Masszívan veszteséges az Uber

2018.02.01.

A közösségi utazásmegosztó tavaly négymilliárd utat teljesített. Kérdéses, hogy mit hoz számára a 2018-as esztendő.

Az Uber jelenleg 78 ország 600 városában érhető el. Barney Harford, az Uber új ügyvezető igazgatója szeretné a szolgáltatás működését hatékonyabbá tenni. A cég a tavalyi esztendő második negyedévében 1,06 milliárd dollár, míg a harmadik negyedévében 1,46 milliárd dollár veszteséget könyvelhetett el. A veszteségek jelentős része a promócióknak, illetve az utasoknak adott kedvezményeknek köszönhető. Az új menedzser változtatni akar ezen a rendszeren és 2019 végéig tőzsdére vinné az Ubert. A hosszú ideig a világ legértékesebb startupjának számító vállalat komoly válságban van. Harford ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy "selejtmentes kultúrát" akar megteremteni, s ő leginkább a működési hatékonyságra és a fegyelemre összpontosít.

Az új ügyvezető korábban az Orbitz vezérigazgatója volt. A feladatai között szerepel a veszteségek és a költségek csökkentése, az utóbbiban segíthet az is, hogy hatékonyabbá teszik az ügyfélszolgálatot. Úgy vélte, hogy a következő 12 hónapban látható lesz, hogy milyen irányba akarnak haladni. A változások között lesz, hogy a marketing célokra fordított dollárokat az eddiginél intelligensebben használják fel. Az Uber tavaly naponta 15 millió utat bonyolított és 3 millió aktív vezetővel rendelkezett. Aktívnak az a sofőr minősül, aki havonta legalább négy vagy több utat teljesít.

Travis Kalanick, a közösségi utazásmegosztó vezetője tavaly júniusban lett vállalhatatlan, a hivatalos indoklás szerint személyes okokból vonult a háttérbe. Majd december elején kiderült, hogy a cég egy 20 éves hackernek fizetett 100 000 dollárt azért, hogy ne derüljön ki egy adatlopási ügy. Később pedig ismertté vált, hogy a vállalat mindent bevetett a piacszerzés érdekében, külön osztályok foglalkoztak az illegális ügyletekkel, például az ipari kémkedéssel, a titkos információk ellopásával, a hivatalnokok megvesztegetésével, s az illegális ellenőrzési intézkedéseket megtervezésével és végrehajtásával. S, ha mindez nem lett volna elég, az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy az Uber nem technológiai, hanem közlekedési cég és a tagállamok szabályozhatják, s ha akarják, akár be is tilthatják a működését. A társaság 2017 novemberében bejelentette, hogy 24 000 Volvót vesz. A svéd gyártó 2019 és 2021 között fogja leszállítani a gépkocsikat.


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.03.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu