Hozzászólások száma: 5459
Ugrás a hírhez Oldalszám: 273
Témakörök > Droszt Híradó > ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2019.07.18. 16:31:46 / # 350035
Megint okosabbak lettünk :-)
Szerencsére a topic nevébe ez is belefér :-P

Kisgömböc, ami mindent megeszik, és mégis egyre kisebb lesz.

Rádiótaxi, Budataxi, Tele5 taxi, Budapest taxi ....   és most már az Elit alalvállalkozója :-(
higgadt 2019.07.18. 10:07:40 / # 350034
avatar
A Budapest Közút honlapján az engedéllyel rendelkező cégek - és nem az autókon látható taxi társaságok nevei - kerültek megjelenítésre, míg a Budapesti Közlekedési Központ honlapján az engedéllyel rendelkező társaságok, taxikon látható nevei olvashatóak. Jelenleg a Budapest Taxisoknak az MB Elit közvetíti a fuvarokat.
tomajer 2019.07.17. 15:36:07 / # 350033
Uhh!

Szerintem inkább átmeneti időszak van, gondolom a változásokat most "szemléztetik" a Bkk-val, és addig ideiglenes engedéllyel működnek.
alelölülő 2019.07.17. 14:15:15 / Módosítva / # 350032

Budapestnél lehúzták a rolót?

Beolvadt főtakkerbe?

Jelenleg nem szerepel a minősített taxitársaságok között.


cheater 2019.02.02. 17:16:13 / Módosítva / # 349620
Ez a sztori sokunk hasfájása és eddig egyikünk sem találta azt a pontot a történetben ahol a fuvarszervező ne lenne kifizetve.  Nem lehet, hogy itt inkább te vagy félretájékoztatva? De ha nem, akkor leírhatnád hol az a pont ahol a fuvarszervező nem kapja meg a pénzt, csak azért mert a taxis nem viszi be a sárga csekk első példányát a központba. Szó nélkül fejet hajtunk, ha ez igy van, de akárhogy forgatjuk a sztorit ilyen részt mi nem találunk. 

Sárga utazási utalvány, két példányos, egy marad az utasnál egy a taxisnál. Utazás befejezése tableten beírva a csekk sorszáma és az összeg, minden egyéb - utazás időpont, mettől meddig, útvonal - automatikusan hozzágenerálva a tablet által. Végső pont, hogy átfut a központi gépen, mely ellenőrzi a csekk sorszáma érvényes, mely partnerhez van párosítva és ha minden kerek akkor engedélyezi a tranzakciót.. Ettől a pillanattól kezdve ő kiszámlázhatja, sőt megkockáztatom, hogy meg is teszi.

Tehát hol az a rész, ahol ha a taxis nem viszi be a sárga csekk első példányát vagy nem viszi be időre  - már maga ez is, milyen időre? mi van 6-án?? a könyvelők világnapja?  -  akkor a partner nem utalja el a pénzt.  Hát a partnernek nincs rálátása arra, hogy a fuvarszervezőhöz mikor érkezik be a sárga csekk első példánya, de nem is érdekli, ő enélkül is minden adat birtokában van ahhoz, hogy fizessen.
tomajer 2019.02.01. 20:03:56 / Módosítva / # 349615
Újra leírom.  Utoljára :-)
A papír alapú csekkeket, csak a csekk birtokában tudja kiszámlázni.
Ha nem viszed be, nem lesz kiszámlázva, tehát nem folyik be a cég kasszájába. 
Így neked se tudja kifizetni.
Tényleg nem tudom ezen mi a nem érthető?!? :-(
cheater 2019.02.01. 15:54:06 / # 349613

Legelegánsabb ez az óvó utolsó mondat: Kérjük, a fenti határidőt a _saját érdekében_ mindenki tartsa be!  

Milyen figyelmes, mert ezek után már jön az irgum burgum és már nincs pénz, ez már az övék. 

