Hozzászólások száma: 220
Ugrás a hírhez Oldalszám: 11
Témakörök > Hírek fórumai > Tüntetnek végre a taxisok az Uber ellen!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
janoutas 2016.02.06. 23:02:57 / # 342986
avatar
Ebben a helyzetben a kérdésed teljesen jogos!!!!!
janoutas 2016.02.06. 10:35:09 / Módosítva / # 342972
avatar
De ez nem jelenti azt, hogy az uber sofőrnek, és az utasnak is!!!! nem kell betartania az előírásokat!
idézet a cikkből:
"Fónagy hangsúlyozta azt is, nemcsak az uberes gépkocsivezetők sértik a magyar jogszabályokat, de az utasok is, akik ebben közreműködnek"

http://www.hirado.hu/2016/02/04/levehetik-az-uberes-auto-rendszamat/
donkihóte 2016.02.06. 09:04:36 / # 342971
avatar
Magyar Zoltán rossz gyakorlatára gondolsz? 
tomajer 2016.02.06. 08:04:01 / # 342970

Most akarunk valamit a kormánytól, vagy .... ?

168 Óra Online írása 2016. február 5.  

A taxisok is a pedagógusokkal tüntetnek február 13-án

A Magyar Taxisok Szakszervezete nyílt levélben közölte, hogy csatlakoznak a február 13-ra (szombat) meghirdetett fővárosi pedagógustüntetéshez.


Cziffery Csaba, a szervezet elnöke a levélben azt írta, a taxisok maguk is komoly egzisztenciális problémákkal küzdenek, de most, amikor a gyerekek szakszerű oktatása került veszélybe, kiállnak a pedagógustüntetés mellett. „Valamennyien családos emberek vagyunk” – írta Cziffery.

Hozzátette: a taxisok küldöttsége több tíz autóval jelenik majd meg demonstráción. Egyúttal arra kérte a felelősen gondolkodó magyar állampolgárokat, hogy jöjjenek el a tüntetésre, hiszen az „nem kevesebbről, mint gyermekeink, unokáin jövőjéről” szól.

csizi 2016.02.06. 07:55:09 / # 342969
avatar

http://index.hu/gazdasag/2016/02/01/taxi_adozas_nullazo_csalas_adocsalas_radir/

janoutas 2016.01.30. 19:13:10 / Módosítva / # 342822
avatar
Ezt már a Rákosi rendszer rég megoldotta! Figyelte az embereket, és megmondta mindenkinek, hogy hova mehet, és kikkel (kollektíva, brigád stb)! Facebook is volt már, csak a fiók valódi tulajdonosának nem mondták meg a bejelentkezéshez szükséges adatokat, bár biztosítottak időnként hozzászólási lehetőséget is, de ez sokszor súlyos következményekkel is járt! A felhasználók összekapcsolásai is megvoltak már akkor is, erről a különböző börtönöket, munkatáborokat megjártak tudnának többet beszélni.
tomajer 2016.01.30. 07:56:14 / Módosítva / # 342811

Lassan a média is érti miről ugattunk:

janoutas 2016.01.29. 20:32:54 / # 342810
avatar

Nekem erről:

https://newsroom.uber.com/hungary/fontos-informaciok-az-adozassal-kapcsolatban/

valamiért ez jut az eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=E3g-SMlBwLA

tomajer 2016.01.29. 14:36:29 / # 342807

Nna, a fészbúk ellenes demót, tuti én szervezem! :-)))


A taxisok frászt kapnának a Facebook tervezett szolgáltatásától

Kovács Gábor2016.01.29. 10:3439

Új szabadalmi kérelmet nyújtott be a Facebook az amerikai szabadalmi hivatalhoz. A tervezett szolgáltatással azok a felhasználók, akik jelzik, hogy részt vesznek egy eseményen, azt is megadhatnák, autóval mennek-e, és ha igen, vinnének-e magukkal utasokat. A Facebook élőben mutatná, mikor indul a sofőr, merre jár, és mikor érkezik az utasokhoz.

A Facebook új szabadalmi kérelmet nyújtott be az amerikai szabadalmi hivatalhoz (az angol nyelvű dokumentum itt elérhető). A tervezett szolgáltatás bővítené a közösségi oldal eseményekhez kapcsolódó funkcióit. A szabadalmi hivatal még nem fogadta el a Facebook kérelmét.

Az autójukat is megoszthatnák

A felhasználók a szabadalom szerint megadhatnák, hogyan, milyen közlekedési módot használva mennek egy eseményre. Ha autóval, akkor jelölhetik, elvinnének-e mást is magukkal, és ha elvinnének, akkor hány embert. Akik autóval mennek, azt is megszabhatnák, az ismerőseik közül kik lássák, hogy szállítást is vállalnak, illetve közvetlenül is meghívhatnának ismerősöket.

Valami ilyesmit látnak majd a felhasználók, amikor bejelölik, hogy részt vesznek egy eseményen

Forrás:pdfaiw.uspto.gov/

A szolgáltatás az esemény kezdetekor jelezné, amikor elindul a sofőr, a továbbiakban pedig azt, merre jár, és mikor várható az érkezése az utashoz.

Összepárosítaná az embereket

"Az összepárosított felhasználók jól járnának az eseményre megtett út megosztásával, közösségi, pénzügyi és környezetvédelmi szempontból is" - olvasható a dokumentumban. A szolgáltatás a felhasználók adatlapjai alapján a közös érdeklődési köröket is figyelembe veheti majd az emberek összepárosításánál.

Ráadásul nemcsak azokat a felhasználókat kapcsolná össze, akik egy autóval mennének, hanem azokat is, akik például egy vonaton utaznak valamilyen eseményre.

Egyre több funkciót integrál

A Facebook egyértelműen szeretné megvetni a lábát az autómegosztó szolgáltatások piacán, emlékeztet a CNN hírportál. A közösségi oldal 2015 decemberében jelentette be, hogy olyan szolgáltatást indít, amivel a felhasználói közvetlenül a Facebook appjából foglalhatnak Uber-kocsit.

A Facebook igazából egyre több funkciót igyekszik magába integrálni, az élő videóstreameléstől az adakozás megkönnyítéséig. A cél az, hogy a felhasználóinak ne kelljen elhagyniuk az oldalt, bármit elintézhessenek közvetlenül a Facebookból.

tomajer 2016.01.29. 12:42:20 / # 342805

Uber: pár nap, és megbénulhat a rendszer


László Pál László Pál

újságíró. 2016. 01. 28. 19:27

Az Uber  bajban lehet.

Legalábbis az általunk megkérdezett sofőrök azt mondták, hogy a NAV által ígért keménykedéstől kicsit nekik is inukba szállt a bátorságuk. Utaztunk olyan sofőrrel, aki addig nem engedett kiszállni, amíg kezünkbe nem nyomott egy nyugtát a fuvardíjról.

Amikor arról kérdeztük, hogyan is lehet nyugtája a szolgáltatásnak, ha nem az Uber a nyugta kiállítója, nem tudta megmondani, kinek a nevében és hogyan számláz. De hozzátette, hogy őt megnyugtatja, hogy ezzel „legális”, amit csinál.

Egy másik Uber-sofőr arról panaszkodott, hogy hétfőtől csak azok az autók dolgozhatnak, akik leadják az adószámukat a cégnek. Ráadásul, a vállalkozói adószámukat. Ez azonban nem sok uberesnek van. Vagyis hétfőn biztosan nehezebb lesz kocsihoz jutni, ha az utas nem sárgában akar feszíteni, miközben viszik valahova.

Boldog Tállai András

Az adószámok bekérése nem meglepetés. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára mondta korábban, hogy amellett, hogy a NAV szúrópróbaszerűen ellenőrzi az Uber-sofőröket, a cég holland központjától megkérte a magyar sofőrök adatait. És láss csodát, Tállai András miniszterhelyettes és NAV-ot vezető államtitkár kapott is egy e-mailt az Uber holland cégétől, amiben azt mondták, hogy lesz adószáma az összes magyarországi sofőrnek. Tállai annyira boldog lett, hogy a Tv2-nek nyilatkozva az is kicsúszott a száján, „végre valaki megjeleníti ezt a holland céget”.

Adófizetési fegyelem

Persze a cég előbb adott ki közleményt a dologról, mit ahogyan Tállai megszólalt. Ebben azt írták, hogy az Uber modern és készpénzmentes rendszere nagyban hozzá kíván járulni egy klasszikusan készpénzalapú iparág átláthatóbbá tételéhez és az adófizetési fegyelem erősítéséhez. Ezt pedig úgy képzelik el, hogy az Uber rendszere minden utat követően számlát állít ki a sofőrök nevében az utasoknak. Továbbá egy független adótanácsadó céget is bevonnak, akik információs anyaggal és személyre szabott adótanácsokkal látják el az erre igényt tartó ubereseket.

Tárgyalnak

A taxisok azonban nekiálltak egyezkedni a kormánnyal. Csütörtökön egész nap tárgyaltak. Czifery Csaba, a Magyar Taxisok Szakszervezetének vezetője a 24.hu-nak azt mondta a tárgyalások után, hogy ez a mostani találkozó csak egy sorozat állomása. Most elsősorban azt ellenőrizték, hogy kik tárgyalhatnak egyáltalán a kormánnyal. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hivatalnokai azt is megígérték, hogy a taxisok javaslatait továbbítják az illetékes hatóságoknak. A szakszervezeti vezető szerint egy-másfél hónapot ígért a kormány, hogy azalatt orvosolják a problémáikat.

Czifery hozzátette, hogy most már elsősorban nem is azt követelik, hogy tiltsák be az Ubert. Inkább arra mennének rá, hogy kilőjék a sofőröket a cég alól. Hiszen, ha valóban minden sofőr adószámát, és így minden adatát átadja a holland cég a NAV-nak, nincs kétség afelől, hogy az összes sofőrt meg lehet büntetni valamiért. Ha pedig nincs, aki dolgozzon az Ubernek, nincs Uber sem. Probléma megoldva.

tomajer 2016.01.29. 11:06:06 / # 342804
Akkó meg ne nagyképűsköggyé! :-)
hiénakutya 2016.01.29. 10:55:36 / # 342803
Az csak itt valami 976 oldal. 
Nem csak két rendelet.
:-)
tomajer 2016.01.29. 10:25:43 / Módosítva / # 342802
Ezt kipróbálhatnánk.  Én elkezdek egy mondatot a kutya összesből te folytatod :-)

hiénakutya 2016.01.29. 08:13:41 / # 342801
Te hülye, én is fejből tudom, amit én írtam!
:-D
tomajer 2016.01.29. 08:01:50 / # 342800
Tudom, hogy mindenki utálni fog már megint :-)Nna sz'al, Bősz Péter megítélése természetesen mint fuvarszervező alkalmazott lehet kérdéses ... de a szakértelmét vitatni butaság.Ő nem kismetál, ahogy valahol olvastam, hanem NAGYMETÁL !Kvázi ő az ész ott abban a csapatban.A főv-korm rendeletben is alapvetően pozitív szerepet játszott. Annyit hozott ki a lehetőségekből amennyit lehetett. (természetesen mint már mondtam mondtátok, cityis szemmel nézi a világot.)Nna sz'al ezen kár összeveszni!Az hogy ő ott volt nem baj. Fejből vágja az összes rendeleteket, és ha kell idéz belőlük szó szerint.Gyaníthatóan lemos bármelyikünket ezügyben ... És most per pill közös a cél.Amikor a fuvarszervezők megrendszabályozása lesz a cél, akkor nem kell magatokkal vinni!!! :-)

