Név Dr. Kovács Ferenc
Becenév Franky
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

De jók is voltunk Na most az van, hogy most, hosszú hónapok után benéztem ide. Reménykedtem, hogy ennyi idő után végre valós igazolást látok a múltban történtekre. Gondoltam, látok majd egy jól működő és szakmailag megalapozott szakszervezetet, sőt, talán többet is. Volt egyszer egy TGFSZ. Néhányan ellenezték, csupán a létezése miatt, illetve esetleg egyfajta személyes utálat is közrejátszhatott itt-ott. De az vitathatatlan, hogy megelőztük a kort. Persze nem volt viszkető kényszer, hogy minden lépést a televízióban jelentsenek be. Gondoltam várok, hiszen valamiért szépen lassan felmorzsolta a TGFSZ-t az utálat, az ellenző hangadók által gerjesztett ellentétek. Vártam. Sokat. Emlékszem, a kapuk bezárása előtt hangoskodók tucatjai hangoztatták az összefogást és a hurráoptimizmust, köztük mindenki Palija, aki létrehozza a legnagyobb szakszervezetet jogi irodával, meg minden földi jóval. És voltak mások, akik nem a kemény munka, hanem a harc mellett tették le a voksukat. Sokan nem értik, hogy a harc szép dolog ugyan, de a munka ma nem lehet csak a harcé, jelentős politikai lépések kellenek. Nem értették. Most sem, úgy tűnik. Bíztam benne, hogy ha a TGFSZ kénytelen feladni, hát teret enged másnak, valami újnak, valami frissnek. Meg is érkeztek az újak. De biztos, hogy ez kellett? Nem tudom megítélni, hiszen nem élek benne. De hol van Palink???? Miért van most olyan nagy büszkeség olyan ügyre, amire a TGFSZ már egy éve lépést tett? Vajon miért indította a NAV tavaly az UBER ellenőrzéseket? Valaki sejti miért? Meg ugye azért a demonstráció is a harc része volt. Tényleg, Isten lássa lelkem, nem akarok senkit megbántani!!!! Ha valaki így érezné, hát elnézést kérek, csupán lakossági benyomásomat írom le, ami, megjegyzem, nem csak az enyém! Szóval a demonstráción nyilatkozók, hogy is mondjam, nem mozdították előre, pozitív irányba a taxisokról kialakult általános véleményeket...
No azért van jó is. Van egy új szakszervezet. Mondjuk vártam arra is, hogy valami munkafélét megoszt az admin, mondjuk valami beadványt, vagy valamit. De eddig csak azt olvastam, hogy kellene lóvé, meg van egy szakszervezet, biztosan jelentős számú támogató fizetővendéggel, és egy általam ismeretlen vezetője, aki nyilatkozik, mert az a legfontosabb. Nem mondom, hogy nem fontos ez, de szeretnék látni már valamit. Egy levelet. Jó lenne megnyugodni, hogy a TGFSZ eltüntetése nem azért történt, hogy néhány dicsőségre vágyó személy feltörhessen, mint a talajvíz, vagy esetleg azért, hogy ne legyen valódi háttérmunkát végző csapat...
Na mindegy, még várok, néha visszanézek. Az ember életéből nem esnek ki az évek, nem tagadhatjuk meg a múltunkat. De jó lenne látni, hogy az a sok befektetett energia nem volt hiábavaló, hogy a munka ott folytatódott, ahol mi abbahagytuk. Szeretném látni METÁL úr feljelentését is, hiszen mi anno írtunk egy jogi szempontból kifogástalan verziót, de hát egy életen keresztül tanulunk. Szívesen olvasnám, talán van benne valami új
Szívesen látnám az új gittegyleg (nem hagyhattam ki) azaz szakszervezet oldalát, munkáját, beadványait. Mint ahogy azokat anno folyamatosan követhettétek a TGFSZ több fórumán is.
Szóval hajrá, harcra fel!
Köszi, ha valaki elolvasta
Feri
Olyan írhatnékom támadt. Az UBER-rel kapcsolatos bejegyzésed valamit beindított bennem. Na nem csupán az a néhány sor, nem ám. Facebook-on Varga úr bejegyzését is tüzetesen átolvastam, majd, pedig nem tettem szívesen, a kommenteket is. Nohát. Ez jutott eszembe. Nohát, mert az emberi vélemények ilyen sokszínű megnyilvánulása azért több, mint sokk. Persze manapság mindenki véleményvezér kíván lenni. Régen a barátok összeültek, és hosszú órák alatt egy témában elmélyedtek, érveltek, majd a végén mindenki levonta a konzekvenciát. Lehetett egy véleményre jutni. Ma, az álságos közösségi oldalakon az egymondatos Coelho-k, a nagy bölcsek, mint egy film utolsó, csattanó zárómondataként kimondják a tutit, és elvárják, hogy valódi érvelésekkel megalapozott elmélkedések nélkül juttassák el az embereket az eredményhez. Most azt persze ki lehetne emelni, hogy vajon IQ szempontjából ki alkalmas egyáltalán bármilyen vitába bocsátkozni. Mert ebben is nagy változást hozott a modernizáció. Régen a hasonlók vonzották egymást, a társaságok, baráti körök hasonló gondolkodású, hasonló képességű emberkék összessége volt. De az arctalanság emeli a bátorsági faktort. Az persze nyilvánvaló, hogy a saját magát lejárató személyek tudata ezeket a magaslatokat nem képesek felfogni, de arra pont megfelelőek, hogy olyan értelmetlen tüzet okozzanak, ami a lényegről tereli el a figyelmet. Ha lenne több időm, ezt kifejteném, de időhiány miatt, valamint annak tudatában, hogy biztosan egy agybajnok kihívásnak érezné, és belém kötne, nem teszem. Inkább visszatérek az ominózus bejegyzéshez. 
