Hozzászólások száma: 35138
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bao 2009.08.30. 07:05:21 / # 294592
6-7 éve nem éreztél pont ilyet? Aztán léptél.

törölt felh. 2009.08.30. 06:34:09 / # 294653
Ja. A Csicsergős az tényleg tud valamit. Minden hajnalban repteressel kezd, amit 3-mal vesz fel. Hol a XV.-ben, hol a XII.-ben, de mindig ráérez az első címére. (Persze csak mióta M. kisasszony a Gyöngytyúkból saját kocsival jár)
TOMLA 2009.08.30. 06:12:16 / # 294652
No innen kívülről csak egy megjegyzés. Van aki nagyon tud taxizni: Pl: 366, 122, 227...stb. No meg aki jó kályhát választ: 1040, 947,155... A többieknek igen nehéz kenyér lehet ez mostanság. Szerintem.

csogu 2009.08.30. 06:00:50 / # 294651
Jaaa még valami. A 1027-es Gyurinak meg végre kidobhatnának egy kis juttatást, mert ami munkát ő végez, az minden "fuvarszervező" becsületére válna.

csogu 2009.08.30. 05:56:42 / # 294650
Laci, megfordították még a diáksziget alatt a gyűjtőt. Jégtörőből kell bemenni és a Reményiben állsz meg, a Leányka utca előtt....rongyolok befelé, de szerencsére nem nagy sebességgel...mert különben a Jégtörő végében tuti telibe vágom akkor a kollégát...gyors leparkolás, majd kiugrottam és mentem a kocsi hátuljához, hogy lassításra intsem az érkezőket....szerinted ez mennyi taxist jelent? 50? 60? 70?...és ez csak a gyűjtő!!! Amennyiben valaki találkozik a Miklóssal, mondja meg neki, hogy baromira hiányzik a cég éléről!!!
TOMLA 2009.08.30. 05:55:20 / # 294649
Szeva Tomi. Lehet, hogy ismer valahonnan ez a fiú./vagy lány/ Hi-hi:-)))))
csogu 2009.08.30. 05:52:48 / # 294648
Haver átment egy másik céghez...éjfélkor hívott, amikor nálunk csak csepegett a meló...a létszámunkat tekintve, még ez is erős túlzás...náluk akkor váltottak át 5 percre és 2 (!) csatornára.
TOMLA 2009.08.30. 05:52:14 / # 294647
No és volt????
csogu 2009.08.30. 05:30:16 / # 294646
Mai nap legoptimistább kérdése hajnali 4-kor hangzott el a 4-es csatornán: - Van valaki a gyűjtőben?

Dodi 2009.08.29. 22:05:19 / # 294645
mindenki= mindenkinek :))

Dodi 2009.08.29. 21:45:36 / # 294644
Szevasz Laci! Azért ez "utas jelölt a Ráday utcában valahol" egy kissé sarkított,de tudom miről beszélsz mert tudom,hogy Te is ismered az érem másik oldalát.:))Viszont hadd mondjak valamit azoknak a kollégáknak,akik soha nem voltak még a központban! Ha egy cím odáig eljut,hogy házszám nélkül kerül feldobásra - és most nem egy " kérek körut a Vígszinház"-ra gondolok hisz azért legyen már egy minimum szint! -:)),hanem Pl, III. ker Kossuth L üdülőpart és egy új szórakozó hely, akkor biztosak lehettek abban,hogy előtte mindent megpróbáltunk,hogy kicsikarjuk a házszámot. Nem tudja. -Kérdezd meg a személyzetet!- -Nincs a közelemben egy sem.Küldöd azt a kocsit vagy hívjak más céget?- -Ok,küldöm, 5-10 perc. És ekkor jött az,hogy -én legalább is- címfeldobás elött megkérdeztem a csövön,hogy tudja e valaki hol van pontosan az adott cím? És ha tiszta volt,akkor lett feldobva,így biztosítva az egyenlő esélyt mindenki.És igyekeztünk megjegyezni,hogy legközelebb már mi magunk tudjuk fejből a számot. Szóval a lényeg: ne higgyétek,hogy vállat vonogatva közömbösen "benyelünk" minden badarságot ami megrendelés néven befut.Soxor nagyon is sok meló van egy-egy címfelvételben.És akkor igazán bosszantó,amikor kiderül,hogy arányaiban nem is érte meg szenvedni vele mert még fuvarnak is sz... volt.:(
Dodi 2009.08.29. 21:13:38 / # 294643
Ismerem annak az éjszakának a sztoriját. Kényszerhelyzet volt. A Krisztián nem is volt aznap műszakban.De bement segíteni,ahogy azt megtette a Bandi vagy én is hasonló helyzetben. Szerencsétlen véletlenek egybeesése,hogy így alakult az az est.Nem a műszakvezető csinálja a beosztást,ő azzal "főzött" amivel aznap este tudott.
Dodi 2009.08.29. 21:07:05 / # 294642
Szia András! :)) Partvonalon kívül vagyok önhibámon kívül.De unatkozni nem unatkozom.Viszont elkeserít amiket hallok. Nincs cím,nincs fuvar, elpártolnak cégek,panaszkodnak kollégák.Nem tudom,hogy érdemes-e vissza szállnom a mókuskerékbe. :(
coffos 2009.08.29. 20:23:27 / # 294641
Először is, Te hülyéztél le engem úgy hogy nem is szóltam hozzád, másodszor meg terelsz, nem a fő problémáról beszélsz, ergo...befejeztem veled ezt a magasröptű beszélgetést....
taxis23 2009.08.29. 17:45:45 / # 294640
Azért jó melót kívánok mindenkinek kint az utcán, s bent a központban. MCCCXCII kollégám véleményével búcsúzom,... indul a meló....remélem
MCCCXCII 2009.08.29. 17:20:30 / # 294639
Mit nem értesz? Mindenki emelt már, ezért pont mi maradnánk ki belőle? A „KAUCIÓ”: Anno a 60 ezret miért szedték be? Mert a kocsit, a taxiórát, az URH-t és a szabadjelzőt a cégtől kaptad/kaptuk. Most mi van? A kocsi, a taxióra, az URH sajátod/sajátom. Csak a szabadjelzőt kapod/kapom. Érdekes a kaució összege mégse csökkent, sőt most a terminál miatt még növekedett is, persze azért, mert más cégeknél is növekedett. Ez tényleg egy alapos indok. Meg is érteném, de te érted, mert én nagyon nem. Azután van itt egy OTP-s érdekesség, amit nem ártana tanulmányozni. Főleg, ha rábeszéltek egy „token” birtoklására. Erről nagyon nem beszéltek.:(((
kapca 2009.08.29. 17:09:01 / # 294638
Valami ilyesmi jutott a fejembe.....Itt mi vagyunk a SZOLGÁLTATÁS használói,amiért FIZETÜNK.A szerepek felcserélődtek az elmúlt 10-15 év során.HA én így szolgáltatnék és az utas betelefonálna kapnám a tiltást.Itt egyszerű a válasz,senki nem mondta,itt kell dolgoznod.Cég? Milyen cég? Egyszerűen fuvarszervező iroda,talán....

kapca 2009.08.29. 17:02:03 / # 294637
Sziasztok! Olvasom az újságban a taxisok költségeit,kb stimmel.Olvasom a fuvarszervezők szövetségéről a cikket.Minek is alakultak meg? Miért vannak hasonló nagyságrendben a tagdíjak? Már minden iroda emelte a kauciót.Ezért az elavult POS terminálért nem kevés a 40 pénz.Kamatmentesen. Olvasnék szívesen néhány mondatot,mi indokolja a magas szervezési és mentési és egyéb díjakat.Ebben a pangó üzletmenetben sok önmérsékletet nem tanúsított a vezetés.Elég hamar nyúztak következő bőrt.....akin még volt...!

MCCCXCII 2009.08.29. 17:01:27 / # 294636
Talán meg kéne próbálnod, hogy milyen az élet odabent és mindjárt leszállnál a magas lóról! ” Helló Dodi! Ne sértődj már meg ennyire. De, ha mondásod szerint ismered a kinti utcai melót, s tudom, hogy ismered, mert taxizol, akkor talán meg is érted, hogy miről beszélünk. Tudod, ha a fuvarszervezésért beszednének 10 ezer forintot, a mostani árak mellett, akkor qrvára nem érdekelne senkit, még az sem, ha úgy mondanád be a címet, hogy: — Van egy utas jelölt a Ráday utcában valahol. Tudod nem is szólnánk semmit, hiszen a 10 ezerért nem is nagyon járna több. De, ha már több mint félszáz ezer forint a fuvarszervezés díja, akkor azért ne egy 10 ezer forintos szolgáltatást kapjunk, mert ez valahol nem jó, és csak az ellenségeskedést növeli. Igen is, igaza van a kollégának. Egy cím abból áll, hogy kerület, utca, házszám, esetleg az intézmény neve, s hogy minden teljes legyen talán még a megrendelő nevét sem árt tudni, s leadni. Ha pedig az utas nem mondja a házszámot, s te bent mint jól képzett diszpécser véletlenül tudod, akkor ne essen már nehezedre ráírni a házszámot a rendelésre, mert lehet te sűrűbben „találkozol” a megrendelővel, mint az utcán dolgozó kolléga. Ha pedig ráírtad, akkor olvassák is be, mert így gömbölyű, és így fér bele a nadrágba. Ha pedig ez nem lehetséges, és nem is megoldható, akkor csak hagyatkozzunk a tudós taxis kollégáinkra, akik ismerik a rébusz nyelvjárást, és félszavakból is értik, hogy hova kéri a kedves a kocsit. De, akkor viszont ne szedjenek mindenkitől egyformán tagdíjat, hanem oldják meg valahogy a címenkénti fizetés lehetőségét. Így nem lesznek békétlenkedések a forgalmazás területén, s már ez is nagy előny lenne. Még volna pár építő jellegű kritikai megjegyzésem, de most nem akarok senkit ezzel untatni. Azért jó melót kívánok mindenkinek kint az utcán, s bent a központban. Te tudod, hogy kicsit ismerem a benti melót is. Annyira azért nem olyan nehéz, hogy ne lehetne jól csinálni. A hangulat is jobb lenne, s mindenkinek jobban is menne. Csak ennyit akartam hozzászólni. Üdv. MCCCXCII
taxis23 2009.08.29. 17:00:09 / # 294635
Mivel tudom, hogy te is dolgoztál bent is kint is, csak annyit kérdeznék tőled, hallottad-e a 25-26. éjszakai díszpécserszolgálatot. Ha igen, akkor azt hiszem nincs mit beszélni. Ha nem , akkor csak annyit, hogy este egy tájszólással beszélő, hebegő, lvasni nem tudó hölgy dadogott a csövön. Egyszerűen felháborított, hogy egy ilyen embert fizetnek a központban. Ugyanakkor bent volt a Krisztián is, aki később ült oda, mire megszoktad hogy végre dolgozhatsz, ismét egy hölgy, aki bizonytalan és halk volt. Nem tudom te hogy szeded össze a fizetni valóra valót, + a család, de én egyre nehezebben, és ezért én is csak azt tudom mondani amit az előző kolléga: A nem kevés pénzemért tisztességes szolgáltatást kérek. Itt be is fejezem, de ha lehet kérni fogom annak az éjszakának a visszahallgatását, és a tagdíjamból történő levonását.!!!!!!!!!!!
Oldalszám: 1757