Hozzászólások száma: 35138
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
MCCCXCII 2007.06.14. 11:23:34 / # 283296
Kedves Taxis23! Már meg ne haragudj, hogy mondom, de te valamit nagyon félre értesz! Itt nem arról van szó, hogy a kolléga, aki összetörte, vagy nem törte össze magát, az megérdemelte, vagy sem. Dörzsöljük a kezünket, mert addig is több cím jut egy főre. NEM ERRŐL VAN SZÓ! Hanem arról, és szerintem ez a lényeg, hogy egy cím, amelyik nem megy el még 15 perccel sem, és valaki időajánlattal jelentkezik reá egy pici (5 perces esetleges) késéssel. Ráadásul közli balfék módon, hogy utassal halad arrafelé, ami az esettel kapcsolatban teljesen lényegtelen. Az viszont már lényeges, hogy mikor kiderül, hogy hova megy a kedves, akkor egy a közelben gubbasztó kolléga rádöbben, hogy ez jobb fuvar, mint amire vár. Ez a helyismeret maximalizmusa. Összes rendelést ismerem, még azt is tudom, hogy kedden milyen zokni van az utason. Csak az a baj, ha egy nem rendszeres utas véletlen rendel, akkor borul a papírforma. Ezt nevezik meglepetésnek! (:-)))) Most jön a lényeg, hogy ilyenkor ne kezdjen nyüzsögni a maga szőtt hálójában üldögélő kolléga, hogy neki is jó a fuvar, csak ő eddig nem nyomott, mert izé, meg izé, és a végén utas érdekére hivatkozunk utolsó érvként. Tudod, hogy hány olyan eset van mikor az idő miatt, vagy bambaságom miatt nem nyomok az első, esetleg a második feldobásra? Pedig ott vagyok a címtől 2-3 percre. Ilyenkor meg kell állapítanom magamról, hogy nem csak béna, de hülye is voltam. Ezután jól összeszedem magam, és gyorsan felveszek 5 perccel egy „húzós” címet, amelyik csak „ide megyek aranyoskám” kategóriába tartozik. A fuvar végén ismételten meg kell állapítanom, hogy az állapotommal kapcsolatban a helyzet változatlan. (:-))))) A taxisok zöme (tisztelet a kivételnek) általában olyan, mint a folyami krokodil. Ül a folyóban (tutiban) és várja a gnú (utas) csorda vonulását. Nem megy ki a szavannára vadászni, hiszen a kaja „házhoz” jön. Ha meg egy magányos gnú betéved a folyóba, akkor a krokodilok először bambán nézik, de mikor az egyik rászánja magát a kaja megszerzésére, akkor hirtelen a többi is vágyat érez annak megkaparintására. Tudom a példám eléggé sántít, de ne várj többet tőlem, hiszen ez is elég megerőltető volt számomra. (:-))) Most megyek „osztán” dolgozom(?) egy kicsit, ahol ki tudom magam pihenni.
MCCCXCII 2007.06.14. 10:37:51 / # 283295
Kedves 6ker! Tudod engem, csak az bosszant a dologban, hogy hozunk egy szabályt. Ez lehet jó, és lehet rossz is. Ha az utóbbi áll fenn, akkor lehet rajta módosítani, vagy uram bocsá törölni is lehet, hiszen tévedtünk. De ami példát felhoztam, az arra vonatkozik, hogy igencsak kihangsúlyozzuk azt a tényt, hogy: NEM LÉTEZŐ CÍMRE NEM NYOMUNK! Ez még rendben is volna. De az már nem, hogy ha valaki „púdert” kap, akkor úgy próbálja „megszerezni” a címet, hogy a „rosszul” feldobott címre hivatkozik, és újra dobatva ő fogja felvenni. Például nem a sarkon van a ház, csak a sarokra kell állni! Erre már tettem egy javaslatot, hogy aki ilyet kifogásol, az csak 15 perces dobásnál nyomhasson a címre. De úgy látszik, hogy Vazullokkal beszéltem. Még egy példa, hogy miről is beszélek: — Kérek Rákóczi út Uránia mozi. — Trilala! — 392. — Trilala! — Rákóczi út Uránia mozi Hiszt Erika, VII. kerület Uránia mozi Hiszt Erika. CSAK ITT HANGZIK EL A KERÜLET, AMI ROSSZ!. — Trilala! Kolléga halad a címre, hiszen alig 3 perce van a címre érkezéshez. — Tilulu! — xxx-ös? — Tilulu! Nem jó a cím, mert nem VII., hanem VIII. kerület az Uránia mozi. — 392! — Trilala! — Ne tessék menni a címre! Közben balga béna kolléga olyan helyre ért, ahonnan semmi esélye nincs a cím felvételére. — Kérek VIII. kerület Rákóczi út Uránia mozi. — Tilulu! (A bénának még vonala sem volt.) — xxx! — Tilulu! Csak a nevet tessék mondani a többit tudom! — Hiszt Erika! — Tilulu! Kicsit később pár nap múlva. — Kérek VI. kerület Városligeti fasor 49! — Tilulu! (Most nem zavarta, hogy rossz a kerület!) — VI. kerület Városligeti fasor 49 Mikorka Kálmán! VI. kerület Városligeti fasor 49 Mikorka Kálmán! Repteres transzfer. — Tilulu! (Még mindig nem zavarta, hogy rossz a kerület! Szelektív érzékenysége van.) Másik csatornán a béna balga próbálkozik — Trilala! — 392! — Kedves a Városligeti fasor rosszul lett leadva, mert az a VII. kerület és nem a VI. — Gondolja, hogy a kollega nem fogja megtalálni? — Nem gondolom, csak a szabály miatt. Most betartjuk, vagy nem tartjuk be? — Kolléga ne tartson fel ilyenekkel. Nos remélem most már érthető, amiről beszélek. Ha van egy jól, rosszul sikerült szabály, akkor azt vagy alkalmazzuk, vagy nem. De az a legrosszabb, hogy hol alkalmazzuk, hol nem. (Csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy ilyen Uránia mozis esetnél a kezelő egy picit rugalmasan kezeli a dolgot, akkor az ismételt feldobásnál az első kollégát mondja be. Igaz csal egy picit, de az ügyeskedő nem jut előnyhöz.) Még jó pár példát lehetne sorolni. Te is tudnál hasonló eseteket, abban biztos vagyok. De ismételten hangsúlyozom, hogy ha nem azon mesterkednénk, hogy a másikat eltapossuk, akkor talán jobban és könnyebben tudnánk dolgozni. A szabályokat nem egyes emberek érdekeinek védelmére, hanem az egész csapat érdekében kell hozni, és betartani. E szabályok pedig vonatkozzanak mindenkire kivétel nélkül. Még rám is! (:-((((
taxis23 2007.06.14. 10:23:47 / # 283267
Úgyhogy kedves kollégám mielőtt felállsz az autódban, szerintem ülj le egy kicsit.

taxis23 2007.06.14. 09:49:59 / # 283294
Kedves kolléga! Nem tudom miért jó neked, ha feszültséget csinálsz, de azt, hogy ehhez elferdített dolgokat használj, az már gusztustalan. Ha nem írod a koccanást, nem is ismerem fel az esetet. Gondolom többen is hallottátok, hogy az első kolléga utassal haladt a dugóban csepelre, hogy nem tudta hány percet késik, amikor a diszi mondta, hogy 5 percet ígértek az utasnak, ő erre azt válaszolta nem tudja, még utassal halad kifelé, nagy a forgalom, nem az m o-án ment, hanem a gyorsforgalmin,nem hiába ment 5 km-t hanem utassal. Akkor jelentkezett az a kolléga, hogy ő odaérne, aki szerinted megérdemelte méltó büntetését, hogy összetörték. Bravó. Nem ismerősebb így a történet?
csogu 2007.06.14. 07:40:28 / # 283292
Héllo-héllo:-))))) Várj már egy kicsit:-DDDDDD Azt kérdezed, hogy itt én most mire gondolok, majd már lassan a sortüzet is emlegeted, mint az én ötletem:-O))))))) Nem, türelem. Tudod, amikor az ember nyakig áll a fekáliába, akkor már ne idegeskedjen azon, hogy piszkos lesz a cipője:-))) Semmi sztrájk, semmi tüntetés!!! Először kovácsolni kell egy egységet. El kell dönteni, hogy mit szeretnénk!!! Mivel 5 ezren vagyunk, így szerintem 5001-et szeretnénk. Na ebből kell formálni 1, azaz egy célt!!! Utána jöhet a következő lépés! Addig ez az egész úgy nézne ki, mint az értelmileg hátrányos gyerekek hétvégéje. Felsorakoznak az erdő szélén és a tanárnő bejelenti, hogy most pedig kirándulni fognak. Mire a gyerekek hangosan kiabálni kezdenek örömükben, és mind a harmincan elindulnak különböző irányban. Na, ezek a gyerekek attól a pillanattól már nem kirándulni fognak, hanem eltévedni, de azt nagyon:-)))) Gondolom értitek mire célzok:-)
csogu 2007.06.14. 07:09:34 / # 283291
Pontosan, jól látod. Hogy is írjam…na inkább leírok egy mai sztorit, talán abból érthetővé válik az, amire gondolok. Én abból indulok ki, hogy maguk a cégvezetők nem aljas rabszolgatartók, csak köztük is olyan éles a verseny, hogy szinte egymás nélkül lépésképtelenek. Na és ennek mi isszuk meg a levét. Tudjátok hányszor hallottam már azt, az ő részükről, hogy hozzunk létre egy életképes szakszervezetet???!!!!!! Nem véletlen, mivel ha ez a szakszervezet nem dilettáns barmokból állna, hanem szakmailag képzett, a realitás talaján mozgó emberek alkotnák, akkor nekik is sokkal könnyebb dolguk lenne. Nem kellene egymást lesniük egy-egy tarifa emelésnél, mivel a szakszervezet harcolná ki és kénytelen lenne mindenki betartani. Egy olyan gondot vennénk le a vállukról, ami jelen pillanatban patt helyzetet eredményez bizonyos szintig. De ez csak egy kiragadott példa. Na, szóval a cégvezetők (mind, az összes) sok ötletünket, elképzelésünket támogatná, csak hát a legveszélyesebb szegmense ezek megvalósításának maga a taxis. Így meg még el sem várhatjuk, hogy értünk lépjenek a saját üzleti érdekük kockáztatásával. Pontosabban elvárhatjuk, csak elég nagy idétlenség. Szóval ezután a kis kanyar után jöjjön a mai példa történet…gondolom sokan hallottátok ami a Budán (forgalmi csatorna) kijött, de volt ennek folytatása Délen (beszélgető csatorna) is. Feldobnak egy Budapesttel határos települést. Kolléga belepüföl, majd a diszi elkezdi mondani a címet. Hibázott, mert nem visszaigazolás után mondta a címnek azt a részét, hogy „ Kint marad az utas”. A kolléga leleményes volt és azonnal visszaadta egy pontért a feltételezhetően gazdaságtalan fuvart. Itt kicsit borult a papírforma. A diszi rájött hogy hibázott és miután (természetesen ezek után) időajánlattal sem ment el a cím, rákérdezett a kollégára: - Akkor sem vállalod, ha az utas Érdre megy? Természetesen a kolléga így már vállalta volna, de ekkor (ha jól emlékszem) a 36-os Jani beleszólt, hogy ez így nem teljesen korrekt más kollégákkal szemben. A 44-es Ati is beszólt, hogy legyen kedves a diszi dobja újra a címet, mert ilyen feltételekkel már lehet lesz valaki más is, aki jelentkezik. Diszi újrakezdte dobálni, és az a kolléga vitte el, aki elsőre is nyomott, majd visszaadta. Na eddig a sztori a forgalmi csatornán. Majd az egyik kolléga keresett valakit egy egészen más ügyből kifolyólag és áthívta délre. Amikor délen (a beszélgető csatornán) kereste a másik kollégát, akkor valaki berobbant a csőre. - Nekem is az a véleményem erről az egészről, mit neked. Az ilyen válogatós kollégákat kellene kiszűrnie az etikai bizottságnak és kirúgni őket a cégtől. Igen büszke voltam utólag magamra, mert ráültem a két kezemre, sőt a nyelvemre is ráharaptam, így megálltam, és nem kezdtem el a „kollégával” beszélgetni. Mert valójában mi is történt? Az egyik kollégánk rágerjedt egy címre, majd amikor megtudta, hogy az utas kint marad, azt feltételezte, hogy valami rövid, gazdaságtalan fuvarról van szó, és mivel lett hagyva neki egy kiskapu a diszi hibájából, így élt a lehetőséggel, és egy pontért visszaadta a címet. Majd miután kiderült, hogy még sem annyira rossz az a fuvar, élt a jogával és felvette a címet. Sokan azon balhéztok, hogy a fuvarszerbezők rákényszerítenek minket olyan fuvarokra, ami nekünk nem éri meg. Sőt, ha ez alól ki akarunk bújni, akkor szankcionálnak minket. Kár hogy nincs meg annak a kollégának a beszólása hanganyagban, aki megreklamálta ezt. Tisztán kivehető a hangjából, hogy számára eme bűn miatt csak egy elfogadható szankció van, és az nem más, mint a halálbüntetés. De minimum 100 botütés!!! Azt a sumák fajtáját annak a kollégának, aki nem akar veszteségesen fuvarozni, majd ő megmutatja neki:-))) Azért ezt a „kollégámat” szívesen bevinném egy henteshez. Olyan henteshez, ahol a pulton kívülről a húsok mind zöldnek látszanak, és mondanám neki, hogy : - Na, tessék, vegyél belőle!!! Amikor felháborodottan kajabálna, hogy ő nem hülye, hogy olyanért adjon pénzt, ami semmit sem ér, akkor megnyugtatnám, hogy dehogynem, pont az vagy, hiszen te tuti ezt teszed amikor taxizol, de ez még bocsánatos bűn lenne, viszont az már felháborító, hogy ezt mástól is elvárod:-))) Na most uraim, akkor ki a hülye? A cégvezetők, akik kiépítettek maguknak egy tökéletesen működő rendszert, vagy mi taxisok, akik még lázadunk is azért, hogy vihessük a számunkra előnytelen fuvart???:-))) De ha erre nem is tudtok, vagy nem akartok válaszolni, akkor azt mondjátok meg, hogy ilyeneken, mint mi (persze tisztelet a kivételnek) hogy lehetne segíteni? Ez olyan, mintha én látnék egy fuldoklót és bedobnék neki egy mentőövet, majd a barma miután magára aggatja elkezd sebesen lefelé úszni…:-))) Na, ezek vagyunk mi:-)
csogu 2007.06.14. 06:33:05 / # 283290
Nem tehetek róla, ha úgy olvasol, hogy a sort vezeted az ujjaddal:-))) Fejlődni kell kérem! Végy példát az egyeskéről!!! Valaki hallotta, hogy éjszaka milyen sebességgel olvasta be az általánost? Dőltem a röhögéstől:-)))
csogu 2007.06.14. 06:31:29 / # 283288
Neked Laci összefoglalom. Csak Tomának!! Csepel, jön a cím, kolléga nyom, nem volt elég fürge lecsúszott róla, a fürgét meg rommá törték :-)))
csogu 2007.06.14. 06:30:07 / # 283287
Akkor most profin adták elő, mert jó 10 perc elteltével még olyan kollégát is kerestek, aki tud Csepelen szerelőt az összetört taxisnak:-)))
6ker 2007.06.13. 19:05:58 / # 283285
Ugyan mar, tobben is vannak akik oda tudnak allni az Andrassy-Liszt sarokra ugy, hogy a Zeneakademia oldalahoz. Nehogymar a kerulet legyen gond..
Ficsur 2007.06.13. 18:08:20 / # 283284
Szevasz. Teljesen igazadvan igy már én is jártam. Más tema:felraktad a képeket?
nemecsek 2007.06.13. 17:04:24 / # 283283
"De mielőtt nagyon belelovalod magad az esetleges változtatásba, sosem szabad elfelejteni, hogy az csak egységesen minden cégre vonatkozhat. Amíg nincs egységes, minden céget azonosan érintő összefogás, addig ez az állapot fog megmaradni." Itt pontosan mire gondolsz? Sztrájk, tüntetés? Én-és még sokan- benne lennék. Szervezzünk sztrájkbizottságot, vagy valamilyen akciócsoportot. Ez kellene. KÖZÖS fellépés.
nemecsek 2007.06.13. 17:00:56 / # 283282
Hát igen, miközben próbáltad védeni a mundér becsületét, pont két olyan példát hoztál fel, amitől kinyílik az a bizonyos bicska. Természetesen vannak profi és normális diszik. Csak sajna ők a kivételek. Ez a baj. Persze az előző irományom általánosító és csapongó, de mindeig sikerül felbosszantanom magam a dilettáns, gonosz emberek miatt.
MCCCXCII 2007.06.13. 15:42:24 / # 283281
Ezt én is hallottam! Isten bizony nagyon bele akartam szólni! De nem jutottam szóhoz! Lehet, hogy szerencsémre. A köztes dolgot nem hallottam, de azt már igen, hogy végül mégis más ment a címre igencsak 5 perc késéssel! De ma is vala, egy eset. — Kérek I. kerület Sómlói út x szám. (Nem elírás!) — Öttel? — Tízzel? Sok prüty. — Kérek hattal? Csak egy prüty. — Sómlói x szám Y utas. — Prüty. No most kíváncsi vagyok, vajon „megtalálta é” a kolléga az utast. Biztosan meg, mert ő sokszor szól a rosszul feldobott címekért, hiszen nagy helyismerettel rendelkezik. Ezért irigylem is érte. (:-(((-:) De most valahogy nem tűnt fel neki a 10 kerületnyi különbség. (:-))
MCCCXCII 2007.06.13. 15:26:01 / # 283272
Halihóhahó! Nem lehet, hogy a szemed romlik? Nem is a monitort kell kicserélni! (:-)))

cbtaxi 2007.06.13. 15:24:26 / # 283280
Én meg ki akartam nyomtatni,hogy majd a kocsiban elolvasom. Hát dél óta löki a papírt. :-)))))))))))
TOMLA 2007.06.13. 13:43:59 / # 283275
Hali Mostan elindulok, oszt veszek egy jóval nagyobb monitort. Ez a 22 colos 16x9-es formátumu megencst kicsinek bizonyult! ;-)))

törölt felh. 2007.06.13. 13:06:40 / # 283274
Ebből persze még nem következik, hogy tényleg összetörték, Főtaxinál a diszpécserekre nem jellemző az igazmondás. Adtak ki nekem csomagszállítást úgy, hogy Pestimrére kell vinni, aztán volt vagy 1200 ft a fuvar az V.kerületbe.

csogu 2007.06.13. 11:39:16 / # 283279
No igen. Sok olyan dolog ki van élezve, ami nem is lenne annyira fontos, és pár dolog, ami szerintem lényeges lenne valahogy nem nyom annyit a mérleg nyelvén. Én azért a központban dolgozókat nem minősíteném ilyen keményen. Halhatóan van, aki érti a dolgát és csak azon múlik, hogy mennyire pörög ő maga is, hogy miként dolgoznak a keze alá. Mostanában többször belefutok a nappalos szolgálatba és van ott egy hölgy (sajna a nevekkel hadilábon állok), aki kifejezetten jó, megkockáztatom még azt is, hogy az én mércém szerint kifejezetten a profizmus jellemzi a munkáját. Amikor őt hallom a csövön miután kezdésnél bekapcsolom az URH-t már egyfajta nyugalom fog el. Ígérem, kiderítem a nevét, azt majd lehet köpködni rám:-)))) Az utolsó mondatodhoz szeretnék annyit hozzáfűzni ( De mi is, mert hagyjuk.), hogy abban tökéletesen igazad van, hogy a cégek (!) semmivel sem engednek meg maguknak többet, mint amit mi taxisok megengedünk. De mielőtt nagyon belelovalod magad az esetleges változtatásba, sosem szabad elfelejteni, hogy az csak egységesen minden cégre vonatkozhat. Amíg nincs egységes, minden céget azonosan érintő összefogás, addig ez az állapot fog megmaradni. Viszont, és sajnos itt kell kitérnem magunkra, a taxisokra, először magunk között kellene némi rendet vágni. Elmesélek gyorsan két megtörtént sztorit, ami nálunk történt. Úgy esik az eső, hogy már aggódtam, nem fogok tudni továbbhaladni az utassal, hiszen a leggyorsabb fokozaton sem vitte megnyugtatóan az ablaktörlő. Ekkor a diszi dob egy címet: - Kérnék XVII. kerület XY utca egy dohányzó autót, aki elvisz egy közepes méretű kutyát! Gondolom az egyértelmű, hogy ilyen esőben nem lehet még minimálisan sem lenyitni az ablakot, hogy a kedves dohányozni tudjon. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy volt már részetek ázott kutya szállításban. Őrület!!! Olyan szaga van egy ilyen kutyának, hogy utána 1 napig nem tudtam dolgozni. ( még régebben a saját kutyámat kellett dokihoz vinni, innen a tapasztalat). Na gondoltam magamban, erre az utasra ott virrad: - Kérném 5 perccel…10 perccel…15 perccel…15-20 perccel…időajánlattal. Ekkor történt olyan, amire nem tettem volna fel pénzt. Beesik egy prütty. - Kedves én 25 perccel innen a Keletiből megpróbálnám, ha megvár az utas. Azt hittem nem hallok jól, mivel előtte nem tudta eladni a VII. kerületi címeket sem. Természetesen az utas megvárta, mivel egy kocsma volt, így addig legfeljebb ivott még egy sört… A következő sztori több oldalról is tanulságos. Pár napja történt, talán még páran emlékeztek is rá. A diszi kér egy Csepelt. Senki sem jelentkezett rá, pedig előrendelésről volt szó. Végül az egyik kolléga bejelzett, hogy ő ’45-re nem biztos, hogy odaér, de maximum 5 perc késéssel megpróbálná. - Indulj meg, visszahívom az utaskát. Pár perc eltelik, mire a diszi visszaszól. - Nyugodtan mehetsz, mondták neki, hogy lehetséges 5 perc késés. - Rendben, már a nulláson megyek, mint a távirat, szerintem oda is érek időben. Ez eddig egy szokványos sztori, de itt jött a csavar. Érkezik egy prütty. - Igen XY?! - Kedves, hova kért autót? - Csepelre. - Ja rendben, mert azt hittem valamelyik környező településre, mert pont Monoron vagyok, de akkor elnézést. - Semmi gond. Na és ekkor jön az újabb kolléga bejelzése: Prütty. - Igen Xy kolléga?! - Csepelre kértél autót? - Igen. - Hova? - XY utca, 45-ös előke. - De jó, én meg itt ülök tőle 5 percre és nem hallottam. - Kolléga, maga odaérne 45-re? - Persze, hiszen addig van még 12 perc és én jó ha 5 percre vagyok a címtől. Közben az a kolléga, aki ezerrel rombolt a címre próbált közbeszólni, de mindig összebeszéltek. Majd az egyik etikás is beszállt a beszélgetésbe, pontosabban akkor, amikor a diszi a Csepelen lévő srácnak akarta kiadni a címet, de ebből kerekedett egy kisebb vita a diszi és a 2 kolléga között. - Jól csinálja a diszpécser, a közelebbi kollégának kell odaadni a címet. - Köszönöm – fogadta a segítséget a diszi az etikástól – akkor mondanám az XY kollégának a címet. Csepel XY utca 8 és 45-ös előke. Kérném a másik kollégát értse meg, az utasérdek az első szempont. (csak tudnám ehhez miért nem ragaszkodnak annyira, amikor az utcán odasétál valaki és megkérdezi: Maga jött Kovács névre? Mit teszel ilyenkor? Ha olyan nemérdekel engem a világ beállítottságú vagy, akkor odalöksz egy NEM szót és haladsz a dolgodra, vagy várod tovább a saját utasod. Ha van benned még valami abból, ami minden taxisban megtalálható az elején, akkor megpróbálsz segíteni. - Mondja 1014! - Kedves, volt ide és ide rendelés ilyen és ilyen néven? - Ez a Buda csatorna, a reklama Délen van, kérem ott kérdezze. Zutty, áttekerek Délre és bejelzek…semmi…ismét…semmi…kicsit intenzívebben…- Pillanat, vonalban vagyok. Közben eltelt már vagy 3-4 perc, miközben az utas, akinek az érdekeit figyelembe kell venni, ott tipródik mellettem és értetlen szemekkel bámul be az autómba. Várok 2 percet, mire valaki bejelez…szerencsés, mert azonnal megszólítják…és elkezdi a mondandóját…jó hosszan, minden részletet feltárva a diszi előtt…nekem meg a hajam hullik. - Igen, rögtön itt az autója drága – hazudom az utasnak és már robogok is a dolgomra. Nem próbálkozom tovább. De így vagyok azzal is, ha megkérnek rendeljek. - Sajnos nem tudok beszólni, rossz a rádióm, legyen kedves telefonálni. Na ez sem az miatt van, mert akkora bunkó vagyok, hanem mert ezt is csak a Délicsatornán tehetem meg, ami lehet azonnal sikerül, de lehet kell hozzá vagy 5 perc. 5 perc a rendelés, mire kijön Budán a cím még vagy 5 perc, és a kollégának is kell 5-10 perc mire odaér. Az annyi mint 15-20 perc, mire megérkezik a taxi az utasnak. Szerintetek megvárja? Nagy többségében nem, hiszen addig jön másik kocsi és azt leinti. Vagyis, én görcsölök, idegeskedek, majd a végén a kolléga engem szid, hogy minek rendelem, ha nem várom meg….na azért kedves kollégám, mert közben megérkezett az én utasom, és indulnom kell vele a dolgunkra, nem tudunk még 5-10 percet várni…és nem biztos, hogy én tehetek erről. Inkább nem rendelek. Na kanyarodjunk vissza a megkezdett sztorihoz. Megkapta a másik kolléga a Csepeli címet, mire emberünk, aki először vette fel a címet azonnal etikást kér. Megy is át vele az, aki előtte megoldotta a Gordiuszi csomót. - Jött át etikás? - Jöttem, de kérlek ne is kezd el. Az utas érdekeit kell nézni, és amennyiben van közelebb autó, azt kell küldeni. - Na jó, de én már felvettem a címet, már megtettem vagy 5 kilométert, erre elveszitek tőlem a címet?!!!!! - Kértelek, hogy ne hisztizz, különben is veled mostanában elég sok gond van. Itt kissé megnöveltem a klímám teljesítményét, hogy hűtse rendesen a halántékom:-)))) Na de milyen az élet, ha valami nagyon nagy igazságtalanság történik, akkor azért ő kiegyenlíti a számlát. Óra 47-kor a diszi kétségbeesett hangon kezd keresni egy nagyon gyors autót Csepel XY-on utcába. Felkapom a fejem és kissé felhangosítom az URH-m, mivel arról a címről van szó, amivel az előbb szenvedtek. - Valaki gyorsan odaérne? Ekkor jön egy prütty, egy olyan kollégától, aki eddig nem szerepelt a sztoriban. - XY kolléga, mikorra érnél oda. Nem baj ha kicsit késel (mondja ezt 47-kor), mert 5 perc késést, már jeleztünk az utasnak, így türelmesen vár, de mennyit késel még? - Szerintem 4-5 perc és ott leszek. - Jaj de jó, akkor kérlek menj Csepel…és mondd meg az utasnak, elnézést, de azt az autót, ami ment volna érte, összetörték. Na igen, az élet már csak ilyen, néha akkor is igazságot szolgáltat, amikor arra nem kéri senki…bár azt nem tudom, hogy mit kívánt az a kolléga, aki már 5 kilométert rágurult a címre, majd az utas érdekeire való hivatkozással visszavették tőle a lehetőséget. Erre írtam azt az elején, hogy lehetséges, hogy van gond bent (hol nincs???), lehetséges, hogy sok dolog néha arra ingerel, hogy felálljak a kocsiban menet közben, de egyik sem közelíti meg azt, amit mi magunk tudunk csinálni. Így a rendrakást először magunk között kellene kezdeni és ha ezzel megvagyunk, akkor már egységes nézetekkel, azonos kívánalmakkal, sikerülhet megreformálni azt, amivel még gondunk van. Na de addig… Még befejezésként annyit, hogy ha messziről gurulsz vissza, vagy esetleg nem is dolgozol, de autóban vagy, kérlek hallgasd a reklama csatornát!!! Sok mindent meg fogsz érteni, hogy néha a diszik miért vannak az őrület szélén, mert amit ott közülünk egyesek alakítani tudnak, azt normális ember ép ésszel nem vészeli át:-))))
nemecsek 2007.06.13. 09:47:16 / # 283278
Azé beszarás ez az etikai szabályzat. Gyanítom kb. a 3/4-e jogellenes. Mint ahogy a frencsájz több pontja. Néhányan még tényleg azt hiszik, hogy ez egy szocialista vállalat. Vezető elvtársakkal, no meg a gépkocsivezető állománnyal. Még a rádión beolvasott közleményekből is süt a fenyegető, utasító hangnem. Eleve "Vezérigazgatói utasítás". Hol vagyunk vazze??? Éterfegyelem. Nem tudom sírjak vagy röhögjek rajta... És akkor a "ketteske" szigorúan magázódva letorkoll, rendreutasít, kioktat, miközben fingja sincs mit diktál, értelmesen beszélni nem tud, csak mekegni, bégetni, kántálni.Ja és kellenföld... Tisztelet a kivételnek. Vergődünk ebben a rohadék országban egy rohadék kormánnyal és egy pár rohadék tovább keseríti az életünket a cégnél. Szégyellhetik mmagukat. De mi is, mert hagyjuk.

Oldalszám: 1757