Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
forest95 2007.07.18. 18:01:21 / # 183263
Góré! Igazad van, hogy mint érdekvédő elértél egy pár dolgot. Pl, hogy szigorúbban büntessék az elkövetőt, ha elvágja a nyakam és elkapják egyáltalán, vagy mehessünk a buszsávban, vagy ne kelljen bekapcsolni a biztonságiövet stb. Ezek mind olyan dolgok amikről elmondhatod, hogy a te nevedhez fűződnek (köszönet értük!), beírtad magad a taxizás történelem könyvébe, de ezzel nem tettél semmit a szakma és a vállakozók érdekében. Miért nem? Mert ennél többet nem áll érdekedben tenni! Én így látom! Ez az én szuverén véleményem. Senkire nem erőltetem rá! Nem kell vele egyetérteni!

forest95 2007.07.18. 17:51:33 / # 183262
Egyébként csak gondoljatok bele, miért is jó a tulajoknak, ha minnél több és minnél fiatalabb ember próbálhat szerencsét ezen a pályán mindenféle szakmai tudás és vizsgáztatás nélkül számolatlanul. Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs a 15-20 évvel ezelőtti dolgokról, 1-2 év alatt beépülnek a rendszerbe, mint alkalmazottak, rohamosan csökkenni fog a vállalkozók száma és már nem is kell figyelembe venni az érdekeiket. Vagy megyünk mi is alkalmazottnak, vagy megyünk a lecsóba! Aztán egy ügyes kormányrendeletnek köszönhetően még adókedvezményt is kapnak majd a tulajok, mert egyre több régóta munkanélküli embernek "biztosítanak munkát". Innen meg már csak egy lépés, hogy a harmadik világból jöjjenek a taxisofőrök. Na ezért kéne egységesen megvédeni az érdekeinket nekünk, vállalkozóknak és ezért kéne igenis a jegyzett szakmák körébe emeltetni a taxizást és igenis ezért kéne erőltetni a vállalkozás keretein belüli taxizást. Persze bizonyos szigorú keretek között alkalmazottakkal is lehetne dolgoztatni, de nem úgy, mint most.

Rasmussen 2007.07.18. 17:44:02 / # 183261
Nem tét itt 5000 ember, azok levannak csinálva magasról. A tét az 8 ember megélhetése, gazdagodása. Ehhez szorgalmas méhecskékre van szükség, akik nem döngicsélnek, Nem lázítanak, hanem kussban megesznek minden szart amit a nagyhatalmú méhészek eléjük tesznek. A nem gondolkodó taxis a jó taxis. A jó taxisnak nincs egyetlen fillér tartaléka, csak 3-4 milliós hitele. Ez a jó taxis alap ismérve.
forest95 2007.07.18. 17:34:09 / # 183260
Ja, egyébként történtek már dolgok ez ügyben, CSAK HÁT ANNAK A FRÁNYA EGYSÉGESSÉGNEK A HIÁNYA!
Nevem senki 2007.07.18. 17:32:36 / # 183259
Esküszöm, ha mégegyszer egy nagyokos leírja itt a lázítani szót, tele fogom hányni a topicot. Mi a tököm ez a mostani rendszer?? Valami kőbe vésett, eleve elrendeltetett kinyilatkoztatás? Fátum, amin nem lehet változtatni?? Igenis (a családaink iránti) kötelességünk mindent megtenni azért, hogy minél jobb legyen a helyzetünk!! forrest95-nek minden szava igaz, de ha vlami olyat merünk mondani ami a tulajok érdekeit sérti, azonnal jön a "lázítás" duma. Pedig azt hiszem teljes joggal teszek az ő érdekeikre. Néhányuk érdekével szemben itt min. 5000 ember megélhetése áll. Góré! Az érdekképviseleti topicban -kéretlenül bár- megvédtelek és megköszöntem az értünk végzett munkádat, de bárhogy fájhat ez neked, cégvezetőként ellenfél vagy mivel nem egyeznek az érdekeink és nem is fognak soha. Viszont lehet közelíteni őket, csak nem azon az alapon, hogy majd te megmondod, mit lehet és mit nem. Nnaa...csak kijött, pedig nem akartam. További szép napot és szép gondolatokat mindenkinek.

forest95 2007.07.18. 17:31:10 / # 183258
Miután nekem erről igen szélsőségesek a nézeteim, inkább nem írom itt le, mert nem akarom az összes tulaj haragját magamra szabadítani, hiszen egyelőre én is az általuk felosztott és elosztott piacról éldegélek. Mint ahogy szega topiktárs azt leírta kiölték belőlünk az egységességre való hajlamot. A Góré mindig azt mondja, hogy a taxisokat saját maguktól kell leginkább megvédeni és ezért hoznak mindenféle szerintem agyament szabályokat. Nos pont ezekkel a szabályokkal végezték a legnagyobb rombolást közöttünk. Szerintem. Kellenek szabályok, de nem azzal a célzattal amivel mostanában születnek. Ezt most hosszú lenne itt kifejteni részletesen, hogy teljes egészében értsd. A lényeg az, hogy a legelején kellene kezdeni és a célnak nem annak kell lennie, hogy minnél több embernek juttassunk egy-két cseppet a pohár aljára, hanem inkább kevesebb embernek teljen meg a pohara teljesen.
Kordonbontó Ottó 2007.07.18. 16:07:45 / # 183257
Mi az hogy! Nagyon is! Csak mi tudunk tenni. Én ma például most jöttem haza a Dagályról, folytatom a sörözést. Dolgozzon akinek hatannya van. Vigyék el a tulajok a hátukon a kedvest. Legalább ilyenkor lenne valami felár, mikor ebben a dögmelegben is szolgáltatunk.
bonifac 2007.07.18. 16:00:31 / # 183256
Igazad van és tudunk ez ellen valamit tenni?
törölt felh. 2007.07.18. 15:53:25 / # 183255
Gratulálok ezt jól összefoglaltad!
malom 2007.07.18. 15:33:42 / # 183254
Én is rád teszem a voksom.
csendes 2007.07.18. 15:28:08 / # 183253
Minden szavad igaz.
ZeroFighter 2007.07.18. 15:08:23 / # 183252
Csatlakozom! Jól beszél!
öreg 2007.07.18. 15:04:03 / # 183248
Jól beszélsz.

forest95 2007.07.18. 14:54:49 / # 183251
Góré, azt te is tudod, hogy ez azért nem teljesen így van! Elég sokan, egyre többen vállaljuk a nevünket, arcunkat. Ötleteket, megoldási javaslatokat is szoktunk adni. De a válasz sokszor elég lebecsmérlő, lenéző, sőt sokszor már sértő (pl: mit akartok ti azzal az iskolai végzettséggel ami nektek van). Azonkívül a válaszod neked mindig az, hogy ezek az ötletek, javaslatok megvalósíthatatlanok, meg se próbáljuk. Pedig ez csak szerinted van így és azok szerint akik mindent elhisznek neked/nektek. Szerinted megvalósíthatatlanok, mert neked/nektek nem érdeketek ezek megvalósítása. Sajnos egyelőre a hatalom ebben a SZAKMÁBAN a te/ti kezetekben van, mert a pénz ott összpontosul. Én azért többed magammal mégis bízom benne, hogy lehet változtatásokat elérni, amik kicsit kifogják a szelet a vitorláitokból. Nem lázongásról van szó. Egészen egyszerüen arról, hogy a napi megélhetésünkön kívül (bármilyen elképzelhetetlen!) még nekünk is lehetnek igényeink egy kényelmesebb és gazdagabb életre. Nem az az életcélunk (bármilyen furcsa is!), hogy éppen csak meg tudjunk élni. És hidd el, senkit nem érdekel, hogy ki mennyit keres. Mi szeretnénk többet keresni és jobban élni. De egyelőre a legnagyobb fék éppen te/ti vagytok, mert nektek ehhez semmi érdeketek nem fűződik, ellenben a piacot uraljátok, úgy, hogy nem te/ti viszitek vásárra a bőrötöket nap, mint nap. Én így látom. Nos nekem/nekünk ez a bajunk.
góré001 2007.07.18. 14:48:54 / # 183250
NA EZT KÁR VOLT IDE ÍRNOD! Nem akarok azzal elő hozakodni mít is írtál amikor elmentél! De nyítva sm akarom hagyni a mostani megjegyzésedet! Te nagyon jól tudod miért azaz inkább mi miatt mentél el! Senki veled szemben meg senkivel szemben semmilyen megtórlást nem alakalmazott alakalmaz! Megkértelek hogy sem a forgalmazó csatornán sm sehol ne használd mindenkivel szemben a kioktató stilusodat, mert ellenségeket szerzel magadnak! Ennek semmi de semmi öze ehhez a fóriumhoz nem volt! Te is azt mondtad Te mindezt nem érezted! Pedíg iszonyatosan sok kollega panaszkodott erre! Tehát szeretném hogy vissza vonnád az elejét a bejegyzésednek! A második is sántít bizonyára ott is vannak mbelső meg külső roblémák , ki is rúgtak innen onnan egy két embert , léptek is ki innen onnan egy páran még sem köpködik vissza felé senki nem hozakodik elő korszakalkotó ámde megvalósíthatattlan ötleteivel és nem lázít senkit sem! Ez azért elgondolkodtatónak kellene lennie nem?? vagy írogat ide nem s egyszer butaságokat beazonosítottan jó pár ember mégsem történik semmi sem , mert kultúráltan teszi mert értelmesen teszi és mert nem feltétlen sértegetni akar!! Szóval most is bölcsebb lett volna ha hallgatsz vagy végíg gondolod mit is írsz le!!
góré001 2007.07.18. 14:35:51 / # 183249
Azt gondolom ebben a melegben össze keversz a mikulással!!!
Apuka 2007.07.18. 13:23:37 / # 183247
"Úgy is lehet a helyzeten javítani , hogy érvvel , elmondja az ötleteit , aztán jön valaki aki elmondja meg lehet -e oldani vagy sem ,de..." "...mindenkibe belerúgni és ezt arc nélkül - nos nekem ez a bajom!!" Szia,Pali! Azért ez, így ebben a formában nem teljesen igaz. Ahogy én is felvállaltam a nevem, a kódom minden beírásnál és meg is lett az eredménye. Ha senkinek sem kellene semmilyen "megtorlástól" tartania, sokkal többen vállalnák az arcukat. "Ha megnézed sem a City , sem a 6x6 , sem a T 2000, sem a Budapest topik,nem hemzseg ilyen kétségbeesett, és lázító szövegű beírások természetesen név és arc nélkül!" Nem tudom.. Talán csak azért mert ott tényleg meglehet beszélni a problémát? Már ha van ilyen... Vitamentes napot neked! Üdv. Zsolt Ex 128
dog 2007.07.18. 11:04:27 / # 183246
Szívesen , hiszen tudod a csütörtököket szinte ott lent szoktam tölteni , nomeg a tagdijakat! Igen tudjuk! Ezen a napon telizsák?:-))
góré001 2007.07.18. 08:26:26 / # 183245
tagdijakat = tagdijaknál is!
góré001 2007.07.18. 08:24:57 / # 183244
Szívesen , hiszen tudod a csütörtököket szinte ott lent szoktam tölteni , nomeg a tagdijakat is! Én azt gondolom ez nem így van! Akik itt folyamatosan lázonganak név nélkül az pár ember! Ha megnézed sem a City , sem a 6x6 , sem a T 2000, sem a Budapest topik,nem hemzseg ilyen kétségbeesett, és lázító szövegű beírások természetesen név és arc nélkül! No meg ha valinek z az egész nem tetszik miért csak fikázni kell miért nem hagyja ezt a pályát el! Nem tud megélni , éhezik, minden és mindenki rossz senki vele , minenki ellene- akkor miért van itt évek évtizedek óta??Úgy is lehet a helyzeten javítani , hogy érvvel , elmondja az ötleteit , aztán jön valaki aki elmondja meg lehet -e oldani vagy sem ,de folyamatosan szemetezni jó és megoldható érvek ötletek nélkül mindenkibe belerúgni és ezt arc nélkül - nos nekem ez a bajom!!
Oldalszám: 934