Kitekintő

Masszívan veszteséges az Uber

  • 2018.02.01

A közösségi utazásmegosztó tavaly négymilliárd utat teljesített. Kérdéses, hogy mit hoz számára a 2018-as esztendő.

Az Uber jelenleg 78 ország 600 városában érhető el. Barney Harford, az Uber új ügyvezető igazgatója szeretné a szolgáltatás működését hatékonyabbá tenni. A cég a tavalyi esztendő második negyedévében 1,06 milliárd dollár, míg a harmadik negyedévében 1,46 milliárd dollár veszteséget könyvelhetett el. A veszteségek jelentős része a promócióknak, illetve az utasoknak adott kedvezményeknek köszönhető. Az új menedzser változtatni akar ezen a rendszeren és 2019 végéig tőzsdére vinné az Ubert. A hosszú ideig a világ legértékesebb startupjának számító vállalat komoly válságban van. Harford ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy "selejtmentes kultúrát" akar megteremteni, s ő leginkább a működési hatékonyságra és a fegyelemre összpontosít.

Tovább

Szörnyű: taxisofőr erőszakolta meg az ittas 17 éves lányt

  • 2017.11.23

Swansea - Egy nős taxis előbb felvett egy részeg 17 éves lányt, majd amikor elájult, kegyetlenül megerőszakolta.

Tovább

Kalandpark - Taxi!

  • 2017.11.20

Szubjektív kitekintő, szakmánkra :-)

Tovább

Két sofőr térdre kényszerítette az Uber taxivállalatot

  • 2017.11.13

Azt mondták, ami jár, az jár.

Minimálbérért, táppénzért és fizetett szabadságért perelte be két sofőr az Uber taxivállalatot, James Farrar és Yaseen Aslan ugyanis azt állították, hogy ők a cég munkavállalójaként jogosultak erre. A pert tavaly megnyerték, de az Uber fellebbezett a munkaügyi bírósági döntés ellen, azt állítva, hogy az ítélet megfosztaná a sofőröket a személyüket illető rugalmasságtól, amelyet most annyira értékelnek.

Tovább

Kitört a taxisforradalom Varsóban

  • 2015.09.28

Ezúttal nem a Uber ellen tüntettek Varsóban, hanem egy törvényi rés miatt, ami megengedi, hogy testőrszolgáltatás címén olcsón fuvarozhassanak sunyi cégek utasokat.

Tovább

Visszaadta a hátsó ülésen talált milliókat a taxis

  • 2015.04.07

Tízezer fontot, azaz több mint négymillió forintot felejtett egy brit férfi a taxiban, amelynek a sofőrje becsületesen visszaadta a pénzzel teli táskát tulajdonosának.

Tovább

Újabb tiltakozásra készülnek a taxisok

  • 2015.01.16

A fuvarozásról szóló városi határozat mielőbbi meghozatalát követelik

 

Tovább

Taxi hölgyeknek

  • 2015.01.08

A lengyelországi Kielcében megindították azt a vállalkozást, amelyet kifejezetten lányok, asszonyok szállítására szánnak. A jellegzetes fehér FIAT Puntókat hölgyek is vezetik.
Mindegyik kocsit úgy alakították ki, hogy a kisebb és nagyobb gyerekekre is gondoltak. Pillanatok alatt beszerelhető a csomagtartóban lévő babaülés, a nagyobbak miatt mindegyik autóban van képernyő, amelyen meséket lehet nézni, illetve táblagép internet hozzáféréssel.

Tovább

11 éve tolatva vezet egy taxisofőr – videó

  • 2015.01.04

Egy indiai taxisofőr, Harpreet Dev igencsak szorult helyzetben találta magát, amikor az autója 2003-ban, a városon kívül meghibásodás miatt rükvercben maradt, és onnantól csak hátramenetben tudott vele menni. Mivel a férfinek nem volt pénze, ráadásul késő este történt a kellemetlen eset, úgy döntött, hogy jobb híján tolatva autózik vissza a városba.

Tovább

Kitiltják Párizsból a dízeles kocsikat 2020-ig

  • 2014.12.08

A szocialista polgármester, Anne Hidalgo drasztikus lépésekkel szeretné javítani Párizs légszennyezettségi mutatóit. A most bejelentett tervek legfontosabb eleme, hogy:

2020-ig kitiltják a városból a dízelmeghajtású autókat.

Tovább


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.01.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu