Név
Becenév 1taxista
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Segítség !!! Taxis akarok lenni.

Hozzáadva: 2021.05.11 21:41

Köszi.

Téma: Segítség !!! Taxis akarok lenni.

Hozzáadva: 2021.05.11 21:40

Téma: Segítség !!! Taxis akarok lenni.

Hozzáadva: 2021.05.11 21:33

Hááát...... Nem volt egyszerű döntés de az utóbbi évek értelmetlen,csak a pénz lehúzásáról szóló intézkedések / sárgítás,droszdíj, pénztárgép, pos terminál,tablet, online számlázás.....stb meggyőztek hogy itt a vége. A cégeken belüli szivatásról ne is beszéljünk , hogy a havi 100000-ért még szabadon se lehet választani a címek közül, persze a megfelelő nyakkendős öltözékben.A stresszről hogy minden hónapot minusz 2-300 ezerről indítok és ebben még nincs benne a nyugdíj előtakarékosság, mert katásként nem sokra lehet számítani.Hogy hová mentem? Nem titok. Egy autó alkatrész kiszállító céghez. Persze itt is dolgozni kell,meg időre munkába járni de van hétvégéd van szabadságod,befizetik a tb-t a nyugdíjat/ nem a minimál bér után/.Persze lehet hogy még az újdonság beszél belőlem de úgy érzem hogy nem olyan vészes ez az alkalmazotti viszony. Annak idején 1996 -ban azért kezdtem taxizni mert tetszett ez a szabad életforma/akkor még az is volt/de az utóbbi években egyre inkább azt éreztem hogy megfojtják ezt a szabadságot és semmivel nem jobb mintha elmennék alkalmazotnak.Persze mindent az idő fog eldönteni ami sajnos egyre gyorsabban telik és jó lenne egy kicsit lelassítani hogy ne a munkáról szóljon az egész élet. Akik folytatják azoknak kitartást/talán valamikor fog úgy menni mint régen/akik befejezik azoknak sok sikert az új életformához.


Téma: Segítség !!! Taxis akarok lenni.

Hozzáadva: 2021.05.10 18:11

Köszi Nektek a választ. Műszaki még van rajta bőven,akkor kezdek a Komócsyban aztán majd meglátjuk.Azt gondoltam hogy nem lesz egyszerű a dolog de mi egyszerű az egész taxizásban? Még egyszer köszike.


Téma: Segítség !!! Taxis akarok lenni.

Hozzáadva: 2021.05.09 18:59

Üdv Uraim. Egy kis segítséget kérnék. Úgy alakult hogy 25 év után szögre akasztottam a szabadjelzőt,😃a bohóc sapkával együtt. A kocsiról lekerült a matrica, már csak a rendszám van hátra.Kérdés a következő. Mi a sorrend az ügyintézésben, ha a kocsi színe is változik? Ha valaki mostanában ezt végig csinálta és megosztaná azt megköszönném.👌

Igen augusztusban. Hogy addig mi fog történni azt senki nem tudja.
Igen. Utólag fizetünk. Mindenkinek utólag kivéve a tagdíj.

Legalább nem kell szüneteltetni a vállalkozást és fizetni az eü hozzájárulást. De a szolgálati időbe biztos nem számít bele.

A személyszállítási szolgáltatást végző kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alá tartozó adózók a  kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a  kisvállalati adóról szóló törvény szerinti adófizetési kötelezettségük alól a 2020. március, április, május és június hónapokra mentesülnek.

Magyar Közlönyből másolva.

Nincs új infód arról hogy a főkufár milyen módon fogja segíti az "alválalkozóit" hogy a "helyzet"elmúlása után maradjon még valaki aki hordja neki a tarhát? A logózott kézfertőtlenítőt /kb 400 ft/köszönjük. Decemberre ide is fog érni.