256527
:) Gondolom a nem teljesen korrekt üzletmenet miatt nem akarták a földet se nekik adni. Vagy lehet azért, tomajer biztos ezt hiszi, mert már akkor is túl sok kuruc infót olvastak a magyarok... :)
Bao 2013.07.07. 00:07:42 / # 256526
Lárifári! Azaz megint sugallni akarsz valamit... :) "Széchenyi Döblingben hamarosan visszanyerte szellemi alkotóerejét, és élénk érdeklődéssel kísérte a hazai és európai politikai eseményeket, viszonyokat. Az 1850-es évek második felében élénk politikai tevékenységet fejtett ki, szoros kapcsolatban állt a magyar politikai élet, elsősorban a politikai irodalom szereplőivel, és maga is hatalmas irodalmi munkát végzett"
Bao 2013.07.07. 00:03:43 / # 256525
Üdv Turul! :) [font color=gold]https://www.youtube.com/watch?v=HOGKBDog0aQ&honnan=Nemzeti_Hirhalo [/font]
törölt felh. 2013.07.06. 22:05:08 / # 256524
Imádom amikor történelemmel leckéztetitek egymást:) Ilyen egy kultúrált anyázás:) Bao. Résen voltál;) Ilyen "pici" kis ferditésekkel operál folyton a ballibások. Ormos is nagymestere ennek (bár ő inkább a diákjai munkáját füzi csokorba és azt adja ki saját műként..ezért van hogy sokszor nem is emlékszik arra amit idéznek neki a könyveiböl;)) Gondolom Szálka bácsi is rajta cserepedett:P Na,pengéket elő a továbbiakban is. mennyivel szebb igy mint anyázni,zs..ózni,nem? Pl az nagyon érdekelne,vajh miért nem akartak nekik földet tulajdonoltatni. Várom a fejtegetéseket

szálka 2013.07.06. 20:03:08 / # 256523
Oké, a tintás példa valóban a pozsonyi beszédben hangzott el. Csak én már az ősmagyarok által állandóan hivatkozott Széchenyi zsidóellenességre koncentráltam, aminek alapjául a döblingi iratok szolgálnak.
turul 2013.07.06. 18:25:13 / # 256522
Csáó Atti Légyszi sárgítsd be ezt a videót. Nekem tetszik,hátha másnak is. https://www.youtube.com/watch?v=HOGKBDog0aQ&honnan=Nemzeti_Hirhalo
Bao 2013.07.06. 17:55:26 / # 256521
Köszi Szálka! Vagy nem tudod értelmezni az általam leírtakat vagy...nem sértegetlek már az elején. :) Hatalmas Magyar birodalom akkor lehetett volna, ha nem lett volna a 150 év, de ezt te is értetted, tudom. A zsidókról én is azt állítottam, hogy alig voltak itt még akkoriban, stb. Erősödött az ellenesség de vajon miért? Erről te is csak hallgatsz. Széchenyiről. Az 1848 áprilisában megalakuló Batthyány kormányban a közmunka-közlekedésügyi miniszteri tárcát kapta. Bécs és a független magyar kormány közötti feszültségeket azonban nem volt képes elviselni. Posztjáról lemondott, és 1848. szeptember 5-én a döblingi elmegyógyintézetbe került, orvosa Almási Balogh Pál tanácsára. A már idézett tintás rész, Széchenyi azon beszédéből való, melyet a Galíciából mind nagyobb méreteket öltő reformkori izraelita bevándorlás tárgyában mondott el a nemes gróf az 1843-44. évi pozsonyi országgyűlésen. Nem hinném, hogy tévedtél, inkább hihetetlen ballib aljasságnak vélem, hogy megpróbáltál becsapni mindenkit azzal, hogy a híres beszédét a dilházban írta, jóval később, ezzel azt sugallva, hogy badarság az egész! "De -szerintem- Széchenyi zsidóellenessége alapvetően inkább a magyar-féltésből ered. Ezért is tiltakozott a földbirtoklási joguk ellen." Ezzel egyet lehet érteni, nyilván nem az öltözködési szokásaik miatt ellenezte őket... :) A zárásod részben teljesült, 1/3 borzolás, 2/3 részben mély szomorúság töltött el, hogy milyen hazugságokra képes egy ballib ember, a hazája ellen! :( Víg napot polgár!
turul 2013.07.06. 17:31:13 / # 256474
MÁS: Sajnos egyesek még gyermeknevelést is bíznának a képen látható Sajnálatosan súlyosan beteg egyénre.