tomajer 2016.01.29. 07:50:41 / # 342799
Amawy Abbas
6 órája

A mai napról tényszerűen a saját meglátásomban.
A mai naphoz hozzátartozik egy tegnapi előzmény: egy zárt képviselői találkozó, melyet azért tartottunk , hogy pontosítsuk a csütörtöki minisztériumi tárgyalás részleteit.
Itt felmerült egy javaslat, hogy minket erősítve kísérjen el minket egy Bősz Péter nevű úriember ( voltunk akik azt sem tudtuk ki ő, voltak akik igen , sőt...).
A róla kapott infók alapján a képviselők között nézetkülönbségek alakultak ki a részvételét illetően.
Én személy szerint úgy gondoltam és most is , hogy nem megkérdőjelezendő szakmai ill.jogászi tudását, összeférhetetlen a részvétele két okból is. 1. fuvarszervező cégnek dolgozik,
2. nem szerepel a neve az aláíróíven, mint delegált így az aláírók nem adták hozzájárulasukat a személyéhez!
Nekünk volt egy másik felvetésünk: miszerint vigyünk magunkkal egy független és befolyásos ügyvédet, aki segítene nekünk térítésmentesen.
Ebben sem volt egységes a csapat véleménye, ezért a minisztériumi belépés előtt egy órával bemutattuk őt a csapatnak.
Mivel némelyek úgy gondolták hogy személye nem hiteles, illetve szükségszerű, nem erőltettük részvételét. Ezzel szemben a mi ellenvetèsünket figyelembe sem véve B. Pétert erőszakosan, egy képviselő helyett betolták maguk mellett! Mi csak azért nem léptünk fel ez ellen mert nem akartuk gyengiteni a csapatról kialakult egységes képet a partnerek szemében , bár lehet jobb lett volna.
Innentől kezdve mindenki kialakíthatja a saját véleményét!
A megbeszélésről röviden annyit, hogy csodát (ķapcsoljákle smile hangulatjel nem tudtuk összehozni, bár szerintem ezt értelmes ember nem is gondolta komolyan, annak ellenére hogy van rá precedens több országban is, ez sajnos nem az az ország.
Mindenestre a tárgyalás pozitívan és a minisztérium részéről teljes egyetértésben zajlott. Nagyon sok hasznos és új információt , javaslatot tudtunk eléjük tárni melyekre nyitottan illetve befogadóan reagáltak, valamint azonnali továbbításra kerültek a megfelelő helyekre.
Nyomatékosan felhívtuk a figyelmet az intézkedés sürgősségére mivel az Uber jelenléte a piacon már drasztikus fuvarszám csökkenést eredményez az amúgy is gyenge év eleji hónapokban.
Tömören annyit, hogy a fő irányvonal első körben az illegális sofőrökkel szemben intézkedő hatóságok jogköreiknek
Illetve intézkedési lehetőségeinek olyan mértékű kiszélesítése, mellyel visszaszorítható a törvényességet be nem tartó sofőrök, fuvarozok tevékenysége. Magas összegű bírságok , gépjárműelkobzás stb...
Párhuzamosan ezzel az olyan cégeket, vállalkozásokat, melyek a jogszabályokat be nem tartva törvényeket, adókötelezettségeket kikerülve működnek, megszüntessék.
A következő találkozó már több érintett fél (fuvarszervezők , szakszervezetek, egyéb érdekképviseletek ) bevonásával fog zajlani.
Jelenleg egy közös célja van minden résztvevőnek: az Uber törvénytelen jogsértő működésének felszámolása!
Mindemellett nagyon sok vitás kérdést kell tisztázni a taxi és személyszállítás rendelettel kapcsolatban, valamint a taxi sofőrök és a hozzájuk kapcsolódó fuvarszervezők viszonyában.
A tárgyalás pontos időpontja még nem pontos, de az elkövetkezendő 2 hétben lesz, már a Miniszter Úr részvételével.
Kiemelném és megköszönnénk még Tasó Államtitkár Úr 100%-os pozítiv hozzállását, mellyel megtisztelt minket.
Még egy gondolat: a továbbiakban, mivel a képviselők között nincs teljes egyetértés, amennyiben változások lesznek, mindenről tájékoztatást fogunk adni.
Köszönettel:
Betti , Rocco , Laci , Zsolti

tomajer 2016.01.29. 06:35:09 / Módosítva / # 342798

Horacsek  Róbert Írása
Ha jól tippelem a Géza Gottlieb válaszolt a Sapi oldaláról. Nem baj, csak a tisztánlátás kedvéért említem meg. Nos Sapi valóban nem esküdött meg a delegáció személyi összetételét illetően, viszont mivel elég sokan jeleztük, Bősz nem kívánatos személy a tárgyalásokon, tisztában kellett lennie, illetve lennetek amint napvilágot lát ezen ötlet, illetve jelen esetben már bekövetkezett esemény, elég széles körű, és jogos felháborodást fog kiváltani. Ennek ékes bizonyítéka a szerdai delegáció egyeztetésen állításotok szerint megszavazásra került Bősz jelenléte a minisztériumban. Azonban Sapi még bármiféle szavazás előtt távozott a megbeszélésről (a delegáció tagjai bizonyítják, ha szükséges) valamint az egyeztetések után kb 2,5 órával Gottlieb Géza azt a választ adta, a másnapi tárgyaláson csak az aláíró íveken szereplők lesznek ott. (amennyiben szükséges ezt is bizonyítani tudom) Tehát Bősz nem. Ehhez képest másnap délelőtt az egyik delegált félre állításával a helyére toltátok Bőszt. Ez így korrekt a társaitok felé, és szemében. Illetve a volt társaitok.....Ergo a szavazás csak egy jól hangzó félrebeszélés, nem egy kollektív döntés, hanem a mosakodás egy része. Mindemellett a Sapi írott formában igazolhatóan elismeri, hogy a T4 Pásztor javaslatára ő hozta a Bőszt. (tudom bizonyítani amennyiben még szükségét érzitek) Géza, Te nem T4 véletlenül? Bősz lett volna a legszakmaibb rész a minisztériumi tárgyaláson? Több kárt okoztatok ma a titeket oda küldőknek, meghatalmazóknak, mint azt metál és még jó páran remélni merték legszebb álmaikban. Célzol, még az ügyvéd lehetséges jelenlétére ami senkit nem zavar. Egy lényeges különbségre hagy mutassak rá. Ő tényleg tanácsadóként lett volna jelen, és nem a delegáltak egyike helyett, tárgyalóként. Valakinek a helyén becsempészettként meg végképp nem. Egyébként amennyiben lényeges lett volna, akkor leinfózható a személye, de nem úgy, hogy kb, két nappal a tárgyalás előtt már tudtatok róla, ezzel szemben a tárgyalást megelőző órában tettétek ad acta. A felelősség vállalás az tényleg ildomos lenne. Meg is érdeklődöm ha már itt tartunk, lemondtatok már, vissza adtátok a megbízást, amelyre teljességgel méltatlanok lettetek? Vagy nálatok mit jelent a "vállaljátok a felelősséget"? A celeb jelöltségre hagy reagáljak még pár szóban. Nyilván a Bettire célozgattok. A második ilyen jellegű eseményen vettem részt vele. (az első tavaly a Lánchíd utcai) Nem nagyon volt látható még nyilatkozni sem tv, sem rádió kérdéseire. Múlt hét hétfőn gondolkodás nélkül vissza utasított egy mokka, majd több tv meghívását. Ezek után egy héttel meg rá akarjátok verni a celeb jelöltséget. Az biztos benyalja, aki nem ismeri semennyire. Másképp nem bírtok vele? Csak jellemtelen eszközökkel? Szomorú. Már nektek. Amiket leírtam A-Z -ig bizonyítani tudom! Rövidre is fogtam, hiszen időközben aki figyelte az eseményeket, már több helyen is olvashatta a most általam is megerősítetteket. Visszatérve a magánvéleményemhez, már csak annyi kérdésem van, az általatok is említett gerincre hivatkozva, van bennetek még annyi tartás, hogy önként......?

Na Sapka hajrá

tomajer 2016.01.28. 20:15:19 / # 342794
István Csertek Koszonom Robi.ez legalabb korrekt.
Bar en ugy csinaltam volna hogy elobb nem csak az informatort hallgatom meg.
A masik felet is kerdeztem volna es utanna alkotok velemenyt.ettol fuggetlenul tiszteletben tartom mindenki velemenyet,igy a tiedet is.

Csak nagyon roviden reagalok.
Es nem erdekel hogy kinek tetszik vagy nem.-ez a megjegyzesem leginkabb 2-3 emberre vonatkozik,nem ratok becsuletes taxisokra akikkel egyutt aztunk es faztunk 5 napig.
Ti megbiztatok bennunk amit koszonunk.
Akkor vagjunk bele,roviden.Most nem terek ki arra hogy ki es mit szervezett mert lenyegtelen.
Erre majd vissza terek par szo erejeig.
Mult heten volt az elso egyeztetes aminek eredmenye keppen levonultunk a Bajcsyrol.
Igeretet kaptunk hogy ma folytatjuk.
Hidd el hogy azota ejjel es nappal ezzel foglalkoztunk.rengeteg anyagot,javaslatot,kovetelest allitottunk ossze.
Elhataroztuk hogy csak abban a temaban targyalunk amire Ti a demonstralo taxisok felhatalmaztak.
Szuntessek meg az ubert.semmi mas megoldas nem elfogadhato.
Elso egyeztetesen kizartuk hogy a cegvezetok illetve Metal,Dudas stb ott legyenek.
Ezt el is ertuk.viszont mar akkor jelezte az allamtitkar,hogy a tobbi hivatalos erdekkepviselettel es cegvezetokkel is targyalniuk kell.ezt megakadalyozni nem.tudjuk.
Kb 1 hete nyilvanvalo volt hogy a megbeszelesen elhangzottakat valaki kiszivarogtatja.ami nem baj,hiszen a problemainkrol es a lehetseges megoldasokrol volt szo.
Ezek az adatok nyilvan illetektelen fulekbe is eljutottak.
Ezzel eleve gyengitve targyalasi pozicionkat.
Most ugrok egy kicsit az idoben.
Tegnap.
Eloszor is.a Sapi nem eskudott meg semmire mert nem is beszelt senkivel ilyen temaban a kuldotteken kivul.
En Bősz Petert szemelyesen nem ismertem.
Viszont szakmai felkeszultseget ebben a temaban jol ismerem.valljuk be,ebben a temaban jobb szakember keves van.
Igaz es vallalom hogy en vetettem fel hogy nem mint City taxis,hanem mint szakmai tanacsado segitse munkankat.
Ezt megszavaztuk.tehat kollektiv dontes volt.
Semmi mas nem vezerelt hogy a csapat erosodjon es eredmenyt erjunk el.
Ha ez hiba volt akkor vallalom.kovezzetek meg.egyebkent a mai targyalasunkon a csapat legerosebb,legszakmaibb tagja volt.
Szegyen vagy nem szegyen,igy volt.
Tehat ujra mondom.megszavaztuk hogy ott legyen.
Ezzel szemben a delegaltak egyike,egy olyan embert kivant behozni a targyalasra aki szinten nem volt a listan.
Erdekes.ez az apro teny senkit sem zavart.
Es most jon a lenyeg.minden betuert vallalom es vallaljuk a felelosseget!
A kedves delegalt kollega,mar 1-2 napja kozolte hogy ,szoszerint idezem"felulrol jott ez az ugyved,es azt tanacsoljak hogy kepviseljen minket".hoppa.
Kezdett erdekes lenni.
