Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Nevem senki 2008.03.11. 12:46:50 / # 183917
Nem zárnék ki senkit, bárki beléphet!
szega 2008.03.11. 12:39:47 / # 183905
Te is és a Kovács Zoili is leszűkítitek a kört, kizártok egy csomó kollégát. Te csak a KST tagjairól beszélsz a Zoli pedig a RT-ről. (Zoli "abból" nem nagyon tudnál jótékonykodni, de ezt ne most és itt vitassuk meg) A dolog pont akkor tudna működni ha kiterjedne az ország összes taxisára. Bocsi nem tudom ki írta, de igaz: ha sokan vagyunk elég egy doboz cigi ára! Így igaz! Mennyi taxis van az országban? Vegyük a felét, szorozzuk meg egy doboz cigi árával. Nem is olyan rossz, ugye? A kamatozó dolog igaz, de ahhoz már valamilyen társaság kell (alapítvány vagy akármi) mert gondolom senki nem akar az APEH előszobájában ücsörögni, vagyonosodási vizsgálaton.:((
csogu 2008.03.11. 11:25:08 / # 183893
Itt a pont!
Kovács Zoltán 2008.03.11. 11:16:58 / # 183892
Segítek neked egy kicsit! A tiltásokból jogtalanul összeszedett pénzt nem nektek fizetnénk, hanem egy jótékonysági alapra a postán. Így le lehetne írni, mint költség. Havonta egyszer pedig, ti javaslatot tennétek azokra a személyekre, akik kaphatnának a pénzből. Ennél több jogotok igazából nincs is, és így legalább hasznossá tudnátok tenni magatokat. Ja, és én sem kiabálnék a jogtalanul beszedett pénzek ellen!
Nevem senki 2008.03.11. 10:04:09 / # 183877
Év közben a pénz természetesen Valamilyen kamatozó formában pénzintézetben kerül elhelyezésre. Ha elég sokan vagyunk a kamat sem elhanyagolható, ebből lehet segíteni a rászorulókat.

Nevem senki 2008.03.11. 10:00:50 / # 183386
Valóban nem ugyanarról a dologról beszélünk. A KST feltételez bizonyos tudatosságot, tenni akarást a baj elhárítására. A dolog lényege a következő. 1. Mindenki saját maga meghatároz egy összeget, amit havonta betesz a közös kasszába. 2.Év végén karácsony előtt az évközben berakott pénz mindenkinek kifizetésre kerül. 3.Év közben bárki megszorul az addig befizetett összeg erejéig azonnali kamatmentes kölcsönt kaphat. 4.Megfelelő fedezet pld. a cégnél lévő kaució felajánlásával az összeg a teljes évi keretig növelhető(régen nem volt ilyen gond, a fizuból levonták) Jó dolog volt ez az év végi megnövekedett kiadások v. a januári savanyúság fedezésére. Én úgy gondolom fontos a tudatos tervezés, mert erről sajnos a napi pénz leszoktatott bennünket. Másokon meg akkor tudunk igazán segíteni, ha először magunkon tanulunk meg. Természetesen ad hoc jelleggel én is minden alkalommal teszek a dobozba 1-1 ezrest, de sztem. nem ez a megoldás (ebben egyetértünk:-))
aranybányász 2008.03.11. 09:54:03 / # 183383
Ha sokan vagyunk benne, akkor tán elég egy doboz cigi ára is(magam láncdohányos vagyok), nem?
aranybányász 2008.03.11. 09:51:00 / # 183346
Azért ez nagyon sok ÖNKÉNTES munkát igényel, gondolom ezzel mindenki tisztában van. Még annak dacára is, hogy nem kell túlbonyolítani a dolgot.

üvegtigris 2008.03.11. 09:48:05 / # 183340
Szega Imi! Talán azt sem ártana megvizsgálni,hogy ma jelenleg a családos taxisok zöme már-már mind segítségre szorul.Az elgondolás szép,DE lassan nem lesz miből segíteni.Pld:holnaptól az üzemanyag ismét drágul.Mi pedig 5-ös tarifával szállítgatjuk az utasok egy részét. Nem kellene a tarifatáblán előre lépni egy-egy rublikát?Rövidesen odajutunk,hogy 1liter üzemanyag/féláron fuvarozunk. Most jöhet az etikás válasza.Sejtem mi lesz az. Bocs nem akartalak bántani.
szega 2008.03.11. 09:16:34 / # 183335
Ha emlékeim nem csalnak akkor a KST az ahol xemberke havonta egyforma összeget rakosgat be, aztán mindig más kapja meg az összegyűlt pénzt? Magyarul előtakarékoskodsz? Jól emlékszem? Én nem erre gondoltam. Az ötlet egyszerű, nem kell tagnak lenni sehol, ha van egy ezresed akkor azt pl.postára (akárhova) adod. Az összegyűlt pénzből pedig bárki, BÁRKI, (természetesen taxisokra gondoltam) aki bajba kerül (betegség, kocsitörés, stb.) kaphat amennyiben arra érdemesnek találja x ember aki szintén bárki lehet, ez már finomítás kérdése. A lényeg NE KELLJEN KALAPOZNI EGY TEMETÉS esetén!!! Vagy az alább taglalt esetben pl. Amennyiben valaki kapott segítséget, akkor ezzel nem vállal semmiféle kötelezettséget. A KST esetében ugye vissza kellett pótolni a lét. Itt az lenne a lényeg, hogy önzetlenül segítsünk egymáson, ki-ki a lehetőségeihez és a pénztárcájához képest. Ez már régebben jutott nekem eszembe, de most aktuális, mert látom, hogy duzzad mindenkiben a segítő készség! Így tényleg lehetne egymáson segíteni.

aranybányász 2008.03.11. 08:32:52 / # 183331
Hát igen, én szintén ilyen "gazdag" caládból jöttem, úgyhogy ismerős a dolog. Még szabályokat sem kellene újra írni, csak ezt a régit- ha meg van valahol - átdolgozni és indulhat a gyűjtés.