turul 2013.07.06. 17:28:45 / # 256485
Anyaország :: 2013-07-06. 16:42 Elindult a pederaszta menet - több ezer szerencsétlen gyalázza az isteni rendet Budapest szívében Hatalmas a rendőri készültség Budapest belvárosában a hamarosan kezdődő köcsögmenet miatt. DK-ás különítmény mutat példát homofób viselkedésükrőll További részletek: http://kuruc.info/r/2/114661/#ixzz2YHNNCqaE

szálka 2013.07.06. 15:39:04 / # 256520
Baonak szeretettel! :-) Megpróbálok nagy vonalakban válaszolni Neked: A törökök iránt érzett mákonyos rajongásodhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a korabeli népszámlálási (népbecslési) adatok szerint Magyarország lakosainak a száma a 17-18. század fordulóján nem érte el a török hódoltság kezdetekor meglévő lélekszámot. 150 év "sikertörténete" kevesebb, mint négy millió ember. Úgyhogy -azt hiszem- súlyos tévedés a részedről egy hatalmas Magyar-birodalomról ábrándozni, ha esetleg maradt volna a török befolyás. A Habsburg-ház uralmával kezdődött meg az a demográfiai növekedés, aminek következtében egy évszázad alatt nagyjából a duplájára emelkedett a lakosság száma. (csak becsült adatok) A társadalom alapvetően polgárjoggal rendelkezőkre, és azzal nem rendelkezőkre volt felosztva. Polgárjogért jelentkezni kellett, amit zömmel az iparosok, a nemesi ranggal rendelkezők tettek meg, és csak ezek számáról van hiteles adat. Viszont a fellelhető írások szerint, a kezdeti időkben a polgári társadalom közel fele külföldi volt. Csak később, a Pesti polgárosodás erősödésével szorult háttérbe a "külföld". A rácoknak, és a németeknek többet köszönhet Buda, és azon belül a Tabán, mint a töröknek. És a zsidók...hogy ne legyen hiányérzeted :-) A 18. század elejéig alig éltek zsidók Budán, és Pesten. A török hódoltság idején nem is lett volna sok keresnivalójuk. Az a sajátos helyzet állt elő, hogy miközben zsidó kereskedők látták el a kereskedelmet a török birodalom jó részén... egy szultáni utasítás értelmében nem telepedhettek meg a városfalakon belül, csak kereskedni járhattak be. Akkor is ment a kiszorítósdi. :-) Bár, vallási értelemben a törökök kifejezetten lojálisak voltak a zsidókkal szemben. Mivel, viszont Bethlen erdélyi fejedelem mentességet adott nekik bizonyos városok esetében, ezért Erdélyben sokkal nagyobb számban voltak megtalálhatóak, mint Budán, vagy Pesten, ahol a becslések szerint talán 150 család élt. Nem is vásárolhattak ingatlanokat. Valamikor a 18. század végén II. József egyik rendelete tette lehetővé számukra a letelepedést. Nagyobb létszámban az 1800-as évek közepétől jelennek meg, így nem meglepő, hogy pont akkortól erősödik fel az egyébként is általános zsidóellenesség. Széchenyi csak beilleszthető a sorba Kossuth, Kölcsey, vagy Arany mellé. Vagy az Aranybulla mellé, mert már András is hozott zsidóellenes rendeleteket. :-) Most gúnyolódhatnék azon, hogy az általad felhozott Széchenyi idézet a zsidókról már a döblingi szanatóriumban íródott...és tudjuk, hogy ott idegösszeomlással kezelték szegényt...de nem akarok. Azt tudtad, hogy ennyi erővel Széchenyi német-ellenességgel is vádolható, mert ezért viszont feljelentették a bécsi udvarnál. :-) De -szerintem- Széchenyi zsidóellenessége alapvetően inkább a magyar-féltésből ered. Ezért is tiltakozott a földbirtoklási joguk ellen. Remélem nem borzoltam fel túlzottan az idegeidet! :-))

Rocktaxi 2013.07.06. 14:35:29 / # 256519

iron 2013.07.06. 13:30:56 / # 256518
..80 év...titkos.., nehogy megtudjuk mi is az ügy....ez fidesz mindig titkosít... Ezért, ha igaz, életfogytig jár, a legkisebb kémkedésért is, ha nem igaz, akkor semmi. De 2 év az nem.
Nevem senki 2013.07.06. 13:25:07 / # 256517
Engem nem nagyon érdekel, hányan jönnek szemben velem:-)
Bao 2013.07.06. 12:27:16 / # 256516
Más időkben ezért kötél járt... "Maradjunk abban, hogy totálisan megértjük Fletó indulatát: most először tényleg szorul a hurok." :D:D:D
Bao 2013.07.06. 11:40:27 / # 256515
Mi van vörös apó? Mindenki szembe jön veled az autópályán? :)))
Oldalszám: 1785