Senki ne mondja, hogy ők nem szóltak előre, hisz ők szóltak..!  ˇˇ 

tomajer 2019.01.18. 12:20:16 / Módosítva / # 349563
Tényleg nem érdemes tovább ragozni.  Nem fogunk egyetérteni :-)
Szerintem tudod, hogy nem vagyok a fuvarszervezők érdekvédője.
De!
Beleragadtál egy olyan témába, amiben szerintem nincs igazad.  Remélhetőleg hamarosan nálatok is múltidőbe kerül ez a gond, hisz kivonják a papírcsekkeket a forgalomból ...   oszt jónapot! :-P
cheater 2019.01.18. 09:07:53 / # 349561
Nem tudom hova lehet még ezt ragozni, ott van nála, kétpéldányos, ha ez neki egy sarkalatos pont.

Hogy a fuvarszervező milyen szerződést köt, mennyi idő múlva fizetnek neki az az ő dolga. Nem hiszem, hogy meg kéne hatódnom tőle, ahogy ő sem hatodik meg attól, ha engem lereszel a rendőr mert megfordultam a záróvonalon a fuvar érdekében. De ha tudsz ilyen fuvarszervezőt aki az én hibámért jót áll, akkor jelezd. Döntő többsége még a sajátjáért sem. 

Nem mellesleg én még mindig hatékonyabban veszek részt az ő feladatában, hisz letettem 90.000Ft letétet, csak azért hogy ne legyenek likviditási problémái, annak ellenére, hogy én nem gondolom, hogy ez nekem a feladatkörömhöz tartozik.
tomajer 2019.01.18. 07:37:14 / Módosítva / # 349560
Ismerek megrendelőt.  (Önkormányzat) aki azért rendel benneteket, mert még van csekk, és ragaszkodott hozzá.  A Főtaxi meg nem volt hajlandó papírcsekkest kötni.
Ő pl. pont azért ragaszkodik a csekkekhez, mert a 21. században, a Gamesz még mindig mindent papíron akar dokumentálni ....
De belegondolok a régi 6x6 tévés szerződésbe, ahol, nem csak a csekket, de a slejfnit is kérték ....  (nehogy jattot tudjon adni az utas)  Máig nem tudom hogy lett számlázva ....
Szóval, ne legyél te olyan biztos abban, hogy a megrendelő nem tart igényt az aláírt csekkre. 
Ui: és van egy csomó megrendelő, aki kilencven napokra fizet....  számlázástól, nem utazástól.
cheater 2019.01.17. 19:30:14 / # 349555
De hát ez már többszörösen kiderült, hogy nem igy van, nem értem miért írod újra és újra.
Egyrészt teljes mértékben elektronikus számlázás zajlik, másrészt ha valamelyik partnernek ez nem felelne meg (miért ne felelne meg?) akkor is ez a bizonyos utazási utalvány alias sárga csekk kétpéldányos, egy marad az utasnál, a fuvar végén ott és azonnal. Nem függvénye a kifizetésnek az, hogy a taxis mikor viszi be a csekket vagy beviszi e egyáltalán. 
Ez a birkózás innentől kezdve már nem a megrendelő és a fuvarszervező közt zajlik, hanem a fuvarszervező és a taxis között. Aki annak ellenére, hogy ő megkapja a pénzt X napon túl már nem hajlandó kifizetni. 

Remélem nem érted félre, én nem azért hisztizek itt, hogy nekem minél hamarabb kifizessék a pénzt. Boldogan dolgoznék olyan cégnél ahol akár fél évet is kell várni a pénzemre - ha ezért cserébe 20%-l többet keresek és ha ezt természetesen előre tudom, igy rá tudok készülni.

Itt nem erről van szó. Itt arról a kijelentésről van szó, hogy ő innentől kezdve már nem fizeti ki.  Hogy miért nem, az nem derül ki.  Mert Einstand és slussz.
tomajer 2019.01.17. 19:04:44 / # 349551
Ha te lennél a megrendelő, akkor a csekk, vagy bármiféle bizonylat nélkül fizetnél?
Mert én nem!
cheater 2019.01.17. 16:37:05 / # 349550
Nem, nincs hiba a kijelentésben.
Akkor nem mondhatnám ezt, ha:
1;  nem lenne benn 90.000Ft letétem 
2;  ha az én hitelezett konstrukciós fuvarom nélkül a cég modellje működésképes lenne 
3;  ha a cég nem kapná meg mindenképp azt a fuvardíjat, amit én teljesítettem (még attól függetlenül is, hogy én beviszem a sárga csekket vagy sem)

De mivel: benn figyel a letétem,  a cég az én közreműködésem nélkül elvérezne + a cég mindenképpen megkapja az általam teljesített fuvardíjat bátran kijelenthetjük, hogy én a fuvarszervezőnek hitelezem meg a fuvart.
tomajer 2019.01.17. 07:21:07 / # 349547
Még mindig van benne egy kis hiba:
"én meghitelezem a fuvarszervezőnek a fuvart, ő az ezért járó pénzt átveszi és ezek után küld nekem egy figyelmeztető üzenetet, hogy ezt kifizetni nekem csak eddig az időpontig hajlandó."
Te nem a fuvarszervezőnek hitelezed meg a fuvart, hanem a megrendelőnek.Ebből  sorból a fuvarszervező jut utoljára a pénzhez,  (már, ha a kauciót nem vesszük figyelembe) hiszen ő majd a számlázás után XX nappal kapja azt meg.
Viszont, ha te nem viszed be a csekket időben, akkor ő, nem is jut hozzá ahhoz a pénzhez.  (az én eddigi ismereteim szerint ...   de ez szerződésfüggő ...  ezért van, hogy nem egységes a csekkezelés.)Ezért aztán, ahol a szerződés úgy kívánja, hogy neki a csekk birtokában van csak lehetősége számlázni, ott, felhívja a figyelmedet, a számlázási határidőre.

A megoldás, a papír alapú csekkek teljes kivezetése a rendszerből.
cheater 2019.01.16. 15:51:32 / # 349543
Hát valóban nem, ugyanis én nem ezt sérelmezem. Ez csak némi fűszer a sztoriban, az én kényelmem mellett az is, hogy én ezt bevinném, de még nincs aki átvegye.

Amit én sérelmezek az az a jogtalanság, hogy én meghitelezem a fuvarszervezőnek a fuvart, ő az ezért járó pénzt átveszi és ezek után küld nekem egy figyelmeztető üzenetet, hogy ezt kifizetni nekem csak eddig az időpontig hajlandó.

Ilyen nincs, ezt nem teheti meg, ez nem az övé, erről ő nem rendelkezhet. Hogyan kell ezt még elmondani ezen kívül, hogy mindenki  - még az is aki ezt az üzenetet havonta elindítja - megértse?
tomajer 2019.01.16. 13:54:29 / # 349542

Háát, Ő nem ezt írta :-)

R,RT5,Bp,taxi 2019.01.16. 12:03:30 / # 349538
avatar

Tehát röviden tömören: cheater azt sérelmezi, hogy miért kell hetente bejárni sorbaállni nem is keveset ráadásul feleslegesen. A 8. dátumot 15.-re változtatni és a probléma megoldva. ugyanis a tagdíjj első felét 15-ig ugyancsak rendezni kell. Ha egy összegben fizeti valaki abba ne is menjünk bele.Egyszerüsítve ha a taxist emberszámba vennék ez valahogy így működne.A kaukciót meg már meg se említsük,mert ebben az esetben is mi hitelezünk.

tomajer 2019.01.16. 08:21:50 / # 349537
A Bp taxi mostani technikáját nem ismerem, de a 6x6-nál, anno láttam, hogy dobozokban, taxi vitte ki a csekkeket, összetűzve az általunk kiállított számlákkal a megrendelőnek.
Hidd el, bizonylat nélkül senki nem fizet.
A kártyalehúzó slejfnije tényleg csak azért kell, hogy ha nem jönne meg a pénz akkor legyen mivel reklamálni.
Lehet, hogy ma a csekkeket se viszik ki, de bent tartják, hogy ha a megrendelő reklamálna, akkor ki tudják keresni, és a rendelkezésére bocsájtani.

Ui:  a fix (és a maximált) tarifa előtt, ha te kiírtad, hogy 600.-/ Km-ért fuvarozol, megtehetted.  Ma is, ahol nincs szabályozva a tarifa, megtehetik a taxisok. Csak előre ki kell írni.
De ez nincs szabályozva államilag, legfeljebb, a mi szerződésünkben.  Tehát, ha azt a szabályt közli veled előre, hogy a papír alapú csekkeket  (mert szerintem még mindig erről beszélünk) x időpontig van lehetőséged beváltani, akkor az teljesen rendben van.  Az, hogy tőled tagdíjkor nem veszi el, de egy hét múlva meg lejár a határidő, az nincs rendben.  De ilyet még én csak tőled itt hallottam!!!
Természetesen, ha te pl. kórházba kerülsz, és ezt igazolni tudod, akkor elvárva tőled a kárenyhítést, tehát ha tudod legalább telefonon jelezd, hogy nem tudod időben bevinni,  .... akkor elvárható, hogy ne vesszen el a pénzed.
cheater 2019.01.15. 20:39:29 / # 349534
"A csekket, meg kipostázzák, a megrendelőnek, a számlákhoz hozzátűzve" 

Biztos, hogy nem. Nem postáz senki semmit, elektronikusan úton számláznak. Nem vagyok mérlegképes könyvelő, de erre most fogadok veled, hogy nem tömködnek borítékokat és küldik el postai úton a megrendelőnek, aki csak miután megkapta fizet.Ez alapján éveken keresztül ezt megelőzően is igy kellett volna mennie, de a módi az új vezetéssel érkezett közénk. Ezeknek a megoldásoknak a legfontosabb szerepe az, hogy magához láncolja az utast és persze a megrendelőnek is kényelmes, igy hatékonyabban tudja kezelni az alkalmazottak utazási költségeit.
Ráadásul - megjegyzem nem szándékosan - de becsaptalak picit, azt kifelejtettem, hogy ez a bizonyos csekk két példányos, egy marad az utasnál. Bár én még mindig nem tartom ennek mikéntjét fontosnak, nem egy utast láttam aki már ott rögtön kiszállás után kidobta vagy vannak akik a másodpéldányt nem is hozza eleve magával.

"Te beviszed két év múlva, mert akkor kerül a kezedbe ...  de a szerződés, már egy éve megszűnt ....  kin hajtja be???"

Még ezt meg érteném, de itt nem két évről van szó, hanem egy hétről. Ráadásul én ezt radikálisabban látom, nekem meggyöződésem, hogy ez úgy helyes, ha akár egy hónapokon át tartó kórházi kezelés után is ott várakozik rám a pénzem. Ez ebben lényeges megfogalmazás az hogy pénzem. Mert az az enyém, nem másé, igy más ennek sorsáról nem rendelkezhet. 

Másrészt, ha én megmondom előre, hogy én ezentúl 600Ft-l járok kilométerenként akkor az már ettől helyes lesz? Nem. És azért nem, mert én ilyet nem mondhatok.
tomajer 2019.01.15. 19:46:45 / # 349533
Nem.  Ha ezt előre megmondja.
A csekket, meg kipostázzák, a megrendelőnek, a számlákhoz hozzátűzve.Az bizonyítja a fuvar teljesítését.  Mert nincs se pin kód, se semmi más védelem, ami a megrendelőt védené.
A csekk, egy múltszázadi csökevény. De ha még él ilyen szerződés, akkor azt a múltszázadi előírásoknak megfelelően kell kezelni.  Akkor is, ha közben elektronikusan már a fuvar teljesítésének pillanatában rendelkezünk minden adattal.  A bizonylat a csekk!!!
Mondom, ha van olyan csekk, amit neked nem fizetnek ki a határidő előtt, bármikor, az már felvet kérdéseket ....   hiszen te teljesítetted a fuvart és ezt igazolod is.  
De hogy nem váltja be korlátlan ideig, az érthető. 
Sarkosítsunk. 
Te beviszed két év múlva, mert akkor kerül a kezedbe ...  de a szerződés, már egy éve megszűnt ....  kin hajtja be???

Oldalszám: 273