Arra az eredményre jutottam, hogy igenis hagyjuk az UBERT. de vannak elképzelt feltételeim. Mivel az engedélyhez kötött szolgáltatások és ipari tevékenységek teljességét itt lehetetlen lenne felsorolni, így szemelvényeznék néhányat. Miért is? Csupán azért, mert az UBERizáció kiterjesztése egyéb szakmára feltétele lehetne az UBER működésnek támogatásához. 
Agysebészet: Szerintem a jövőben szükségtelen lenne az orvosi egyetem oktatni e tevékenységet. Bizonyára vannak precíz-kezű, jó szemű vállalkozók, akik a TB támogatás töredékéért felnyitnák a koponyát, és elvégeznék a szükséges beavatkozást. Az eredmény valójában mindegy.
Pénzügyi szektor: Véleményem szerint bárki, aki képes megszámolni a hasi-tasi tartalmát, végezhetne iskola és képzés valamint engedély nélkül pénzügyi tevékenységet. Itt kiemelném a "dikk" szó használatával magasabb, akár a devizahiteleket meghaladó kamat és egyéb költség felszámításának lehetőségét is.
Gyógyszerészet: Nem is értem, minek elvégezni egy egyetemet, hiszen a reklámokból úgyis mindenki kiokosodott, így akár aluljáróban is engedném árulni az összes gyógyszert. 
Mérnökök: Na az a helyzet, hogy anno simán építettem lego-ból, illetve lemezes-csavaros valamilyen nevű játékból épületeket. Simán. Mennyivel lehet bonyolultabb egy házat felépíteni téglából, ugye? Sima ügy, mindenkinek menne. 
Tanárok: Mondjuk ez nem annyira jó példa, mert mindnyájuk tapasztalta, hogy bár iskolát végzett tanátok okítják, de ez hivatás kérem, így még érthető is lenne, hogy lelkes amatőrök iskola nélkül oktassanak. De azt gondolom, hogy bizonyos dolgokban akkor is hinni kell, ha a valóságban nem olyan hihető. Ilyen lehet bizonyos vallások istenei is, Jézus, Buddha, meg a többiek. Őket is csak erős alkoholos befolyás, vagy valami kedély-javító pszichotrop anyag hatására látták, de valljuk be, ez nem elég erős bizonyíték
Jogászok: Róluk érintettség okán nem írnék sokat. Csupán próbálom szuggerálni, higgyétek el, nem kevés munka, tanulás során kap az ember papiruszt. Mondjuk lehet, hogy nélkülük könnyebb lenne, hiszen manapság minden szereplési vágytól túlfűtött, interneten okosodó kitanulja a szakmát. Megjegyzem, a jog nem a törvények összessége. A jogot nem törvénykönyvek alkotják. Azok a jogágak eredményei. Olyanok amilyenek. Nem a törvény elolvasása a jogi felkészültség. 
Politikusok: Ja, ez nem számít, mert amíg ma hazánkban a takarítónőtől is érettségit várnak el, addig a politikai szereplőknek semmilyen iskolai végzettség nincs előírva. Igen, az Egészségügyi Miniszternek is elég a 8 általános, az Igazságügyinek is, és sorolhatnám. Úgyhogy itt nem okozna gondot bárkinek csinálni, hiszen most is bárkik csinálják.
Gépkocsivezetők: Most mondja meg valaki, mi a fenének az a rohadt jogosítvány? A kis Ronaldo Winettou is simán hajtja a Ladát 8 évesen, és mi történik? Semmi. Meg nem jogsival megy az a fránya autó. Le a jogosítvány intézményével! Szerintem bárki vezethessen autó. Gyakorlat teszi a mestert!
És ezt lehetne sorolni azoknak a szakmájával, akik glóriaként tekintenek a törvénytelenül működő UBERRE, akik izgatottan várják annak törvénytelen sofőrjeit. Nagyon kíváncsi lennék azok arcára, akik hétfőn utaznak egy uberes sofőrrel, majd kedden ugyanaz az ember közölné vele a munkahelyén, hogy magára nincs szükség, én olcsóbban is megcsinálom a munkáját.
Nagyon várom a NAV reakcióját. Mert minden ellenkező okfejtés ellenére én meg vagyok győződve arról, hogy itt egy csoportosan, üzletszerűen, jelentősen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással állunk szemben, melynek minden résztvevője, legyen az sofőr, legyen az a technikai hátteret bűnsegédként biztosító UBER felelősségre vonható lenne. De legalábbis alapot képezne arra, hogy gyökerestül, hatósági hatalom igénybevételével eltüntessék ezt a tevékenységet.

Én ismerek még egy fórumot, ahol nemsokára beszélgethetnek az Uberesek  

Téma: Miért hagyom/tam/nám abba a taxizást? ....

Hozzáadva: 2015.03.31 11:36

Van igazság a mondanivalódban, örülök, hogy van rálátásod a kérdésre. Azonban felvetettél újabb problémákat, ami továbbiakat nyithat meg.

Röviden: igen, nálunk csak új járművek vannak, pót és vontató is. Igen, meg kell fizetni a dolgozót. Ugyanakkor felesleges hangzatos kijelentéseket tenni. Nem a Te céged, az enyém, akik a magyar valóságot meg fogják reformálni. 

A fuvarszervezés, bár valóban vállalás kérdése is lehetne, mégis azt kell mondjam, nem az. Vagy elfogadsz valamit, vagy nem. A különbség abban van, hogy nekünk nem is ajánlanak annyit, mint szeretett német fuvarosoknak.

De ettől függetlenül lehet tisztességesen csinálni. MI ezt tesszük. A magyar bérekhez képest nagyon tisztességesek vagyunk. A nyugatihoz? Hát ez már nehezebb, mint említettem előbbiekben, ránk több teher rakódik jelentősen, mint nyugati konkurenciánkra. Ez van. Hogy én is mondjak valami közhelyet: a fejétől bűzlik a hal. A gazdasági tervezésben nekik több jut bérekre, mint nálunk. Ez van. 

Tőlünk már 8 emberke ment szerencsét próbálni nyugatra. Kis hamuba sült pogi, meg ilyenek, és uccu neki, a szabad nyugat vár. Mind itt van megint. Ha azt gondolod, hogy kint jobb, hát erre nekem más példáim vannak. Nyolcan.

Nem Te, vagy én vezérlem az adózás rendjét. Egy reform jót tenne. 

Üdv: F

Téma: Miért hagyom/tam/nám abba a taxizást? ....

Hozzáadva: 2015.03.29 16:16

Nem akarlak megbántani, de én magam nem tudok valódi tényeket, mondjuk a rákhalászok munkájáról, ezért nem vonom kétségbe azok kijelentéseit, akik rákot halásznak. 

Mivel a nemzetközi fuvarozásban vagyok érdekelt, és hidd el, nem kicsi formában, így valós, és biztos adatokkal rendelkezem a mindennapokról. Szóval az, hogy én mit gondolok komolyan, az momentán nem számít. Bár a (kibic) nick-név kötelez, én ezt megértem, de van egy határ, ahol a kötözködés már nem a név és jellem által elvárt eredményre vezet. De tudatlanságodat elfogadom, nem gondolom, hogy szándékosan csináltál magadból, nos mit is? Na mindegy. 

Egyébiránt, már ha taxizol, valószínűleg besírnál attól, ami a teherfuvarozásban okozza a nehézségeket. 

))))

Téma: Újjá alakul a TGFSZ!

Hozzáadva: 2015.03.28 18:04

Amen

(mondjuk ez egy TGFSZ-nek nyitott fórum(

Téma: Újjá alakul a TGFSZ!

Hozzáadva: 2015.03.28 18:02

Bevallom, örülök, hogy ilyet is hallok. Csak egy szűk kör tudja, milyen nehéz is volt a helyzete. Egyébként a problémák hozták az egyre nehezebb működést is. Menekültek a süllyedni vélt hajóról. Mert nem süllyedt, csak azt hitték, és maga a menekülés miatt süllyedt el.

A szervezetnek volt egy belső és egy külső arca és harca. Mondhatni a szervezeti működés kerekei közé homok keveredett. Ettől függetlenül, bár nem vitatom, hogy volt egy-két hibás lépés, de nem elfordulni, hanem segíteni, támogatni kellett volna. Vagy leváltani a vezetőt. De ezt már kifejtettem, senki nem vállalta fel a felelősséget, így senkinek nincs joga semmit Zsolt szemére vetni.

Metálnak eddig sem volt, és eztán sem lesz konkurenciája. Mert bár az OTSZ neve jelent valamit, a vezetője nem a szervezet által képviselt taxisokon kíván segíteni, csupán saját magán. Egy politikus, mindig ott van, nyilatkozik, de valós esetleg történelmileg is feljegyezhető tettet soha nem hajtott végre. Ráfeküdt azokra a sikerekre, amit mások elértek, maga előnyére fordította a sikereket.

Egy lobbista, helyezkedő taxis. Ilyenek voltak bőven a múltban, akik ilyen módszerekkel kizárólag magukon akartak segíteni. Ismersz többet is. Málna, Demszky, stb.Téma: Újjá alakul a TGFSZ!

Hozzáadva: 2015.03.28 12:15

Mindamellett, hogy nem én lettem megszólítva, mégis úgy érzem, hogy természetesen a véleményedet tiszteletben tartva és elfogadva, azért fűznék néhány szót a mondataidhoz.

Amit írtál a vélemények el nem fogadásáról, létszámokról, az egy igen szűk összefoglalása a valóságnak, illetve van benne, valószínűleg a tények teljes ismerete nélküli, ferdítés is. 

A tagok, illetve ezt a fórumot olvasók egy része tudja ki vagyok, és ez csupán azért érdekes, mert 10 éve nem taxizom, teljesen más területen dolgozom, viszont szép és rossz emlékek alapján mindig segítettem a TGFSZ munkáját. A belső dolgokba nem szóltam bele, mégis sok adatot és tényt ismerek.

Vannak nem figyelmen kívül hagyható tények. 2011-12 óta sok esetben ajánlotta fel Zsolt a lemondását, miután többször kapta meg azt, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok. Minden ilyen esetben valahogy senki nem kívánta a helyét átvenni... Miért is? Ha valami nem tetszik, változtatni kell. Ez igaz. Mondjuk kissé hátráltatta a vállalkozói kedvet, hogy egy szervezet vezetése nem a csillogó sikerekből, a story-magazin címlapjából áll. Sőt, a munkák 99 százaléka a háttérben folyik, olyan időben amikor más alszik, vagy egyszerűen a családjával van. Sok megbeszélés a szervezet vállalt céljainak elérése érdekében nem is publikus, a vezető csapat teszi a dolgát előbbi feltételek mellett. Ilyen jelentős, de számotokra nem is ismert munkát végeztek, amiben sokan vetek részt, Telegdy, Szálka, stb.

A szervezet működtetése, a könyvelési feladatok, a bevallások, levelezések, hivatalos tennivalók valószínűleg a többségnek ismeretlen feladatok, bár mint vállalkozók, ismerniük kellene. De valójában pofázni könnyebb, ezért sokan ezt választották, majd csodálkoztak, hogy nem fogadják meg a véleményüket.

Én magam azt tapasztaltam, és az internet igen sok információval szolgál, szinte mindenki mást akar, és a legzajosabbak akarnak a legkevésbé feladatot vállalni.

Visszatérve a gondolathoz, miért nem vállalták át a szervezet működtetését mások? Mert pofázni könnyebb. Fogalmatok sincs, mennyi éjszakába nyúló szakmai megbeszélés folyt telefonon, hány hétvégét kellett beáldozni, hogy ki legyen alakítva egy egységes, kompromisszumos megoldás. Fogalma sincs a lelkes Amazonnak, a gyalázkodó másiknak, hogy hány megbeszélés után döntött úgy a TGFSZ, hogy nincs demonstráció, mert meg kell tartani az ígéretet. Azt hiszik, hogy létrehozták a spanyolviaszt Hát el kell, hogy keserítsek minden lelkes újoncot. Ilyen pillanatok az elmúlt években tucatszám voltak. Semmi új ne történt, csak az ostobaság átvette az irányítást. Jobb így? Majd meglátjuk. Már most látszik, hogy a teher ne fogja sokáig nyomni a mostani lázadók vállát. Le fogják söpörni, és megmarad a senki által nem tisztelt Metál úr, mint érdekképviselő.


Tehát kérdezem: lehet, hogy nem úgy működött a TGFSZ, ahogy Te, vagy mások szubjektíven szerették volna, de jobb lesz nélküle? Nem hiszem, hogy a közeljövőben lesz olyan szervezet, ami jogi támogatással, kommunikációs szakemberrel, számviteli szakemberrel, (akik persze ingyen dolgoznak) felvállalnak ennyi szembeköpést ettől a társadalmi rétegtől.

Minden szervezet, ami felvállal valamilyen képviseletet, kell, hogy egy úttal rendelkezzen. Aki belép, annak dolga csupán a fizetés, és joga, hogy érdeklődjön, esetleg segítsen. Aki nem fizet, annak nincs joga. Semmihez. Pofázni és szapulni meg végképp nincs. Mert ha nem tetszik, ki kell lépni. Jellemtelen és gyalázatos, amikor valaminek tagja vagyok, havi egy kávé árát sem fordítom rá, és még fennhangon hirdetem, hogy a szervezet, annak vezetői szarok. Na ilyen környezetben kellett dolgozni, de a dumán kívül tenni senki nem akart, átvállalni meg végképp. természetesen nem Rád gondolok, de mindenki felismerheti, melyik csapatba tartozik.


Én magam mondjuk nem bánkódom, mert lesz másra is időm. Egyben sajnálom, hogy így végződik, mert szerintem amit ilyen ostoba támogatással elérhető volt, azt a TGFSZ elérte. 

De nagy örömmel látnám, hogy fél, egy év múlva van egy másik, összetartó, és erős szakszervezet. Nézzük meg 1 év múlva. Nem lesz. Szerintem. És remélem nem lesz igazam...

Az aztán a demonstráció! 

Jól vagy, Szálka?