Hozzászólások száma: 5455
Ugrás a hírhez Oldalszám: 273
Témakörök > Droszt Híradó > ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
cheater 2019.02.02. 17:16:13 / Módosítva / # 349620
Ez a sztori sokunk hasfájása és eddig egyikünk sem találta azt a pontot a történetben ahol a fuvarszervező ne lenne kifizetve.  Nem lehet, hogy itt inkább te vagy félretájékoztatva? De ha nem, akkor leírhatnád hol az a pont ahol a fuvarszervező nem kapja meg a pénzt, csak azért mert a taxis nem viszi be a sárga csekk első példányát a központba. Szó nélkül fejet hajtunk, ha ez igy van, de akárhogy forgatjuk a sztorit ilyen részt mi nem találunk. 

Sárga utazási utalvány, két példányos, egy marad az utasnál egy a taxisnál. Utazás befejezése tableten beírva a csekk sorszáma és az összeg, minden egyéb - utazás időpont, mettől meddig, útvonal - automatikusan hozzágenerálva a tablet által. Végső pont, hogy átfut a központi gépen, mely ellenőrzi a csekk sorszáma érvényes, mely partnerhez van párosítva és ha minden kerek akkor engedélyezi a tranzakciót.. Ettől a pillanattól kezdve ő kiszámlázhatja, sőt megkockáztatom, hogy meg is teszi.

Tehát hol az a rész, ahol ha a taxis nem viszi be a sárga csekk első példányát vagy nem viszi be időre  - már maga ez is, milyen időre? mi van 6-án?? a könyvelők világnapja?  -  akkor a partner nem utalja el a pénzt.  Hát a partnernek nincs rálátása arra, hogy a fuvarszervezőhöz mikor érkezik be a sárga csekk első példánya, de nem is érdekli, ő enélkül is minden adat birtokában van ahhoz, hogy fizessen.
tomajer 2019.02.01. 20:03:56 / Módosítva / # 349615
Újra leírom.  Utoljára :-)
A papír alapú csekkeket, csak a csekk birtokában tudja kiszámlázni.
Ha nem viszed be, nem lesz kiszámlázva, tehát nem folyik be a cég kasszájába. 
Így neked se tudja kifizetni.
Tényleg nem tudom ezen mi a nem érthető?!? :-(
cheater 2019.02.01. 15:54:06 / # 349613

Legelegánsabb ez az óvó utolsó mondat: Kérjük, a fenti határidőt a _saját érdekében_ mindenki tartsa be!  

Milyen figyelmes, mert ezek után már jön az irgum burgum és már nincs pénz, ez már az övék. 

Senki ne mondja, hogy ők nem szóltak előre, hisz ők szóltak..!  ˇˇ 

tomajer 2019.01.18. 12:20:16 / Módosítva / # 349563
Tényleg nem érdemes tovább ragozni.  Nem fogunk egyetérteni :-)
Szerintem tudod, hogy nem vagyok a fuvarszervezők érdekvédője.
De!
Beleragadtál egy olyan témába, amiben szerintem nincs igazad.  Remélhetőleg hamarosan nálatok is múltidőbe kerül ez a gond, hisz kivonják a papírcsekkeket a forgalomból ...   oszt jónapot! :-P
cheater 2019.01.18. 09:07:53 / # 349561
Nem tudom hova lehet még ezt ragozni, ott van nála, kétpéldányos, ha ez neki egy sarkalatos pont.

Hogy a fuvarszervező milyen szerződést köt, mennyi idő múlva fizetnek neki az az ő dolga. Nem hiszem, hogy meg kéne hatódnom tőle, ahogy ő sem hatodik meg attól, ha engem lereszel a rendőr mert megfordultam a záróvonalon a fuvar érdekében. De ha tudsz ilyen fuvarszervezőt aki az én hibámért jót áll, akkor jelezd. Döntő többsége még a sajátjáért sem. 

Nem mellesleg én még mindig hatékonyabban veszek részt az ő feladatában, hisz letettem 90.000Ft letétet, csak azért hogy ne legyenek likviditási problémái, annak ellenére, hogy én nem gondolom, hogy ez nekem a feladatkörömhöz tartozik.
tomajer 2019.01.18. 07:37:14 / Módosítva / # 349560
Ismerek megrendelőt.  (Önkormányzat) aki azért rendel benneteket, mert még van csekk, és ragaszkodott hozzá.  A Főtaxi meg nem volt hajlandó papírcsekkest kötni.
Ő pl. pont azért ragaszkodik a csekkekhez, mert a 21. században, a Gamesz még mindig mindent papíron akar dokumentálni ....
De belegondolok a régi 6x6 tévés szerződésbe, ahol, nem csak a csekket, de a slejfnit is kérték ....  (nehogy jattot tudjon adni az utas)  Máig nem tudom hogy lett számlázva ....
Szóval, ne legyél te olyan biztos abban, hogy a megrendelő nem tart igényt az aláírt csekkre. 
Ui: és van egy csomó megrendelő, aki kilencven napokra fizet....  számlázástól, nem utazástól.
cheater 2019.01.17. 19:30:14 / # 349555
De hát ez már többszörösen kiderült, hogy nem igy van, nem értem miért írod újra és újra.
Egyrészt teljes mértékben elektronikus számlázás zajlik, másrészt ha valamelyik partnernek ez nem felelne meg (miért ne felelne meg?) akkor is ez a bizonyos utazási utalvány alias sárga csekk kétpéldányos, egy marad az utasnál, a fuvar végén ott és azonnal. Nem függvénye a kifizetésnek az, hogy a taxis mikor viszi be a csekket vagy beviszi e egyáltalán. 
Ez a birkózás innentől kezdve már nem a megrendelő és a fuvarszervező közt zajlik, hanem a fuvarszervező és a taxis között. Aki annak ellenére, hogy ő megkapja a pénzt X napon túl már nem hajlandó kifizetni. 

Remélem nem érted félre, én nem azért hisztizek itt, hogy nekem minél hamarabb kifizessék a pénzt. Boldogan dolgoznék olyan cégnél ahol akár fél évet is kell várni a pénzemre - ha ezért cserébe 20%-l többet keresek és ha ezt természetesen előre tudom, igy rá tudok készülni.

Itt nem erről van szó. Itt arról a kijelentésről van szó, hogy ő innentől kezdve már nem fizeti ki.  Hogy miért nem, az nem derül ki.  Mert Einstand és slussz.
tomajer 2019.01.17. 19:04:44 / # 349551
Ha te lennél a megrendelő, akkor a csekk, vagy bármiféle bizonylat nélkül fizetnél?
Mert én nem!
cheater 2019.01.17. 16:37:05 / # 349550
Nem, nincs hiba a kijelentésben.
Akkor nem mondhatnám ezt, ha:
1;  nem lenne benn 90.000Ft letétem 
2;  ha az én hitelezett konstrukciós fuvarom nélkül a cég modellje működésképes lenne 
3;  ha a cég nem kapná meg mindenképp azt a fuvardíjat, amit én teljesítettem (még attól függetlenül is, hogy én beviszem a sárga csekket vagy sem)

De mivel: benn figyel a letétem,  a cég az én közreműködésem nélkül elvérezne + a cég mindenképpen megkapja az általam teljesített fuvardíjat bátran kijelenthetjük, hogy én a fuvarszervezőnek hitelezem meg a fuvart.
tomajer 2019.01.17. 07:21:07 / # 349547
Még mindig van benne egy kis hiba:
"én meghitelezem a fuvarszervezőnek a fuvart, ő az ezért járó pénzt átveszi és ezek után küld nekem egy figyelmeztető üzenetet, hogy ezt kifizetni nekem csak eddig az időpontig hajlandó."
Te nem a fuvarszervezőnek hitelezed meg a fuvart, hanem a megrendelőnek.Ebből  sorból a fuvarszervező jut utoljára a pénzhez,  (már, ha a kauciót nem vesszük figyelembe) hiszen ő majd a számlázás után XX nappal kapja azt meg.
Viszont, ha te nem viszed be a csekket időben, akkor ő, nem is jut hozzá ahhoz a pénzhez.  (az én eddigi ismereteim szerint ...   de ez szerződésfüggő ...  ezért van, hogy nem egységes a csekkezelés.)Ezért aztán, ahol a szerződés úgy kívánja, hogy neki a csekk birtokában van csak lehetősége számlázni, ott, felhívja a figyelmedet, a számlázási határidőre.

A megoldás, a papír alapú csekkek teljes kivezetése a rendszerből.
cheater 2019.01.16. 15:51:32 / # 349543
Hát valóban nem, ugyanis én nem ezt sérelmezem. Ez csak némi fűszer a sztoriban, az én kényelmem mellett az is, hogy én ezt bevinném, de még nincs aki átvegye.

Amit én sérelmezek az az a jogtalanság, hogy én meghitelezem a fuvarszervezőnek a fuvart, ő az ezért járó pénzt átveszi és ezek után küld nekem egy figyelmeztető üzenetet, hogy ezt kifizetni nekem csak eddig az időpontig hajlandó.

Ilyen nincs, ezt nem teheti meg, ez nem az övé, erről ő nem rendelkezhet. Hogyan kell ezt még elmondani ezen kívül, hogy mindenki  - még az is aki ezt az üzenetet havonta elindítja - megértse?
tomajer 2019.01.16. 13:54:29 / # 349542

Háát, Ő nem ezt írta :-)

R,RT5,Bp,taxi 2019.01.16. 12:03:30 / # 349538
avatar

Tehát röviden tömören: cheater azt sérelmezi, hogy miért kell hetente bejárni sorbaállni nem is keveset ráadásul feleslegesen. A 8. dátumot 15.-re változtatni és a probléma megoldva. ugyanis a tagdíjj első felét 15-ig ugyancsak rendezni kell. Ha egy összegben fizeti valaki abba ne is menjünk bele.Egyszerüsítve ha a taxist emberszámba vennék ez valahogy így működne.A kaukciót meg már meg se említsük,mert ebben az esetben is mi hitelezünk.

tomajer 2019.01.16. 08:21:50 / # 349537
A Bp taxi mostani technikáját nem ismerem, de a 6x6-nál, anno láttam, hogy dobozokban, taxi vitte ki a csekkeket, összetűzve az általunk kiállított számlákkal a megrendelőnek.
Hidd el, bizonylat nélkül senki nem fizet.
A kártyalehúzó slejfnije tényleg csak azért kell, hogy ha nem jönne meg a pénz akkor legyen mivel reklamálni.
Lehet, hogy ma a csekkeket se viszik ki, de bent tartják, hogy ha a megrendelő reklamálna, akkor ki tudják keresni, és a rendelkezésére bocsájtani.

Ui:  a fix (és a maximált) tarifa előtt, ha te kiírtad, hogy 600.-/ Km-ért fuvarozol, megtehetted.  Ma is, ahol nincs szabályozva a tarifa, megtehetik a taxisok. Csak előre ki kell írni.
De ez nincs szabályozva államilag, legfeljebb, a mi szerződésünkben.  Tehát, ha azt a szabályt közli veled előre, hogy a papír alapú csekkeket  (mert szerintem még mindig erről beszélünk) x időpontig van lehetőséged beváltani, akkor az teljesen rendben van.  Az, hogy tőled tagdíjkor nem veszi el, de egy hét múlva meg lejár a határidő, az nincs rendben.  De ilyet még én csak tőled itt hallottam!!!
Természetesen, ha te pl. kórházba kerülsz, és ezt igazolni tudod, akkor elvárva tőled a kárenyhítést, tehát ha tudod legalább telefonon jelezd, hogy nem tudod időben bevinni,  .... akkor elvárható, hogy ne vesszen el a pénzed.
cheater 2019.01.15. 20:39:29 / # 349534
"A csekket, meg kipostázzák, a megrendelőnek, a számlákhoz hozzátűzve" 

Biztos, hogy nem. Nem postáz senki semmit, elektronikusan úton számláznak. Nem vagyok mérlegképes könyvelő, de erre most fogadok veled, hogy nem tömködnek borítékokat és küldik el postai úton a megrendelőnek, aki csak miután megkapta fizet.Ez alapján éveken keresztül ezt megelőzően is igy kellett volna mennie, de a módi az új vezetéssel érkezett közénk. Ezeknek a megoldásoknak a legfontosabb szerepe az, hogy magához láncolja az utast és persze a megrendelőnek is kényelmes, igy hatékonyabban tudja kezelni az alkalmazottak utazási költségeit.
Ráadásul - megjegyzem nem szándékosan - de becsaptalak picit, azt kifelejtettem, hogy ez a bizonyos csekk két példányos, egy marad az utasnál. Bár én még mindig nem tartom ennek mikéntjét fontosnak, nem egy utast láttam aki már ott rögtön kiszállás után kidobta vagy vannak akik a másodpéldányt nem is hozza eleve magával.

"Te beviszed két év múlva, mert akkor kerül a kezedbe ...  de a szerződés, már egy éve megszűnt ....  kin hajtja be???"

Még ezt meg érteném, de itt nem két évről van szó, hanem egy hétről. Ráadásul én ezt radikálisabban látom, nekem meggyöződésem, hogy ez úgy helyes, ha akár egy hónapokon át tartó kórházi kezelés után is ott várakozik rám a pénzem. Ez ebben lényeges megfogalmazás az hogy pénzem. Mert az az enyém, nem másé, igy más ennek sorsáról nem rendelkezhet. 

Másrészt, ha én megmondom előre, hogy én ezentúl 600Ft-l járok kilométerenként akkor az már ettől helyes lesz? Nem. És azért nem, mert én ilyet nem mondhatok.
tomajer 2019.01.15. 19:46:45 / # 349533
Nem.  Ha ezt előre megmondja.
A csekket, meg kipostázzák, a megrendelőnek, a számlákhoz hozzátűzve.Az bizonyítja a fuvar teljesítését.  Mert nincs se pin kód, se semmi más védelem, ami a megrendelőt védené.
A csekk, egy múltszázadi csökevény. De ha még él ilyen szerződés, akkor azt a múltszázadi előírásoknak megfelelően kell kezelni.  Akkor is, ha közben elektronikusan már a fuvar teljesítésének pillanatában rendelkezünk minden adattal.  A bizonylat a csekk!!!
Mondom, ha van olyan csekk, amit neked nem fizetnek ki a határidő előtt, bármikor, az már felvet kérdéseket ....   hiszen te teljesítetted a fuvart és ezt igazolod is.  
De hogy nem váltja be korlátlan ideig, az érthető. 
Sarkosítsunk. 
Te beviszed két év múlva, mert akkor kerül a kezedbe ...  de a szerződés, már egy éve megszűnt ....  kin hajtja be???

cheater 2019.01.15. 19:31:15 / Módosítva / # 349532
Bocsánat, de szerintem még mindig csak félúton vagy a - szerintem - helyes hozzáálláshoz képest. 

Miért ne számlázhatná ki időben? Az akadályozza meg, hogy nincs a kezében az a sárga csekk - vagy nevezzük utazási igazolásnak - ami a taxisnál van? Ezt nem küldik el az utasnak postán, hogy ő ez alapján fizessen. Megkockáztatom, hogy a kukában végzi. Ahogy a becipelt voucher és feltételezem a POS terminál papírjai is. Ennek becipelése konkrétan egy illúzió, enélkül is kifizethetné ha akarná, tehát ha elhagynám sem történhetne dráma.

"Arról volt szó, hogy szab egy határidőt és az UTÁN nem fizeti ki. A kettő nem ugyanaz!"

Egyrészt mindenképp be kell cipeljem, hisz 28-a utolsó tagdíjfizetési nap, tehát erre rá vagyok kényszerítve. Másrészt valóban nem ugyanaz, de ettől még ez sem helyes.

Ő nem fizeti ki nekem azt amit én meghiteleztem neki - többszörösen - csak azért, mert a naptár már következő hónap 6-át mutat. 
Ebben az utolsó mondatban semmi kivetnivalót nem találsz? 
R,RT5,Bp,taxi 2019.01.15. 18:52:16 / # 349531
avatar

Jó,most egy kicsit megnyugodtam.     )

tomajer 2019.01.15. 18:24:04 / Módosítva / # 349530
Nna arról eddig nem volt szó, hogy ha bemész határidőn belül, akkor nem fizeti ki.  Arról volt szó, hogy szab egy határidőt, és az UTÁN nem fizeti ki.
A kettő nem ugyanaz!!!
A lényeg az, hogy neki nem fogják kifizetni, ha nem számlázza ki időben!!!
Ha te időben bemész a csekkeddel, akkor nem értem miért nem fizeti ki neked.Ilyenről én eddig nem hallottam. 
cheater 2019.01.15. 17:54:33 / Módosítva / # 349529
Elképzelhető, hogy nem sikerül megértenem amit írsz, mert ha jól értem akkor semmiképp sincs úgy ahogyan mondod.Ha úgy lenne ahogy mondod, akkor egyetlen csekket sem fizetne ki, csak a bevitel után mondjuk - a hasamra ütök - egy hét múlva.
Van csekk amit kifizet, van amit nem. Ezt előre nem tudod. Bemész utolsó nap tagdíjat fizetni, 50 a kötelezettséged, 70ért van csekked és nem fizet ki csak 40et. Hogyan kell ezt kezelni? Már a taxis részéről..  Plusz kilépsz a központból és jön a figyelmeztető üzenet : ha X napig ezeket a csekkeket - amiket ő épp az imént nem vett át és nem volt hajlandó kezelni - nem viszed vissza, akkor nem fizeti ki.
Az üzenetet amire hivatkozok fejből írtam, hogy mi szerepel szóról szóra az üzenetben nem hiszem, hogy lényeges. A csekk az ő megfogalmazása, legyen utazási igazolás ha neked igy már más a leányzó fekvése. Ráadásul van itt még voucheres utazás és taxikártyás is, ha még bonyolítani akarnám. 
De nem akarom, mint már írtam ez csak a fűszer a sztoriban, a lényeges elem az a rész, hogy ő ezt X naptól nem fizeti ki. Ilyen nincs, ezt nem teheti meg.
Oldalszám: 273