Hozzászólások száma: 34971
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1749
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
anyahajókabinajtóhajtogató 2019.07.20. 15:29:17 / # 350048
avatar
Orbán meg Soros miatt, tehát lényegében Soros a hibás!
tomajer 2019.07.19. 20:33:24 / # 350046
Hááát,  őőőő...  végeredményben a Gyurcsány miatt kerülhetett újra Orbán hatalomra! :-(
:-)
anyahajókabinajtóhajtogató 2019.07.19. 15:38:02 / # 350045
avatar
Én a te véleményedre voltam kíváncsi, hiszen te vagy itt a helyi fideszes, és te linkelted be a cikket, engem komolyan érdekelt, hogy valaki mitől nemzetellenes, amiért nem akar paks 2-t és olimpiát. Ha szerinted sem lesz senki nemzetellenes emiatt, elég lett volna, ha ennyit írsz: ez szerinted sem baj. 
"Orbánék" alatt az  egész magyar kormányt értem, nem kizárólag Orbán Viktort. Nyilván a "lassan minden második utasom" költői túlzás volt, naivan azt feltételeztem, hogy ehhez nem kell külön magyarázatot írnom, de tévedtem...Az viszont tény, hogy nagyon sok vendégmunkást viszek az utóbbi 1 évben, általában büdösek, koszosak, semmilyen nyelven nem beszélnek, és mindig ittas állapotban vannak. Csak ezen a héten eddig három ilyen fuvarom is volt, és még csak most jön a hétvége...
És ne haragudj, de kit okoljak ezért? Gyurcsányt? 
Bao 2019.07.19. 08:57:38 / Módosítva / # 350043
avatar
Én nem tartozom neked elszámolással, a cikk íróját vond inkább kérdőre!
Viszont ha már érdemi párbeszédről beszélsz, akkor vajon lehet azzal, aki ilyet állít: "Orbánéknak hála lassan minden második utasom egy alkoholista ukrán vagy román vendégmunkás"? 


Ez nem igazán tűnik valósnak, de a te állításod, ez alapján kérdőre lehet vonni téged, hogy is gondoltad ezt?

alelölülő 2019.07.19. 08:44:53 / Módosítva / # 350042

Olimpiaellenesség = nemzetellenesség? 

Momentum arra gyűjtött aláírásokat, hogy népszavazás döntsön a rendezésről.

Fidesz lefosta a bokáját egy népszavazástól és visszavonta a rendezésre való jelentkezését.

Ahogy változatos eszközökkel hiúsított meg minden népszavazási kezdeményezést a sajátjukon kívül.

Ha többség támogatta volna az olimpiát, akkor biztos nem tesznek keresztbe a népszavazásnak.

Lehetséges lenne, hogy a szavazati joggal rendelkezők többsége nemzetellenes legyen?

Demokráciában nem.

anyahajókabinajtóhajtogató 2019.07.19. 01:28:42 / # 350040
avatar
Látom veled teljes mértékben lehetetlen érdemi párbeszédet folytatni. Nem tudtam meg, hogy mitől nemzetellenes valaki, ha nem ért egyet a paksi bővítéssel, vagy a budapesti olimpiával, továbbá hazugnak titulálsz, anélkül, hogy bármit is tudnál rólam. Az, hogy ukrán és román vendégmunkások lepték el az országot, nem az ellenzék állítja, hanem a statisztikai adatok (ha jól tudom, már több, mint 100 ezer munkás jött be az elmúlt 3 évben, és nem határon túli magyarokról beszélek, hanem echte románokról és ukránokról). Arról meg nem tehetek, hogy nem vittél még ilyeneket, gondolom suttyó cigányokat sem vittél még soha (én csak ma 4-et is), de biztos hazudok, mert te azt mondtad. 
Bao 2019.07.18. 23:27:04 / Módosítva / # 350039
avatar
Milyen utasaid vannak? Hol taxizol?

Vagy netán hazudsz "reggel, éjjel meg este"?

Tomajer szdsz-esből, lmpés lett, többek között ezért szdsz 2, utána persze jobbikos is lett, most meg nyilván momentumos, avagy szdsz 3-as.alelölülő 2019.07.18. 17:34:59 / # 350036

Bátyó 2019.07.17. 05:34:25 / # 350029
avatar
Timcsinek elég leharcolt feje van!Nem drogos ???
anyahajókabinajtóhajtogató 2019.07.16. 14:40:56 / # 350027
avatar
Az illegális migránsokhoz fűződő viszonyuk miatt még lehet dobálni a nemzetellenes jelzőt (most attól tekintsünk el, hogy Orbánéknak hála lassan minden második utasom egy alkoholista ukrán vagy román vendégmunkás), de fejtsd már ki nekem, hogy az olimpia és az atomenergiával kapcsolatos nézeteik miatt miért nemzetellenes valaki? 
Az meg baromság, hogy az LMP az SZDSZ 2 volt....elég markáns különbség, hogy pl. Schiffär elutasította a nemzetközi nagytőkét, meg a GMO-t (ami ellen, ha jól emlékszem, a fideszes képviselők egy szót sem szóltak, de javíts ki, ha rosszul tudom). 
tomajer 2019.07.15. 20:08:06 / # 350024
Hudebeteg! :-P
Bao 2019.07.14. 10:36:34 / # 350021
avatar

Az SZDSZ reinkarnációja


Az SZDSZ reinkarnációja

Szabó S. András

Az európai parlamenti választásokon – megítélésem szerint váratlanul – meglehetősen jól, sőt kiemelkedően jól szerepelt a Momentum Mozgalom, amely a szavazatok csaknem tíz százalékát érte el, s ezzel a 3. helyen végzett a kormánypárt és a DK után.

Őszinte leszek, én nem örültem ennek. A Momentum ténykedését sajnos nem tudom másként illetni, illetve jellemezni, mint a nemzetellenes szóval. Elég, ha az illegális migránsokkal kapcsolatos véleményükre, az olimpiaellenességükre vagy a nukleáris energia felhasználásával kapcsolatos elutasító álláspontjukra emlékeztetem a tisztelt olvasókat.

S most, a számukra is meglepő sikeres eredmény után mit s hogyan kommunikálnak? Azt, hogy a bivalyerős nemzetközi kapcsolatrendszerükre hivatkozással ők lesznek az Orbán-rendszer esküdt ellenségei és a multikulturális Európa szószólói. A kormánypárt európai parlamenti bizottsági jelöltjeit élesen elutasítják, hazai politikai indokokra hivatkozva. Ez is nagyon ismerős valahonnan.

Egy viszonylag új pártról van szó, melynek vezetői arrogánsak, pökhendik, nagyképűek, mint ahogyan a balliberális elit képviselői általában. Mintha csak a korábbi SZDSZ-t látnám, a jól ismert hármas jelszavukkal!

Az a párt is éppen ilyen, magukat végtelenül okosnak gondoló, mások véleményét lebecsülő, kioktató stílusú, antipatikus, kozmopolita szemléletű emberekből állt. Pár éve azt írtam egy könyvben: őszinte örömömre szolgál, hogy a szabad madarak már nem fészkelnek a magyar Ország­gyűlésben. Ott nem, de az Európai Parlamentben ismét ott fognak. Hiszen ha nem lenne világos, akkor leírom: volt egyszer egy SZDSZ 1., aztán következett az SZDSZ 2. (ez volt az LMP), most pedig az SZDSZ 3. van, ami nem más, mint a Momentum.

A szerző egyetemi tanár

Bao 2019.07.13. 12:09:57 / # 350020
avatar

Szabó Tímea: „Akkor mi van?!”Kemény feladatot kapott Dömötör Csaba: DK-s és párbeszédes politikusoknak kellett elmagyaráznia, mi a demokrácia.

Az Országgyűlés pénteki ülésén, a napirend előtti felszólalások során is téma volt az európai parlamenti bizottsági tisztségekről szóló szavazások kérdése. Vadai Ágnes (DK) arról beszélt: szórakoztató hallgatni a kormánypártiaktól és a „házi médiájuktól”, hogy a „csúnya” DK-s képviselők leszavazták a kormánypárt képviselőinek bizottsági tisztségbe juttatását Brüsszelben. Az elmúlt kilenc évben a Fidesz-KDNP az újkori magyar demokráciát egy korrupt, „urambátyám pártállamra” cserélte, ezért ezek után nem érti az ezzel kapcsolatos „sivalkodást” – mondta.

– Mi, ahol érjük, akadályozni fogjuk önöket, a legutolsó kis pozíciószerzésüknek is keresztbe fogunk feküdni, magukra ugyanaz vár a következő öt évben az Európai Parlamentben, amit maguk tettek az elmúlt kilenc évben az ellenzéki választókkal – jelentette ki a Gyurcsány-párti politikus. Szerinte a kormánypártiak elárulták a hazát.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára minderre úgy reagált: a kormánynak Gyurcsány Ferenc segítségére nincs szüksége, a demokráciát illetően pedig a „szemkilövetőktől” nem kérnek kioktatást.

Szégyennek nevezte, amit az ellenzék a DK vezetésével az Európai Parlamentben művelt.

– Kampányt indítottak a magyar jelöltek ellen, le akarják halkítani a magyarok hangját Brüsszelben – mondta az államtitkár, megjegyezve, nem tudja, hogy kinek dolgoznak, „de Magyarországnak biztosan nem”.

Úgy értékelt: ezzel az előre kitervelt kampánnyal nemcsak a szokásjognak, hanem a demokráciának fordítottak hátat az ellenzékiek.

Az ellenzék az összes nemzetközi fórumot telekiabálná a magyar demokrácia állapotáról, ha a kormánypártok a magyar parlamentben minden ellenzéki bizottsági elnöktől és alelnöktől megvonnák a támogatást, jegyezte meg.

Az államtitkárnak a bekiabálások miatt néhány másodpercre meg kellett szakítania a felszólalását, az ülést vezető Jakab István Szabó Tímeát külön is figyelmeztette. Dömötör Csaba ezután, a párbeszédes politikusnak címezve szavait, így folytatta:

– Arra a mondatomra, tisztelt képviselő asszony, hogy 53 százalék tüntette ki a bizalmával a kormánypártokat, ön azt kiabálta be, hogy „akkor mi van?” Tisztelt képviselő asszony, ez demokrácia, szokjon hozzá! – mondta.

– Önök gyakran szaladgálnak itt mindenféle pólókban, sokféle feliratot láttunk már, javaslom, hogy egyszer vegyenek fel egy olyan pólót, amire az van írva, hogy „én is magyar vagyok”! És ha már egyszer felvették, akkor vegyék is komolyan

– fogalmazott Dömötör Csaba.

Magyarország / 2019.07.12.

Bao 2019.07.13. 12:08:45 / # 350019
avatar

Bao 2019.07.13. 12:07:49 / # 350018
avatar

Betelt a pohár, elég volt magukból! – Válasz Kerpel-Fronius Gábornak

Kerpel-Fronius Gábor (Forrás: Facebook)
A momentumos Kerpel-Fronius Gábor vállalta magára az ügyeletes fölháborodó szerepét minapi írásom miatt, amelyben bátorkodtam leírni: bármilyen eszközzel szabad védekeznünk a külföldi zsoldban álló, minden ízében magyarellenes „ellenzékünk” aknamunkája, puccskísérletei ellen. Kerpel-Fronius Gábor nehezen kap levegőt a megrökönyödéstől; nem érti, hogy lehetett ilyesmit leírni. Hát most figyeljen jól, kedves Gábor, próbálom elmagyarázni az egészet úgy, hogy még maga is megértse!

Igyekszem tömör lenni, mert tegnapi levélkéje arról győzött meg, hogy nem kedveli a hosszabb szövegeket. Vagy ha szereti is, nem igazán boldogul az összetettebb gondolatsorok értelmezésével, ok-okozat kibogozásával. Talán fárasztja az olvasás, vagy mit tudom én. Mindegy, próbálok segíteni! Azzal indít:

Jegyezzük meg jól Pilhál Tamás nevét.Ő mondta ki azt, amit a kormánypárti politika a hazaárulózással régóta sugall: hogy az ellenzék nem ellenzék, hanem ellenség, hogy vele szemben minden eszköz megengedett.

Nono! Idézni csak pontosan és szépen, úgy érdemes! Én szó szerint a következőket írtam: „Nincsenek szavak arra a hitványság-sorozatra, amit a Gyurcsány-szekta, a botmixeres párt és az MSZP napok óta művel az Európai Parlamentben. Legalábbis abban a koordinátarendszerben nincsenek rá szavak, amelyben eddig foglalkoztunk velük. «Magyar» «ellenzéki» pártokként beszéltünk róluk. Pedig nem azok. Ellenségként tekintenek a magyarságra, a hazánkra, gyarmatosítóink meghosszabbított csápjai ők – nem tehetünk mást, viszonoznunk kell az «érzelmeiket». (…) Lehet bámészkodva várni a következő orvtámadásukat a magyar nemzet ellen, és majd újra megdöbbenni rajta. Javaslom, ne tegyük. Semmi meghökkentő nem lesz benne. Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez.”

Tetszik érteni? „Bármilyen eszköz megengedett a VÉDEKEZÉSHEZ.” Vagy ezek szerint már védekezni is bűn? Maguk a legaljasabb eszközökkel támadhatják a nemzeti oldalt, sőt az egész országot, mi viszont fogjuk be a szánkat? „Meggyilkolhatják” az olimpiai álmunkat, követelhetik az ország uniós szavazati jogának elvételét, büntetéseket, a nekünk járó uniós támogatások befagyasztását – és a nemzeti oldal még csak ne is védekezhessen bármilyen eszközzel? Bármilyen POLITIKAI eszközzel? Lehet, hogy ezzel meglepem (hiszen mindenki magából indul ki), de védekezés címén nem a Leopard 2-esek bevetésére gondoltam. (Bár ha pártelnöke a szokásos füstbombák helyett a jövőben kézigránátokkal és föld-föld rakétákkal támadja a rendőröket, tán azokra is szükség lehet.) Sőt, nem is a karhataloméra – tavaly decemberben sem kaptak két nagy frászt tőlük, amikor mindenfélével dobálták őket. Ha a tömegoszlatás érdekli, beszélgessen újdonsült DK-s barátaival, különösen azzal a pirosfejűvel…

Épp egy kukát készülnek a rendőrökhöz vágni az „ellenzék” által fölheccelt anarchisták tavaly decemberben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Maguknak semmi sem szent

Az a helyzet, Gábor, hogy maguk minden írott és íratlan szabályon, józan észen, jóízlésen, erkölcsön átcsörtettek az elmúlt hónapokban. A Momentum és a többi „ellenzéki” párt úgy viselkedik, mint a legrosszabb anarchista csőcselék. 

  • A pártelnöke meg a kis Donáth tavaly decemberben füstbombával hajigálta a rendőröket. 
  • Miután a tüntetők bántalmazták a köztévé újságíróit, Fegyőr cinikusan közölte: ez a tüntetések velejárója. (A Momentum szerint tehát „bármilyen eszköz megengedett” a támadáshoz – nekünk viszont védekeznünk is tilos.)
  • Az „ellenzéki” haverjai kocsmai ribilliót rendeztek a Parlamentben, lezárták az elnöki pulpitust, őrjöngtek. 
  • Berontottak a köztévébe, a földre vetették magukat, pókemberkedtek, csóró portásokkal dulakodtak, hepciáskodtak.
  • A Momentum meghirdetette: felül kell vizsgálni, hány lakás van „fideszesek” kezén, és vissza kell tőlük venni.
  • A Buzinkay nevű momentumos megfenyegette a kormánypárti újságírókat, hogy ha Fegyőr-kormány alakul, börtönbe kerülhetnek.
  • Maga pedig agyhalottnak, aztán provinciális hőbörgőknek csúfolta a magyarokat – most meg a véleménycikkemen szörnyülködik.

Őszinte kíváncsisággal kérdezem, Gábor: maguknak teljesen elment az eszük? Vagy nem is volt soha? Még azt sem próbálják leplezni, honnan rángatják magukat dróton: büszkén szelfiznek Macronnéval a budapesti olimpia megfúrása után. Micsoda öröm: Párizs nyert helyettünk, hurrá! Hogyan lehetnek ilyen gátlástalan, pimasz gazemberek? A párttojáshéj ott a seggükön, de már kenterben verik az SZDSZ-t a Magyarország elleni akciózásban.

Macronné és a momentumos lányok-fiúk (Forrás: Facebook)

Miért ellenségek?

Tudta? Nem elég ellenzéknek lenni, annak is kell látszani! Szerencsésebb fejlődésű országokban az ellenzék a hazai parlamentben kéri számon, gyötri a kormányt, az Európai Parlamentben viszont a hazájáért dolgozik: hogy minél több forrás érkezzen, minél kedvezőbb közösségi szabályok szülessenek. Maguknak viszont az első dolguk volt, mikor beléptek abba a brüsszeli hodályba, hogy elkezdjék mószerolni a demokratikusan megválasztott magyar kormányt. Ármánykodnak, hazudoznak, áskálódnak. Elképesztő az a videó, amit botmixeres párttársa büszkén közzétett: ahogyan sajtfecniről olvassa a sületlenségeit, von der Leyen asszony meg lesajnálóan nézi, ki ez az együgyű teremtés. Ő még nem ismeri, mi már kezdjük

Lépjünk tovább! Fölrúgták a frakciók közötti megállapodást, a fideszes alelnök-jelöltek ellen uszították libsi frakciójukat. Idáig ezek formális szavazások voltak: mindenkit megszavaztak, akikről előzetesen megegyeztek. Maguk most asztalt borítottak, mert maguknak semmi sem szent. A gyűlölet és a bosszúvágy elhomályosítja azt a kevéske értelmet is, amit a Jóistentől kaptak.

Már ennyiből is látszik: maguk nem arra használják majd az ötévnyi brüsszeli wellnessezést, hogy több támogatásért lobbizzanak a hazájuknak, hanem hogy revánsot vegyenek a kormányon. Hogy külföldi segítséget toborozzanak, amellyel megpuccsolhatják a kormányt. Azt hiszi, erre találták ki az Európai Parlamentet? Ha igen, eltájolódott, mint vasorrú bába a mágneses viharban. 

Azt hiszem, maguk bármilyen törvénytelen eszközzel készek megbuktatni a kormányt. Ha lenne elég tüntetőjük, akkor az utcáról, ám mivel nincs, ezért külföldi elvtársaik segítségében reménykednek. Tesznek rá, hogy legutóbb a magyar emberek 53 százaléka szavazott a kormánypártokra. Szabó Tímea reakciója erre annyi volt: „Akkor mi van?” Megmondom magának, Gábor, mi van.

  • Aki elpusztítandó ellenségként kezeli a törvényes magyar kormányt, aki szembemegy a kormányra szavazó többség akaratával és aki bebörtönözné a kormánypárti újságírókat, az ne csodálkozzon, ha őt is – a kölcsönösség jegyében – ellenségnek tekintik. Hatás – ellenhatás; ok – okozat. Kapisgálja? Amennyiben visszatérnek a józan ész ösvényeire, és elkezdenek ellenzékként működni, idézőjel nélkül fogom leírni magukról, hogy „ellenzék”.

…és jó oka van rá (Fotó: Horváth Péter Gyula/PS)

Megszabadulni a Fidesztől

A Momentumos (sic!) politikusok jól tették, hogy a Fideszes (sic!) politikusok EP-pozíciói ellen szavaztak. A Fidesz ugyanis nem sima euro-szkeptikus (sic!) párt, hanem a magyar demokrácia aláásója, az Európai Unió erőforrásainak csalárd felhasználója. Egy maffiaszervezet. Európa és Magyarország számára egyaránt fontos, hogy a Fidesztől megszabaduljunk végre. Nemzeti érdek

– írta. Imádnivaló, hogy miközben az „ellenzék” nevében kikéri magának az ellenség-címkét, aközben csuklóból lemaffiázza a kormányt. Maguknak mindent szabad – legalábbis azt képzelik. Hát nagyon gyorsan vegyenek vissza ebből az elviselhetetlen, gátlástalan stílusból! Vagy ne vegyenek – de akkor ne játsszák el a szende szüzet céda létükre! 

Meg akar szabadulni a Fidesztől? Most, hogy az emberek 53 százaléka rájuk szavazott? Börtönbe velük, mi? Döbbenet, hogy maguk fikarcnyit sem tisztelik a többség akaratát, a demokráciát. Az erkölcsről nem is szólva. Rossz hírem van, Gábor: ahhoz, hogy a Fidesztől megszabaduljanak, előbb a magyaroktól kell megszabadulniuk. Ám ahhoz a magyaroknak is lesz egy-két szavuk.
Bao 2019.07.13. 12:06:57 / # 350017
avatar
Elég durva, hogy egy ilyen figurától osztasz meg hőbörgést.Persze ti, régi szdsz-esek még mindig nem értitek...
tomajer 2019.07.12. 17:57:21 / # 350016
Nekem?
Csak amit itthon csinálnak.
Itt sajnos már rég nem sunnyognak.
donkihóte 2019.07.12. 15:57:46 / # 350015
avatar
Ha már nem tudnak tovább sunnyogni, akkor mi a gondod velük, hm?
tomajer 2019.07.11. 20:45:58 / Módosítva / # 350013
2019. július. 11. 11:10 2019. július. 11. 11:27 Itthon

Tóta W.: Jogunk van tudni, mire készül Brüsszel

Na lássuk azt a jogállamilag szigorúbb Európát!

"Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni,
hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg,
ami lényegében a semmittevés kompromisszuma..."
Őszödi beszéd 12,14


Európának megvannak az eszközei – mondta a leendő bizottsági elnök Magyarországról, majd felvázolta, hogy már nemcsak néha-néha, hanem rendszeresen fognak jelentéseket írni, majd pedig az Európai Bíróság is ítél akár, persze ha alaposan megvizsgálta a körülményeket és fennforgásokat. Ezután pedig mindent meg kell próbálni, hogy az ítéletet be is tartsák az alaposan gyanúsítható tagállamok.

Már most javaslom, hogy álljon fel egy állandó sajnálkozóbizottság, amely apróbetűs közleményekben méltatlankodik, amiért a magyar és a lengyel kormány ívben szarik az eszközeikre.

De nem ám csak figyelmen kívül hagyja őket, hanem az egyébként hatástalan és hosszú évek alatt sehova se jutó ejnye-bejnyét nemzetellenes imperialista támadássá tupírozza, azonmód megvédi tőle a hazát, és mindezt adagonként hárommilliárdért kiplakátolja országszerte, amiből egy-másfelet a farzsebébe tömöcköl, és vesz belőle focicsapatot a legkisebb lányának is.

Hát ki vagyunk segítve Ursulával. Tudod, mit csinálj az eszközeiddel, medve?

Jaj, de hát mit is tehetne az unió azon kívül, hogy jelentést körmölget, azt iktatja, évente katalogizálja, és egyébként nagyon sajnálja az egészet? Például a következőket.

Nonszensz, hogy az anomáliákat vizsgáló uniós szervek jelentései titkosak. Miféle idiotizmus úgy működtetni az OLAF-ot, hogy a kész jelentést odacsúsztatják az érintett ország kormányának, és rábízzák, közzéteszi-e? (Ugyanez vonatkozik az Európa Tanács korrupcióvizsgálatára is, amit épp most süllyesztettek el Orbán Ráhel bugyisfiókja mélyére.) De az is őrület, hogy a latorállamokban dübörgő EU-ellenes kampányokra közleményekben próbál válaszolni a megrágalmazott fél.

Az első lépés annak a képességnek a megteremtése, hogy az Európai Unió közvetlenül meg tudja szólítani az erkölcseikben leszakadó országok lakosságát. Ez nem magától értetődő feladat Angliából vagy Németországból nézve, mert ott a választók többsége szabad sajtót fogyaszt, amely – összességében – teszi a dolgát. Magyarországon már nem ez a helyzet: még ha ki is rakná az OLAF és a többi Sherlock a nyomozati anyagot, akkor is csak az ellenzéki értelmiséghez jutna el.

Ezekben a napokban muszáj mindenbe beleszőni Csernobilt, mert már mindenki látta. Nem a katasztrófát, hanem a sorozatot. A katasztrófáról még csak nem is értesült volna a magyar közönség 1986-ban, ha nincs a Szabad Európa Rádió, a Népszabadság ugyanis csak holmi üzemzavarról tudósított. Ma pontosan ez a helyzet: az autójában rádiót tekergető magyar ember, főleg ha nem budapesti, az életben nem hall arról, hogy a bugyisfiók körül tipegő saját lábacskák mennyibe kerülnek nekünk. Ahogy arról sem, milyen kifogásai vannak az unió különböző intézményeinek azon túl, hogy nem akarunk beengedni egymillió terroristát, vagy hogy mi is lenne az az Európai Ügyészség, és melyik lábacskákra rohadna rá a láncosgolyó, ha csatlakoznánk.

Ezek tulajdonképen szabályozási kérdések. Az EU képes volt (a GDPR kötelező bevezetésével) a világ összes weboldalán előidézni plusz egy kattintást. Üzemeltet egy kontinentális élelmiszer-biztonsági rendszert, és ennél nagyobb kihívások is várnak rá, például környezetvédelem területén. Bőven belefér a lehetőségeibe, hogy opcionálisan lehívható médiakvótát írjon elő minden országban, amely felületen a saját álláspontját vagy éppen futó projektjeit közvetlenül a polgáraihoz juttathatja el. Ehhez nem kell birodalmi mentalitás, ugyanis nem szorít ki semmilyen más véleményt – csak azokra veszélyes, akik, mint tudjuk, sohasem vetemednének arra.

Ez állhat kötelezően rendelkezésre bocsátott országos rádiófrekvenciából, köztéri hirdetésszervezőknél néhány száz plakáthelyből, adott üzemméret felett néhány perc műsoridőből – akár listaáron –, és a létező médiumokban elhelyezett hirdetésekből. Amelyik állam vagy cég ennek nem tesz eleget, azt meg tönkre kell büntetni és szankcionálni az egész kontinensen, de nem öt év múlva, hanem másnap és automatikusan, teljes tulajdonosi hálózatával. A sertésinfluenzával sem várunk éveket, már miért kellene türelmesnek lenni a még betegebb disznókkal.

Európában már szinte minden szabadon áramlik, megérkezik épségben a csokoládé, a mosószer meg a kommunális szemét is, köszönjük. Az információ közlekedésén volna mit javítani.

A buborék kilyukasztásához nem kell dömping – a HVG plakátjai sem terítették be a várost, de az a néhány is elég volt, hogy veszélyt jelentsen, és összezavarja a lakosságot. Elég egy perc műsoridő a híradó előtt, utána ledarálhatja a napi ügyeletes pribék a migránsozós litániát, ahogy eddig. De már nem egyszínű a világ, hanem ott lesz a primitív hazugság mellett az EU saját kezűleg fogalmazott nyilatkozata arról, hogy nem akarnak ide arabokat telepíteni, viszont aggódnak a beáramló orosz kötvénybűnözők miatt, továbbá nem azért nem lesz pénz, mert Soros, hanem mert eddig mindig ellopta az Orbán-család, és kastélyokat vásárolt belőle a következő helyrajzi számokon.