Nevem senki 2008.03.11. 02:50:12 / # 183379
Gyerekkoromban nagyon csórók voltunk, és emlékszem a 60-as évek elején szüleimnek utolsó mentsége, segítsége egy 3 betűs szó volt:KST Ha tudjátok mit jelent, várom a reagálásokat, ha nem, szívesen elmesélem. Szerintem ma is működő, jó dolog lehetne!

R005 2008.03.10. 23:50:45 / # 183322
Szia Richi! Légyszíves intézkedj, mert a kedvenceimben csak a hallo taxi-nak nincs ikonja! Tiszta ciki! Előre is köszi! További jó dumcsit mindenkinek! (javaslom, hogy egy kis taxi autó legyen)

szega 2008.03.10. 16:55:03 / # 183454
Igen! Mire beértem és beszéltem néhány kollégával, én is erre jutottam: a doboz nem a legjobb megoldás. Lehet, hogy az érintettet sértenénk meg vele a legjobban, de legalábbis porig aláznánk. Megy tagdíjat fizetni és ott egy doboz, gyüjtés xy-nak! :(( De adva van a feladat, valaki vállalja fel a gyűjtést és intézze el ízlése szerint. Nálam lehet kezdeni! Na léptem, mert ma is le kell valakit "degradálnom". (Csak mondom kollega úr ez nem a legjobb szó arra amit ki akartál fejteni.)
csogu 2008.03.10. 11:36:14 / # 183326
[b][i] Csogu! Te pontosan tudod milyen önző, szemét állat, megélhetési etikás, aki 50ezerért eladta a lelkét (kihagytam valamit?) vagyok...[/i][/b] Sosem tartottalak szemét állatnak:-))
aranybányász 2008.03.10. 11:32:47 / # 183318
Tiszteletem, uraim! Ez az ALAP-dolog tisztességes próbálkozás lenne. mert hogy el kellene kezdeni valahogy! A doboz a pénztárban szerintem nem válik be!
szega 2008.03.10. 10:45:34 / # 183315
Nem lehet rám azt mondani, hogy egy szerepgéza lennék, de az emberi értetlenség fel tud bosszantani. Valamint ha van egy szabály (pl két nyomással kérünk szót) és azt 350 ember be tudja tartani, akkor azt tartsa be a 351. is. Két kolléga esetében voltam kicsit indulatos és "szóltam be" Nekik, emberi dolog, de ott elpattant a cérna. Nem az első alkalommal és nem azonnal. Ha szerinted helytelen volt és erről meggyőzöl, kész vagyok bocsánatot kérni! Van pár olyan kolléga akivel volt valamikor összetűzésem, velük szemben nem is kezdeményezek vitát, vagy berendelésükkor nem veszek részt a fegyelmin, pontosan a részrehajlás elkerülése miatt. Csogu! Te pontosan tudod milyen önző, szemét állat, megélhetési etikás, aki 50ezerért eladta a lelkét (kihagytam valamit?) vagyok, aki csak a maga javát nézi a nagy arcával, ami nem fér ki az ajtón. Ezért is javasoltam (szemét önző módon), hogy létre kellene hozni egy ALAPOT ahová ki-ki annyi pénzt dob be, amennyit nélkülözni tud és onnét lehetne jótékonykodni! (a szó nemes értelmében)
cheater 2008.03.10. 10:40:07 / # 183303
Van egy álmom..... Erre volt nem egy próbálkozás - valószinű hogy még lesz is - és nem a töketlenség miatt lettek/lesznek eredménytelenek. Hanem mindig van egy 30% aki ilyenkor úgy gondolja, hogy "jaj de jó, ezeket most kivágják és akkor én a napi pénzem duplájával mehetek haza". Ez a ~30% érinti az elöző témát is, hogy mennyien tekintenek vetélytársnak akár cégen belül egy másik taxist. De azt is be kell látni, hogy 500-600 különböző értékitéletü embert - megfordul itt mindenki, diplomástól kezdve olyan akinek még erkölcsije sincs - igenis szabályozni kell.
szega 2008.03.10. 10:33:04 / # 183208
Úgy legyen!
törölt felh. 2008.03.10. 10:24:47 / # 183173
"szega... túl etikásosan kezdesz gondolkozni." Kedves szega Imi! Ez csak egy idézet a kollégánktól. Éjszakánként nekem is kezd az a benyomásom lenni,mintha egy egy megszólalásoddal éppen azt igyekezel bizonyítani,hogy mennyire nélkülözhetetlen vagy a cégnél. Remélem Te nem állsz be a megélhetési etikások sorába.Feltételezem a pályázat nem arról szólt,hogyan lehet a csövön a taxist ledegradálni? Tisztelettel:DC
Oldalszám: 934