Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
forest95 2008.08.12. 13:29:37 / # 189655
[font size=5]Szakmai körökben egyeztetett és azzal azonos véleményen lévő munkatársaim szerint sem elfogadható a jövőben, az ahogyan a taxis társadalom szereplőinek a szolgáltatásból élő embereknek a lejáratásához és megaláztatásához adjátok neveteket, engedélyeteket és kiemelten érvényes ez a Rádió Taxi Társaságra. Határozottan állítom, hogy ha és amennyiben nem változtattok ezen, akkor ezeknek az oldalaknak a jövőben nincs létjogosultsága és sürgősen meg kell szűntetni az üzemeltetését.[/font] Tehát ezt most úgy kell értelmezni, hogy aki nem ért egyet a tisztelt szakmai vezetőség munkájával és azokkal a gondolatokkal amiket ők képviselnek, azok tartsák meg maguknak a véleményüket és ne hangoztassák azt, mert ellenkező esetben valamilyen megtorlásra kell számítani? Ez most egy ultimátum? Vagy elfogadunk mindent úgy, ahogy most van, vagy lesz a közeljövőben vagy számítani lehet valami olyan dologra ami ellehetetleníti a munkánkat? Én úgy gondolom, hogy a taxis társadalom szereplőinek a lejáratásához és mindennapos megaláztatásához a taxisokon kívül éppen a szakmai vezetők nem megfelelő munkája járul hozzá a leginkább. Szakmai döntéseikkel leginkább a pénzügyi kiszolgáltatottság és ellehetetlenülés irányába terelik a taxis társadalom szereplőit. Én személy szerint elfogadhatatlannak tartom, hogy napi 10-14 órai munkával sok esetben éppenhogy csak a rezsit lehet kitermelni és azt is úgy, hogy mind a szolgáltatást igénybevevők, mind a szakmai vezetés oldaláról a legdurvább megaláztatásokat kell elviselni, miközben nap mint nap a hatályban lévő jogszabályok kisebb vagy nagyobb mértékü áthágására köteleznek. Én úgy gondolom, hogy ezek ellen igen is fel kell emelni a szavunkat és ezeket meg kéne oldani esetleg tárgyalásos módszerrel, mert megint kezd kialakulni egyfajta ellenséges hangulat a szakmai vezetés és a taxisok között. Véleményem szerint nem a legjobb megoldás az ultimátum. Tisztelettel: SFRT 095 Andocsi Imre
3asbreak 2008.08.12. 13:13:38 / # 189652
(Nem mellesleg hozzátéve szintén tomajerék védelmében: komoly médiumok, mint pl. a hírado.hu vagy éppen a világgazdaság is elképesztő színvonalra tudtak mára eljutni. Ez a tömegigény.)
3asbreak 2008.08.12. 13:07:15 / # 189651
Az a szerencse, hogy manapság nem üzleti vállalkozások határozzák meg, van-e egy sajtóterméknek létjogosultsága, vagy sincs. Ami viszont igaz, hogy az oldal sok esetben az újságírás (már ha ezt annak lehet nevezni) alapvető normáit sem tartja be, és valóban olykor vitatható színvonalú írások kerülnek ki. Ugyanakkor a szerkesztők védelme érdekében: a fórumot átolvasva teljesen világos, hogy valójában erre van igénye a közönségnek. Kevés a normális gondolkodású felhasználó, aki túl tud lépni azon, hogy emeljük a tarifát, ne legyen tagdíj, címre érkezéskor induljon az óra, a kedves utas meg mihamarabb húzzon a fenébe - ugyanakkor aki ezt mondja, az is érthető: ő is csak megélni akar.
ata8 2008.08.12. 12:52:54 / # 189650
Ez aztán a keménység. Ez igen.Tömören,velősen: MINDENKINEK KUSS.Gratula.

600 2008.08.12. 12:32:02 / # 189649
Tisztelt Szerkesztők! Ezúton szeretném felhívni a figyelmeteket a következőkre: Az általatok " szerkesztett" oldal, az elmúlt időszakban nem a lap létrehozásánál/ indulásánál kijelölt úton halad, tartalma az elmúlt időszakban elvesztette célját, színes, érdekes széleskörű érdeklődésre számon tartott szakmaiságát. Nem kívánom felsorolni azokat a médiumokat, újságokat amelyek szintjére csökkent a "nívója" a honlapotoknak. Az olvasottságot úgy gondolom nem csak és kizárólag cenzúrázatlan, kritikán aluli stílussal lehet elérni, és csak egy bizonyos olvasói/ társadalmi réteg igényét kell kielégíteni, mivel annak tartalma a lapot szerkesztő munkatársaitoknak jelen esetben a negatív kritikája is egyben. Szakmai körökben egyeztetett és azzal azonos véleményen lévő munkatársaim szerint sem elfogadható a jövőben, az ahogyan a taxis társadalom szereplőinek a szolgáltatásból élő embereknek a lejáratásához és megaláztatásához adjátok neveteket, engedélyeteket és kiemelten érvényes ez a Rádió Taxi Társaságra. Határozottan állítom, hogy ha és amennyiben nem változtattok ezen, akkor ezeknek az oldalaknak a jövőben nincs létjogosultsága és sürgősen meg kell szűntetni az üzemeltetését. Tisztelettel: Rádió Taxi Társaság Németh Tamás 600-as

csogu 2008.08.11. 20:09:24 / # 189648
Bocsánat, most mondtál is valamit, vagy csak úgy írogattál?:-)
stat 2008.08.11. 19:19:41 / # 189647
Bocs! Sajnos nem olvastam a sorok között.Nem tudtam, hogy te ilyen frappáns vagy. Főleg nagyon vicces. Gondolom késő reklamálni mert már továbbítottad a nagyon érdekes végeredményt a Tárkinak vagy a Szonda Ipsos-nak. Tudod az az igazán humoros aki saját magán is tud nevetni. Te nem tudsz, ezért másokon sem kéne.
csogu 2008.08.10. 17:28:58 / # 189645
Szavaztass másról. Már megint keveredés van...ez nem az a hely, ahol utasítgatni lehet... Mivel az egyik kedves olvasó (ha jól emlékszem Üvegtigris) ezzel a kéréssel fordult hozzánk, így ki lett téve ez a szavazás, mert úgy gondoltuk humoros...láthatod magad is, hogy a vége a szavazásnak egy vicc lett: Örökéletű lesz :-) No, dobj fel egy újabb szavazást és ha kéred, akkor kitesszük azt. Ez erre a megoldás, nem az utasítgatás.
stat 2008.08.10. 16:48:28 / # 189644
Admin, vagy aki ezt a szavazást elindította! Mennyi időt jósoltok még a Sárga-Fekete Rádiótaxinak? Miért nem azt kérdezed, hogy mennyi időd van hátra? Ennyire ráérsz? Szavaztass másról. Ez egy baromság.

kámbi078 2008.08.10. 15:38:32 / # 189643
De ne legyen ám mellé tagdíjemelés !!! Az elmúlt években, a tarifaemelések többsége után jött a tagdíjemelés. A tagdíjemelés után pedig a kilépések. Bocsi, hogy innen a partvonalról beleszóltam. . . :))))
Kovács Zoltán 2008.08.10. 14:49:45 / # 189642
Ha, a bent már meglévő matrica kikerül az utcára, én mondok egyfajta megoldást. Kíváncsi leszek, hányan jöttök velem?! Tavaly sikerült az Imivel megakadályoznunk szépszóval. Idén viszont nem tavaly van!
okoska01 2008.08.10. 06:15:03 / # 189640
Szia Imi! Pár hónapja má szó van arról etikán, hogy tarifát kéne emlnünk csak nem tettük meg, mert ne mi legyünk az elsők... Mos, hogy ezt más cég megtette nagyon kíváncsi leszek a reakciókra.. Szerintem évente kétszeri, vagy akár egyszeri tarifa emelést végre kén hajtani, legylább 10 forintos mértékben. Nem tudom elképzelni, hogy nem jönneének velünk a többi cégek és azt sem hiszem, hogy sokkal kevesebb lenne a fizető vendég. Sajnos még mindig nem ébredt fel a Szentgyörgyi Feri, hogy nem jó fele megy a hajó, de mi is tehetünk ezekről a problémákról, mert nem teszünk ellene semmit csak max. itt irogatunk egymás között, de ettől nem fog megváltozni semmi. Nem hiszem, hogy nincs valami megoldás arra, hogy változzanak bent és kint a dolgok....
888 2008.08.10. 03:42:41 / # 189639
Neked teljesen igazad van. A Cityt tönkretehetjük, de a recepcióst nem! A Citys nem veszi fel, Zónást elvből nem fog hívni, mert ugyanúgy üres marad a zsebe, marad a SF taxi 500-ért! Szerinted a négxes közül ki jár jobban?
taxista 2008.08.09. 19:46:24 / # 189638
Nos, az eltérő szabványok áldozatai vagyunk, mint amikor adaptert kell vinnünk nyraláshoz... Szerintem nem a megérzéseddel van a baj: "Jó lenne, de nem ez a szabály" Nem kéne egységesíteni mindenhol, ami bevált, kialakult,kívánatos? Persze, nem könnyű változtatni, de jó lenne valami egységes etikai kódex, ami felé lehetne igyekezni.Kezdetben. :)
Gyurcsányi 2008.08.09. 16:57:43 / # 189637
Igaz,hogy nálatok minden utas úgy köszön,hogy:kettes tarifa? Nálunk hétfőtől emelés. Kérdezd meg bármelyik citys haverod.

dog 2008.08.09. 16:53:34 / # 189636
Jó reggelt mindenkinek. A Budapest szállót miért nem lehet hanyagolni? Kiszámolta valaki,hogy 400ft-os pacsinál és 4km-es fuvarnál mennyiért vitte a kedvest a taxis? Kiállsz 500ft-al ebből leadsz 400at? Kúrva jó üzlet ez is. Persze erre is megvan a SFRtaxis. Ráadásul ez a hotel az ahól még a night club lehetőséget is elveszik,mert a hotel magának dumálja le a naggyát.

üvegtigris 2008.08.09. 16:41:22 / # 189635
Helló Zoli! Természetesen IGEN! Még valami ami fontos. Ne!!!!!!Legyen elég az ha a diszpi azt mondja,hogy kettes tarifa.Ugyan már,miért is kettes?Ja,hogy kártyája van?Oké mutassa meg. Nincs nála?Nos így jártál kedves utas.Rá van írva a kártyára/ha már van neki/,hogy fel kell mutatni az utazás megkezdése előtt.Nincs nála?Nincs kedvezmény.Lassan mindenki tudja a városban,hogy a Rtaxiban csak mondani kell,hogy kettessel megyünk és a taxista remegő hangon közli,hogy igenis kérem tisztelettel.Ugyan már ne legyünk ilyen beszariak!Mi végezzük a fuvart,tehát mi mondjuk meg mi mennyit ée. Képzeld el,hogy pénzt akar kivenni a bank autómatájából és nincs nála a kártya. Kap pénzt?Na ugye.....
Anyuka 2008.08.09. 16:40:34 / # 189634
Baj? Kérlek..a bajok nem itt kezdődnek:) Természetesen mindenki örülne, ha megkapná a megégés helyén a következő címet, csakhogy a szabály nem így szól. Figyelmeztetni, hogy lesz oda új rendelés, az okés, de ha nem nyomikázott, hát nem nyomikázott. Elb...ta, hát akkor dobjuk fel nemde? Ez nem a vigaszdíjas sportok közé tartozik.:) Egyetlen esetben szoktak eljárni így a diszpécserek, de akkor sztem minden cégnél, ha ott van elötte a monitoron még vagy 5 ugyanoda szóló cím.
taxista 2008.08.09. 14:13:48 / # 189633
Ha jól értem: -kolléga felveszi a niagarát -kolléga megég vele -újabb rendelés ugyanide -kolléga nem kiabál rá -diszi megfogja a kezét, és odavezeti Hol itt a baj? Szerintem az eljárás teljesen korrekt volt, te is örülnél, ha egy megégett helyeden megkapnád a következő címet.A kérdés csupán csak az, hogy vajon veled is megtette volna?
Kovács Zoltán 2008.08.09. 14:06:17 / # 189632
Én már álltam az élre. Sajnos nagyon ritkán hallom, amint valaki is követne. A 184ft kp-ban sem több, mintha csekkben fizetik. Pont egy fabatkát ér mindkettő. Csak pár laza csuklógyakorlat bemelegítés képpen mindenkinek: -Azonnal, gondolkodás nélkül visszaadni az 5-s tarifás fuvarszerűségeket. -Nem nyomni a "vigyen valaki törzsutaskártyát a kedvesnek" kezdetű felszólításra. -Senkinek sem kell osztogatni ilyen kártyát. Ha meg akarod dugni a csajt, old meg másképpen! -Csak az jogosult a kedvezményre, aki ezt be is tudja bizonyítani. Ha, mindez már megy lazán könnyedén, hiba nélkül, akkor jöhet a következő könnyed csuklógyakorlat. NEM KELL EGYÁLTALÁN BEKAPCSOLNI A RÁDIÓT!!! Na! Jössz utánnam?!
Oldalszám: 934