ESTI KURÍR: Csőd Miskolcon

2006.10.31.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28

1990. okt.27.
ESTI KURÍR

Csőd Miskolcon.

 

Miskolcon - hasonlóképp az ország nagyvárosaihoz - megbénult a közle­kedés. Reggel 8 órára már minden fontosabb útkereszteződést eltorlaszoltak a személyszállító kisiparosok gépkocsijaikkal. Átjárást a taxisok csak a mentők­nek, a betegeket vagy elsősegélyt hordozó gépkocsiknak, rendőrségnek, a tűz­oltóságnak, a kenyér- és a tejszállítóknak engedélyeztek.
Sok embernek nem sikerült beérnie a munkahelyére. Több középiskolából hazaküldtek a diákokat, és délutánra a város több, folyamatosan termelő üzemé­ben is fennakadás keletkezett, mert a hiányos létszám miatt bizony korántsem zajlott zökkenőmentesen két órakor a műszakváltás.
Dél körül egyébként már több üzletben tejet és kenyeret is lehetett kapni, s ezáltal enyhült a felvásárlási láz. Reggel 8-tól ugyanis zsákszám vették a lisz­tet, s hirtelen igen keresett cikk lett Miskolcon a cukor és a só is.
Délután egyéb­ként egyre több ittas személy bóklászott a csomópontok körül, de rendzavarásra késő délutánig nem került sor. Igaz, a város közkedvelt napilapjának, a Déli Hír­lapnak szerkesztőségébe egy magát újnacionalista szervezethez tartozónak neve­ző férfiú telefonált, és robbantással fenyegetőzött, amennyiben a taxissztrájk az esti órákig nem ér véget.
A városi rendőrség azonban biztosította a szerkesz­tőséget és általa a közvéleményt, hogy a bejelentés után a szükséges intézkedé­seket megtette, de a taxisok tüntetésébe nem avatkozik be.
Az élelmesebbek pedig kihasználták, hogy nagy tömegben gyülekezik a nép a belváros központjában, az úgyevezett régi villanyrendőrnél, és aláírásokat gyűjtögetnek - mondván, ne a benzin árát emeljék, hanem a nyugdíjakat.


Balogh Andrea

 


 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók

 


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.03.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu