Hozzászólások száma: 35058
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1753
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tudomis(kibic) 2019.09.20. 14:16:58 / # 350252
avatar
tudomis(kibic) 2019.09.20. 14:14:08 / # 350251
avatar
https://www.pnp.de/nachrichten/politik/3453815_Union-und-SPD-erzielen-Durchbruch-bei-Klima-Verhandlungen.html A cikkben az olvasható, hogy a komány (Nem a NER!) 18 órát tárgyalt ma hajnalig, hogy elfogadható hazai választ adjon a mai (világszintű) tüntetésekre... "MÉRKELL  asszony?" (utána !) 1 órás sajtótájékoztatót tartott... Mi is volt a Magyar parlamentben? A sárgák be sem mentek az ülésre...   ( Amúgy a Baónak írtam, de így sikeredett. )  
alelölülő 2019.09.18. 12:09:19 / # 350240

Bao, a valóság bonyolultabb a te kétpólusú világodnál.

alelölülő 2019.09.18. 12:05:05 / # 350239
Az kizárt. Nekem nem jelent nehézséget egyszerre utálni az összes egykori ifjúkommunistát, akárhány pártban vannak is jelenleg.
tomajer 2019.09.18. 11:59:18 / # 350238
Gyurcsány, kiszes múltjáról meg ...  Khmm..   miért nem inkább, Orbán, Kövér, stb kiszes, MSZMP-s múltjáról beszélgetünk? :-)

Nna sz'al, bármilyen hietetlen is, akkoriban én is kiszes voltam.  Mint mindenki, aki tenni akart valamit,   vagy csak csajozni a kisztáborban :-P
Teljesen rendben van a leírás.  ha kisztitkár volt, tényleg le kellett szedni, a tiltott dolgokat.  Tudod, az egy diktatúra volt.  Nem áldemokrácia, bevallottan diktatúra. És, ha sírós hangon kérte a csajokat, hogy ne szívassák, akkor egyértelmű, hogy nem volt ő ellenség, csak őt kötötték a szabályok.  Éééés, hááát az a fránya karrier ....  nem akart holmi tanításból élni, ha élhet a politikából is, békésen és jól....
Tehát, Nyilvánosan ellenvéleményt, kritikát megfogalmazni nem lehetett ...  csak okoskodva, bújtatva, a hülye főnökök hülyeségét kicselezve ...   ahogy lassan most is.
Ettől, ha Kövérnek, Orbánnak, és a többieknek, ott a kamujobboldalon elhiszed, hogy azóta változott a véleményük a világról, sőőőt, Orbánnak, azóta többször is  (merugye, az Szdsz ifjúsági szervezetét vezette :-) ...   akkor talán tőle is elfogadhatjuk, hogy pár évtized alatt, megértette, hogy a demokrácia jobb mint a diktatúra. 
Jó, jó, Orbán ekkorát nem változott ....   vagy inkább, visszatért, besúgó gyökereihez ...  És Kövér elvtárs is, a pápai MSZMP titkári stílusához.


tomajer 2019.09.18. 11:48:18 / # 350237
Te baó! 
Elnézted a dátumot.  Ez már nem "az" a Németország! :-)
Asszem ott nem a kormány (és barátai) kezében van a sajtó 95%-a.

Az én információim szerint ott véleményként, bárki bármit írhat.  Hírként, tényként, meg azt az apróságot elvárják, hogy a hír igaz legyen.  Tudom ez kellemetlen, de ez van :-)
Van egy régi alapvetés, az újságírásban, de szerintem már sokszor leírtam itt:

A hír szent, a vélemény szabad.

Csak ehhez kell tartania magát mindenkinek.
Nálunk fordítva van épp ... :-(
Bao 2019.09.18. 11:34:33 / Módosítva / # 350236
avatar
Gyurcsány, a hősök árnyékában füllentő árnyék

A "független" hvg az "ellenzék" vezérét szapulja.
Már helyezkednek?
Ez a cikk lehet a selyemzsinór része?


Tomajer, mivel te középfokozatú szabadkőműves vagy, biztos tudsz valamit, nemde? Gyurcsány, a hősök árnyékában füllentő árnyék 2019. szeptember. 18. 08:37 2019. szeptember. 18. 08:37 

Gyurcsány, a hősök árnyékában füllentő árnyék

szerző: Heindl Péter 183

A kari KISZ-titkár legkevésbé sem „lázadozásáról” vált híressé. Sőt. Egy kortárs visszaemlékezése.

Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem Gyurcsány Ferenc friss Facebook-posztjára. Korunk ellenzéki pártvezére ebben a közelmúltban elhunyt Konrád Györgyöt, Heller Ágnest és ifj. Rajk Lászlót a rendszerváltást előkészítő nyolcvanas évek hatalmas hőseinek nevezi, hozzátéve, hogy ő maga hozzájuk képest ifjúkorában csak "a szocializmus megreformálásában hívő lázadozó egyetemista" volt, aki akkortájt "szinte semmit sem tudott a demokratikus ellenzék létezéséről". „Árnyék a hősök árnyékában.”

Őszintén örülök a demokratikus ellenzékiek hősiességét elismerő szavaknak. Viszont nagyon ciki nem csak nekem, de volt pécsi békemozgalmár-társaimnak is újra, meg újra leírni: nem igaz, hogy Gy. Fletó akkor szinte semmit nem tudott a demokratikus ellenzékről, s hogy csak a szocializmus megreformálásában hívó egyszerű "lázadozó egyetemista" volt. Ő a tanárképző kar KISZ-titkára volt, aki saját kezűleg szedte le a nyolcvanas évek elején a hidegháború újjáéledése és az atomfegyverek újabb generációja ellen tiltakozó független Dialógus Békemozgalom plakátjait az egyetem és a kari kollégium faliújságjairól, majd az átlag negyvenöt kilós, de politikai bátorságból, és hitelességből Gyurcsányhoz képest nehézsúlyú kollégista diáklányoktól sírós hangon kérte számon, hogy miért rakják ki a plakátokat, amikor tudják, hogy azt neki mint KISZ-titkárnak le kell szednie, de nyilván szándékosan akarják őt nevetségessé tenni…

Gyurcsány Ferenc mint KISZ-titkár is megkapta a tájékoztatást az egyetem párttitkárától, hogy kik azok az írók és más értelmiségiek - Konrád György is a listán volt - akiket nem szabad egyetemi rendezvényre meghívni, illetve a meghívásukat meg kell akadályozni. A párttitkár kiselőadást is tartott arról, hogy mifélék is az egyetemistákat félrevezetni szándékozó ellenzékiek, hogy ők "valójában a nyugati hatalmak ügynökei". (Kb. úgy, ahogy a mostani ellenzékiek és civil engedetlenek "Soros György ügynökei" Orbán Viktor szerint.)

Gyurcsány úgy állt a de facto betiltott május 1-i pécsi Dialógus-felvonulásra érkező egyetemista felvonulók elé, mint a KISZ békeharcosa és hivatásos felvonulója, hogy közben mögötte a rendőrök szedték le a Dialógus jelvényt azokról az egyetemistákról, akik nem értesültek arról, hogy a hatósági fenyegetésnek engedve a balhét nem akaró szervezők lefújták a független békemenetet.

A békemozgalomban részt vett végzős tanárképzősök KISZ jellemzésébe pedig valami olyasmi került, hogy az illető "marxista világnézete nem kiforrott", ami most röhejesnek tűnik, de az így „megbélyegzettek” ezután jó ideig legfeljebb a saját szülőfalujukban kaphattak tanári állást, mert máshol nem merték fölvenni őket.

A hősök árnyékában árnyékként lázadozó kari KISZ titkár sorsa másképp alakult: a diploma megszerzése után "hivatásos politikusi" állást kapott a városi KISZ-bizottságon.

Bao 2019.09.18. 11:25:56 / # 350235
avatar
Szép dolog a sajtószabadság ebben a diktatúrában nemde? A német balliberális demokráciátokban próbálnátok meg ellenvéleményezni...
Bao 2019.09.18. 11:24:26 / # 350234
avatar
Te lehet inkább gyurcsányista vagy?
tomajer 2019.09.18. 06:27:28 / # 350233
Tudod Baó, ilyenek ezek a fránya liberálisok.  Azt is megírják, ami a másik oldalnak kedvez ...  ha egyszer ez a véleményük.
Jahh, mert a saját véleményüket írják, és nem fogják őket érte kirúgni, hogy van nekik ilyen.

alelölülő 2019.09.18. 00:07:22 / # 350232
Elsőre is értettem, gondolom más is. Most jobb, hogy egy segglyuk-lap írását is idetetted ugyanerről?
Ha gyűlölöm a lopás-rablást és ezt (magyar) politikusok művelik, akkor én is magyargyűlölő vagyok?
Bao 2019.09.17. 23:49:28 / # 350231
avatar
Jó cikked, kösz, kiemelték a Lényeget:
KariGerit már az erősen hungarofób Tóta W. is lealázza

KariGerit már az erősen hungarofób Tóta W. is lealázza

A HVG magyargyűlölő publicistája így ír az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről.

Tóta W. Árpád következik!

“A helyzet érdekessége, hogy Tarlós Istvánnak nincs miért menekülnie. Ha kiállna vitázni Karácsony Gergellyel, akkor onnan Karácsonyt rossz esetben hordágyon vinnék ki, legjobb esetben pedig egészségeset ütközne az ellenzéki program és Budapest jelenlegi működése. Amiben vannak szégyenfoltok, de alig volt városvezető a rendszerváltás óta, aki olyan nyugodtan aludhatna, mint Tarlós István. A város működik. Közlekedése, közterei, üzletmenete, kultúrája és turizmusa fejlődik és virágzik, ma is a civilizáció fellegvára Magyarországon, Tarlós István semmit nem tett tönkre, viszont sokat tett érte. Sem ő, sem családja nem lopott el a kasszából semmit – valószínűleg ki is röhögi ezért a Fideszben minden parkolásszervező segédhernyó, de mást ők sem tudnak a helyére. (…)

A magyargyűlölő Tóta W, nevű firkász

Karácsony Gergely versenyelőnye éppen ebben áll, ahogy Somogyi Zoltán írta a HVG-ben: „a város karaktere sokkal jobban hasonlít rá, mint Tarlós Istvánra”. Az már igaz. Viszont Tarlós bizonyította már, hogy nem kívánja a saját karakterét rákényszeríteni a városra. Messze van ez Semjén Zsolt és társai alapállásától: „én egy korlátolt bunkó vagyok, tehát legyen mindenki más is az, meg a gyerekeik, hetedíziglen”. És messze van Orbán Viktor frusztrált, bosszúálló gonoszságától is, amely szerint beszólt egy csillagász, úgyhogy mától asztrológiát tanítunk az iskolákban. Tarlós városában elfér az is, aki nem olyan, mint ő. Következésképpen a mi városunkban elfér Tarlós István, akár mint főpolgármester. Ez a deal.”

(Tóta W.: Tarlós Istvánt várják a mikrofonnál)

RSSTwitter
donkihóte 2019.09.17. 10:15:22 / # 350227
avatar
A félperces videóra válaszoltam, abban semmi új nincs a 2015-ös állásponthoz képest.  A többi egy ilyen seggszagú bandátol lényegtelen.
Bao 2019.09.17. 06:52:09 / # 350226
avatar
Míg a fegyőr betelepítene mindenkit Európába, s ha nem kérünk belőlük, akkor még meg is bírságolna. Kicsit más, nemde?
tomajer 2019.09.16. 19:55:28 / # 350225

Tóta W.: Tarlós Istvánt várják a mikrofonnál

Tarlóst azért szeretjük, mert nem olyan, mint a Fidesz. És aki nem olyan, az vitázik.

Zavarbaejtő jelenetbe keveredett a főpolgármester, aminek a végén mindkét tábor szégyenkezhetett a képviselője viselkedésén. A kölcsönös ordítozás témája az volt, miért nem áll ki vitázni Karácsony Gergellyel arról, mi legyen Budapesttel.

A provokáció nem öncélú, és nem is értelmetlen: nyilván érthető cél megmutatni, hogy Tarlós István nem hajlandó a vitára, és azt is, hogy kihívója viszont kész lenne rá. Bár a Fidesz, amióta teheti, szabotálja a nyílt vitát, ennek máig élő hagyománya van, és a nem totál elkötelezett választók el is várnák. A magyar demokrácia emlékezetes pillanatai voltak a nyilvános eszmecserék. Mára megvan a hagyománya a nyakatekert alibizésnek is, amelyben elmesélik, miért is nem érnek rá. Kommunistákkal nincs vita, bevándorláspártiakkal nincs vita, sőt a viták ideje lejárt. A zombikon kívül mindenki érti. A zombik is, csak ők szó szerint.

A helyzet érdekessége, hogy Tarlós Istvánnak nincs miért menekülnie. Ha kiállna vitázni Karácsony Gergellyel, akkor onnan Karácsonyt rossz esetben hordágyon vinnék ki, legjobb esetben pedig egészségeset ütközne az ellenzéki program és Budapest jelenlegi működése.

Amiben vannak szégyenfoltok, de alig volt városvezető a rendszerváltás óta, aki olyan nyugodtan aludhatna, mint Tarlós István. A város működik. Közlekedése, közterei, üzletmenete, kultúrája és turizmusa fejlődik és virágzik, ma is a civilizáció fellegvára Magyarországon, Tarlós István semmit nem tett tönkre, viszont sokat tett érte. Sem ő, sem családja nem lopott el a kasszából semmit – valószínűleg ki is röhögi ezért a Fideszben minden parkolásszervező segédhernyó, de mást ők sem tudnak a helyére.

A feladat ugyanis roppant nehéz. Budapest liberális, mint minden metropolisz. Amit a Fidesz mesél az országnak, az itt nehezen talál táptalajra, mert többen olvasnak újságot, láttak már külföldit saját szemükkel, és könnyebben észreveszik a síkbuta kommunikáció hazugságait. A hátuk közepére nem kívánják azt az ájtatos-bőgatyás-karikásostoros romantikát, amivel az állampárt kereskedik, mert nem így élnek, és nem is akarnak így élni.

Karácsony Gergely versenyelőnye éppen ebben áll, ahogy Somogyi Zoltán írta a HVG-ben: „a város karaktere sokkal jobban hasonlít rá, mint Tarlós Istvánra”. Az már igaz. Viszont Tarlós bizonyította már, hogy nem kívánja a saját karakterét rákényszeríteni a városra. Messze van ez Semjén Zsolt és társai alapállásától: „én egy korlátolt bunkó vagyok, tehát legyen mindenki más is az, meg a gyerekeik, hetedíziglen”. És messze van Orbán Viktor frusztrált, bosszúálló gonoszságától is, amely szerint beszólt egy csillagász, úgyhogy mától asztrológiát tanítunk az iskolákban. Tarlós városában elfér az is, aki nem olyan, mint ő. Következésképpen a mi városunkban elfér Tarlós István, akár mint főpolgármester. Ez a deal.

Vitán felül

Orbán Viktor és beosztottjai esetében a menekülés – amit egyébként egy kósza független kamera is kivált – érthető. Neki olyan kérdésekkel kellene hadakozni, hogy például mennyit lopott a közvetlen családja a mai napon, ezen a héten, ebben az évben, és ki fizeti a tízmilliárdos büntit, amikor ezt véletlenül észreveszi Európa. Felelni kéne az iskolák és a kórházak állapotáért, valamint az összes eddigi ígéretért. Egyáltalán nem lenne nehéz megszorongatni – ezért van az, hogy a miniszterelnök már csak az Európai Parlamentben találkozik érdemi kérdésekkel, ahonnan aztán nagy duzzogva somfordál haza. Túl sok már a védhetetlen, nyilvánvaló bűn, túl sok a családban a megúszott börtönév.

Ezért épít médiabuborékot a híveinek, kizárva a kellemetlen tényeket és benépesítve világukat kitalált eseményekkel. Ezért van kisebbségben Budapesten, ahol a buborék óhatatlanul kipukkad, mert túl sok az interakció.

És ezért a direktíva, hogy vitázni nem szabad.

Ha Tarlós kiállna vitára, azzal megtörné a stratégiát, ami a Fideszt és népét megtartja a maga varázsvilágában. Veszélyes precedenst teremtene. Akkortól ott lebegne minden választásnál a kérdés: ugyan miért is ne állna ki, aki biztos az igazában? Tarlós volt elég bátor, mitől fél Orbán?

A verseny szoros. Tarlós veszíthet, mert a Fidesz jelöltje, és igen, mert a karaktere kevésbé passzol. Vannak más eszközök is, hogyne. Lehet rendőrséget küldeni ellenzéki jelöltekre, be lehet vetni a bajszosszar-meztelencsiga hibridet (tudományos nevén adatvédelmi biztos), és kinn vannak már a plakátok, miszerint minden más jelölt egyaránt bohóc. A szokásos fideszes módszerek: együtt tették tönkre az országot, lebontanák a kerítést, Soros, fullba tolt kreténség.

Csakhogy Tarlóst épp azért fogadja el Budapest, mert nem olyan, mint a Fidesz. Ha a kampánya olyanná teszi, akkor veszíteni fog. Ha vállalja a vitát, megnyeri azt is, és a választást is. És visszaad valamit Budapest népének, ami már nagyon hiányzik, és amiért Karácsonyra akar szavazni.

donkihóte 2019.09.16. 17:03:55 / # 350224
avatar
Egy 2015. Novemberi hír:
"Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök."

Bao 2019.09.16. 15:29:27 / Módosítva / # 350223
avatar

A Momentum extra pénzt fizettetne Magyarországgal, amennyiben nem fogad be migránsokat

Extra pénzt fizettetne Magyarországgal a Momentum, amennyiben nem fogad be migránsokat – írja az Origo.

A párt elnöke szerint a háború elől menekülő bevándorlóknak igenis joguk van belépni Európába, és a kontinensnek kötelessége őket elszállásolni és gondjukat viselni. Fekete-Győr András a Hír TV kérdésére elmondta, a migránsok befogadása helyett extra pénzt kellene fizetnie Magyarországnak.

A fél perces videó elérhető ITT.

Nos, mit szólsz az "új szdsz"-hez Tomajer?

Bao 2019.09.16. 09:47:22 / # 350221
avatar
Ez speciel egyáltalán nem igaz.Sőt, úgy tűnt, te osztogatsz sűrűn balliberális sületlenségeket. 

tomajer 2019.09.16. 06:15:54 / # 350220
Neki ez a szorgalmi feladat...
A fészen nagyban tolja! :-)
Bao 2019.09.16. 05:09:47 / # 350219
avatar
A dk szekta parancsa, hogy magadról többes számban írsz, azt hívén, többnek látszódtok?  
Oldalszám: 1753