Hozzászólások száma: 35138
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
mew 2009.07.30. 12:14:15 / # 293983
A TŐKÉSNEK AZ A LÉNYEG, HOGY MINNÉL MAGASABB BEVÉTELE LEGYEN! NULLA KÖLTSÉGGEL IS MEG TUDJA TÖBBSZÖRÖZNI A BEVÉTELÉT, CSAK ELÉG FELVENNI NÉHÁNY SZERENCSÉTLEN MUNKANÉLKÜLIT, AKIT A MUNKÁVAL HITEGETNEK, VEGYÉL FEL HITELT, MERT LESZ BEVÉTEL... A TAXIZÁSNÁL ÉS TERMÉSZETESEN RENGETEG MÁR SZAKMÁRA IS JELLEMZŐ, CSAK AKKOR VAN BEVÉTEL, HA VAN MUNKA. EZÉRT GUSZTUSTALAN AMIT A FUVARKÖZVETÍTŐK CSINÁLNAK. A JELEN PILLANATBAN A LEGNAGYOBB VÁLSÁG KÖZEPETTE IS VESZIK FEL AZ ÚJABB ÉS ÚJABB SZERENCSÉTLENEKET, A TÖBBI RÉGI OTT LÉVŐ KOLLÉGA ROVÁSÁRA. ELVÁRJÁK TŐLÜK, HOGY HŰSÉGESEK LEGYENEK A CÉGHEZ, KÖZBEN PEDIG MAGASAN SZARNAK A FEJÜKRE. MEGOLDÁS: TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁS, LÉTSZÁMSTOP. VAGY BLOKÁD. ÉN A 2. MELLÉ TESZEM LE A VOKSOM. +1 LEHETŐSÉG: NE FIZESSEN SENKI SEM TAGDÍJAT. HA SENKI NEM FIZET, AKKOR IS LEHET DOLGOZNI, MERT AKKOR AZ UTASOK VISSZASZOKNAK AZ UTCÁRA. MINDEN TAXISNAK VAN MOBILJA, ŐKET IS LEHET HÍVNI.

6ker 2009.07.30. 02:06:58 / # 293982
Én tudom mit fogok írni arra a papírra. Egy kibaszott nagy NULLÁT.

falcon 2009.07.30. 01:10:57 / # 293981
csak az a bibi hogy révi 2 éve már nyúgdijban volt az hogy nem értet hozzá amit kellet volna csinálni ennyi pénzért bárki el vakarozna

AdamGyak 2009.07.29. 22:04:42 / # 293980
Szerintem meg nem taxisból van sok, hanem címből nagyon-nagyon kevés. A régi aranykor amikor a lakossági címek voltak többségben, áttértünk a cégesek irányába sajnos a válság ezt visszavetette... Kezdők. Mindenki elkezdte valahogy, hála neked és a cégnek engem szinte mindenki segített és segít a mai napig is, a Pesten szerencsét próbálóknak is el kell tartaniuk magukat, a családot stb., szerintem nem bennük van a szakmai romboló erő, nem jöhet mindenki térképpel a fejben, sajnos nincs Fuvarozástani Főiskola -az egyetlen felsőoktatási hely ahol tanulnék-. Sajnos sok fiatal agilis tehetséges kolléga eltűnik feladja pl. Ákos. 2 hete ültem oktatáson egy kolléga mellett, ma intézte a kilépő papírjait. Egy történetet én is megemlítenék, egyik este meglátogattam egy rokont a kórházban , utána kimentem a drosztra az ismerősökhöz, itt be kellett tolni az egyik vidéki kolléga autóját... Másnap egy másik kolléga kért akkumulátor-ügyi segítséget, a "Kisegít?" kérdésre néma csöndben egyetlen trilla érkezett: Az előző este betolt kollégáé. Ja az eset a jól frekventált 6. kerültben történt... Jóestét-munkát!
AdamGyak 2009.07.29. 21:35:33 / # 293978
Tudod Sanyi, szeretném hallani a másik oldal véleményét, hogy jól csinálom/csináljuk-e a dolgunkat. Szeretnék fejlődni, és építő kritikát és instrukciókat hallani mint hogy tetted legutóbbi beszélgetéseinkkor is
csogu 2009.07.29. 18:42:31 / # 293975
41!!! :-)) Azt mondod ebben Ádámka keze van?? Ejnye:-))
Nevem senki 2009.07.29. 18:27:12 / # 293974
Bírnád mi??? Hogy én is 40 címet vegyek csak fel egy hónapban??? DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
cooltaxi 2009.07.29. 18:12:36 / # 293973
"a kauciós papíron NEM IS A RÉVI ALÁÍRÁSA" szerepelt! Bizony,hogy nem!"Okosan" aláíratta az épp szolgálatban lévő Taxi 1-el!Mesteri húzás volt nem mondom! Amúgy meg szerencsére senki nem mond olyat,hogy nem csak egy 60 ezer volt.És hál Istennek számla nélküli tagdíjfizetés sem történt soha.Mert ha lett volna ilyen,akkor már nem 60 ezer a lelkiismeret ára.
csogu 2009.07.29. 17:58:21 / # 293972
Második oldal: 1, Átlagos fuvar díja 2008-ban : 1800 ft. 2, Átlagos fuvar díja 2009-ben: 1300-1400 Ft. 3, 10 fuvarból mennyi a „leintéses” vagy a „droszton beülő” fuvar? Ez attól függ, hogy ki honnan dolgozik, de magamból kiindulva…10-ből 2 db, amit nem URH-ról veszek fel….de van amikor ez egy darab. 4, Írjon 3 pozitív és 3 negatív dolgot a Főtaxiról! Pozitív: 1, Vannak éjszakai szórakozó helyeink 2, Amennyiben van cím, akkor az nem csak egy szűk rétegére vonatkozik a városnak, elég nagy a lefedettség 3, Az egyik olyan cég, ami a közös programokat előnyben részesíti Negatív: 1, Vannak éjszakai szórakozó helyeink és vannak olyan kollégáink, akik csak ezek miatt vannak itt a cégnél 2, Nem tudok róla, hogy ezeken a helyeken lennének próbautazások 3, URH-k ellenőrzése A többi az olyan személyes kérdés, amit ti is olvashattok itt a bemásolt kérdőíven. Szóval ennyi lenne.

csogu 2009.07.29. 17:57:48 / # 291730
Na, délelőtt már említettem ezt a kérdőívet, majd bementem a központba és kértem egyet. 2 oldalas, így 2 hozzászólásban beszélnék róla. Először is szerintem nem kellene fikázni, mert végre megkérdeztek minket és ha erre is negatív a reakció, akkor utána meg ne háborogjunk, hogy a vezetőség nem tudja hogy mi is van az utcán, mi a véleményünk. A válaszadási rublikákat kicsinek találom,mert vannak talán grafomán kollégák, akik bővebben kifejtenék a véleményüket, de ez talán így volt tömegesen megoldható. Sebaj, itt a fórumunk, ahol lehet róla bővebben írni. Én abból indulok ki,hogy Gyula úr civil, maximum mint utas szerepelt az életében a taxival való érintkezés, igazán belelátása eddig nem lehetett. Sokan mondjátok itt,hogy nem a megfelelő emberektől szerzi be az információit….na most ez változhat, mivel most megkérdeztek minket. …hogy lesz-e ettől változás, vagy sem, azt nem tudom, de vegyük komolyan a „lehetőséget”…szerintem. Na szóval az első oldal: Bementem a Lengyel Sanyihoz, hogy van pár kérdés, amit nem értek….azt mondta, hogy ajjjajjj mi lesz ha már Te sem érted…innen is köszönöm neki a bizalmat, amit a mentális képességeimről hitt…de az ész nem én vagyok… :-) Már az első kérdésnél megakadtam: 1, Arculat, taxi megjelenése Na most ezt én úgy értelmeztem, hogy a matricák, a dizájn meg ilyenek. Különösebben semmi kifogásom ellene…a megszokott stílus, jól felismerhető, elkülöníthető, bár az nem lenne rossz, ha más nem használhatná büntetlenül a kockasort, mert van belőle félreértés nem is kevés. A lehetséges válaszok: 1, Főtaxi által elfoglalt hely 2, Ha nem a Főtaxi az első, akkor ki az első? Na most erre a kérdésre igazán nem tudok elfogadható rangsorolást, csak egy olyat, hogy megfelelő…bár ha lenne olyan mint a Tele5-nél volt/van (nem tudom), hogy vannak hirdetések és ezért a tagdíjból kedvezmény jár a taxisnak, az talán nem lenne baj ezekben az időszakokban, amikor minden forint számít. Szóval én az első sorba azt írtam, hogy : megfelelő 2, Reklám (hirdetések mennyisége és minősége) Kövezetek meg, de én jó ha az elmúlt 6 hónapban egyszer hallottam a Főtaxi hirdetését az egyik médiában, meg tudom, hogy valamelyik újságban is vagyunk, egy ilyen hétvégi programismertetőben….de többről én nem tudok, nem figyeltem fel rá. Így azt válaszoltam, hogy nem elégséges. A második helyre, hogy akkor kié jó, a Taxi4-et írtam. 3, Diszpécser szolgálat Na, erre már nem tudok korrekten válaszolni. Mivel lassan már megszoktam a lányokat (fiúkat), így ez vált megszokottá…bár azon még mindig megfejelem a kormányt, amikor kiadnak mondjuk egy ilyet: XIII. kerület Váci út 56, a Kávés Katica XY néven…erre valaki megemlíti, hogy de az nem az 56-os szám alatt található, hanem az 52-es szám alatt…erre a kollégától visszaveszik a címet, aki már feltételezhetően kistartolt a tutiból, hogy visszahívják az ügyfelet…ilyenkor koppan a fejem a kormányon :-) Válaszom: Semmi extra…másik válaszadási lehetőség kihúzva, mivel már nincs viszonyítási alapom más cégekkel kapcsolatban. 4, Tarifa mértéke KEVÉS…nekünk kevés, de nagyon, utasoknak sok, főleg a tisztességes távolságba történő fuvarok esetében. 5, Utas elégedettség Válaszom: Taxistól függ, hogy kivel utazik a kedves utas. 6, A cég stabilitása (megbízhatóság) Na most ez melyik oldalról? Utas, vagy taxis? Mert nem mindegy!!! Válaszadás nincs, kihúztam, mert nem értettem mire is irányul pontosan a kérdés. 7, Tradíció, múlt, értékek Majd ha a csekkek ki lesznek fizetve, akkor ápoljuk azokat is…válasz nincs, kihúzva. 8, Jövő, perspektíva A jövő az sötét, igazándiból nem is tudom, hogy ezt a szakmát mi ránthatná ki a mocsárból… Válasz: Félek én a jövőtől!!! 9, Fejlődőképesség Na most kié is? Cégé? Taxisé? Cégét nem tudom, nem látok bele a gazdasági helyzetébe. Taxisé? :-)))) Fejlődés? Örülünk ha életben maradunk, nem hogy fejlődjünk. Mivel a kérdés nem egyértelmű, hogy mire, kire vonatkozik, így a válasz kihúzva. 10, Etikai szabályozás Na, lehet köpködni….bízom a Zoliban (1037), ha engedik neki, hogy menjen azon az úton, amin elindult, akkor ebből még akár lehet is valami… Válasz: 1037-ben bízom!!! 11, Taxisoknak nyújtott szolgáltatás Háááát khmmm…miről is van itt szó? Mi a kérdés? Kevés a cím, ez egyértelmű. Hogy ez most nem kifejezetten csak a Főtaxi hibája, az számomra tiszta, de akkor is. Másfajta szolgáltatás? Komolyan nem tudom, hogy itt mire is gondolnak pontosan, így a válasz: Több cím kellene 12, Havidíj (tagdíj) Amennyiben több cím lenne, vagy kevesebben lennénk a cégnél, nem hiszem, hogy a tagdíj lenne az, ami zavarna minket. 13, Oktatás Na igen, amikor ezt a kérdést elolvastam, akkor rohantam a Zolihoz (1037), hogy ezzel bajom van, mert szerintem ott baj van…és ha erre válaszolok, az nem lesz előnyös. Azt válaszolta, hogy akkor nem lesz az, de azt írjam, amit gondolok… Szóval, mint ahogy azt neki is jeleztem, szerintem ott gond van az oktatással, ahol egy taxis nem tudja mi az a 3asbrék és hogy mit is kell neki ekkor cselekednie…magával a szó értelmezésével gondja van. Azt a választ kaptam, hogy ez lehetséges, hogy a múltban így volt, de üljek be egy oktatására és akkor majd megtudom, hogy Ő mit is oktat…lehet élek ezzel a lehetőséggel. 14, Fuvarmennyiség Elérte azt a szintet, ahol már a komoly baj kezdődik. 15, Egyéb szolgáltatások (telefonkártya, POS terminál, kedvezményes üdülés) Hááááát…telefonkártya több kollégának jó, POS terminál szerintem úgy hiányzott nekünk, mint púposnak a sántítás…üdülés…na igen: Több cím kellene. 16, Általános értékelés Vérzik a szakma, több sebből…és ezt nem lehet cégszinten orvosolni.

nevess csak! 2009.07.29. 17:28:37 / # 293969
Vagyunk így ezzel jópáran. De, hogy Te nem vagy közülünk való, az biztos.
ébresztő 2009.07.29. 17:12:05 / # 293968
A Révi eltávolítása által megszűnik az a kontroll, amely szükséges volt annak érdekében, hogy a "tanácsadók" által, irodában-fülbe-súgdosós módon elhangzó javaslatok elbírálásában ne maradjon magára a Diri. Ne felejtsd el, hogy a Dirinek, korábban, köze nem volt sem a taxihoz, sem a taxisjellemű intrikus környezethez! Így válik - szakmai szempontból - egypólusúvá az irányítás. Egyébként, hogy mennyire le volt zsírozva az eltávolítás, "még jó, hogy nem állít senki olyat", hogy a kauciós papíron NEM IS A RÉVI ALÁÍRÁSA szerepelt! Egyébként, én nem olyannak ismerem a Révit, aki szaros hatvanezerért bevállalná, hogy viaskodjon a lelkiismeretével.
majma 2009.07.29. 16:50:52 / # 293967
Magad nevében beszélj csak! Az tenne be, ha a Révi nevelt volna.
666 2009.07.29. 16:50:39 / # 293966
valaki mondja már meg,hogy szakmailag mi a faszt csinált a Révi a cégnél azon kívül,hogy nagyképűen hátra baszta magát a székében telefonálgatott és még köszönni pontosabban vissza köszönni sem tanult meg. Nem karom a Juhász Gyurit fényezni de minden papír munkát Ő végzett a Révi meg a pöcsét vakarva vérta,hogy végre ebéd idő legyen aztán mehessen haza.

majma 2009.07.29. 16:49:21 / # 293965
Miért magyarázkodsz? Fogadd el, hogy változnak az idők.
cooltaxi 2009.07.29. 16:47:45 / # 293964
Ez most komoly? A Révi kirugása számodra a Főtaxi lefejezését jelenti? Azért akkora nagy ember nem volt ő. Na jó az arca az igen,de egyébként.. Nekem biztos nem fog hiányozni a lekezelő,főlényes,megvető,kioktató .gúnyos modora. Amúgy mega kirúgás okáról csak találgatnak.Még jó,hogy nem állít senki olyat,hogy egy közelmúltban elhunyt kolléga kauciója egyszerüen "eltünt".Már csak az hiányozna,hogy ilyesmiket találjon ki valaki!
nevess csak! 2009.07.29. 16:47:26 / # 293963
A rendetvágásból egyelőre csak az jön le, hogy miközben az utcán nincs cím, tovább növeli a tagdíjat ahelyett, hogy benyelte volna, arra való tekintettel, hogy egyre szarabbul megy a bolt. Ez gesztusértékű lett volna. Ehelyett eltart két főmarketingest akik nem, vagy rosszul végzik a munkájukat, és kirúg egy olyan vezetőt, akinek a keze alatt csiszolódtunk azokká, amik vagyunk.
Robin Hood Jr. 2009.07.29. 16:35:18 / # 293962
Már bocsánat...! Miért kellene bemennem a Dudásékhoz??? Te bejársz? Mert akkor értem a kirohanásodat. Szerintem egyikünknek sem dolga "bejárni" egy irodába sem. Nem tartozom azok közé, akik hatszázas nyelvcsapással ülepet takarítanak. Tudod, nekem azt tanították, hogy az embereket, a tetteik alapján ítéljem meg és ne az alapján, ahogyan beszélnek magukról. NEM LÁTOM A PRODUKTUMOT AZ EMLÍTETT "URAK" RÉSZÉRŐL. És ha te taxizol, akkor neked is ez kellene, hogy legyen a lényeg. Hacsak...! Hacsak nem Dudás, vagy Lengyel úrhoz van szerencsém e nicknév mögött.
törölt felh. 2009.07.29. 16:29:34 / # 293961
6ker...te le akkarsz alázni a száddal,hogy ennyire érdekel a sorsom?Foglalkozzál már magaddal légyszives.Köszönöm.

törölt felh. 2009.07.29. 16:28:55 / # 293960
Attus. Rosszul idézed fel...nem azt mondtam,hogy nem tudom melyik a Petőfi híd hanem azt,hogy hirtelen nem ugrott be melyik az.De hát mindenki elkezdi valahol nem?Ezért kár kiröhögni a másikat szerintem.Na csokollak

Oldalszám: 1757