Szekszárdon mindenki megőrült?

2007.02.14.

Hol a vége?
A szekszárdi taxisokat az ág is húzza. Ennek örömére, „Lássuk uram, mire megyünk együtt”, elkezdték, a saját sírjukat ásni.

/Mintha már láttunk volna ilyet Kaposváron/


Így már ugye érthető, hogy pontosan tudta mitől döglik a légy!

Az üzlet beindult, a többi taxis szinte fuvar nélkül maradt.

 

Az önkormányzat látva, hogy ebből baj lesz, hiszen Szekszárd harmincötezer fős lakosságához mérten, az eddigi 50 taxi is sok volt, egy drasztikus huszárvágásra szánta el magát.
Rendeletet hozott (nem kerül az semmibe) és az eddigi 12 000.-Ft-os droszthasználati díjat egy huszárvágással felemelte 100 000.-re. (százezer forint)

Igaz, ebbe a rendeletbe belefoglalta, hogy amíg a városban nem csökken a taxik száma 30 alá, nem ad ki több drosztengedélyt.

Valamit valamiért, mondhatnánk, de ezt a pénzt valamiből ki is kell termelni.
Elkezdtek kollégáink rohangálni fűhöz-fához, de miután, a szokásos taxisbetegség náluk is adott, magyarul, 50-en 50 félét akarnak, természetesen nem értek el semmilyen eredményt.
Panaszos levelük, most a Régióközpontban Kaposváron (mily ismerős város) vár megválaszolásra.
Természetesen a válasz borítékolható, hiszen a központ csak a törvényességről mondhat véleményt, és ki szabhatná meg egy városnak, hogy mennyiért adja használatba a területeit.

Mivel az első negyedévi drosztdíjat (milyen rendes az önkormányzat, hogy negyedévenként lehet fizetni) már ki is kellett fizetni, a taxisoknak valamit ki kellett találniuk, hogy bevételhez jussanak, amíg az a 20 kollégájuk (aki fölösleges) éhen nem hal, és el nem jön a Kánaán.

Gondoltak egy nagyot.
Ilyen „okosak” ők is vannak, ha FIX, hát legyen fix, és a város második legnagyobb társasága, a Rádió Taxi, kiírta az autóira, hogy ők is fix 500.-Ft-al járnak. (rutinosak, és előrelátóak voltak, mert már előre betették a taxaméterbe, a 450.-ot is)
Természetesen, ennek hamar híre ment, és a legkisebb társaság, (a FIXTAXIN kívül) a 6x5 Taxi is döntött. 
Ha már lúd legyen kövér, nem követte a példát, hogy ő is 500.-ra álljon be, hanem kapásból, 450.- Ft-ra lőtte be magát.
Itt látszik micsoda géniusz volt, a Rádió vezetője, /Jó tanítómestere lehetett:-)/ mert nem volt más dolguk, mint azonnal nekik is lemenni 450.-re.

A FIXTAXI hoppon maradt !?!

Próbáltam beszélni a főnökükkel, de sajnos ilyen későn, már nem elérhető. A kollégájuk, aki éppen dolgozott, határozottan állítja, hogy ők eddig maradtak az ötszázon, és tudomása szerint nem is készülnek lejjebb menni. (ezt persze nem nagyon hiszem, hisz akkor ők halnak éhen)

Eddig még nem került szóba a város patinás, és legnagyobb taxitársasága, a Gábriel Taxi.
Természetesen ők sem hagyhatták szó nélkül az eseményeket, hiszen nekik is be kell fizetniük azt a fránya drosztdíjat, tehát szóltak.
Természetesen, ha ők a legnagyobbak, akkor elvárható, hogy ők szólják a legnagyobbat.

A Gábriel taxi fuvardíja tegnaptól, a város egész területén, egy útra: 350.- azaz háromszázötven forint!

Itt én leteszem a pennát, és feltartom a kezem: Ide lőjetek!

Ui: Időközben felhívott a FIXTAXI vezetője.
Jól elbeszélgettünk, és határozottan érzékeltette, hogy már megvan az elképzelése, hogy mit fog lépni. Sajnos, nem kötötte az orromra.
Abban maradtunk, hogy elolvassa a cikket, és majd reagál rá.
Ezúton kérnék minden érintettet, hogy írja meg nekünk az álláspontját. Akár e-mailben, akár itt a fórumon, szívesen vennénk, ha az összes fél megszólalna.
E cikket ne tekintsük lezártnak.
Inkább vitaindítónak szánom, így első felindulásból. A cél az lenne, hogy ha már otthon nem tudtok egy asztalhoz ülni, és megbeszélni a problémáitokat, akkor itt nálunk, a nyilvánosság előtt próbáljátok ezt meg.

 

 


 


 

tomajer@hallotaxi.hu