Magyarul.a fidesz kormany egyik tanacsadoja kivanta az ugyveden keresztul iranyitani vagy kontrollalni hogy mi a ti kepviseletetekben mit es hogyan csinaljunk.
Ez azert nem igy mukodik.hogy az akar iranyitani akik ebbe a lehetetlen helyzetbe hoztak mindent.
Gyerekek.ilyen a Rakosi rendszerben volt divatban.
Tegnapi megbeszelesunkon elvetettuk ezt a lehetoseget.
Aki ehhez a szemet arulashoz,fidesszel es altalaban a politikaval valo lepaktalashoz a nevet adta volna az jelentkezes.
Az lett volna az arulas.
Ehhez kepest ma reggel a talalka helyen megjelent ez a kedves ugyved bacsi.
Es rogton oktatni kezdett minket.hogy majd o elmondja ezt azt stb.kozben kijelolte azokat a mediakat ahol lehet nyilatkozni es azokat amik "tilto listan vannak".
Nem nehez kitalalni hogy melyiknek lehet es melyiknek nem.szerinte.
Azt meg elmondanam hogy nem igaz az sem hogy mi nem engedtuk be.
Kizarolag technikai okai voltak.amit az allamtitkar orvosolt de addigra az ugyved elment onnan.allamtitkar ur meg autot is akart erte kuldeni hogy legyen ott.
De a kedves kollega aki rank szabaditotta azt mondta hogy nem kell.
Ezek utan indult be ez a hecc kampany ami minden alapot nelkuloz.viszont a kollega sertettsege ertheto hiszen az ugyved ur beigerte hogy akar a tv2-n futo,Hajdu Peter nevevel femjelzett frizbi cimu musorban is szerepelhet.
Ezt a szereplesi lehetoseget mi szinten elutasitottuk.na nem azert mert a tv2 a kormany tulajdona.egyszeruen azert mert az ugyunkhoz semmi koze egy frizbi cimu musornak.viszont a kollega hamar celeb lehet.mi a celebbe valasanak nem kivanunk akadalya lenni.viszont tamogatni sem kivanjuk ebben.
Vegezetul.
Ha hibaztunk akkor az csak annyi,hogy nem valtunk a hatalom babjaiva es nem koptunk szemen benneteket.
Holnap ugyan igy csinalnek mindent.
Mert a gerincink meg maradt.az biztos hogy minket zsarolni es fenyegetni nem lehet.
Mindenki dontse el hogy helyesen tettuk e amit tettunk es hogy elarultunk e benneteket.
Soha nem tennenk ilyet.
Persze mindenki maga dont.velemenyet tovabbra is tiszteletben tartjuk.
Ha ugy gondoljatok hogy csinaljuk vegig meg is tesszuk.ha azt akarjatok akkor felre allunk.
Mi nem akarunk celebek lenni.mi vegig kitartottunk az allaspontunk mellett.volt aki nem igy tett.
A lelkiismeretevel mindenkinek el kell szamolni.
Az enyem teljesen tiszta.ratok nem haragszom,hisz nem tudtatok a korulmenyeket.
Lehet hogy kihagytam valamit de a lenyeg nagyjabol ez.
Sardobalasba nem kivanok reszt venni.ezt a celeb jeloltnek uzenem.ezert van amire nem reagalok.van egy szint ami ala nem sullyedek.
Szoval ennyi tomoren.
Ha a fentieket tudatod vagy megosztod az erdeklodokkel azt megkoszonom ill koszonjuk.
tomajer 2016.01.28. 20:09:58 / Módosítva / # 342793
Horacsek Róbert
4 órája

