Tamás Gáspár Miklós

2006.10.09.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
NÉPSZABADSÁG
1990. okt. 27.

Tamás Gáspár Miklós: Személyi konzekvenciákat.

 

Tamás Gáspár Miklóst is megkérdeztük az esti órákban.
Az átgondolatlanság és a koncepciótlanság következménye ez a példát­lan lázadás - mondotta. - Az áremelésekre szükség van. de ezt a kormány a le­hető legrosszabbul csinálta. El kellett volna osztani kisebb részekre ezt az ár­emelést. De csak akkor, ha összeáll egy olyan csomagterv, amely az antiinflációs politikát, a piac liberalizálását és a privatizációt együtt tartalmazza. Úgy tűnik, szükség volt az úttorlaszokra, mert ezek nélkül a kormány nem tárgyalt volna. De az a terve, hogy a most következő parlamenti üléstől tegye függővé a dönté­sét, az a szokásos habozását mutatja.
Amellett csak hétfőn gyűlünk össze, pedig már most tűrhetetlen az állapot. Úgy gondolom tehát, hogy le kell vonni a sze­mélyi konzekvenciákat is, távozniuk kell a gazdasági tárcák tulajdonosainak, s Horváth Balázs belügyminiszternek is, aki megsértette a tiltakozókat.
Ha feláll egy új MDF-kormány, akkor annak párbeszédet kell kezdenie nemcsak az érdekképviseletekkel, hanem az ellenzéki pártokkal is.
Ugyanakkor személyes véle­ményem az, hogy függetlenül a tárgyalások eredményétől, előbb-utóbb az úttorlaszokat el kell bontani.

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.03.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu