Név Steve73
Becenév steve73
Honlap
Taxitársaság: 6x6

Felhasználó hozzászólásai

Azt kéne kideríteni, mikor, hol van ez a tagdíjfizetés? Ott lehetne aztán rendszámokat, arcokat fényképezni...

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2019.03.16 13:27

Szerintem ezt ne poénkodd el! A kollégának konkrétan kirúgta a tűsarkújával a szemét! Műteni kellett a retináját, a szemöldökét is varrni. Még nem derült ki, hogy a látásával mi lesz!

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2019.03.07 15:02

De egymás között majd azt kérdezik: "Hogy megy a Bolt?"

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2019.03.06 22:50

Igen, ez az a suttyó... Porrá alázzák az országot az egész világ előtt...

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2019.02.26 15:19

Sajnos nem találok olyan menüpontot, ahol törölni tudnám a régebbi hozzászólásaimat...

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2019.02.24 21:06

Idei évre gondoltam. Tavalyra természetesen más szabályok vonatkoztak...

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2019.02.24 21:06

Rendben, ha gondoljátok, nyugodtan töröljétek a hozzászólásaimat! Sőt, ha ez legalább 1 embert megnyugtat, akkor inkább én kérném, hogy törölve legyenek!

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2019.02.21 21:40

Egyáltalán nem üti egymást a két állítás. Katás vagyok, 12M belefér... Évente 2x elmegyek nyaralni, vagy otthon maradok pihenni mondjuk 3 hétre, ez 1,5 hónap mínusz a bevételeket tekintve.
Szerintem naivnak kell lenni nagyon, hogy valaki ilyesmitől féljen, hogy senkinek nincs semmi infója a taxisok bevételeit illetően, kizárólag az én kommentem fogja kiborítani a bilit, holnaptól tüntetés lesz ellenünk! Az a helyzet, hogy mindenkinek van taxis barátja, rokona. Akinek nincs, azt meg nem is érdekli, hogy ki mennyit keres? De ha valakit komolyan érdekel, kb fél óra netezés után ki tudja deríteni!

Ezen kívül az árnyoldalakról nem beszéltünk. Anyagilag nem rossz a taxizás, de azért nem egy leányálom! Amikor Kolompár Aladárral kell vitatkozni, hogy ugyan fizesse már ki az utat, vagy a haveroknak elmagyarázni, hogy idén se lesz túl sok hétvége sörözésre, vagy akinek esetleg gyereke van, és a folyamatos pénzhajhászás következtében egyszer csak azt látja, hogy már kamaszodik a kislány, és vajon kivel kéne elengedni bulizni, akkor előjönnek a negatív oldal is. Állítólag a kukásautó hátulján ténykedő melósok is brutál jó pénzeket keresnek, mégse akar mindenki ott lógni télen a mínuszokban, vagy nyáron a 40 fokban! Persze minden csak nézőpont kérdése. Lehetnék mondjuk csatornabúvár, na az tuti szarabb lenne... De valakinek azt is meg kell csinálni... Szerintem a legtöbb embert elriasztanak ezek a dolgok. Nálunk nappal a brutál dugók, éjjel a sok részeg, ami közelebb segít egy agyvérzéshez!

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2019.02.20 21:19

Köszönöm! Akkor ilyen előny sincs... (Pedig ez nem ártana, minden cégnél! Hiszen ha odamegyek, és várok, miközben lemondja, az kiesett üzemanyag, kiesett idő! Nem kicsit bosszantó! Érdekképviseletünk dolga lenne ilyen alapvető dolgok kiharcolása... )

Téma: A taxi fáj?

Hozzáadva: 2019.02.20 16:58

Aha, sejtem mi a bajod a "hagyományos" taxitársaságokkal. Részben egyetértek. Pl a pacsipénzt úgy törölném el mindenhol, ahogy van! Full illegális! Én pl nem tekerek órát egyáltalán, 100%-ban legális vagyok adózásilag is, de nem is viszek hoteles fuvart, mert nem akarom tömni a londinert illegális pénzekkel! (Ha meg nem tekerek órát, akkor hogyan érné már meg pacsipénzzel aprópénzért reptérre hordani tehetős külföldieket???) Mindegy is, nem stresszelek ilyenen, inkább direkt kimaradok ebből az egészből! Nálam ez ugyanaz a kategória, mint hogy a cégeknél a pénzbüntetések végül kinek a zsebében landolnak??? Ki, és mennyit adózik utánuk?

Szóval nekem egyenlőre nem választási lehetőség a Fy. Ha a leadót levinnék egységes 10%-ra, akkor komolyan elgondolkoznék egy váltáson! (Nekem nem jó a sávos rendszer, nem akarok heti 110 fuvart csinálni, hogy ugyanaz legyen a leadóm, mint most, miközben van 60 körüli fuvarom.)

Ha a Fy leszerződne kb olyan kaliberű partnerekkel, mint most a 3 nagy, (Főtaxi, 6x6, City) és sehol sem lenne koncessziós díj, se pacsipénz, se semmi, bárhogy is hívjuk, akkor ugyancsak elgondolkoznék a váltáson... (6x6-ról tudok nyilatkozni, ott a TV, kórházak, reptéri kiszolgálók, ezek mennek "holt idényben" is, pl most a fos januárban... Van kb 7-8 disco, nyáron lesz több is. Nyáron Sziget, F1, és még egyéb rendezvények. Év végén szintén egy csomó rendezvény...)

Ha ez a 2 dolog egyszerre teljesülne, (10% leadó, és számottevő állandó partner) akkor másnap én is váltanék. De így ebben a formában nem érzem, hogy váltanom kéne...
Viszont azt is látom, hogy ez a jövő, bár minden cégnek van saját applikációja, az Uber/Taxify applikációhoz képest mind egy kalap szar! Ha nem változtatnak, akkor benne van a pakliban, hogy háttérbe szorulnak. (Tényleg, a Fy applikáció von le valami összeget, ha a kedves utas nem jelenik meg, vagy mondjuk 8 perc után lemondja?) Sajnos a mi informatikusaink sem látják az applikációk közötti különbséget... Nem kötöttem vérszerződést egyik céggel sem, nem zárom ki a váltás lehetőségét. Egyszerűen egyenlőre nem érzem indokoltnak a váltást...

URH-t én egyébként nem érzem akkora tehernek. Van egy bizonyos feelingje... Néha ha nem dolgozok, csak kocsival megyek valahová, akkor is hallgatom az URH-t. Ráadásul ha elmegy a net, és minden más kommunikáció leáll, az URH akkor is működik. Nem muszáj beleszólni, nálunk is megy a néma címkiosztás, max a reklamánál kell URH-zni, hogy megsürgesd a kedves utast. Illetve ha a forgalom miatt nem érek oda 10 perc alatt, akkor beszólok, hogy kések. Erre kb mindig az a válasz, hogy "rendben, köszönöm hogy szóltál". (6x6 előtt a Bp-nél voltam, na ott tényleg totál balf..ok voltak a diszpécserek! De itt teljesen OK.)