Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
HáziPálesz 2007.08.14. 06:30:29 / # 183760
De ha évekig jársz ugyanabba az üzletbe, ott nézni fogják hogy neked mi a jó, mert belőled élnek. Vagy nem?
HáziPálesz 2007.08.14. 06:28:08 / # 183767
Tényleg? És neked melyik céggel van szerződésed a sok közül?
HáziPálesz 2007.08.14. 06:25:38 / # 183759
Miért, amit mi kapunk az rt-től az mi ha nem szolgáltatás? Akkor ki nem tud pár sort értelmezni?!
csogu 2007.08.14. 03:00:18 / # 183766
Azt állítod, hogy az az oldal több izgalmat tud nyújtani? Hmmm..figyu, ha eszedbe jut az oldal címe lökd már át nekem a linkjét:-)))
csogu 2007.08.14. 02:59:14 / # 183803
Szeva Hatszáz!:-) Figyu, szerénységem tiltja, hogy dicsérjem magam, de lassan már tudok feleannyit erről a szakmáról mint például te:-) Amennyit tomajer, annyit meg már bőven…hiszen én is ismerem a XIII. kerületet:-) Így nem nagyon jövök zavarba, ha egy abszolút kezdő, a pályát épphogy 5 éve kóstolgató taxis feltesz nekem egy kérdést. Általában csípőből lököm a választ. Ma viszont rendesen besültem. Történet a következő: Megfog az egyik tulajdonod, hogy lenne egy kérdése hozzám. Nosza, rukkolj elő vele barátom. Arra szeretett volna választ kapni – mert sehogy sem fér abba a tanulatlan diplomás fejébe -, hogy miként lehetséges a következő. Neki be kellett fizetnie 70 ezer kauciót, mivel azt mondták neki, hogy ez arra kell, hogy a csekkes forgalom fedezve legyen. Jó-jó, érti ő, hogy befektetés nélkül nincs üzlet – bár azt nem érti, hogy a te okosságodba miért neki kell befektetni, de mint mondtam kezdő még a srác – még azt is megérti, hogy a csóró multiknak neki kell kedvezményt adni, amire ő befizetett 70 pénzt, még azt is elfogadja – ugye milyen rendes gyerek?:-D -, hogy már a lakosságot is a szerződéses 184 forinttal kell vinni – hiszen a reálkereset az nekik csökkent...mondja azért ezt, hogy nekik, mert mi nem emeltünk, sőőőőt...még annak is nagyon örül, hogy ez miatt a csekkes megrendelések száma nőtt – szóval nem lehet azt mondani, hogy nem egy megértő egy emberke -, de az már sehogy sem fér a buta fejébe, amit az általánosban hallott. 2007-XX-XX-től a képviseleti díj 4ezer forinttal megemelkedik a megnövekedett csekkes forgalomra való tekintettel. Megpróbálta a maga egyszerű módján ezt lefordítani, hogy hátha megérti még ő is... Szóval: Van egy címközvetítő, aki megrendelésekhez juttatja a taxisokat, akik ezért neki fizetnek 46 ezret/hó. Ebből a pénzből fizeti a cég az alkalmazottakat, különböző járulékokat stb…stb… Viszont vannak csekkes (meghitelezett) fuvarok, amit a taxisok 70 ezres kauciójából fedez a cég. Na most ez nekik (taxisok) köszönhetően megnövekedett. Vagyis, hogy értsük. Van valakinek 70 ezer forintja, beteszi a bankba kamatozni (nem kell megijedni, nem a jogszabályra akarok hivatkozni, hogy mi is a teendő egy kaucióval...nem akarok én piszkálódni). A bank ugye szépen befekteti és az abból származó nyereségből a tőketulajdonosnak kidob osztalékot...kamatot. Hogy is néz ez most ki nálatok? Felemelitek a tagdíjat 4 ezer forinttal. Vagyis, a tőketulajdonosnak kell még havi 4 ezer forinttal többet fizetnie azért, mert jól megy a bolt, aminek következtében majd nektek ez újabb és újabb fizetővendéget hoz a konyhára, a bent lévő taxisok kárára. Mondjuk a példa ott sántít, hogy a bank legalább nem a befektetővel végezteti el az aljamunkát:-) Szóval a kérdése a következő: Miként eredményezhet neki többletkiadást az ő általa befektetett pénz nyeresége? Tamás, nekem ez olyan bonyolult, hogy nem tudtam rá válaszolni. Annyit tudtam megígérni neki, hogy itt a lapon ezt a Palitól megkérdezem, de ő ragaszkodott ahhoz (mármint a taxis), hogy valami illetékest szólítsak meg. Én rád gondoltam, mert ha valaki ki tudja vágni erre a helyes választ, az szerintem csak te lehetsz:-) Innen is látszik, hogy mennyire tisztelem a tudásod, a bátorságodért meg külön becsüllek:-) ...mert azért nem semmi dolog egy általánoson belül bejelenteni egy tarifacsökkentést (mind1 hogy magyarázzuk, a vége úgyis az, hogy pöcse van a mennyasszonynak) és ez mellé a jó hír mellé belökni egy tagdíjemelést. Gratulálok:-) Válaszod várom! ( ne szúrj ki velem, 5 Reb Bullban fogadtam, hogy válaszolsz-e vagy sem! Én arra voksoltam, hogy igen...neked még lehet:-D)

