Félmilliós fizetés a taxiállomásokat üzemeltető kht. vezetőjének

2006.05.25.

A jól végzett munka gyümölcse
A kormánypárti képviselők szavazataival a közgyűlés 50 ezer forinttal megemelte a taxiállomásokat üzemeltető társasága ügyvezetőjének havi fizetését, ami ezzel 500 ezer forintra nőtt. Egyidejűleg az éves alapbérrel megegyező prémiumot állapítottak meg.

2006. május 25. FigyelőNet, MTI


További öt évig az eddigi igazgató irányíthatja a Budapesti Fesztiválközpont, valamint a Budapesti Turisztikai Kht. működését.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön, a városvezetés álláspontját felülbírálva, a szakbizottságok javaslatára úgy döntött, hogy nem ír ki pályázatot az ügyvezetők rövidesen lejáró megbízatása miatt.

Egy törvényi változást némi késéssel végrehajtva, a közgyűlés döntött az önkormányzat tulajdonában lévő mintegy 2 ezer lakás bérlésével és a lakbérekkel összefüggő kérdésekről. A következő három évben, szakaszosan elhúzva, összességében 40 százalékkal emelkedik az önkormányzati lakások lakbére. A rendelet rögzíti azt is, hogy a lakások felénél piaci, 25-25 százalékánál pedig szociális, illetve költségelvű lesz a lakbér. A vitában elhangzott, hogy a kerületek között alig van olyan, amely már elfogadta volna új lakásrendeletét.

A kormánypárti képviselők szavazataival a közgyűlés 50 ezer forinttal megemelte a taxiállomásokat üzemeltető társasága ügyvezetőjének havi fizetését, ami ezzel 500 ezer forintra nőtt. Egyidejűleg az éves alapbérrel megegyező prémiumot állapítottak meg. Zsinka László (MIÉP) amellett, hogy teljesen feleslegesnek tartotta az egész kht. fenntartását, kifogásolta azt is, hogy a közepes nagyságú közműcégek vezérigazgatóihoz hasonló jövedelmet kap az igazgató. Madarász Aladár (SZDSZ) megjegyezte, célszerű lenne egy egyetemi tanár javadalmazásával összevetni a kht.-igazgató bérét.