A "hivatalos" tájékoztató előtt a mai minisztériumi egyeztetésről a szigorúan magánvéleményem (magán, bár elég sokan osztják). Az előzményeket mindenki ismeri, pont egy hete feladtuk "lövészárkainkat" a belvárosban. Az azóta eltelt időben a szervezők számára aláírás gyűjtés folyt, - a minisztérium kérésének is megfelelően - igazolható legyen a küldöttség támogatottsága. Tegnap előtti infóm alapján mintegy 350 aláírásnál tartottunk. A mai napi tények. A minisztériumba becsempésztek egy Bősz Péter nevű "urat", aki nem szerepelt az aláírásgyűjtő fejlécen. Annak ellenére, tegnap még a szervezők közül életükre esküdtek Sapi, valamint Gottlieb urak, senki más nem mehet be, azokon kívül akik az aláírások által felhatalmazást kaptak. Kérdés, ha a mai napi állításoknak megfelelően Bősztől jobban senki nem tudja képviselni az érdekeinket, valamint ezeket elmondani is képes, miért volt szükség a "titkos becsempészésre". Ezen túlmenően, ha valaki(k) nem tartja magát tárgyalóképes delegáltnak, miért nem lép vissza, hogy ha ez meghaladja az erejét, valószínűleg többen lettek volna akik megértik mint akik nem. Jelenleg az én véleményem a következő: történelmi esélyt mulasztottunk, amikor némi fagyoskodás árán "kierőszakoltuk" az aktuális "hatalom" a szakma részéről direktben tárgyaljon velünk, a jól ismert "szakszervezeteink", fuvarszervezőink kihagyásával, és ezen lehetőséggel nem éltünk pár önfejű "újkori képviselőnk" jóvoltából. A kérdés egyébként adja magát, ha Bősz "úr" annyira jó nekünk, akkor miért kellett mintegy titkosszolgálati módszerekkel becsempészni a mai tárgyalásra? A mai napról még ma megjelenik
a tárgyaláson részt vevőtől is egy tájékoztató, türelmet kérünk.

tomajer 2016.01.26. 13:29:28 / Módosítva / # 342734

Hatalmas a káosz a franciáknál


Kitört az Uber-taxi háború Franciaországban is. A taxis demonstráció tagjai autósblokádot vontak Párizs és Marseilles köré, emellett a légiforgalomban is sztrájkolnak. Több tucat repülő járatot is töröltek, a taxisok pedig elállták a repülőterekhez vezető utakat.

A párizsi rendőrség azt ajánlotta az autósoknak, hogy ne közlekedjenek a megszokott útvonalakon, a körgyűrűre pedig semmilyen körülmények között se hajtsanak rá.

A légi forgalom is megbénult, minden ötödik járatból egy nem közlekedik. A taxissztrájknak köszönhetően pedig nem lehet eljutni a repterekre, a párizsi Charles de Gaulle és Orly reptér mellett Toulouse, Marseilles és Bordeaux légikikötője is nehezen megközelíthető.


Rengeteg sztrájkra kell felkészülni franciáknak és az országba látogató turistáknak. A taxisokon és a légiforgalmi irányítókon kívül a köztisztviselők és a tanárok is tiltakozó akciókat szerveznek.

A francia utakon az Uber-taxi ellentét többfelé erőszakba torkolt. A rendőrség összesen húsz embert tartóztatott le, mivel gumiabroncsokat gyújtottak fel és több helyen volt dulakodás is.

A vezetők az Uber és más, nem engedélyhez kötött utasszállító szervezetek ellen tiltakoznak, kedd délután pedig tömegesen készülnek a pénzügyminisztérium előtt gyülekezni. A francia taxisok szervezetének szóvivője a kormányt okolja a taxisok helyzete miatt, véleménye szerint szabályok betartása nélkül sosem érezhetik biztonságban magukat a taxisok.

Könnygázgránátokat is bevetettek a taxisok ellen, amikor  megpróbáltak "elfoglalni" egy nyolc sávos autópályát. Hajnalban gumiabroncsokból raktak "tábortüzet", de a francia tűzoltók hamar megoldották a szituációt. A francia tüntetők spanyol és belga kollégáikkal együtt vonultak az utcákra országszerte.

Oldalszám: 11