Hozzászólások száma: 640
Ugrás a hírhez Oldalszám: 32
Témakörök > Droszt Híradó > AKIKTŐL BÚCSÚZUNK A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2010.03.10. 15:22:00 / # 116489
Itt van egy ősrégi... ..... ..... Végezetül még egy aprócska történetet elmesélek, arról hogy vannak, akik szívből szeretik a mindenféle formájú szabadjelzőjüket! Ilyen kollégám volt hajdanában egy igen hosszú, fegyvernek látszó nem, tárgy de egy nagyszerű taxis, aki akár Winettunak az Apacsok nagy főnökének ezüsttel kivert winchestere is lehetett volna, úgy ki volt verve Ő is, olyan hosszú puska volt és hála Istennek még ma is az. Puska akkor még Volán Taxis volt és legnagyobb szeretetben spanoltak a Belgrád rakparton Gurgulával, aki Puskával ellentétben, igen rövid volt és legjobb tulajdonsága az volt, hogy nagyon hadart. Egész életét annak szentelte, hogy puskából gyomorbeteget csináljon. Sikerült neki. Hosszura nyúlt kollégánk minden este hatkor, mint éjszakás, már türelmetlenül várta a váltás idejét. Hóna alatt iratai, menetlevelei és egy igen értékes Sokol típusú zsebrádió, amit azért hurcolt magával, mert abban az időben még a Zsiguliknak nem volt tartozéka sem a Blaupunkt sem a CD. A többiről nem is beszélve. Ezt a kis Szovjet rádió csodát általában a vezető fülmagasságában, fogantyújával az ablakhoz rögzítettük. De ebben a történetben tovaris Szokolnak más volt a szerepe! Puska végre megnyugodott, miután feltűnt Gurgula kocsistól szabadjelzőstől. Halkan oda surrant Puska elé kvázi értésére adta, mit izgulsz te hosszú majom, hiszen itt vagyok. Kétségtelen, hogy ott volt. De Puskát mellbe vágta ez a pökhendi és egyáltalán nem kollegális hadarós magatartás. Na majd átnézem én az autót gondolta, ha harc hát legyen harc. Komótosan lerakta a földre, ami a hóna alatt szorongatott és elkezdte körbejárni a kocsit, mint macska a forró Mizzót. Gurgula rohadt rendes volt és kivételesen, gyönyörűen kitakarította a kocsit kívül - belül! Ekkor hősünk, utolsó szalmaszálként felnézett a szabadjelzőre és ott meglátta azt a muslicát, amit csak és kizárólag Hosszú Puska kissé vörös / sosem tudtam megfejteni, hogy mitől vörös? / sas szemei láthattak meg vagy a muslica máshonnan volt neki ismerős? Ez neked tiszta üvöltötte Puska!? És a nyomaték kedviért elkezdett ugrálni, páros lábbal egyre magasabbra, és magasabbra, mint Sjőberg a Svéd magasugró csoda, már majdnem elérte a szabadság szobrot, amikor az ellenség szőrös keze betette a lábát Pusinak, aki ettől elvesztette egyensúlyát, és mintegy két méterről egyenesen a minden taxis álmán a Sokol rádión landolt tele talppal. De Puska ekkor még tombolt, nem is hagyta abba az ugrálást, míg a műsorszóróból hamu nem lett. Puska az azóta eltelt harminc év alatt kissé, megnyugodott. lehiggadt. Igaz, hogy csak szakmai érdeklődésből, de az összes taxis céget bejárta. Diszpécserként, taxisként egyaránt, de valahogy mindig cserbenhagyta a szerencséje, vagy nem igazán értették meg, hogy Ő más magasságokban jár. És mindenhonnan elegánsan és emelt fővel távozott. Most végre megtalálta a nyugalmát és nem fogjátok elhinni, ahogy a bűnözők, visszatérnek a tett színhelyére Ő is visszatért, igaz nem bűnösként, de tiszta lappal és szemmel, amely már nem vörös. Leszokott róla. Mert kiderült, hogy bár már minden régi bűne elévült, de eltörpült amellett, hogy csak III/ III-as nem volt! Az viszont sohasem. Én voltam az összekötője, csak tudom. A foci csapatban, mielőtt rosszra gondolnál! Egyszer volt neki egy szabadjelzős története, de az is feledésbe merült. Az idő vasfoga megette. Történt ugyanis, hogy jó szüleihez ment volna látogatóba valahova a világ végire és pont ott a világ vége előtt, mit ad Isten, volt egy szakállas sorompó. Ráadásul az az ostoba bakter le is engedte, mert, hogy éppen akkor jött arra egy fapados, kézihajtány, vagy valami hasonló. Puska százhatvannal, ahogy kell átrongyolt a szakállas alatt! Konstatálva a tényt, igen fegyelmezetten, mint jó taxishoz illik, nem felejtette el kötelességét, úgy ahogy az elő volt írva, azonnal telefonált Acsádi Gyurinak, a főnökének, a Belgrádra, hogy helyszínelést kér, mert a szabadjelzője kicsit megsérült, Rendőri intézkedés is kellene, mert a szakállas nem ismeri el a vétkességét, tehát, ebből következően Acsinak ki kellet menni a helyszínre. Nem tudom, hogy kilométerben ez mit jelentett, de Gyurit nem a hosszú út fárasztotta le, hanem a kép, ami elé tárult a helyszínen, Gyuri átment a menetirány szerinti baloldalra. Gyalog! Miután az ellenőri kocsit a jobb oldalon hagyta. A Puska Taxiból, ahogy mondom Kabrió lett! Barátunk a megrázkódtatástól még nyúlt vagy húsz centit Igazándiból nem a kocsit sajnálta, mint mesélte népes hallgatóság előtt a Belgrád rakparton, hiszen nyár lévén kellemesen átfújta a szellő, ahogy haza felé tartott, de gondolj csak bele, ha lett volna szabadjelzője, tán még fuvart is vállalt volna. Ahogy én ismerem, és higgyétek el, én jól ismerem, vállalt volna! Most végre révbe ért. Teljesen ujj Igazgatója, UTTÖRŐ- becsület szavát adta, hagy rajta tartja a szemét, bármennyire is felfelé kell rá néznie. Úgy legyen. ... ..... Misibácsi
Bao 2010.03.10. 14:58:21 / # 116488
Zöldfülű voltam, akkor ő is kétezres volt, 98-ban. Nagypolszkival nyomta, atom rádiója volt. Csak a benzin mutatót nem figyelte nagyon. Felvette a Nagyvárad térről a Thököly elejét 5-el és útközben elfogyott a benzine. Ez annyira bennem maradt.. Meg jólelkű is volt, egyszer adott rase papírt az integetőn, aztán levert... Gondolom sok ilyen sztori van... :)
tomajer 2010.03.10. 14:55:40 / # 116487
fradika, ha tudsz infót a temetéséről, szívesen vennénk.
tomajer 2010.03.10. 14:54:54 / # 116486
Az. Mondanám, hogy nagy túlélő.... de ez most hülyén hangzik:-(
Bao 2010.03.10. 14:53:14 / # 116485
Nagy harcos volt... :)
tomajer 2010.03.10. 14:37:22 / # 116484
Istenem... :-(
Bao 2010.03.10. 14:19:39 / # 116483
A Puska is? Isten nyugosztalja! :(((((((((((((((
fradika 2010.03.10. 14:17:51 / # 116482
Szomorúan tudatom mindenkivel, hogy kollégánk Borbély István (Hosszúpuska)hosszantartó súlyos betegségben életének 60. évében elhunyt. Legyen neki könnyű a föld!

tomajer 2010.02.17. 17:25:09 / # 116481
Szépen kérjük, a temetésen megjelenőket, hogy készítsenek néhány képet, és küldjék el nekünk. Előre is köszönjük!

tragedia001 2010.02.12. 10:45:41 / # 116480
Tibi halála előtt 4-5 nappal azt mondta hogy mennyi jo ember veszi körül én meg azon csodálkozom hogy milyen kevés EMBER vette körül.

tragedia001 2010.02.12. 10:42:53 / # 116479

tragedia001 2010.02.12. 10:42:31 / # 116478
:((((((((((((((

winchester 2010.02.09. 13:19:38 / # 116477
Sajnálom, hogy nem sokan ismerték!!!!!!!!!!!!! Szegény Tibi. Mindig Ő volt a jobb!
Csumi 2010.02.03. 21:30:31 / # 116476
Köszönöm.....
peti493 2010.02.03. 09:36:48 / # 116475
Tibi temetése febr.19.-én lesz fél10-kor az új köztemetőben

Csumi 2010.01.30. 21:27:11 / # 116474
:-(((( ...................
Admin 2010.01.29. 16:37:50 / # 116473
peti493 válasz | 2010.01.29. 13:07:38 (1) Hegyi Tibor (hotel aquincum, buda584, tele5 584)kollégánk, barátunk az éjjel hosszú betegség után örök álomra hajtotta fejét. -Drága Tibi, hát elmentél. Mégis legyőzött a kór, pedig te küzdöttél, sokat szenvedtél, de mégis. Őszintén, szívből sajnálom. Egyéniséged, személyed, humorod, őrökös jókedved hiányozni fog. Nyugodj békében

Győrfy Sándorné 2009.10.04. 11:39:39 / # 116472
Ha valaki tud legyenszives ŐRVÁJN-ról feltenni fotot.Köszi

turul 2009.09.21. 10:46:29 / # 116471
Őrvájn,valóban mindenki így ismerte. Hajnalban felbukkant a fehérvári út kőrnyékén. Talán,ha jól emlékszem már a hetvenes évek végén a főtaxinál találkoztam vele a Priellében. Nyugodj békében ŐRVÁJN.

rőzsehordó 2009.09.21. 10:37:19 / # 116470
Nyugodj békében Örvájn! Sokat tanultunk tőled! Köszönjük!!!

Oldalszám: 32