Tamás Gáspár Miklós

2006.10.09.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
NÉPSZABADSÁG
1990. okt. 27.

Tamás Gáspár Miklós: Személyi konzekvenciákat.

 

Tamás Gáspár Miklóst is megkérdeztük az esti órákban.
Az átgondolatlanság és a koncepciótlanság következménye ez a példát­lan lázadás - mondotta. - Az áremelésekre szükség van. de ezt a kormány a le­hető legrosszabbul csinálta. El kellett volna osztani kisebb részekre ezt az ár­emelést. De csak akkor, ha összeáll egy olyan csomagterv, amely az antiinflációs politikát, a piac liberalizálását és a privatizációt együtt tartalmazza. Úgy tűnik, szükség volt az úttorlaszokra, mert ezek nélkül a kormány nem tárgyalt volna. De az a terve, hogy a most következő parlamenti üléstől tegye függővé a dönté­sét, az a szokásos habozását mutatja.
Amellett csak hétfőn gyűlünk össze, pedig már most tűrhetetlen az állapot. Úgy gondolom tehát, hogy le kell vonni a sze­mélyi konzekvenciákat is, távozniuk kell a gazdasági tárcák tulajdonosainak, s Horváth Balázs belügyminiszternek is, aki megsértette a tiltakozókat.
Ha feláll egy új MDF-kormány, akkor annak párbeszédet kell kezdenie nemcsak az érdekképviseletekkel, hanem az ellenzéki pártokkal is.
Ugyanakkor személyes véle­ményem az, hogy függetlenül a tárgyalások eredményétől, előbb-utóbb az úttorlaszokat el kell bontani.

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók