| Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
|---|---|
| málna | 2011.10.09. 12:49:06 / # 165847 |
|
Az ott eltöltött fél évem alatt azt kell mondanom, sok problémám nem akadt a kollégákkal. Egyes ellenőrök hangját és stílusát egy életre megjegyeztem, no és persze azt a rengeteg roma származású utast. Ennyi idő alatt egyszer sem ellenőrizték az autóm külső és belső állapotát, de olyan viszont akadt, aki feljött 115 métert a Somlói tutiba 8ahol a 6x6-os is van a járdán) , hogy onnan álljak le! Kérdeztem, hogy mégis miért..Azt válaszolta...Csak! Innen nem lehet dolgozni. Hirtelen nem tudtam eldönteni, melyik énemet vegyem elő..Maradtam aki vagyok.
Szóval, érdekes hely. Beilleszkedni nem nehéz szerintem, dolgozni is lehet. A 29 droszt egy kissé megviselte a lelkivilágomat, voltak nehéz napjaim...))
Előzmény: #165844 nazoli 2011.10.09. 12:16:54 |
| málna | 2011.10.09. 12:37:24 / # 165846 |
|
Engem személy szerint egy dolog miatt aggaszt a helyzet..A szerződések, a helyek megszerzése úgy, hogy Neked, nekünk a kárunkra ne menjen, jó dolog szerintem, hisz ez a dolga. De ezek a helyek pusztán három napig üzemképesek, marad még négy. Aki pedig a maradék napokon nem onnan dolgozik, a megélhetése miatt természetesen a városból fog melózni. Én nem vagyok irigy ember, kívánom, hogy Mindenki normálisan meg tudjon élni a keresetéből. De az Olivérnek is elmondtam, hogy nagyon csínján kell bánni a létszámmal. Hiszen könnyen át lehet esni a ló túloldalára. Azok az utasok, akik hétvégén onnan taxiznak haza, nem törvényszerű, hogy hétköznap is ezzel a céggel kívánnak utazni.
A 6x6- nál volt eddig a legjobb az egy főre eső címarány..Kár lenne érte. Mint tudjuk, az elégedetlenség első megnyilvánulása a szolgáltatás minőségét fogja rontani, a második a fizetési nehézségek. Ebből fakadóan szociálisan nehezebben kezelhető lehet a cég.
Én úgy látom, hogy egyébként most már szélesebb látószöggel rendelkezik a tulajdonos. Építést is látok a háttérben, nem rossz a koncepció...bár én másképp tenném.:))
Nem igazán turkálok más ember zsebében (ezt el is várom másoktól is), így nem érdekel a tulajdonos anyagi helyzete sem. Ez az Ő cége, nem az enyém. Ha úgy tapasztalom, hogy számomra nem előnyös a maradásom, akkor nem fizetek elő a következő hónap szolgáltatására. Maximum ennyit tehetek.
Gabi! Te épp úgy érveltél már és próbáltad jó szakmai tanácsokkal ellátni a Zolit, mint én. De ettől ez még az Ő cége, szerintem a sajátunkként kezelni nem szabad, még ha érzelmileg hosszabb és mélyebb kötődés is alakul ki, akkor sem. Ez is csak egy munkahely.
Én én így gondolom.
:)
Üdv!
Előzmény: #165833 nazoli 2011.10.08. 18:10:33 |
| hiénakutya | 2011.10.09. 12:24:09 / # 165845 |
|
Ja, ezt a 180 fokot ezt én sem értem. Eddig is okádék volt, most is az. :-D
Pont mint a többi. :-)
Előzmény: #165844 nazoli 2011.10.09. 12:16:54 |
|
| nazoli | 2011.10.09. 12:16:54 / # 165844 |
|
Én tettem egy szerintem általánosnak fölfogható megjegyzést. Ami ráadásul igaz is. Nem tudom miért terelte személyes síkra.
És akkor itt van ez a "volt cégem". Pontosan erről beszéltem. Az a sok szemétség, amit a "volt cégénél" megcsináltak, pontosan az értelmes és gazdaságos taxizás ellen irányult. A "volt cége." Mikor volt az övé? Rosszul vagyok. Ha bevállalja a cégét, akkor valószínűleg benne is volt a rendszer kialakításában. Ha nem is aktív résztvevőként, de minimum bólogató emberként. De hát mitől is tudhatná, hogy mitől rossz, ha nevetségesnek tartja, hogy egy ember megtanulja azt a foglalkozást, amiben dolgozik? Ez az igénytelenség csúcsa!
Valami igaza azért van. Nincs is mit ezen megtanulni. Azt kell csinálni, amit az üzletszabályzat előír. A sárga nadrághoz föl kell venni a sárga zoknit (hogy harmonizáljon a sárga ridiküllel), meg benyelni a pontot a kötelező segítségnyújtáskor visszaadott cím miatt. Meg beállni valami, az ő érdekét szolgáló sorba, hogy egyáltalán ne kelljen gondolkodni. Meg benyalni a mellényes embereknek, hogy neki jusson a zsír. Már ha hinni lehet a pletykáknak, amik régóta, még bőven az ő Fötaxis korából terjednek. (Bár ez is egy tanulási folyamat eredménye. Ez már eleve 180 fok a taxizás ellen.) De ez jó volt neki. Nem a 180 fokos fordulat a lényeg. Az a lényeg, hogy jöttek a soraik után.
Milyen érdekes. Nehezményezi, hogy a reptér megszerzése után a "volt cége" tömegesen vette át a szakma csúcsát jelentő Zónásokat. Most meg a 6x6 veszi át a Sziget és társai megszerzése után a szakma csúcsát jelentő Fötaxisokat. Akkor most a 6x6 is fordult 180 fokot? Ja, de most neki meg kell élni. A zónásnak nem kellett? Már szédülök a forgástól. Meg eltévedek ebben a gondolati gazdagságban.
A Fötaxi ellehetetlenített egy csomó éjszakást. Nem a Fötaxi lehetetlenítette el őket, hanem a 6x6. Elszipkázta a helyeiket. És akkor idejönnek, ahol ellehetetlenítették őket.
Abbahagyom, mert semmi értelme. Úgy sem érti, hogy miről beszélek.
Mit csinált volna? Nem tudom. Ezt. A színvonalához képest ez volt az egyetlen logikus és értelmes lépése.
Csak nem kell ez a "nem fogunk szégyent hozni", "nem zavarjuk a köreidet"(:-DD) meg hasonló marhaságok.
Előzmény: #165820 hiénakutya 2011.10.08. 18:56:55 |
| donx | 2011.10.09. 11:26:13 / # 165842 |
|
Abszolút egyetértek veled ebben. Jó lenne tudni, hogy mi a cél.
|
| zajos tücsök | 2011.10.09. 11:22:01 / # 165841 |
|
Ez a tipikus rövidtávú gondolkodás.
De legyen az ő bajuk.
Majd akkor is,amikor egy nap kilép vagy 500 ember.
Mert semmi nem tart örökké...
Előzmény: #165840 donx 2011.10.09. 11:18:49 |
|
| donx | 2011.10.09. 11:18:49 / # 165840 |
|
50-60 ember megemelt kauciója az egyszeri 5-6 millió forint, ami elenyésző a havi tagdíj kiesések miatt. Bár lehet, hogy rosszul gondolom.
Előzmény: #165839 baupexim1 2011.10.09. 11:16:07 |
| baupexim1 | 2011.10.09. 11:16:07 / # 165839 |
|
csak egyet ne felejts el, a kauciójukat megemelik ezáltal...
Előzmény: #165838 donx 2011.10.09. 09:46:08 |
| donx | 2011.10.09. 09:46:08 / # 165838 |
|
Tisztelt Művészúr!
"Koncepciójuk szerint mindenkit "ki kell kergetni" a reptérre, minden áron azért, hogy minél több leadóval támogassa a céget és a repteret."
Szerintem az elképzelésed téves, vagy a Főtaxinál nem tudnak nagyon számolni (amit persze el tudok képzelni).
Hiába van kint a reptéren több taxi, utas attól nem lesz több, így maximum ugyanazt a leadót több kolléga viszi be, de attól az még ugyanannyi.
Ennyit kívántam volna csak Tisztelettel hozzáfűzni.
Előzmény: #165829 művészúr 2011.10.08. 11:54:52 |
| művészúr | 2011.10.08. 23:08:54 / # 165837 |
|
...szóról - szóra...:-)
| művészúr | 2011.10.08. 22:53:37 / # 165836 |
|
Köszönöm a választ, amiből le is szűrtem, hogy teljesen fölösleges egymást bármiről is győzködnünk.
Teljesen másképpen látunk mindent.
De azért ez a "megtanulták a taxizást" - duma számomra mindig is nevetséges volt.Akár ki mondta is.
Ritka az az ember, akinek megadatik az, hogy egész életében azt csinálja, amire született.A világ és a körülmények változásával azonban mindenki próbálkozik valahogy megtalálni a számára, a lehetőségekhez képest legjobbnak vélt megoldást a megélhetésre.
Úgy látom, a Te karmád a taxizás.
Nem vagyunk egyformák!
Előzmény: #165833 nazoli 2011.10.08. 18:10:33 |
| művészúr | 2011.10.08. 22:37:47 / # 165835 |
|
Általában a pillanatnyi helyzetre szoktam írni bár mit is.Sajnos a volt cégem pedig egy év alatt - pontosabban a reptér megszerzése óta - 180 fokot fordult.
Amúgy sajnálom, ha valaki is úgy veszi ki, hogy én "hátra felé köpködök".Nem állt szándékomban sosem és ezután sem fogom ezt tenni.
Előzmény: #165832 nyuszicsiga 2011.10.08. 15:09:58 |
| attus | 2011.10.08. 20:28:13 / # 165824 |
|
Bank = Otp
Busz = Volán
Taxi = Főtaxi
stb.-stb..
...
Párt = mszp :D
| egy a sok közül | 2011.10.08. 20:22:25 / # 165823 |
|
A lényeg hogy nem kívánatos személyek vagyunk. Hidd el van köztünk olyan aki első perctől nyomkod alkalmazkodik a helyzethez. Adj időt utána ítélkezz.
|
| attus | 2011.10.08. 20:19:03 / # 165822 |
|
"A Kádár-rendszerben szocializálódott, begyöpösödött agyú vénségek éjjel nem taxikáznak, nem rendelnek maguknak állami taxit. "
:DDD
| tudomis(kibic) | 2011.10.08. 19:07:45 / # 165821 |
|
Azt nem lehetne, hogy inkább Neked szerezzünk örömet? :)
(Olcsó a vazelin!)
| hiénakutya | 2011.10.08. 18:56:55 / # 165820 |
|
Nade most mit csinált volna?
8 éves ótóval nem mehet a repülőgép térre, nappalozni nyilván nem akar. Hagyja abba? Menjen a Pluszhoz? A kockásnál semmi nincs éjszaka. A Kádár-rendszerben szocializálódott, begyöpösödött agyú vénségek éjjel nem taxikáznak, nem rendelnek maguknak állami taxit.
Na b@sztassátok már egymást!
|
|
| tudomis(kibic) | 2011.10.08. 18:41:02 / # 165834 |
|
:)
Nagy figyelemmel olvasom vitátokat.
Bármilyen anyagi gondban vagyok,eszembe sem jut éjszaka kimenni,mert hányok a tolongástól,az éheskedéstől.
Biztos buli lehet egy-egy "betolás",de ez a gusztustalan lehúzások vadhajtása...
Művészúr Nálatok muzsikál tovább. Be akar illeszkedni. Ezt értem. Az viszont kevésbé, hogy miért kell visszaköpni egy cégre,ahol jókora falatokat kapott az immáron leköpött asztalról...
A Plusszot, (se az ott dolgozó "kollégákat") nem célszerű védeni, mert személyenként felelősek a szakma megölése miatt.
Nehéz megítélni miért is érdemes társaságot váltani.
Szerintem ott jó dolgozni,ahol az utas megbecsüli a munkádat.
Ha a főtakony lemondott a szigetről,annak valószínűleg meg volt az oka. Kicsit sokat kérhetett a Szigeti veszedelem...
No agyaljatok ovább,én szeretettel szállítom az SZTK-ba szépkorú utasainkat! :)
|
| nazoli | 2011.10.08. 18:10:33 / # 165833 |
|
Személy szerint senki korrektségét nem vitattam. De ha így érzed, lehet benne valami. Ha elfogadsz egy tanácsot. Ne nagyon vállalj garanciát senkiért. Könnyen csalódás érhet. De ez a te dolgod.
Nem az a bajom, hogy valaki oda megy, ahol több a meló, hanem azzal, hogy milyen ez a meló, és, hogy ezek után a konkrét melók után megy. Ez a Sziget a mienk, a reptér a mienk, az Ötkert a mienk, meg a többi szutyok kié, mié stb. Szóval ez a taxizás legalja. Nem tudom, van-e ennél lejjebb. Ez szakmailag, és etikailag is értendő. Ha valaki huszonöt, vagy negyven év után képes egy ilyen ... címhalmaz után menni, már ne is haragudj, de az őt minősíti a címekkel kapcsolatban ki nem írt jelzőmmel. Csak gratulálni tudok nekik, hogy ennyi évtized után ennyire tellett. Utánamenni egy Szigetnek, meg egy Moulinnak.
Ha a Pluszosokra azt mondták sokan, hogy a szakma gyilkosai, akkor ez rátok fokozottan igaz. Azok legalább megtanultak, vagy megtanulnak taxizni. Nincsenek helyeik, és nagyjából a klasszikus taxizás szabályait követve dolgoznak. És ahhoz képest, ahol voltak az elején, elég szépen beletanultak. De ti ennyi, a szakmában idő után, csak annyira vagytok képesek, hogy megtaláljatok egy Szigetet, vagy egy repteret. Ez még az átlagos kályhataxizásnál is lejjebb van. Szóval ebben a helyzetben mélyen hallgatnék az évtizedes taxis múltamról.
Attól nem félek, hogy szégyent fogtok hozni a 6x6-ra. Elég szégyen az, hogy ezeket a helyeket megszerezte a cég. Most már a 6x6 miatt nem tudok szabadon végigmenni a Nagymezőn, és a Szigetről meg a többieket fogja elzavarni a nagy Fötaxis múlttal, és szakmai tapasztalatokkal rendelkező (nem tudom minek nevezzem ellenőrnek?) mellényes ember (van új 6x6-os mellénye?) aki föliratot cserélt a mellényén. Most a 6x6 lesz rajta a Fötaxi helyett.
Tényleg jó dolog valahová tartozni. Még az is lehet, hogy szép dolog a lojalitás. Talán a Fötaxi nem volt veletek lojális. De szerinted a 6x6 az? Vagy az lesz? Azonos alpokon ugyanazt teszi mind a kettő. Szerinted mennyire lojális a 6x6 azokkal a taxisokkal, akik a legnehezebb időkben is kitartottak mellette? Amikor napról-napra fogyott a címállomány, és egyre romlott a címarány? Mi aggódtunk a cég jövője miatt, a tulajdonos meg csak nézte ölbe tett kézzel, hogy fogy a cége. És a válasza a helyzetre az, hogy idehozza ezeket a helyeket, és velük együtt benneteket is. Holott van itt már régóta sok olyan taxis, aki hozzátok hasonlóan magas szinten űzi a visszatalálást, mondjuk az Euro sorba. Szóval tényleg, sokat erősödött veletek a 6x6.
Én még azt is elhiszem neked, hogy nem rombolni jöttetek. (Hacsak nem valami trójai falónak szánt benneteket, meg ezt a címállományt a Fötaxi.) Nem ti romboljátok ezt a céget, hanem azok, akik fölvesznek benneteket.
Ha meg dolgozni akartok, akkor azt máshol is lehet. Nem kell szépíteni a dolgot. A címek után jöttetek, amiket még meg tudtok találni.
Vagy más okosság van benne. Amire nem vagyok kíváncsi.
Telegdy Gábor 353
| nyuszicsiga | 2011.10.08. 15:09:58 / # 165832 |
|
Alapjában véve te nem vagy rossz ember, ezt komolyan mondom,csak néha elhamarkodottam mondasz valamit!
Emlékezz vissza lassan egy évvel ezelötti szócsatánkra,mikor annyira védted a Fötaxit és amiket mondtál rá a volt Zónára ugyanazt mondod most a Fötaxira!
Egyik sem külömb a másiknál!
Nem akartad elhinni nekem! :)