Ez persze befektetést igényel, uniós közszolgálati szerkesztőségeket, amelyek nemcsak anyanyelvre fordítják, de hatékonyan és tömören közvetítik a szövetség közlendőit. Megálmodásakor ilyesmi lett volna az Euronews, csak aztán Orbán Viktor összevonta a szemöldökét.

Minden ilyen latorállam médiamonopólium kiépítésére törekszik, mert a hazugságai törékenyek, és nem élnék túl a vitát. Ez a monopólium mesterséges, és nem tükrözi a valós igényeket: eszköze az ellenséges felvásárlás, a hirdetők megfélemlítése és félanalfabéta szavalókórusok kitömése közpénzzel. Kipukkasztása kevés befektetés mellett jelentős hasznot ígér.

Ugyanez a rendszer békeidőben és problémamentes vidékeken az unió közösségépítését szolgálhatja kulturális tartalommal, közösségi kezdeményezésekkel és közérdekű kampányokkal – amelyekre alighanem szükség lesz zöldfronton amúgy is. Van médiafelülete minden egyháznak és mérhető pártnak, miért épp az EU-nak ne lehetne?

Ezzel nem érnek véget a teendők, de enélkül minden más értelmetlen, mert ma minden szankció, kritika, nyomozás és vád az állampárt szűrőjén keresztül éri el a választók jelentős részét. Ezután még mindig lehet jelentéseket írni, rendszeresen is, sőt akár hét bölcset is ide lehet küldeni. Talán érdemes is, mert három csak arra volt elég, hogy Orbán Viktor csokorba fogva törölje ki velük a seggét. És arról is ő mesélt, mert a három szenilis trotty senkit nem keresett meg, hogy nyilatkozzon.

Ja ja, Európának vannak eszközei. Egyáltalán nem lenne muszáj neki például Orbán Viktor kezébe helyezni a Magyarországnak szánt kohéziós pénzeket, mehetnének azok egyenesen a városokhoz és falvakhoz. Ez még fideszes vezetésű településeken is hasznos, hiszen abban a pillanatban megszületik egy szuverén vezető, akit nem tud megfojtani a türkménbasi egy mozdulattal, mert nem tőle függ – és nem is ő kéri számon, ha ellopja, hanem az immár nem fogatlan és néma unió. Ez az a stratégia, amelybe az összes többi teendő illeszkedik: civil szervezetek, oktatási intézmények, kutatóintézetek közvetlen támogatása – nem több pénzből, hanem abból, amit lenyúlnának azok, akiknek neveit a ma titkosított jelentések tartalmazzák. A függőség megtörése: ez az eszköz áll Európa rendelkezésére, és ennyi elég is lenne.

Ha ugyan bárkinek rajtunk kívül érdeke a probléma megoldása. Nem minden bajnak az a szerepe ugyanis, hogy leküzdjék. Van, amelyik pont arra kell, hogy legyen ki ellen harcolni. Nekünk a migránsok jutottak, a művelt Európának pedig mi. Ebben az esetben tényleg az a lehető legjobb módszer, ha rendszeresen jelentést írnak rólunk, és nem történik semmi.

Hogy mi csalódottak leszünk, az ebből a szempontból mindegy. Ám Nyugat-Európa baloldali és liberális pártjai nem utolsósorban azzal nyertek, hogy szót emeltek Orbán és a hasonlók ellen. Ha a népvándorlást és a klímaváltozást nem gyűrik le öt év alatt, az megbocsátható. De ha egy ennyire sebezhető magyar zsiványnak nem képesek megkeseríteni az életét, akkor becsapták választóikat, és alkalmatlanok.

tomajer 2019.07.11. 20:38:57 / # 350012
Szívás van Baó...  nem tudnak tovább sunnyogni.
Ui:  nincs mit eladni ...  a tieid már ellopták és a nevükre íratták :-(
Oldalszám: 1749