Bao, a FŐNÖK! 2007.08.13. 20:04:52 / # 183765
Beraktam a kedvencek közé,de ettől még nem jutott eszembe az elfelejtett oldal címe. :)
törölt felh. 2007.08.13. 15:42:04 / # 183758
Én pedig javaslom a többi okos cégvezetőnek,hogy mielöbb rukkoljanak ki mondjuk a 150ft-os kilóméter dijjal. Gratulálok,éljen a verseny! Tényleg kéne már az a szakszervezet...
csogu 2007.08.13. 13:48:24 / # 183757
Tedd be ezeket a kedvenceid közé és akkor nem kell mindig keresgélned.
Bao, a FŐNÖK! 2007.08.13. 12:51:35 / # 183755
Szia! Sajnos elfelejtettem egy oldal címét. Te mutattad régebben. Annyira emlékszem,hogy több 100 óra hang és képanyag van rajta. Tudsz segíteni?
Gyurcsányi 2007.08.13. 12:47:07 / # 183754
Jé!!!! Neked van ilyen szerződésed? Mutasd már meg. Ilyet veled sehol nem irattak alá a cégnél. Ha lenne ilyen papirod szkenneld már be lécci!
Apuka 2007.08.13. 11:54:11 / # 183753
Szia, Pokolfajzat! Neked van (?) egy alvállalkozói szerződésed a céggel amiben vállalod x ft-ért, hogy az általa megállapított áron és feltételekkel szállítod az utasokat. Bemegyek az üzletbe, kenyeret szeretnék venni. Drága is, száraz is, nem kell! Megyek a másikba mert ott friss és olcsóbb. Rajtam múlik mit, hol és kitől veszek! Üdv!
törölt felh. 2007.08.13. 10:25:58 / # 183752
Próbáld ki,de ha lehet,akkor belülről slagozható és leolltott szabadjelzőjű kocsival menj oda,nehogy leintsenek egy jó kis beülősre,mert mi lészen akkor a kártyás kedveskékkel?
törölt felh. 2007.08.13. 10:22:15 / # 183751
Rosszul tudod Apuka! Valóban egy szolgáltatást kapok biza. Sőt vevő úr vagyok az adott cégnél.Fizetünk érte,vagy te nem? Nahát akkor miért dirigál nekem az akitől én is veszem a szolgáltatást annyiért amennyit kér érte.Én meg annyiért adom el az én szolgáltatásomat amennyiért engedik. RÖHEJ,RÖHEJ! Remélem érthető voltam? Pepper dogok
Bao, a FŐNÖK! 2007.08.13. 06:08:37 / # 183750
A zsiget drosztról dolgozókat kérdezném,hogy az utasok általában milyenek? Sárosak,mocskosak? esetleg az onnan dolgozók lefedték az üléseket valamivel? Mert jó,hogy pörgés van de ha ez kárpittisztítással jár ,akkor nem éri meg nekem.

A Sírköves 2007.08.13. 05:56:45 / # 183747

Apuka 2007.08.13. 05:39:16 / # 183741
Először is, nem te kapsz " egy szolgáltatást" hanem te szolgáltatsz. Lényeges külömbség! A másik,: én nem azt mondtam, hogy le lehet lépni hanem lépj ki! Gondolom a 4 soromat csak tudod értelmezni? De neked, gondolom, nagyon fekszik az, hogy a tarifát lenyomják ugyanakkor a tagdíjad meg felemelik. Végül is neked így gazdaságos, nem igaz?

csogu 2007.08.13. 04:52:57 / # 183749
Na, miből lesz a cserebogár. Most hallottam a nagy hírt, hogy a Rádió taxi vezetősége felfigyelt 2 taxisra, a remek ötleteik miatt és a holnapi vének tanácsának a gyűlésére őket is sok szeretettel meghívták! Látod Antika, akinek van ötlete és hangoztatja névvel, az juthat csak előbbre:-) Most nincs sok kedvem nekiállni keresgélni, de itt a lapon a Pali is vagy 10x leírta, hogy még sosem származott senkinek sem kára abból, ha nyíltan felvállalta a véleményét. Na majd meglátjuk:-)

HáziPálesz 2007.08.12. 14:49:29 / # 183744
Azért arra kiváncsi lennék mi lenne akkor, ha én megtolnám az utast, és amikor panaszkodna azt mondanám: HA NEM TETSZIK LE KELL LÉPNI!!! Lehet hogy lenne csütörtök 16 óra:-))))
HáziPálesz 2007.08.12. 14:44:32 / # 183743
Azért azt ne felejtsük el, hogy mi egy szolgáltatást kapunk. Milyen egyéb olyan szolgáltatásról tudtok még, ahol ez a "ha nem tetszik le lehet lépni" a mottó?!

Apuka 2007.08.12. 07:06:27 / # 183742
"Ne zokogjatok.Lépjetek ki." Az a bajotok, hogy nem egységes a taxis társadalom? Egyénileg is van ütőkártya a kezetekben! Csak Rajtatok múlik! Ha nem tetszik... "Ne zokogjatok.Lépjetek ki."
Oldalszám: 934